Страница 1 от 1

Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Нед Фев 17, 2008 5:18 pm
от ralica_v
Здравейте,скоро ще си взимам куче от зоомагазин и искам да попитам каква е процедурата,дават ли ми гаранция че кученцето ще е здраво,ще има ли чип.... и подобни работи?

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Нед Фев 17, 2008 6:43 pm
от zoomaniak
От кой зоомагазин...
Ами гаранцията си я изисквайте вие - изисквайте кученцето ви да е с паспорт+ваксинациите и обезпаразитяване - това за чипа може и по-късно - то не е най-спешното...

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Нед Фев 17, 2008 6:54 pm
от Nadq&Karma
Кучето от зоомагазин не е породисто.
То няма документи за произход, не знаете кои са родителите му, нито дали страда от наследствени заболявания.Едно куче, което пребивава в аквариум и е хранено с Бог знае какво не може да бъде здраво и жизнено.То не може да бъде и породисто, защото никога няма да има родословие.Вие не знаете дали страда от болести, защото може да не ви дадат дори и паспорт.
Насочете се към развъдник, магазините и без това си надуват цените колкото куче с прилично родословие.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Нед Мар 09, 2008 2:40 am
от infetka
моите наблюдения са, че кучетата по зоо магазините са често доста по-скъпи от развъдник...или идентични
в развъдниците може да видите и майката, дори бащата и да получите информация за тях. Често собствениците са изключително мили и се интересуват какво става с кученцата и с радост биха ви помагали, ако имате въпроси за в бъдеще.

П.П какво куче ще си взимате?

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Нед Мар 09, 2008 1:49 pm
от kokerka
Само и единствено от легитимен развъдник ще си взема куче! :bs: Или от приют ако трябва да спася някое.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Вто Мар 11, 2008 4:04 pm
от kitana
И аз съм на мнение,че е по-добре да се вземе куче от развъдник.Ние нямахме късмет,но не с кучето,ами с начина,по който е било гледано в развъдника.И това го има.Иначе видяхме преди това една немска овчарка в зоо магазин.Чухме,че там има такава и искахме да я видим.Не я бяха оставили с другите кучета в загражденията,ами я изкараха от някаква странична стая,на която пишеше "Вход служебен"."Служителката"отказа да пусне кучето на земята да го видим.Не стига това,ами ни казаха,че тая овчарка е на 2 месеца.Не знам за какви ни взеха,кучето беше мн едро,изглеждаше поне на 5-6 месеца.По-късно си взехме НОК на 2 месеца,което беше наполовина,че и по-малко от онова.Тъй че....Пък и в развъдника видяхме и таткото,и майката на мъника на живо,запознахме се с тях,дадоха ни и редовни документи за малкия

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Вто Мар 11, 2008 4:14 pm
от meri
Изобщо трябваше закона да забрани продажба на животни от зоомагазините, не само да има глоби.Така все едно нищо, пак ще си продават и ще лъжат хората, много жалко за животните, че ги измъчват така. fing23

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Вто Мар 11, 2008 7:49 pm
от mommovet
Навсякъде по света в магазините се продават животни. Това никога няма да се забрани. Просто условията в магазина трябва да са такива, че да гарантират нормално развитие на питомците си без стрес и болести. Повечето хора се сдобиват с домашен любимец именно от там. Всъщност, доста от развъдниците продават своя "пет" клас чрез магазин. Всичките вносни кученца /сръбски, унгарски и т.н/ са точно такива.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Вто Мар 11, 2008 11:25 pm
от vesiina
Здравей,Рали!Вече взе ли си куче или и аз да изкажа мнение?

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Сря Мар 12, 2008 1:59 pm
от kokerka
Тя си взе куче, но ти изкажи мнение, то не пречи.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 11:22 pm
от in4eto
В някои зоомагазини грижите за животните са под всякаква критика icon_bawling ,казвам го от опит.Преди време почнах работа в един зоомагазин където 1-че според мен кучетата трябва да имат нещо като заграждения или в най-лошия случаи да се държат поне в клетка от колкото в аквариуми.Вътре става като парник :ac: :ac: :ac: А и там където бях в този магазин беше много ужасно та и затова се махнах защото просто не можах да издържа на гледката.Не знам в другите магазини как е но на горките кученца им даваха вода само като се нахранят по малко ,че да не пишкали icon_crazy icon_crazy icon_crazy icon_crazy много :ai: :ai: .И през другото време нямаха достъп до вода изобщо и представете си тези животни като им се дадеше вода какво правеха не можеха да сварят да пият.На няколко пъти влязох в спор с колежката защото исках да им давам вода понеже ги виждах горките животинки как изнемогваха от жажда.Та и като не можах да облекча поне малко условията в които се държаха животните просто реших да напусна и поне да не съм част от не мърливите грижи на които бяха подложени животинките, :bu: :bu: :bu: :bu:

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 10:01 pm
от marchela22
Първият лицензиран вносител на породисти кучета в България ( puppy-export- http://DOG-SUKI.DIR.BG . чак пък бил и с лиценз. а как тези животинки издържат от унгария в това състояние незнам? това е престъпление за мен.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 10:27 pm
от zoomaniak
Аз винаги се питам кой пък ги е лицензирал :ai:

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 10:38 pm
от marchela22
и аз се питам но кой ти казва. в интерес на истината това пък за първи път го видях но предполагам че цялата тази политика с лиценза е за да ги прекарва през граница без проблем . въпреки че и това не разбирам уж има правила , изисквания за внос и износ па как става да напълниш един бус с палета и да си ги внесеш легално незнам. мога да се обзаложа ,че нито едно няма м-чип.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 10:40 pm
от zoomaniak
Чипа не е изискване за внос :ag: :ai: smiley23

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 10:44 pm
от marchela22
възможно не съм внасяла. но за износ са ме задължава ли ?

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 10:46 pm
от zoomaniak
Искат само вет документи :ag: - абе голо вода - тук имаме 2 случая с котки купени за "10 дни внос на всяка порода" и са на път за рая :ag: :ag: или 1 котка беше не помня :ag:

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Сря Апр 02, 2008 11:00 pm
от marchela22
истината е че с некой лев отваряш много врати и затваряш очи.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Чет Апр 03, 2008 12:57 am
от zoomaniak
[fight206apr.gif]

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Чет Апр 03, 2008 1:16 am
от vikito40491
Офтопик:
ХА! тая емотикона не сам я виждала!

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пон Апр 07, 2008 7:37 pm
от kokerka
Мен па ми е интересно кой уважаващ себе си ИСТИНСКИ развъдник с родословни кучета ще си даде кучето на такъв "вносител"? Откъдето идва и въпроса колко родословни и породисти са тези кученца в действителност....?

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пон Апр 07, 2008 7:48 pm
от marchela22
а кой е казал , че са родословни ,и че са от развъдник ? няма такова нещо всичките са прекупвачи внос от словакия и предимно от унгария. незнам дали знаете , че там има много голям пазар за кучета на много ниски цени. унгарците са маниаци на тази тема. и после тук ги продават на двойна цена. верно е също , че купуват по ниско качество в смисъл с дефект ,който на пръв поглед е незабележим или лош представител на породата защото са по евтини за да изкарат повече тук . аз лично съм купувала преди години 3 - кучета с дефект но бях млада и неопитна. :ag:

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пон Апр 07, 2008 8:17 pm
от kokerka
Тогава за какъв лиценз говорим?

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пон Апр 07, 2008 8:53 pm
от marchela22
еееее това е нещо ново и аз това питах? въобще незнам как се издава лиценз за внос ;за лицензиран развъдник - вносител.нищо не разбирам. това за първи път го видях. оффффффф бе в наща държава всичко може с пари........

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пон Апр 07, 2008 8:54 pm
от kokerka
За съжаление наистина е така....... за огромно съжаление.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пон Апр 07, 2008 9:03 pm
от marchela22
а знаеш ли колко измират по пътя? знам случай пак едни дето ги внасят и препродават -от едно болно се бяха заразили и измрели около 30 малки кученца.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пон Апр 07, 2008 9:10 pm
от marchela22
не мога да отрека , че хигиената е на ниво . но говорим за доста крупен вносител. и поне са на широчко кутретата.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Чет Апр 10, 2008 6:25 pm
от kokerka
Това не е широчко! Бебе куче трябва да може да тича, да се социализира с други кучета и хора, бебе куче трябва да може да общува постоянно, за да се учи и развива.... Това широчко го приемам само за период на няколко дни, в които ако е болно да се лекува изолирано от други кучета. Но в магазин /борса/ да ми стоят така с дни и седмици - за мен това е отвратително.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Чет Апр 10, 2008 6:45 pm
от marchela22
имах впредвид, че пред аквариум в зоо магазин е по добре.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Чет Апр 10, 2008 6:48 pm
от kokerka
Не, не е по-добре. Еднакво зле са и двете. Куче, особено бебе НЕ трябва да живее и да се развива в нито едно от двете споменати места.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Чет Апр 10, 2008 6:59 pm
от marchela22
ми не съм съгласна. по добре е така от колкото в малък аквариум напечен от слънцето без въздух. съгласна съм ,че и двата варианта не са добри но от двете злини таз е по малката.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Чет Апр 10, 2008 7:04 pm
от kokerka
С какво е по-малка? С това, че и на двете места няма социализация? С това, че и на двете места кучето не може да се разхожда, играе? С това, че и на двете места не се развива? А, може би с това, че на картинката не виждам как влиза слънчева светлина, докато да - на напечения от слънцето аквариум има... ама не знам кое е по-лошото.... Но във всеки случай не виждам с какво е по-добра изолираната клетка с изолирания аквариум.

П.п. И до кога ще се задоволяваме с "по-малкото зло", когато има вариант да няма зло?

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Чет Апр 10, 2008 7:31 pm
от marchela22
ми виждам доста пространство. а тези по ветрините в зоо маг. не могат да се обърнат от теснотия. а да не говоря че спът върху изпражнинията си и аквариума е затворен и от горе и има съвсем малък процеп за въздух. има разлика . водим май некав безмислен спор. и всяка си повтаря нейното.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Чет Апр 10, 2008 7:35 pm
от kokerka
Не, аз разликата я виждам ясно.... Цели 2 крачки повече може да направи кучето и НА СНИМКАТА не си спи върху изпражненията. Но не разбирам как това може да е по-добро.... Наистина спора е безсмислен, след като все пак и двете се съгласяваме, че така НЕ ТРЯБВА да е.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Апр 18, 2008 8:24 pm
от elidilidjova
Сега се връщам от един зоомагазин и съм направо възмутена. Продаваха пекинезче ,което беше в толкова малка клетка, че сигурно едва се изправяше в нея. Как ще се развива в тази клетка горкото? А ако никой не го купи месец - два, че и повече? Та то ще се схване. Няма ли някакви санкции за собствениците на зоомагазини, които осигуряват лоши условия за живеене на животинките? А да не говоря, че в другия аквариум имаше 5 персийски котенца.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Сря Юни 18, 2008 10:19 am
от meri
Санкции има, ама няма кой да ги прилага. [dontuu.gif]

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Чет Юли 24, 2008 9:20 pm
от The soul of a river
На тея зоомагазини се варти такав оборот,и тоя оборот отива в фермите за кучета каде се купава още едно женско и то не спира да райда през цялата година и като умре в един варел и айде... :bu: :bu: :bu:
Никога не си зимаите от зоомагазин :an:

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Съб Юли 26, 2008 11:44 pm
от mommovet
След като не си запознат/а със произхода на животните по зоомагазините, защо даваш такива крайни оценки? Това че по интернет се въртят няколко филмчета за животни в САЩ гледани в клетки, трябва ли да значи че всички идват от такива места? Емоциите са хубаво нещо, но поне разбери истината преди да се запенваш..

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 1:28 am
от The soul of a river
Ми добре де обеснимия ти щом не е така :ad:
аз си знам едно и него си го знам и немога да вярвам на друго (да отбележа не се заяждам с никои :ag: :ad: )

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 9:02 pm
от mommovet
Много от кучетата по магазините идват от най-обикновени домашни условия - на леля Пена кучето родило /защото била чувала, че е добре да роди/. Част от кучетата са и "пет" класа на съвсем нормални развъдници. Далеч не всички са от ''ферми".

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2008 1:42 pm
от lunabg
Ще се учудите колко "реномирани" развъдници и тук и в по цивилизованите уж страни бълват кучета на конвейрн с една единствена цел - бърза печалба. И като ти се окучат 5 кучки с по 8 - 10 мъника представи си за какво говорим. И колко са хората, които ще тръгнат да търсят наистина добри собственици за всичките малки при това положение според теб? Повечето отсяват добрите кучета и другите заминават за така наречените зоомагазини. Така хем се отървават от грижата за тях и търсенето на собственик за всяко, хем не са на толкова голяма загуба. По добре да ги продадат без печалба на зоомагазина, отколкото да ги хранят още месеци докато успеят да им намерят купувач - такава е политиката просто.
Ей това е за жалост действителността ! :ac:

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 5:08 pm
от meri
Ето един пример какво може да се случи на куче,закупено от зоомагазин,темата е взета от:

http://dog.bg/forum/index.php/topic,17928.0.html

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 11:39 pm
от mommovet
Това важи за всички - не е специално зоомагазинско изпълнение.Просто куче с лош старт в живота.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 2:24 pm
от vipper
От зоомагазин до зоомагазин има разлика от куче до куче също има разлика не може да се поставят под общ знаменател! Всеки човек сам може да си прецени като види зоомагзина и това как се продават кучетата там дали животното е добре гледано или не.Абсолютно нормално е да се поинтересувате с какво е било хранено давани ли са му витамини и калций има ли паспорт с колко ваксини е от каде е взето. Мисля, че един уважаващ себе си търговец в зоомагазин е длъжен да даде изчерпателна информация за това и от това Вие като клиенти можете да си направите извода ! [ideauu.gif] [friendship.gif]

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 2:40 pm
от meri
Друг е въпроса дали ще кажат истината и ще дадат реални и отговарящи на истината документи.Никой няма да се занимава чак с такива грижи, гледат си печалбата само, няма животно от зоомагазин,което да е добре.Всеки уважващ себе си търговец, ще спази закона и няма да продава животни ! [dontuu.gif]

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 4:06 pm
от kokerka

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 4:20 pm
от vipper
тука някаква тема за реклама на зоомагазини ли е ?! hsuh smiley23

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 4:24 pm
от vipper
meri написа:Друг е въпроса дали ще кажат истината и ще дадат реални и отговарящи на истината документи.Никой няма да се занимава чак с такива грижи, гледат си печалбата само, няма животно от зоомагазин,което да е добре.Всеки уважващ себе си търговец, ще спази закона и няма да продава животни ! [dontuu.gif]

Еми ако в зоомагазините, които посещаваш си свикнала да те лъжат при мен не е така?! :bp:
А що се отнася до документите всеки, който се интересува от това ще може да си прецени дали са истински или не след като си имат и печати на клиниките и всичко както му е реда. :ay:
p.s. Честит Имен Ден ! :az:

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 4:32 pm
от kokerka
Жестоко се лъжеш. Човек, който за пръв път иска да си вземе куче или коте и никога не е влизал в зоомагазин, във форум за животни и хал хабер си няма какво отива да купува никога няма да познае /как да познае?/ че са реални истински документи или не са... То аз няма да мога...

П.п. Да, рекламата в този форум е разрешена, особено на магазини, които НЕ продават животни.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 4:49 pm
от meri
Мерси за поздрава. :bs:
Аз не пазарувам в зоомагазините нищо, много рядко влизам там,а животни изобщо не съм съгласна да се продават по този начин.Печати лесно се фалшифицират,документи също. :ag:

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 5:26 pm
от vipper
Щом рекламата е разрешена (както ме усведомихте) мога да Ви предложа да посетите един зоомагазин, в който няма да Ви подведат относно информацията за това как се гледат животните а за фалшиви документи е смешно да се говори. Става дума не само за кученца а принципно за всички животни. :ab: :ay: http://www.petshop1.com

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 5:29 pm
от kokerka
Щом предлагат американски кокер за 400 лв ясна работата, няма какво повече да си говорим.... и теб хубаво са заблудили.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 5:49 pm
от vipper
Не знам какво имаш предвид с това изказване icon_crazy във Варна американски кокер върви от 350 до 400 лв. Не знам скъп или евтин ти се вижда?

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 5:53 pm
от kokerka
Неродословен. Откъдето стигаме пак до фалшивите документи, ако евентуално има такива.
Освен това родословни амрикански кокери, т.е. истински, има само едно кучило в България и те мноооого отдавна си имат собственици.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 6:33 pm
от vipper
Да, ясно. Говорим за различни неща има разлика между документи (паспорт) и документи ( родословие ) нормално е родословните да са доста по скъпи, но това не значи, че другите не са чистокръвни. Не всички хора се интересуват от животни с родословия, аз бих се радвал на едно красиво и чистокръвно кученце, което е идеален домашен любимец за семейството. :ab:

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 6:49 pm
от kokerka
Не, изобщо не говорим за различни неща. Освен това САМО родословието доказва, че кучето е чистокръвно. Знаеш ли изобщо какво е родословие? Родословието е документ, в който пише кои са родителите, бабите и дядовците на кучето, и че те са точно американски кокери, а не нещо друго. Няма такова нещо като чистокръвно кученце без родословие. Има кученце, което външно прилича на определена порода, но в никакъв случай не е чистокръвно /самата дума е свързана с родословието/ т.е. родословието доказва чистата кръв на кученцето.
От там нататъка, понеже не е родословно, кученцето може да е всякакво, вие си давате парите за нещо неопределено. И затова и кученцето е толкова евтинко.
А в зоомагазина, освен паспорт на кученцето, трябва да има и мноооого други документи, доказващи произхода му. А такива по зоомагазините няма, или са фалшиви.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 6:57 pm
от kitana
Истината,си остава една(да допълня кокерка)-ако човек иска хубаво,здраво,ЧИСТОКРЪВНО куче с РОДОСЛОВИЕ-има си развъдници!А не да ми се пробутват тея ферми за животни и после-имало документи........И аз мога да ти издам паспорт,без дори да съм видяла кучето......

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 8:03 pm
от vipper
Добре както му харесва на човека. Като искате си давайте пари за родословия за да можете да се запознаете с дядото на кучето. За мен е важно да имам хубаво и здраво кученце, което отговаря напълно на подордата и да е на прилична цена. Успех ! :ab: :ay:

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Авг 15, 2008 8:04 pm
от kokerka
Нали това се опитваме да ти обясним! САМО родословно куче може да бъде ЗДРАВО и да ОТГОВАРЯ на проодата. ДРугото не се знае какво е. Па ти си давай по-малкото пари за някакво куче, дето не е ясно вълк ли ще е или хлебарка.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Съб Авг 16, 2008 11:10 am
от vipper
Това си е твое мнение явно се занимаваш с тези неща и ти е слабо място, но отказваш да разбереш, че не всеки човек се интересува от скъпо родословно кученце и не всеки би дал пари само за да има кучета му родословие. Виждал съм много здрави и красиви неродословни кучета мисля, че повече няма смисъл да коментирам това с теб. :ay:

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Съб Авг 16, 2008 11:51 am
от zoomaniak
Има един момент, който липсва в този интересен спор :ab:
Мда...
Та:

1 никой не знае в числа колко са здравите неродословни кученца закупени за период от 1 година

2 никой не знае в числа колко са родословните кученца закупени за период от 1 година...

3 говорим за здрави - можем да говорим и за болни

4 малцина са тези които знаят какво им гарантира фразата "родословие"...от какво ги предпазва и т н...мои мисли?

5 никой не дава гаранция и не може да даде на 100% гаранция - това е животно. Но странното е, че когато липсват числа; статистики и % и т н...когато липсват тези данни всеки си пречупва проблема през своя мироглед на стопанин.

6 Никой не мисли мащабно...глобално за проблема в родината ни.

7 Никой никой не задължава някой с нещо...кучета бол. Умира 1 - купуваш ново.

8 Всички мислите само за здравите и щастливи кученца...без значение парите и документите. НО ако на 100 щасливи кученца се падат 1000 умрели...какво ще мислите и какво ще пропагандирате в интернет или в живота ви.

9 Може ли да се говори за качество около размножаването на кучета. Кой може да прецени това качество. Кой може и трябва да го следи. Кой трябва да е внимателния при покупка на куче...хиляди неизвестни за стопаните.

10 ... блаженни са вярващите?

П.п. - може да се купи куче от всякъде. Самата покупка се контролира чрез правила - който не ги спазва получава някое от ония 1000 трупчета. Който ги спазва - има някое от 100те щастливи кучета. Цената е нищо...изобщо не я намесвайте в спора си...

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Съб Авг 16, 2008 12:41 pm
от kokerka
Всъщност, не, не се занимавам изобщо с това, ако под това имаш предвид росоловни кучета. Но да, слабо място ми е, защото съм видяла достатъчно простотии, забъркани от хора, които развъждат, продават, пропагандират да се продават и проиче, неродословни кученца. Аз самата имам такова, но е намерено на улицата, не е купувано и НЕ Е развъждано.
Обаче, да си дойдем на темата, ставаше дума за куче от зоомагазин. Та, кучета в зоомагазините не се продават по правилата. И в крайна сметка това е най-важното. Кучетата /родословни или не/ страдат в онези условия, умират, разболяват се, и не им е в зоомагазина мястото.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Съб Авг 16, 2008 12:59 pm
от Rottweiler
Аз от зоомагазините признавам само храната и атрибутите за животни но да си взема животно от зоомагазин никога веднъж си взех хамстер и на втория ден умря после пак си взех и на 2-рата седмица умря можеби аз не съм ги гледал както трябва и от тогава никакви мишки и съсели :ag: :ag:

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Нед Авг 17, 2008 3:32 am
от mommovet
Зоо, ето ти моята статистика щом толкова държиш...
1. Около 50% кученца без родословие, но все пак кокери - мама и тати са ни клиенти и все пак сме ги виждали и знаем...
2. 40% от борси -нямам идея що за стока са всъщност....
3. 5% "пет" клас от развъдници
4. 5% оферти от развъдници - не са в магазина, но ако човек иска може да си купи родословно куче или коте с наше посредничество.

Статистика на животните в магазин /кучета/: 0- 33 % смъртност - зависи от магазина и късмета...

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Нед Авг 17, 2008 9:19 am
от zoomaniak
mommovet - добави и % за кученца от стопани - които не са нито зоомагазин - нито развъдник - така наречените от мен "плодители" какъв е % според теб при тях smilie8

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Нед Авг 17, 2008 9:04 pm
от mommovet
Това са точно първите 50%

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Нед Авг 17, 2008 11:52 pm
от kokerka
mommovet написа:1. Около 50% кученца без родословие, но все пак кокери - мама и тати са ни клиенти и все пак сме ги виждали и знаем...


И мойта кокерка е от такива родители..... еми, извинявай, ама няма нищо общо с кокер... ни здраве, ни характер ни с нищо.... Кокери са били отдавна... сега са... кучета.....

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 7:47 am
от zoomaniak
И мойта кокерка е от такива родители..... еми, извинявай, ама няма нищо общо с кокер... ни здраве, ни характер ни с нищо.... Кокери са били отдавна... сега са... кучета.....


Ауууу не пиши така - това е ЕРЕС :ag: :ag: :ag:

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 12:11 pm
от mommovet
И мойта кокерка е от такива родители..... еми, извинявай, ама няма нищо общо с кокер... ни здраве, ни характер ни с нищо.... Кокери са били отдавна... сега са... кучета.....Докато хората искат "породисто" куче ама ако може за 200 лв и всеки си пуска домашните любимци да раждат ще бъде така. Предлагането на такива кученца е огромно, търсенето още по-голямо.. icon_dontknow

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 12:57 pm
от kokerka
Ем чи нали за туй иде реч в тази тема. Спрете да търсите такива кученца и предлагането ще спре постепенно. Нали за това се борим, уж?

Зоо, ко не ти хареса бе душа?

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 10:00 pm
от mommovet
И моето куче беше такова - само дето си приличаше на шнауцер, имаше здравето на шнауцер и характера на шнауцер. Купих си го преди 13 години за 18-тия рожден ден срещу някаква подобна, за мен тогава голяма сума. Разберете, че повечето хора под "кокер" не разбират европейски шампион, а кафяво куче с клепнали, космати, дълги уши. В крайна сметка те искат някой да им спи на канапето, а не расово животно и си го избират по снимка. Друго не ги интересува. Обаче не е помиар от изолатора - има си порода. Затова бизнесът ще процъфтява до края на света и нищо няма да се промени. Колко изложбени йоркшира има в БГ - 20-25? А колко руси кифли имат йорки - 12 000-17 500? Откъде идват другите? Даже примера с кокера, който е още по показателен - май на изложба не съм виждала повече от 3 английски кокера наведнъж, а всяко пето куче в градинката е кокер.
Сега искам ердел териер. Имам си номерче в развъдника, който съм си избрала и се очертава да почакам поне едно три години за кучето което искам, може и по-дълго ако не ми хареса съответното кученце. Сумата вече е с много нули.. Това обаче вече е професионална деформация - има ли нормален човек, който прави така? Почти всички казват "ей, какво хубаво кученце" и си го купуват - от зоомагазина..
Тази търговия никога няма да спре..
И не е идеята да й се пречи - просто трябва да се въведът правила за отговорност относно здравето на животните. Не може да купиш кокер на детето си и той да се спомине след една седмица като междувременно дадеш 700 лв по доктори. Другото е въпрос на личен избор.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 11:56 pm
от kokerka
Фактите са си такива, но аз НЕ съм съгласна, че не трябва да правим нищо за да спрем тази търговия.... Аз държа да правя нещо. АКо ще и един човек да спася, едно куче.... за мен е нещо. Не можем да се съобразяваме с тези неща и само да искаме да ги вкарваме в границите... Не е правилно и не искам да има такива неща и никога няма да се примиря, въпреки, че съзнавам, че в моя живот няма да се случат чудеса и зоомагазините ще продават животни.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 12:20 am
от mommovet
И защо всъщност не си съгласна? Тези кучета дали са по-болни от тези в развъдниците? Защо който иска кокероподобно куче, да не може да си го купи? Определено не съм на мнение, че тези животни се отглеждат много по-лошо от чистопородните. Да, има и такива, но това не значи, че в развъдниците пак не ги гледат на пилешки шийки!! Пак всичко опира до добрата стара българщина..

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 12:36 am
от kokerka
Ми не съм съгласна да се развъждат породоподобните /имам си лично мнение все пак/. Не съм съгласна да се продават кученца в аквариуми с талаш, седейки по неопределено време, без ваксини и прочие... мястото им не е там, никой не може да ми докаже, че в аквариум им е много добре на кученцата. В сериозен развъдник не съм видяла аквариумчета... АМа може аз да не съм запозната със сериозните развъдници. Останалите т.нар. ферми за кученца, които не е ясно колко развъдници са... да, българска му работа... ама и в САЩ ги има, само че там се опитват някак си да ги контролират. Който иска породоподобно кученца има достатъчно - изхвърлени, подаряващи се, по приюти, ПЕТ клас, дефектни, неставащи за разплод.... Ама българина хем иска да има ЙОРКИ, хем не може да се свърже с развъдник.... ама после се хвали, че йоркито му чистокръвно....
Ей за такива неща не съм съгласна... ама си е мое мнение, не ангажирам никой с него.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 1:02 am
от mommovet
1. В зоомагазините едно куче се продава за максимум 2 седмици - почти винаги по-бързо.
2. Във всеки зоомагазин с вет.кабинет кучетата 100% се ваксинират - никой не иска да му умират - за тези без доктор не знам.
3. Сори ако не знаеш, но във всички развъдници кучетата се гледат в клетки - като почнем от мама да не стъпче някой случайно и стигнем до хайде ако може да не ми осерът къщата - това е решението. Талашът наистина е малко пресилен и доста проблеми създава - но пък е много хигиеничен и затова се ползва - ако кучео не реши да го яде решава всички други проблеми относно хигиената.
4. любимият ми въпрос - за него човек убивам "защо кученцето няма водичка и храничка?" Ами отговорът е елемнтарен Уотсън - за да не забравим никой и за да няма нещастни случаи животните се хранят под час - познайте! Кога е най-добре - ами като няма клиенти - сутрин преди отваряне, между 2 и 4 и след това след края на работното време - през останалата част от деня наистина няма храна - so what? ама големи сме садисти - на такива въпроси обикновено отговарям със " не го храня за да не ака и да не трябва да му чистя" и " чакам го да се разложи защото знаете ли колко е скочила цената на трупните червеи - 120 лв на килограм! - питайте рибарите.."

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 1:13 am
от kokerka
Не ми се водеше точно този диалог точно с теб, ама... започнахме го.

1. Тъй ли, аз пък честичко виждам доста повече от две седмици да стоят.... или аз съм неедогледала и все ми се привиждат едни и същи кучета?
2. Колко зоомагазина са с вет. кабинет, че всичките дето аз знам нямат такъв и за да спестят пари сами си "слагат" ваксините, след което мистериозно кучето умира седмица след закупуването му от.... познай - парвовироза... странно, нали?
3. Еми сори, че не знам, но пък аз знам доста развъници, в които това нещо НЕ се случва, а кученцата се гледат в домашни условия... както би трябвало. Разбира се Българските такива са малко, но нас като цяло кинологията ни куца.
4. И така да е, бебе куче на 40-50 дни доколкото знам яде 4 пъти на ден... ти спомена само.. 2? Пак не е правилно. И като цяло режим в зоомагазин не виждам как се спазва...
5. А, то нямало.... ДОспива ми се вече.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Сря Авг 20, 2008 10:46 pm
от vipper
kokerka мисля, че вече ставаш банална с това което си си навила на пръста и не спираш да повтаряш. Толкова ли ти е трудно да разбереш, че има разлика от зоомагазин до зоомагазин и не се слагат всички под общ знаменател по колко начина и колко още хора трябва да ти го повторят? Не можело да се спазва график в магазин...защо аз не виждам нищо трудно, сами си слагали ваксините...говори за това, което си видяла а не за всички без да знаеш. Мисля, че вече достатъчно хора ти го обясниха и е време да го схванеш! [smile3537.gif]

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Сря Авг 20, 2008 10:51 pm
от kokerka
Аааайде няма нужда да ми обясняваш.... мисля, че достатъчно магазини съм видяла, че да смея да говоря така. Ваксините сами си слагат не навсякъде, но навсякъде няма условия за пребиваване на кучета. Ти гога пък ще схванеш това, а?

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Сря Авг 20, 2008 11:20 pm
от kitana
А за теб е време да попрегледаш малко темата(като за начало да почнеш от първа страница),както и темите-вопли в другите форуми(напр,.дог.бг...даже тук има един-два линка)за кученца,купени от зоомагазин и умрели няколко дни/седмица след това.....После,като почетеш малко за скръбта на нещастните хорица,останали без кучето,което са закупили от зоо МАГАЗИН,да дойдеш пак ........

Защо се изказваш неподготвен/а?

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Чет Авг 21, 2008 10:40 pm
от vipper
kitana написа:А за теб е време да попрегледаш малко темата(като за начало да почнеш от първа страница),както и темите-вопли в другите форуми(напр,.дог.бг...даже тук има един-два линка)за кученца,купени от зоомагазин и умрели няколко дни/седмица след това.....После,като почетеш малко за скръбта на нещастните хорица,останали без кучето,което са закупили от зоо МАГАЗИН,да дойдеш пак ........

Защо се изказваш неподготвен/а?


Съвсем не съм се изказвал неподготвен не си ти този, който ще определя кога пак ще дойда тука и вземи да прочетеш малко по задълбочено какво съм написал и като се подготвиш пак можеш да ми правиш коментари.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Сря Авг 27, 2008 12:37 pm
от Nadq&Karma
Вчера видях кокери в аквариуми без вода за пиене да си ядат лайн#та. :bu:

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Окт 24, 2008 2:16 pm
от meri
Ето поредния нелеп случай на едно кученце закупено от зоомагазин.
Внимавайте и не купувайте така.....все по- често се случва, а и както се оказва винаги ваксините и документите са фиктивни, жалко за горките животни, жертва на човешката жестокост.......в името на печалбата.

http://dog.bg/forum/index.php/topic,19734.0.html

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Окт 24, 2008 3:17 pm
от Face
Понеже, Зоо е зачекнал темата за родословие и какво дава то, ще направя едно уточнение за тези който не знаят.
Родословието е документ за произход, който указва кучето каква порода е и кой са неговите родители. В него има още информация и т.н., но родословието не трябва да се бърка с документ за качество.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Окт 24, 2008 4:22 pm
от margokk
Разбира се, че не е гарант за качество. Но аз не знам сериозен развъдчик, който да не си ваксинира кученцата.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Нед Ное 09, 2008 7:29 pm
от archy
аз моя арчи го взех за 300 лв а попринцип мини пинчерите са по 150

извод в зоомагазините продават по скъпо [ideauu.gif]

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Нед Ное 09, 2008 10:41 pm
от stefi
не почти никади няма пинчер за 150 трява да е стар за да е толко и ние я взехме за толкова наща обаче не ог зоомагазин

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Пет Фев 27, 2009 2:12 pm
от Borryslava
Не бих си взела кученце от зоомагазин.Моята баба си взе лабрадорка-държана в аквариум доста време(а би трябвало да бъде пускана от време на време-така поне си мисля)крачетата и бях схванати и все още понякога ги движи трудно..

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Вто Мар 03, 2009 12:45 pm
от ice_skater
Моето кученце е от зоомагазин и за сега нямам проблеми, но преди да го купим се уверихме на 100 % и за породата , и за чипа , и за ваксините. Т.е. за ваксините още не сме , защото наш познат ветеринар каза , че може и да не са ги сложили и за това ще му бием още 1.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Вто Мар 03, 2009 1:36 pm
от andaluz
На 100% подкрепям мнението на kokerka :ay: Мястото на кучетата и котетата не е в зоомагазина :av: И ще ви кажа как се постъпва при нас - в една бяла държава. Ако се чака само на развъдниците да задоволят нуждите на хората да имат животно,това няма да стане НИКОГА! \Би било хубаво,но за съжаление е неосъществимо\. Та тук при нас във всеки ветеринарен кабинет и във всеки зоомагазин има обяви със снимки на продаваните животни и телефони за контакт със собственика на точно такива „домашно развъдени„ кучета и котки. Ама хората мислят така-Ако на таблото в моя вет.кабинет има обява, който си купи животното от нея,нормално после ще води животното си при мен. Ако на таблото в моя магазин стои обява, който си купи животното от нея,нормално после ще си купува и принадлежностите и храната от мен. А така аз не се ангажирам с нищо icon_dontknow - нито с незнайно колко дълго отглеждане на животното в аквариум,нито поемам риск от зарази,болести и смърт. За мен това е начина - само че не виждам кога ще се промени САМОСЪЗНАНИТО на българина smiley23
А за продажба в зоомагазин на животни пет клас от развъдник - забравете! Ако са наистина от развъдник, то това са животни родени извън допустимото от правилниците на организациите. Такива животни колкото и да са „расови„ са без родословие и единствената причина да се продават чрез магазин,а не лично от развъдника е от срам за допуснатото котило или кучило и за да не се знае кой освен с развъдна се занимава и с развъждаческа дейност!

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Нед Мар 08, 2009 1:48 am
от Pomeran
Купувайте здрави животни от проверени хора- така ще спестите много грижа и мъка на животните и на самите Вас!

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Съб Апр 18, 2009 2:16 pm
от koleva75
аз съм от Варна и преди 5 години си купихме голден ретривър от зоомагазин.Вярно няма родословие ,но имаше паспорт,ваксини безплатно посещение на ветеринар преди да го вземем.Много съм доволна.Кученцето бе гледано добре и вече 5 години нямаме проблеми.ИМА И ДОБРИ ЗООМАГАЗИНИ.........

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Съб Апр 18, 2009 4:01 pm
от kokerka
Нямаше да мислите така, ако кучето ви се беше оказало с дисплазия или някакво друго заболяване. Вие просто имате голям късмет с кучето.

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Съб Дек 26, 2009 9:58 am
от HERITA
Преди три дни посетих новооткрит зоомагазин и бях
леко казано изумена.. :ai: ! Горките животинки !
Първо видях ротвайлерче за което ми казаха,че е на два месеца и половина а
изглеждаше на 40-50 дена! Затворено в малък аквариум и едно смачкано,тъжно....ужас [mood_feelings_hurt.gif]
Да не говаря за другите животни! Иначе магазина един лъскав а животинките
на нищо не приличат ! Ама нали живеем в България icon_crazy няма оправия!

п.п.става въпрос за гр.Враца

Re: Куче от Зоомагазин

МнениеПубликувано на: Вто Мар 29, 2011 11:23 pm
от bruja_68
В БГ не знам как стоят нещата с магазините,но моите две кучета са от магазин с родословия...да уточня става въпрос за Испания.И двете бяха здрави и в чудесно състояние.Споделям тази история защото ми се случи нещо абсурдно.
Моя приятелка искаше да си купи Ши тцу и ме помоли да и помогна в избора.Искаше да купи от развъдник защото цената е много по ниска а и има по голям избор.
И така открихме страхотен развъдник на 300 км,имаше голям избор и купихме кученцето с 200 евро по евтино от магазина,но 2 дни по късно започна една одисея....Открихме странни шевове на коремчето му които се оказаха лека козметична операциика за която не ни уведомиха,а и ние не забелязахме...при тази козина :bs: След още два дни....пневмония,която и струваше 250 евро,направо ужас.Хубавото в тази абсурдна история беше ,че малкия бандит се оправи и сега е едно много родословно зверче което излезна златно.
Извода ми е ,че всичко е късмет и не трябва да се предоверяваме на прехвалени развъдници защото каквото и да си говорим стара дума за пари....за съжаление.