Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Бълхи

Бълхи

Мнениеот german » Сря Юли 02, 2014 2:25 pm

Здравейте!Търся ефективен начин за предпазване на куч от бълхи,тъй като в момента тия твари са в разгара на сезона си :ag: .Пробвали сме какви ли не нашийници,не бяха хич евтини,ама не бяха и ефективни.Вета каза,че тия каишки против бълхи вършат работа за малка порода куче,за предпочитане късокосместа :ag: .Е,моя куч хич не е малка порода,а за късокосместа да не говорим.Не е много за смях тая работа с бълхите,защото буквално са навсякъде,където е бил куч,този процес явно се е развил с годините,ама...говоря примерно на вилата ни,където имаме един гараж с голяма влажност,също така голямо находище е и сред посевите ни,които се поливат,както и при водомера,където също има голяма влага.Също така вкъщи свободно си се разхождат тия твари,хапят и нас,лично убивам доста на ден,които не са на кучо,ами из жилището.Обработваме дома ни с какви ли не(уж безвредни) препарати против бълхи,както и куч.Ефект има...до следващия ден или до следващата ни разходка.Под всякакви препарати визирам главно фронтлайн,като сме опитвали и други по-евтини,като ефекта е като на скъпия-съесем минимален,далеч от този,който производителя гарантира.
Гледах ги тия ултразвукови нашийници(в БГ не намерих из сайтовете да се продават) и медальон,какъвто мернах в един сайт.Цената на въпросния медальон беше малко под 35лв,производителя твърди,че е ефективно средство срещу тия гадини,хубавото му било,че не се пръскало кучето с разна химия и т.н.Батерията издържала около година,което ме устройва,ама дали е толкова ефективно това нещо на принципа на ултразвука,ако някой е ползвал подобна глупост ще помоля да сподели мнение.
Също така ми е интересно тия бълхи като не ходят по кучето(ако тоя проблем се реши би било повече от чудесно) как да се отървем от себеподобните им твари,които щъкат из нас,на вилата и т.н.Те тия бълхи сякаш вече свикнаха да пръскаме навсякъде с химия,пък не знам.Ако някой може да препоръча нещо конкретно,като спомене начин на прилагане,колко време може да се използва с цел да не се натровим ние самите.Не живеем в някое разбито жилище,цялото в пукнатини,дупки и подобни,та не виждам просто къде им е "хранилището" на тия камикадзета.Надявам се да е имало някой на моето ниво,който се е преборил с тях,та да сподели мнение,защото вета явно хем не знае човека,хем си противоречи,хем гледа да си продаде стоката.
Ако ти се смеят,защото си различен,ти им се смей,защото те са еднакви
Аватар
german
В пасажа
 
Мнения: 556
Регистриран на: Сря Апр 27, 2011 12:47 pm

Re: Бълхи

Мнениеот meri » Сря Юли 02, 2014 3:24 pm

Извикайте от специалните бригади за борба с паразитите. Или купете Райд, добър е, а за кучето, къпане с противопаразитен шампоан, след това третиране с капки или поставяне на каишка. Добри са Килтикс и Скалибор.
И не търси такива препарати за къщата при вета, а в човешките аптеки, има най-различни средства за борба с бълхите. Но трябва да се пръска навсякъде хубаво. Защото са се размножили доста и ще е трудно да се премахнат. Изперете и вдигнете всичко, което може да служи за място за размножаване на бълхите.И накрая направо направете ремонт.... :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Бълхи

Мнениеот zoomaniak » Сря Юли 02, 2014 7:42 pm

Има си отровни препарати - разтварят се в 2-5 литра вода. Къпе се кучето - без главата. Къпането е процес, който просто го поливате с разтвора с гъба - после го пазите да не се ближе и да изсъхне. С разтвора се пръска всичко........ може и да не се къпе кучето - а да се напръска всичко.

Пръскането става със Земеделска пръскачка от 10-30 литра.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Бълхи

Мнениеот german » Сря Юли 02, 2014 9:12 pm

Тия препарати са ми ясни,по евтини са от фронтлайна,ама ефекта същия,слаба работа.Хич лесно не се унищожават тия гадини,след като след толкова кратко време пак гъмжи от бълхи.Последната такава евтина простотия,която използвахме беше Айкън с ефекта на фронтлайн и пръскаме със споменатата пръскачка.
От каишките ползата също клони към нула,не помня какви марки са били,но хич не бяха евтини.
Та някой за тия ултразвукови уреди нещо да каже :ag: ,че и за нас е проблем тая всичката смрад,която се носи след напръскване,въпреки отваряне на прозорците и т.н.
Ако ти се смеят,защото си различен,ти им се смей,защото те са еднакви
Аватар
german
В пасажа
 
Мнения: 556
Регистриран на: Сря Апр 27, 2011 12:47 pm

Re: Бълхи

Мнениеот zoomaniak » Пет Юли 04, 2014 3:34 pm

Търсете логиката на живота - не факторите.

Логиката на бълхите е следната:

- те имат район
- те се размножават
- те биват пренасяни

За пример давам хлебарките - същата раута :ag:

Ако пръскате в район от 2 метра а техният район на разпространение е 5 къщи - трябва да се обедините и да напръскате във всички къщи :ag:
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm


Назад към Общ форум