Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Нов дом за нашето кученце

Нов дом за нашето кученце

Мнениеот Booo » Нед Ное 24, 2013 7:41 pm

Вече окончателно сме решили да търсим нов дом на нашето куче. Почти 4 годишна е, Ши-Тцу. Както съм чела за породата, Лора е типичното Ши-Тцу, изпитва паническата зависимост от нашето присъствие. Писала съм и съм питала как да се справя с проблема с пишкането. Не си спомням дали е било тук или в друг сайт. Положението винаги е било такова - Лора не дава да напусна стаята, препишква всичко, ако я оставя сама в стаята, дори за 5мин. А ако изляза от вкъщи - ужас! Още когато ми я дадоха, беше с крайно неадекватни хигиенни навици. С времето, с питане и пробване на различни методи, в наше присъствие спря да го прави, но излезем ли - край. Наскоро излязохме от стаята и я забравихме за няма и 20мин. и ни напишка леглото на две места, а преди това беше излизало на вечерната разходка. Просто вече е нетърпимо. Бременна съм в 8-мия месец, онзи ден излязох от вкъщи и си мисля за най-важното нещо - "Затворих ли вратите?!", като с ужас стигам до извода, че май не съм затворила вратата на кухнята (което задължително значи, че ще накапе дивана), зарязвам покупките в магазина на касата - нямам време да ги мъкна с мен и панически се затичвам по дългия път обратно, за да проверя. Е, беше късно! След това решихме, че няма да го оставяме само тук (местим се в ново жилище и правим ремонт), та го взех с мен в бъдещия дом, в който не я водя често в момента, защото е още прашно и само събира боклуци с козината. Обаче тъкмо влизам и ми се налага да сляза обратно до долу за секунда и го оставям в апартамента. Връщам се и бам - на ламината и дивана по малко изпишкано, а току-що ходи!!!
Разказвам подобни истории от ежедневието с Лора, защото сигурно някой ще попита "ама как така пикае навсякъде??". Просто вече не знам как да се справя, с бебето няма да имам възможност непрекъснато да чистя след него, а и голяма част от времето ще сме заети около бебето, не мога непрекъснато да изпадам в паника, че е само в стаята за 5мин, не мога и непрекъснато да пера дивани и матраци.
Обяснявам се като ученичка, за да може да запозная някой евентуално заинтересуван и пиша точно тук, защото очаквам сериозни хора, а виждам, че тук пишат такива. Четох за много хора, които взимали животинки уж да ги гледат и после ги правят какво ли не или животните изчезват безследно и общо взето, това ми се стори най-сериозния сайт за домашни любимци, да, знам, че не е от тези сайтове за осиновяване и т.н., но просто съм загрижена да не попадне в несигурни ръце... Искам да й намеря човек, който да има време и познания да се занимава с това и който може да овладее проблема, за да не се налага да й се търси дом отново. Моля само да не ме нападате, че я зарязвам, защото и без това никак не ми е лесно да го направя. Съвестта ме гризе още отсега, но мисля, че трябва да й намеря човек, който има достатъчно време за нея. Или поне да ме светнете по въпроса към кого да се обърна за да й намерим сигурни хора, защото нямам доверие на фейсбук страниците за осиновяване, след всичко, което изчетох.
Аватар
Booo
Животинче с въпрос
 
Мнения: 3
Регистриран на: Нед Ное 24, 2013 6:38 pm

Re: Нов дом за нашето кученце

Мнениеот meri » Нед Ное 24, 2013 9:04 pm

Вашето кученце преглеждано ли е за здравословен проблем.Може би причината не е толкова психическа, колкото може да се окаже здравословна.Преди да го дадете,ако намерите такъв човек, който ще се съгласи да вземе такова проблемно куче, заведете го на лекар,направете му пълни изследвания, ехография и ако трябва рентген. Преди да се говори за поведенчески проблем, трябва да се изключи и здравословен такъв.
Друго решение на проблема е да вземете клетка, има специални кучешки и кучето да живее в нея, не се притеснявайте няма проблем да свикне и да се чувства чудесно там. Най-вероятно проблема се корени в миналото, който може би не е късно да се реши. Свързахте ли се с опитен треньор,който да ви покаже как да процедирате.

Ако кучето има проблем със оставането само, има начини да се коригира поведението. Друг начин да предовратите тези проблеми е да купите кучешки памперси и кучето да стои с тях.
Не бързайте да търсите дом на кучето, в такова положение ще бъде трудно, а не се знае и как биха реагирали новите му стопани на това поведение. А може би кучето изпитва голям стрес, който се дължи на някаква промяна в живота ви. За това се консултирайте и с лекар, който да прецени дали кучето има нужда от лечение. Никак няма да е зле и да го кастрирате.
Когато кучето уринира непроизволно не винаги това се дължи на психически проблем, а на здравословен. Важно е с каква храна го храните, какъв режим на извеждане има , пие ли много вода, за да уринира често. Направете едни кръвни изследвания и на урина непременно.Понякога проблема и скрит и се открива, това което никой не предполага, че може да съществува. Не забравяйте, че хората дори да намерите такива, обещават, но много често се отказват да почистват или им омръзва такова поведение и извхърлят кучето на улицата.
Като начало опитайте с памперс, и го заведете на лекар.
Надявам се да се справите с проблема и кучето да си остане с вас,вие го обичате, то вас -също.Няма никаква гаранция, че другаде ще се чувства добре, а напротив...което е много тежко за вас и за него. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Нов дом за нашето кученце

Мнениеот zoomaniak » Нед Ное 24, 2013 9:10 pm

Кучетата пикаят - това им е част от поведението - като лаенето. Не виждам защо да се учудвате от пикаенето.

Нашият килим на определени места мирише на урина - идва тъщата и ми дига гири защо не изперем килима, отговорът е следният:

- Не го перем, защото като е без мирис на урина пак ще го опикае кучето - то просто си го маркира, да си знае, че е негово :ag: :ag: :ag:
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Нов дом за нашето кученце

Мнениеот Booo » Нед Ное 24, 2013 9:53 pm

Е, как няма да се учудвам от поведението, като пикае в леглото ми :D Всъщност, не мога да го нарека пикаене, а по-скоро накапване с малкото насъбрало се. Пикае и в собственото си легло, като го затворя в банята, много често се случва да не пишка на постелката, а на леглото си и най-интересното е, че после, без никакви угризения и погнуса си лежи в леглото... Веднъж, като го оставих в коридора, дори се беше изакало в леглото си и лежеше отгоре. Доколкото съм чела, те вършат физиологичните си нужди далеч от мястото, където спят и се хранят. А изследвания преди няколко месеца пускахме, защото не беше добре със стомаха. Правиха му и рентген. Тогава каза, че си е наред кучето и че решението е просто да търся начин да го превъзпитавам. А когато го взех, положението беше още по-зле. Казаха ми - кучето има навика да се разхожда и изхожда по два пъти на ден, яде това и това, точка. Повече нищо от тия хора, толкова бързо се случиха нещата, че май се опитваха направо да се "оттърват", едва ли не. Разхождах го по час и повече из квартала, но не ходеше и не ходеше, но щом се приберяхме вкъщи и се скатаваше и се изхождаше някъде. Предимно върху меката мебел. Случвало се е да не забележа, че има изпишкано и то вече да е изсъхнало, обаче кучето да си лежи отгоре на напиканото и не му пука изобщо. Сменихме седалките на дивана, опишкания, мислейки, че като не му мирише и ще спре, но не... Накрая просто когато ни няма започнахме да го затваряме в коридора. После директно в банята. Отскоро "препишква" вечерта, докато спим. Диванчето в спалнята е за хвърляне, ламината е маркиран доста пъти също... Не знам вече, не искам да прави така около детето, та аз няма да мога и за секунда да го оставя само, защо трябва да превръща всичко в тоалетна, не ми е приятно да живея в клозет, да не говорим да гледам и новородено там... Аа, забравих - кастрирано е, още от бебе, от развъдника направо ги кастрирали, доколкото знам от предишните стопани.
Аватар
Booo
Животинче с въпрос
 
Мнения: 3
Регистриран на: Нед Ное 24, 2013 6:38 pm

Re: Нов дом за нашето кученце

Мнениеот zoomaniak » Нед Ное 24, 2013 10:24 pm

Е аз като съм се напикавал в леглото до 7мата ми година майка ми да не би да се е вцепенила от ужас и потрес. Сложиха ми найлон под чаршафа, водеха ме на доктори и после всичко премина от самосебе си.

Като сънувах вода и се напикавах - ко да праиш :ag:

Това с напикаване, припикаване, накапване и т н може да има толкова обяснения, че просто не е истина.

Глупава причина е да търсите дом.

И нещо друго ще ви намекна. Детето ви ще го оставите само в къщи едва като стане на 6-8 годинки май, не помня. До тогава всеки ден около него има възрастни и го учат кое какво е правилно.

100% от кучетата остават сами през денят и после искаме от тях да са като децата ни. Това не е възможно.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Нов дом за нашето кученце

Мнениеот meri » Пон Ное 25, 2013 7:19 am

Направете едно изследване само на урина, ако не искате да правите и кръвни,за да се установи дали няма проблем с бъбреци,уретра и т.н. Понякога изследването на урина е достатъчно, за да се види дали има песъчинки или друг проблем,който може да предизвиква често уриниране.
Какъв е режима на извеждане на кучето- първо/последно излизане- час.
Каква храна давате, вид, количество.
Колко вода пие кучето,нормално, или повече.
Причините, които карат кучето да уринира непроизволно са много.
Спокойно можете да ограничите кучето да не влиза навсякъде.
И вие също имате вина за това уриниране, вероятно кучето се нуждае от повече контакт с вас,затварянето някъде не решава проблема, а го влошава. Объркали сте го много, защото не сте му показали какво се иска от него, а за по-лесно го затваряте,което е погрешно.То не знае защо се случва това и резултата е този....кучето по този начин се опитва да привлече вашето внимание.
Опитайте варианта с памперсите,кучетата свикват с тях.
Но,ако сте решили да го давате някъде, как ли ще се чувстват хората,които биха се съгласили да го вземат?
Не можете да натрапите на някой проблемно куче и готово...
Ако имате желание,проблема може да се реши.Зная,никой не иска да живее в тоалетна, но и кучето не знае какво се случва.Може би промените в неговия живот са оказали някакво влияние.

Когато го взехте,и е нямало хигиенни навици,вие как процедирахте, за да го научите. На каква възраст е било тогава?
Кучето вече е голямо, а не знае какво да прави навън,защо?
Или за по-лесно го затваряте и след това очаквате да имате резултат,никога няма да има такъв....
За да постигнете успех, трябва да промените вашето отношение, не трябва да вменявате вина на кучето затваряйки го, отчуждавайки го от вас.
Когато излизате навън,играе ли някой с него, колко време се разхожда.
И не се обиждайте от написаното, а просто се замислете къде точно вие бъркате, а не кучето.
Ние като стопани изграждаме навиците на кучето.
Не знам какъв е бил проблема му със стомаха, може да кажете, но ако не са правили ехография на коремни органи,направете.Понякога проблема не може да се открие видимо или с обикновен преглед. Много фактори влияят за някои неща.
Има заболяване,което се нарича инконтиненция, която може да се лекува с лекарства,но трябва да се установи причината,защото може да е нещо съвсем друго.
Осве това кучетата не отмъщават и не правят нищо на пук.Ние хората изпитваме дискомфорт от миризмата и постоянното почистване,което е разбираемо,но винаги първо трябва да започнем от там....да потърсим причината за състоянието.
А ако това е стрес или друго,да опитаме да променим, обстановката,начина на отношение и т.н.към кучето,за да го намалим.
Не може да се каже,че кучето няма проблем,има,и трябва да се установи причината.
А ако е психически, променете някои неща....отношение, извеждане, режим, оставане само, ограничаване, затваряне и т.н.
Резултат ще има,но не веднага.А ако имате желание можете да прегледате разделите във форума, има какво да се прочете и да помогне.
Намирането на нов дом не е решение.....трудно е ,но не невъзможно да се справи човек,ако има желание.
Не знаете дали хората,които биха го взели ще го гледат добре и дали в даден момент няма да им писне и да се отърват от него.Положете усилия и ще видите,че ще има резултат.
Да, знам,лесно е да се пише,но въпреки всичко опитайте...
Започнете като начало от преглед и след това постепенна промяна в дома. Вие както разбирам сега сте си в къщи,можете да извеждате кучето по-често,ако можете.А ако се карате и наказвате кучето след провинение,това само влошава нещата за жалост. Когато кучетата уринират и дефекират вътре,също си има причина за това.

viewforum.php?f=218

viewforum.php?f=128

viewforum.php?f=275

Прегледайте статиите,и променете това със затварянето,започнете да го учите на хигиенни навици отначало, т.е.,като малко кученце.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Нов дом за нашето кученце

Мнениеот Booo » Пон Ное 25, 2013 11:32 am

Не затварям кучето, когато съм у дома (което значи почти постоянно) - затварям го, когато излизам, защото не мога непрекъснато да го водя със себе си! Всички знаете, че не може да взимаш кучето си навсякъде, ако решим да излезем или да идем нагости не можем да го взимаме винаги с нас, все пак и ние сме човек и имам личен живот, който не се върти само около домашния любимец и не мога да угаждам единствено на него. Когато е студено или вали го изкарвам само, за да се изходи, защото обира всичката кал. Опитвах с една постелка. Когато се изпишка на плочките, попих от изпишканото за да мирише постелката, а когато я перях я прах на ръка, за да остава мирис, все пак. И когато пишкаше на нея, получаваше похвали и лакомства, щом се прибера, като показвах постелката и давах от онези гризалки, кучешки солети се водиха май или кокалчета на педигри от пакетче. Но, когато съм си вкъщи, то стои непрекъснато до мен. Да, играем с него, заиграваме го, както и то само изявява желание и идва с някоя топка. Гледам да яде предимно гранули, вет. ми даде купички с размер, който пасвал на килограмите й. От тази купичка изяжда през деня една и вечер понякога по половин купичка. По моя преценка, не смятам, че пие много вода, освен, ако не му дам нещо различно от гранулите, които яде. Случвало се е по-късно да видя, че няма гранули и да взема от магазина от евтините боклуци, колкото да изкара до другия ден. Като й е гладна гъзинката ги яде, но се спуква да пие вода и после като се изпишка мирише ужасно натрапчиво, затова от много време давам само тези, които взимам от ветеринарната. Е, не са от най-най, защото не винаги имам възможност да купувам от храната, която ми предлага ветеринаря, но се старая и да не са чак боклуци, купувам пак по препоръките му. Не помня името, насипна е, за дребни и средни породи. Другото, което е - след месец, когато родя няма да мога да го извеждам, много, много често ще бъда сама вкъщи с бебето, там няма да имам близки наоколо за да идват, примерно всяка сутрин да ми гледат детето, докато разхождам кучето. А няма как да взема новородено, посред зима с мен из квартала, докато разхождам кучето. Първоначалната идея беше да иде при майка ми, тя е в къща с двор, щеше да си ходи и навън и вкъщи покрай нея, обаче й опика дивана и на племенника бебешкото шезлонгче и тя категорично ми отказа. На половинката майка му - и дума да не става. А самата половинка ме притиска и е категоричен за кучето и бебето. Не натрапвам кучето на никого, както казах - обяснявам се, за да може да се знае за проблемите и човека, който ще го поиска, да бъде с ясната идея, че не взима куче, което само ще лежи, яде и няма да прави бели. Правила съм всичко, което е по възможностите ми за толкова много време, нямах опит с кучетата, затова периодично сменяхме подходите. Другото, което е - кучето си знае, че когато има зор, ще го изведа, залепя се за вратата и чака да го изкараме, това се случва винаги щом го направи, дори и преди малко да е излизало. Така се опитвахме да му покажем, че едва ли не може да ни сигнализира при нужда. Но се случва страшно рядко да пожелае да излиза, защото си излиза около 10 и вечер около 9, както и когато излезем за нещо до магазина, например. Обаче започна ли да се обличам за излизане и изведнъж започва една паника, едно треперене, втренчва се в мен и трепери, щом започна да се обличам и да се оправям за излизане. Та да си дойдем на думата - щом единият от двамата не е съгласен и е категоричен, не мога да продължавам да упорствам или да го карам да тича през града в обедната си почивка, за да разходи кучето, примерно... Както и да е, ако някой има интерес да обсъдим евентуално осиновяване, може да ми пише. Все пак Лорчето е супер куче и има и други качества, освен да пишка по мебелите. А за изследвания на урина, мога пак да пусна, за да се знае и да пиша във форума, но ще продължавам да й търся дом, колкото и да е грозно от моя страна, все пак кучето трябва да се обича и от мен и от половинката ми, а ние явно не сме единодушни
Аватар
Booo
Животинче с въпрос
 
Мнения: 3
Регистриран на: Нед Ное 24, 2013 6:38 pm

Re: Нов дом за нашето кученце

Мнениеот meri » Пон Ное 25, 2013 1:14 pm

Има начини, пробвайте с памперс или отблъскващи препарати. Кучето е малко,може дори да го научите да ходи в котешка тоалетна,без пясък, разбира се. Каквото и да решите, късмет...не оставайте с лоши чувства.Пуснете повече обяви и внимавайте при избора на стопанин, хората често лъжат, не са искренни, не се предоверявайте.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към Общ форум