Гледах ги тия ултразвукови нашийници(в БГ не намерих из сайтовете да се продават) и медальон,какъвто мернах в един сайт.Цената на въпросния медальон беше малко под 35лв,производителя твърди,че е ефективно средство срещу тия гадини,хубавото му било,че не се пръскало кучето с разна химия и т.н.Батерията издържала около година,което ме устройва,ама дали е толкова ефективно това нещо на принципа на ултразвука,ако някой е ползвал подобна глупост ще помоля да сподели мнение.
Също така ми е интересно тия бълхи като не ходят по кучето(ако тоя проблем се реши би било повече от чудесно) как да се отървем от себеподобните им твари,които щъкат из нас,на вилата и т.н.Те тия бълхи сякаш вече свикнаха да пръскаме навсякъде с химия,пък не знам.Ако някой може да препоръча нещо конкретно,като спомене начин на прилагане,колко време може да се използва с цел да не се натровим ние самите.Не живеем в някое разбито жилище,цялото в пукнатини,дупки и подобни,та не виждам просто къде им е "хранилището" на тия камикадзета.Надявам се да е имало някой на моето ниво,който се е преборил с тях,та да сподели мнение,защото вета явно хем не знае човека,хем си противоречи,хем гледа да си продаде стоката.