Първо паяка и жилището му:

By pooroldman at 2012-07-16

Обаче си помислих... защо да мъча животното в толкова малко аквариумче, като имам възможността да му направя нещо по добро... И така с баща ми се заехме с тази задачка :) направихме голям аквариум от едно старо 4 милиметрово стъкло, който няма да обяснявам много много, защото не е нещо кой знае какво. Само казвам размерите му: 80*40*25 (дължина*ширина*височина). По мои сметки се получи около 80 литра (смята се като всяка от мерките се раздели на 10, и след това резултатите се умножат : 8*4*2.5= 80) Ето и снимка на аквариума:

Така се получи големия аквариум, знам че не е нещо кой знае какво но с подръчни материали толкова:) Обаче възникна друг проблем, а именно как по точно да задържа паяка вътре и как да го топля това огромно пространство. Та седнахме с бащата да помислим какво да правим и най-вече от какъв материал да го направим. Решихме, че най-добрия материал с който да свършим работата е "Etalbond". Хванахме няколко парчета еталбонд и започнахме творческа работа. Дизайна е малко странен но смятам, че се получи доста ефективно. Ето и как изглежда капака:

Ето го и от долу:

И отстрани:

А така изглежда върху аквариума:

Решил съм на задната страна от към пантите да разположа керамична лампа за греене на терариума и една за осветлението му. Керамичната лампа ще я свържа към един терморегулатор за да поддържам точна температура. всичко още е на хартия де, че всички знаят колко пари струват всички простотии свързани с обзавеждането на читав терариум. За декорацията съм намислил много глезотийки но тях няма да издавам за сега но пък ще качвам снимки докато ги правя:) Ако някой иска да пита нещо за капака и за правенето му ще обяснявам каквото е нужно:) Еми това е като цяло май всичко, което съм направил за сега, но пък ще продължа докато го обзаведа супер яко:)
Искам само да питам някой който повече разбира дали може да определи пола на гадината по снимка от долу? Ето я и снимката:

Мерси че прочетохте всичко:) очаквам конструктивна критика:) Поздрави Виктор.