Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Износ от САЩ - баси мамата

Износ от САЩ - баси мамата

Мнениеот zoomaniak » Нед Май 04, 2008 1:07 am

Износ
Международните доставки, тръгващи от САЩ, са много се извършват сложно, скъпи са и отнемат много време. По принцип, освен ако не планирате да направите много съществена покупка, ще установите, че времето и разходите за това не са оправдани за покупката.

Предварително трябва да бъдат извършени следните стъпки от лицензиран брокер по вноса / износа за вашата страна, намиращ се в САЩ. Трябва да направите уговорка с лицензиран брокер по вноса / износа в САЩ. VMS не е лицензирана да извършва износ. VMS просто ще изпрати пратката ви до лицензиран брокер в рамките на САЩ.
• Международен здравен сертификат може да бъде издаден от акредитиран ветеринарен лекар към Министерството на земеделието на САЩ.
• Молба за износ трябва да бъде подадена и одобрена от Службата за риба и дивеч на САЩ.
• Определяне на среща с длъжностно лице от Службата по риба и дивеч на САЩ, което да контролира пратката на едно от тези летища: Лос Анджелис (Калифорния), Маями (Флорида), Нюбърг (Ню Йорк). Това изисква известяване поне 48 часа предварително.
• Допълнителни федерални изисквания съществуват за всички видове, изброени в CITES (Конвенцията по международна търговия със застрашени видове) (включва всички видове боа и питони, които продаваме)
• Трябва да бъдат изпълнени и всички изисквания за внос във вашата страна. Ние не можем да ви осигурим съдействие за това, тези наредби са различни за отделните страни и често се променят. Препоръчително е да се свържете с лицензиран брокер по вноса / износа в страната ви за съдействие и съвет.
Ако някои от горепосочените изисквания не са изпълнени както трябва, пратката ви ще бъде спряна и задържана от властите до изпълняването им. Това може да отнеме седмици и може да причини смърт. Препоръчваме ви да използвате опитен и лицензиран брокер по вноса / износа.

Нарушението на тези процедури е наказуемо от закона, и е федерално углавно престъпление по законите на САЩ. Много продавачи на влечуги нарушават тези закони умишлено или несъзнателно и търгуват с такива продавачи - може би единствената огромна грешка, която може да се направи. Да получиш така пратката е лесно, но от юридическа гледна точка може да стане сложно. Купуването от такива продавачи не само излага собствената ви свобода и финансите ви на риск, това е рис и за бъдещето на хобито ни.

Моля също така имайте предвид следните правила, които са в сила за VMS по отношение на международните пратки:
• Всички международни поръчки трябва да бъдат платени авансово. Без изключения.
• Ние няма да задържаме екземпляри, очаквайки подготовка на документи без цялостно плащане.
• Неизвършване на доставката в рамките на 30 дни след получаване на парите води до глоба от 50% сумата, платена за екземплярите. Не се извършва възстановяване на парите за разходи, извършени от VMS от ваше име, като получаване на Международни здравни сертификати.
• VMS носи отговорност само за изпращането и гарантира пратките ви до адреса на посочения от вас брокер в рамките на САЩ. На VMS не може да бъде търсена отговорност за загуби при превоза на международни доставки, или нарушения на закона след като пратката ви е получена от брокера ви по вноса / износа.
Обикновено VMS не е склонна да изпълнява международни поръчки за износ за по-малко от $ 2000.00 US.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Назад към Общ форум