Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Кучето ми ме хапе

Кучето ми ме хапе

Мнениеот Антония Мирчева » Съб Ное 26, 2016 4:39 pm

Здравейте
Имам мъжка немска овчарка на почти годинка. Неговата игра е да те хапе. Аз си ходя и той в движение ме напада захапва ме където докопа с адска сила и ако захапе дрехата ми започва да я дърпа. Жестоко ме боли и винаги съм с рани и обелена кожа. Казвам му "Не" повишавам тон карам му се но той просто си играе. Хвърлям му пръчка,давам му лакомства но писне ли му започва да хапе. Или ако седи вързан дълго време като го пуснеш започва една борба и не мога да се освободя дълго време. Брат ми и баща ми не ги хапе,може би защото разбира че са по силни но мен и майка ми ни изяжда направо. Ако го плесна се озлобява още повече. Много по-силен от мен е и не знам какво да направя. Как да му покажа че не трябва да хапе стопаните си как да му покажа че това е лошо? Винаги като започне да ме хапе спирам да си играя с него за да му покажа един вид че съм сърдита,но на него хич не му прави впечатление,имам чувството че грам не му пука дали съм му сърдита. До сега беше вързан и виеше. Отидох и го пуснах да си играеме (знае легни седни донеси мирно дай лапа) .. обаче като тръгне да ме хапе забравя всяка една команда. Просто го обзема една агресия
Хора помогнете
Брат ми само му казва "не" даже без да повишава тон и кучето не го докосва
Дъсти (кучето) като се бори с брат ми брат ми винаги го бута долу и го хваща така че да не може да се измъкне и така му показва че е по силен.. но с мен като се бори винаги ми къса ръкавите прави ми синки пуска ми кръв рева от болка някой път и усеща че е по силен и това някак си му харесва
ПОМОООЩ
Аватар
Антония Мирчева
Животинче с въпрос
 
Мнения: 4
Регистриран на: Пон Юни 13, 2016 8:49 pm

Re: Кучето ми ме хапе

Мнениеот german » Вто Дек 13, 2016 8:18 pm

За да покажете, че толерирате играта с играчки(например дърпайте въже, хвърляй му топка и т.н.), а не хапането ви препоръчвам да му давате лакомства, когато прояви интерес към играчка. Намерете наградите, по които полудява и с удоволствие ще опита да ви угоди, за да ги получи. Кучето няма как да знае, че вие не харесвате тази негова игра с хапането, ако не му покажете с ПОЛОЖИТЕЛЕН метод това. Брат ви не го гризе, тъй като ще яде бой. Кучето се страхува, не си мислете, че е разбрало, че от него се иска да не хапе.
Не го дръжте вързано, това само вреди. Никой не заслужава да е вързан за врата на метър синджир. Ходете на разходки, изразходвайте енергията на кучето. Ама не на такива разходки, в които вървите на повод определено време, ами такива, в които ще се ангажира кучето физически и психически, т.е. играйте, упражнявайте команди, тичайте и не забравяйте да награждавате желаното поведение. Това все пак е работна порода пълна с енергия, не диванно куче.
Ако покажете на кучето, че играта с вас е чудесно преживяване можете да замените лакомствата с игра. Чудесна награда е топка с въже. Повечето стопани игнорират моментите, в които кучето показва добро поведение, но за сметка на това крещят и наказват любимеца си, когато ги влачи към друго куче например. Ама не се сещат, че не са показали на животинката точно КАК аджеба се очаква от нея да преминава покрай себеподобно.
Не слушайте кварталните авери как куче се бие, души за врата и т.н. Поведението на вашето куче по никакъв начин не налага подобни мерки.
Ако ти се смеят,защото си различен,ти им се смей,защото те са еднакви
Аватар
german
В пасажа
 
Мнения: 556
Регистриран на: Сря Апр 27, 2011 12:47 pm


Назад към Общ форум