zoomaniak написа:Значи за жилище в началото докато смени десетина кожи може да ползваш пластмасови кутии надупчени. Даваш храната. Грижиш се за влагата.
Купуваш си аксесоари.
Правиш или си купуваш стъклен терариум за тарантули.
Аранжираш го или го декорираш според възможностите ти.
Осигуряваш си жива храна.
Тарантула можеш да купиш от вносител или производител. Цените започват от 30лв нагоре според видът.
Транспортират до теб Тарантулата по рейсове, за твоя сметка около 5-10лв разхода е.
Дано съм помогнал.
Някои неща не са напълно вярни, а другите са малко... забутани. gogata_bqlaslatina, отиди на животинския пазар в Подуяне. Иди при тераристите и от някой търговец вземи брашнени червеи за 5-10 лева. Слагаш ги или в кутия или друг съд с... брашнени трици (май така им беше името). Оставяш ги на произвола на съдбата. Можеш да им даваш нещо зеленко за папане от време на време, като после го махаш. След 1-2 месеца част от червеите ще са станали на бръмбари и ще започнат да ти снасят яйца. Същото можеш да направиш и със Zophobos morio, но те са по-трудни, въпреки че ядат почти всичко. Ако не поддържаш влага ще пукясат.
Това за жилището започва да ме дразни. Почти всички мои паяци от 6-7 и нагоре са в терариуми или терариумни кутии, които също са много добър дом за тарантули, малки и големи.
А какви са тези магически аксесоари за тарантула? Субстрат, купичка с вода и укритие. Това ти трябва общо взето. Останалото е да радва окото. А ако гадината е в неотопляема стая през зимата, има различни начини да се отоплява. Във terraristic.net са описани няколко. Обаче погледни сам, че още спя и ме е мързел
Цените за тарантулки започват от 5 лева и нагоре.

Храната, за която всички се оплакват, че дава фира, всъщност се оказа доста корава. В една кутия, до мен в момента, живеят още 30ина малки щурчета, които ползвам за манджа. Всеки ден с порцията на игуаната и бръмбарите
![[ca.gif] :ajaweki:](./images/smilies/ca.gif)
, нося и на тях, и на каките и батковците им.
Исках да напиша нещо умно за онази тема с аватара си и нещото си,но не измислих нищо