Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Фретката ми роди

Фретката ми роди

Мнениеот mo4itos » Пет Май 06, 2011 6:45 am

някой може ли да ми даде някакво инфо за отглеждането кога проглеждат трябва ли да правя нещо или тя сама ще си ги гледа с какво трябва да храня майката и такива неща мерси предварително :ab:
Аватар
mo4itos
Животинче с въпрос
 
Мнения: 8
Регистриран на: Пон Окт 04, 2010 4:05 pm

Re: фретката ми роди

Мнениеот mzi » Пет Май 06, 2011 8:34 am

Тази информация трябваше да я знаете преди да си заплодите порчето. На майката трябваше да и даваш още докато е бременна витамини. Тук има информация защо не прочетохте преди да я заплодите?


Бременността продължава 40-45 дена,бременната женска яде повече,пие,спи,активно линее и е предпазлива в движенията си,храни се два пъти повече,от обичайното.В натуралната храна се добавят удвоена доза витамини,живата храна също е полезна.
Недостиг на витамини в менюто на бременната женска може да послужи за причина за аборт и слаби бебета.За избягване на рахит при малките трябва да давате на майката калций,фосфор,витамин Д.
Във втората половина на бременността може да храните женската 3 пъти на ден,но е добре да избягвате активните игри.В периода на бременност трябва да подготвите гнездо за женската,за тази цел е подходящ дървен сандък с гладки стени,пластмасов контейнер,къщичка за пор,голяма клетка.В гнездото трябва да има фин плат(материала трябва да се подбере така,че майката да може да намира малките си в него),за постелка не подхождат стърготини и сено.Гнездото трябва да бъде чисто-това е едно от правилата,позволяващи да израснат здрави бебета.
След раждането женската е добре да се затвори в клетката,за да не може да премести малките на друго място.В същото време апетита й може да е намален,за това порциите не се променят,дават се същите като в периода на бременност. След 3-5 дни порциите и количеството се регулират в зависимост от малките,за повишаване на кърмата може да предложите малко вода с мед или мляко,леко подсолен бульон.
Малките се раждат безпомощни,плешиви,слепи,без зъби,със затворени ушни отвори.Не трябва да се взимат малките в ръце без да е необходимо.Може да започнете да дохранвате малките след 20 дни.На тази възраст малките са изложени на стомашно-чревни заболявания,за това особено внимателно следете за качеството на храната им.Не се старайте веднага да им давате малки парченца месо,започнете с течна каша,в която добавяйте витамин А,В, мая и особено калциев комплекс.Очите на малките се отварят на 30-35 ден,към 45-50 ден малките вече играят с другите и майка си,учат се да ползват тоалетната,тичат,скачат.
Аватар
mzi
В глутницата
 
Мнения: 326
Регистриран на: Съб Дек 05, 2009 10:57 pm

Re: фретката ми роди

Мнениеот mo4itos » Пет Май 06, 2011 10:43 am

мерси за инфото за сега майката и 6те мишока са добре но ще и давам бульон със витаминки :)
Аватар
mo4itos
Животинче с въпрос
 
Мнения: 8
Регистриран на: Пон Окт 04, 2010 4:05 pm


Назад към Порчета