Страница 1 от 1

Съжителство между мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Съб Яну 29, 2011 11:06 am
от kalitooo0
Здравейте , от днес имаме порче - момиче , много красива.. но когато я събрахме с нашия мъжки пор той започна да я хапе доста яко и ги разделихме даже и не са били свободно заедно ние го държахме и той направо полудя не са кастрирани и двамата незнам защо става така той е доста по-голям от нея и имам чувството че ще я пребие и ме е страх да ги пусна заедно той е много груб с нея постоянно я хапе тя го души само и двамата издават странни звуци и незнам какво да напрая,моля някой ако има по-богат опит с отглеждането им да ми даде някакви савети какво да напрая!? Благодаря предварително... :ad:

Re: Съжителство междо мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Съб Яну 29, 2011 11:10 am
от Koset0
Еми не знам дали ще ти помогне, но можеш да им сложиш клетките една до друга да свикват и да се опознават, но без да се хапят разбира се :ap:

Re: Съжителство междо мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Съб Яну 29, 2011 11:21 am
от kalitooo0
тя е пусната и ходи до клетката му душат се и той имам чувството че ще разбие клетката..

Re: Съжителство междо мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Съб Яну 29, 2011 11:30 am
от mzi
Koset0 написа:Еми не знам дали ще ти помогне, но можеш да им сложиш клетките една до друга да свикват и да се опознават, но без да се хапят разбира се :ap:


:ag: Това да не са ти чинчили :ajaweki:

Re: Съжителство междо мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Съб Яну 29, 2011 12:35 pm
от Koset0
:ag: Това да не са ти чинчили :ajaweki:

Абе и аз едни ги писах.. :ag: Помагай ти, аз съм се увлякъл с тея чинчилки icon_crazy

Re: Съжителство междо мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Съб Яну 29, 2011 5:56 pm
от Space
Спретнали са си едно сексче :ab:

Re: Съжителство междо мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Вто Ное 01, 2011 3:25 pm
от Pixell
:ajaweki: Е тва ее - същата работа са и моите двете мъжко и женско сега като са заедно, но разбира се,мъжкия е много по-сдържан и резервиран и по скоро се вбесява че тя дивее и скача около него и му влиза в скривалищата да му яде запасите храна. Иначе въобще не е никакво сексче това- да не са делфини че да го правят за удоволствие ей така.. просто се бият и мъжкия по инстинкт се опитва да се качи върху женската, което нищо не може да стане, след като тя не е в еструс стадии влезнала, за да бъде годна за оплождане и да може да прихване, което пак не е гаранция всъщност, че ще забременее. tongue
Вече почнах да разбирам как да се оправя с тях.. малко порска психология. Правим разни опознавателни психо сеанси и готово, до няколко седмици ще се заобичат гадовете смръдливи. :sunny:
При бай Пиксел нема 'неискам' нема 'немога'! :ag:

Re: Съжителство междо мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Вто Ное 01, 2011 3:37 pm
от OAKFINGERS
kalitooo0 написа:тя е пусната и ходи до клетката му душат се и той имам чувството че ще разбие клетката..

Ама как няма да разбие клетката, много ясно [smile3537.gif] И то не защото са от различен пол. Според мен лично, точно тук е грешният момент - Тя е нова в дома и не бива да измества Него от територията му, т.е. Тя трябва да е в клетката, а не Той. Така ми се струва най-адекватно! А чак след като са свикнали с миризмите един на друг, могат да се пуснат без клетка, ама мисля, че повечко време трябва да мине, за да се пречупи усещането за "чуждо". Не мога да предположа колко е "повечко", но специалистите говорят за процеса на опознаване в месеци!

Re: Съжителство междо мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Вто Ное 01, 2011 3:44 pm
от Pixell
Специалистите говорат и че триъгълните тоалетни са идеални за порове, както и че клетките за порове никога не могат да се отворат от тях, и че нагръдниците са идеални и няма измъкване от тях и тн. Специалистите... :ajaweki: да ми ядат опашката на пора.
Аз казвам че до 1 месец или ще свикнат или никога няма да свикнат, разбира се с работа от страсна на стопанина като сплотяващо звено и реален алфа в домът с порове. А при мен е точно така- женската е затворена, а мъжкия не. Ако мъжкия изяви мерак да буйства се пуска женската, иначе няма смисъл, когато мъжкия е мързеливо настроен да му скача нещо лудо плъхоподобно в кръг около него и да го дърпа за опашката. Това би побъркало всеки нормален пор все пак.

Re: Съжителство междо мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Вто Ное 01, 2011 3:51 pm
от OAKFINGERS
Под "специалисти" визирах хората с опит, а не търговците.

Re: Съжителство междо мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Вто Ное 01, 2011 6:49 pm
от lio_85
Pixell Щом толкова много си постигнал с Бела и вече не ползваш ръкавици, ще се справиш с бандитите :ay: .

Re: Съжителство междо мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Сря Ное 02, 2011 8:16 pm
от k-extreme
Браво - дано опровергаеш страховете за бъдещето на Белла на всички ни... :ajatki:

Re: Съжителство междУ мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Чет Ное 03, 2011 1:13 am
от Pixell
И аз имам страхове за бъдещето на Ромпи, ама какво да се прави. Вярно е, че почнаха да играят и не се бият толкова, но въпреки всичко той не харесва буйната й игра и хиперактивността й. Дразни се доста от това явно, само като е в игриво настроение стават нещата, а тя винаги е в такова настроение. Уви, успя да отпере и крака на майка и тя вече съвсем я мрази. Странното е че и моя разпра преди 10 дни и то на максимално гадното място на живеца до нокътя точно, явно не е случайно, малката злоба усеща къде е най гадно. [mood_feelings_hurt.gif] Вече съм на мнение че два кастрирани мъжки ще си живеят много по-мързеливо и спокойно...

Re: Съжителство междо мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Чет Ное 03, 2011 10:47 am
от OAKFINGERS
Pixell написа:Вече съм на мнение че два кастрирани мъжки ще си живеят много по-мързеливо и спокойно...

Убедена съм, че и Бела скоро ще се кротне, веднъж почувствала се част от семейството :bs:

Re: Съжителство междо мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Чет Ное 03, 2011 12:16 pm
от Pixell
:bw: ъмм въпроса е, че нещо семейството не я чувства като част от него... а и все пак да не забравяме собственика на Бела, която копнее да зърне обратно детето си. :ay:

Re: Съжителство междо мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Чет Ное 03, 2011 3:17 pm
от OAKFINGERS
Това значи ли, че проблемът със съжителството вече ти отпадна?
Офтопик:
Pixell написа:да не забравяме собственика на Бела, която копнее да зърне обратно детето си

Той "собственикът" на Бела не пищеше ли какъв ужасен и хаплив пор има и как иска да се отърве от него :ai: То не може така безотговорно към животинката "не я искам - искам я". Какъв живот е това за Бела и какъв пример дава на детето, което гледа :ai: (последното, разбира се, си е изцяло нейна работа, за което се извинявам, че го споменавам...)

Re: Съжителство междо мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Пет Ное 04, 2011 12:20 am
от Pixell
:bw: Нямам коментар по офтопика ти.

В крайна сметка - ако някой беше казал че ще е толкова трудно съжителството на моя с друго животно, никога и не бих се захванал с това, ама никога. Не съм зверилник тук, че единия в клетка, другия, после се редуваме кой да тича, после пък да ги разтървавам и следа да не се избият и да се опитвам да си сближа ден след ден. Не ми е това представата за прекарване на приятно време с дом. любимец в къщи. hsuh
Офтопик:
Ето, Теодора може да ми благодари за прегледите и вет. грижи които приложих на порката й и възпитание и може да си я гледа, вместо да плаче сега за нея. Ако не- ще я гледам в др жилище. Ако моето беше достатъчно голямо, всяко животно щеше да си има стая. Но не е. Тъй че - ако някой желае хубаво рижаво порче - оферта си е. Но все пак ако трябва да избирам кое от двете да остане при мен...въобще на въпрос не може да става.

Re: Съжителство между мъжки и женски порчета!

МнениеПубликувано на: Чет Ное 24, 2011 7:39 pm
от NinChEtOo
Моите ги пуснах заедно в апартамента веднага щом получих женската....тя беше по голяма от него и в началото везните се накланяха в нейна полза,Пипи също беше ултра-хипер активна,беше голям бой в началото,но не ги закачах исках да се изяснят кой ще бъде шефа.След 1 месец Чипи стана шефа сега той бие нея,а тя се кротна сега главно действащо лице в щуротиите е мъжкия ми,но са заедно в 1 клетка от време на време се сбиват,даже има някои поражения женската, но и тя не се дава лесно хапе и се гъне като червей само и само да не е отдоло!!! А това с приближаването на клетките незнам дали е правилно,но аз го правех първата седмица после се ядосах затворих им клетките и ги омаломощих от игра след което заспаха на кълбо двамата от тогава спят заедно :) Успех!!!!!!!!!!!