Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Подстрижка в Ноу Хау гр. Варна - никога повече

Подстрижка в Ноу Хау гр. Варна - никога повече

Мнениеот dope » Чет Май 16, 2013 9:57 pm

Edit: Снимките са големи и не излизат правилно в този форум. За да ги видите целите кликнете на линка.

Здравейте на всички. Искам да пиша за един лош опит с Ветеринарна Клиника Ноу Хау гр. Варна която се намира близо до ХЕИ. Кучето ми е дребна порода селскостопанска подобрена с дълъг косъм:

http://store.picbg.net/pubpic/DE/34/40d ... dbde34.JPG

Тъй като времето се затопляше беше време за подстрижка но не бяха кой знае какви температурите. Тогава бяха почивни дни и от фризьорския салон в който я водехме досега през годините не си вдигаха телефона и баща ми реши изненадващо на своя инициатива да закара кучето да го подстрижат и намерил в интернет, че въпросната клиника предлага подобен тип услуга и звъннал и си уговорил час за същия ден кога да остави кучето. Закарал я в 12:30ч. и я оставил и на въпроса колко време ще отнеме му отговорили 2-3 часа. Той ги питал 2 или 3 и те му казали, че ще му се обадят. До тук всичко е ок. Минават 2 часа после минават 3 и никой не звъни. Звънна и каза, че още не е готова. Вече е са минали 4 часа откакто я оставихме и е 16:30 и аз съм на вълна, че вече трябва да е готова най-накрая и реших да отида да си прибера кучето и ме отсвирват, че още не е готова и сега започват да подстригват главата :ai: Изчаках колко трябваше да е необходимо, че малко и отгоре и отидох вече в 17:40 да взема кучето(5 часа откакто я оставихме) и като влязох едно младо момче още "оправяше" с машинката. И като влязох останах потресен. Беше им закарано куче, а те ни върнаха един гол плъх. Просто козината по тялото беше обръсната до кожа и имаше 1-2 милиметра козина оставена. Оправданието на момчето което я подстригва бе, че кучето имало сплъстявания на козината и се налагало така. Искам да спомена, че сме я водили с много по лоши спластявания на онзи доверен фризьорски салон и винаги са се спрявали безупречно и са оставяли достатъчно козина кучето да прилича на куче и да не трепери 2 седмици. Това са снимки 2 вечери след като си прибрах кучето:

http://store.picbg.net/pubpic/EA/F5/297 ... 57eaf5.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/74/6F/e08 ... 32746f.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/79/ED/238 ... 9579ed.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/B4/07/2db ... abb407.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/BF/CB/71c ... 10bfcb.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/F8/E0/860 ... 28f8e0.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/39/6E/d77 ... 38396e.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/3F/39/776 ... bb3f39.JPG

На снимките не изглежда толкова лошо но беше оставена почти без козина. На едната снимка се вижда нараняване на кожата вероятно причинено от машинката. Имаше подобно на гърба към опашката което тогава не снимах. Излишно е да казвам, че не бяха жеги и имаше студени дни и дали кучето не спря да трепери. Когато можехме го завивахме но не стои животното на едно място. След "професионалната" подстрижка във ветеринарната клиника имаше все още неща които трябваше да се довършат с ножицата вкъщи. Сега го чакаме да му порастне козина но все още кожата е оголена. Буквално след подстрижката имаше 1-2 милиметра козина. Разочарованието ми е огромно и никога не бих стъпил повече в тази клиника дори и за преглед. Пиша в този форум ако някой друг търси отзиви и смята да закара кучето си там да подстрижка. Моя съвет е да не го прави. Има много по-добри хора в града които се занимават само с подстрижка на кучета и си вършат страхотно работата и като си оставиш кучето на определения час не им отнема 5 часа да приключат такъв мъник. Цялото удоволствие от подстрижката ми струва 25лв + обезпаразитяване 10лв което пък не фигурира в касовия бон. Часа от касоия бон е неверен. Също така доктор Ялнъзова не видях, беше едно момче което подстригва кучето и един по-възрастен на касовия апарат.

http://store.picbg.net/pubpic/A4/1A/5ae ... 26a41a.JPG
Аватар
dope
Животинче с въпрос
 
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 9:03 pm

Re: Подстрижка в Ноу Хау гр. Варна - никога повече

Мнениеот zoomaniak » Пет Май 17, 2013 5:27 am

Добро утро от Администратора на форума. Полезна тема............

Грешката е на човека с машинката. Дори никога стопаните на домашни любимци да не описват изискванията си "как да се направи прическа и козината колко да остане дълга" човека с машинка никога не трябва да остави едно куче-котка остригано на нула номер.

Треперливостта е гарантирана. Компромисен вариант е обличането на плетена дреха от вълнена материя на животното след това - за да спре треперливостта...........

За всичко си има правила. :ax:
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Подстрижка в Ноу Хау гр. Варна - никога повече

Мнениеот Koset0 » Пет Май 17, 2013 1:08 pm

Офтопик:
Снимките не се виждат при мен.
Wondering how skinny, would people be if they had to pedal to keep their PCs running.
Аватар
Koset0
Пчела майка
 
Мнения: 1862
Регистриран на: Съб Дек 04, 2010 12:52 pm

Re: Подстрижка в Ноу Хау гр. Варна - никога повече

Мнениеот dope » Пет Май 17, 2013 2:03 pm

zoomaniak Треперливостта поотмина. Досега където да сме го водили не го бяха стригали толкова. Искам да споделя опит за хора които биха си оставили животното за подстрижка и се чудят как се справят.

Koset0 Има проблем със самия сайт в момента. Когато пусках темата всичко беше ок.
Аватар
dope
Животинче с въпрос
 
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 9:03 pm

Re: Подстрижка в Ноу Хау гр. Варна - никога повече

Мнениеот meri » Пет Май 17, 2013 7:49 pm

Направо нямам думи, как е възможно така да ce подcтриже горкото животно. Тези заcлужават cъд. Мажете малко раните c риванол или йодаcепт да не cе възпалят от ножчетата на машинката,че не ce знае и колко cа чиcти.
Ако кучето трепери, то cега е топло, но вce пак, облечете му лека дрешка.
Вcяка порода куче cи има cтандарт на подcтригване. Вероятно cа големи не профеcионалиcти.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Подстрижка в Ноу Хау гр. Варна - никога повече

Мнениеот zoomaniak » Пет Май 17, 2013 8:02 pm

Най-добре си купете машинка за подстригване на кучета около 90 лв са най-добрите :az:

Изображение
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm


Назад към Общ форум