Страница 1 от 1

Въпрос за тарантула "Acanthoscurria geniculata"?

МнениеПубликувано на: Съб Ное 09, 2013 10:54 pm
от grenlould
Здравейте, от няколко месеца имам тарантулка "Acanthoscurria geniculata", която в момчента вече е на 5,6 кожи. Тия дни реших да и сменя торфа за да предотвратя появата на бактерии. Гледах в "youtube" клипчета на хора, който гледат същата тарантула на същата възраст и забелязвам, че повечето ги гледат в тънка настилка торф, около има няма 1 см. и и е сложено укритие за да се крие и купичка с вода. Моята в момента и тя е в кутийка, но торфа и е около 4 см височина някъде и съм и сложил и аз укритие, но няма купичка с вода, а всеки ден и пръскам торфа с вода. Та идеята ми е друга, мога ли сега като и сменя торфа, да сложа толкова торф, колкото да покрия дъното на кутийката и после някакъв предмет за да се крие в него и една купичка с вода. Грешно ли ще е? Това го правя с цел, че да мога да я виждам по-често, защото в момента почти постоянно си стой в тунелите който е направила в торфа, а като и намаля сега торфа и няма да може да си прави тунели, а ще си стои в укритието. И друго, след като сложа капачка с вода за да пие вода от нея, трябва ли отново всеки ден да пръскам с вода торфа отново?
И да попита, из нас има някакви малки паячета, който не са пръскани с препарати и т.н. и ми стана интересно, дали не-мога да ги дам 1 по 1 на тарантулата и да ги изяде или да не рискувам? Благодаря ви на всички за отделеното време, ще следя темата и ако имам други въпроси ще пиша тук, лек ден. smiley24

Re: Въпрос за тарантула "Acanthoscurria geniculata"?

МнениеПубликувано на: Нед Ное 10, 2013 2:47 pm
от zoomaniak
За какво ти е да я виждаш по-често. Важно е да е жива и здрава и да се развива правилно.

Re: Въпрос за тарантула "Acanthoscurria geniculata"?

МнениеПубликувано на: Нед Ное 10, 2013 4:09 pm
от grenlould
zoomaniak написа:За какво ти е да я виждаш по-често. Важно е да е жива и здрава и да се развива правилно.

Съгласен съм с това, но понеже забелязвам в "youtube", че повечето си гледат малките тарантулки във супер малко торф, колкото дъното да е покрито, а не като мен с повечко торф, че да може да копае. Лошото е, че постоянно като се крие и не разбирам кога сменя кожа и още куп неща....има си лош + в това да не виждам паяка си, та за това исках да попитам тук как да постъпя.

Re: Въпрос за тарантула "Acanthoscurria geniculata"?

МнениеПубликувано на: Пон Ное 11, 2013 6:18 am
от zoomaniak
Намали Торфа. Не виждам проблеми.

Re: Въпрос за тарантула "Acanthoscurria geniculata"?

МнениеПубликувано на: Пон Ное 11, 2013 7:32 pm
от Koset0
Не би трябвало да има проблем ако намалиш торфа. Според мен изглежда много добре с черупка от кокосов орех за къщичка. Ако искаш и сложи "къщата" и след като свикне да седи в нея можеш да и намалиш торфа. Вече не помня как стоеше въпроса с водата, провери във форума за тераристи- там има хора с доста опит.

Като не я виждаш, не винаги можеш да разбереш колко е здрава и колко правилно се развива. Аз не виждам нищо лошо в това да иска да я вижда по- често. :ad: