Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Въпроси за разгонване

Въпроси за разгонване

Мнениеот german » Пет Фев 26, 2016 9:32 pm

Здравейте! От чакане да укрепне и да бъде кастрирана стигнахме до под кривата круша, т.е. куч се разгони. Питах нашия вет дали не може да се кастрира в този момент, но той препоръча да се изчака да мине това бреме :ag: и чак след това. Няма да я тъпча с хормонални препарати, разбира се, за да спре само и само да я кастрираме сега, което също било някакъв вариант. "Разгонена" е от 4 дни, т.е. има кръвотечение и се е подула, по-често пикае по разходки. Няма промени в поведението, не се отделя от мен, за да търси "приключения", когато види друго куче, минаващо покрай стадиона, на който ходим. Не е разсеяна, защото лакомията и за награди е по-силна явно :ag: .
Имам питане относно пребиваването и през деня на двора, на който е свикнала да прекарва по-голямата част от деня и то по свое желание. Тя не обича да бъде затворена вкъщи, това нейно искане се уважава и е свикнала да лудува в двора и да следи кой минава :ag: . Оградите са стабилни и уличен левент с нейния ръст не може да влезе, но на доста по-дребен плейбой не мисля,че нещо ще му попречи. В района няма улични кучета. Когато все пак някое е минавало от там, минава с бяг, защото съседското вързано куче лае, та се къса. Въпросът ми от колко далече би надушило уличното куче нашата разгонена кучинка? Или трябва да я подуши директно, за да разбере, че е разгонена, т.е. от няколко метра не би станал номера. Питам хем, защото кучинката си е свикнала деня и да протича по един начин, а тези дни като стои затворена няма усмиряване, особено докато излезем вечер на разходка. От друга страна пък е пълно със случаи на кучета на двора, намерили си мъжкар, едва ли хората са нямали огради. Другото е, че има някакви спрейове, които потискат миризмата, която "излъчва" по време на този период.
Ако ти се смеят,защото си различен,ти им се смей,защото те са еднакви
Аватар
german
В пасажа
 
Мнения: 556
Регистриран на: Сря Апр 27, 2011 12:47 pm

Re: Въпроси за разгонване

Мнениеот meri » Нед Фев 28, 2016 2:39 pm

Могат да я надушат доста от далече, така че си е опасно. Трябва да мине разгонването, за да се кастрира. Нека стои вътре, а на разходка само на повод. Има различни препарати, гащи....ама дали помагат, не знам. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към Общ форум