Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Никита + въпрос :)

Никита + въпрос :)

Мнениеот Felis Catus » Пон Май 23, 2011 7:42 pm

Привет. Аз направо се включвам с въпрос :)
Нашият звяр е бебе още, вкъщи е от почти седмица, която протече без никакви усложнения - хапва, пийва, любопитства, от време на време ни говори - кудкудяка, скърца, всичко точно :D
В събота сме на лекар, за да я прегледа информативно и евентуално да започнем с обезпаразитяване и ваксини. Въпроса е, че не знам дали няма да се окаже, че има проблем. Днес започна да пищи - когато е навън и обикаля върху нас и по мебелите, спокойна изглежда, говори от време на време по малко. В момента в който я оставим, започва да крещи, направо плашещо.. Та, ако се отзове някой с подобен опит - дали започва просто да вика, за да й обръщаме внимание, или има някакъв проблем? Благодаря.
Felis Catus
Животинче с въпрос
 
Мнения: 16
Регистриран на: Пон Май 23, 2011 7:30 pm

Re: Никита + въпрос :)

Мнениеот Felis Catus » Вто Май 24, 2011 9:16 am

Вероятно избързах, защото много бързо се оплаках, а почти не се представих :)
http://prikachi.com/images/816/3375816R.jpg
http://prikachi.com/images/817/3375817g.jpg
Относно драмата - гушкахме я докато не заспи, а когато я прибрахме, беше вече супер сънлива и заспа без да вика. Засега май отхвърлих възможността да й е лошо.
Първите дни я пазихме от котката толкова ожесточено, сега вече пазим котката, много приятна й се вижда за ръфане - по ушите, по лицето :ag:
Много е малка и още се плаши от по-мащабни приключения, обаче е любопитна и гушлива... и както се оказа, доста разговорлива. :))
Felis Catus
Животинче с въпрос
 
Мнения: 16
Регистриран на: Пон Май 23, 2011 7:30 pm

Re: Никита + въпрос :)

Мнениеот mzi » Вто Май 24, 2011 9:25 am

Aз се сещам моето порче когато го взех в същия ден ми се случи два пъти да исписка от страх(това се случи кога съм посягала да го взема, защото съм го купувала от човек който ги развъжда само и за порчето това беше нещо ново). Но след това свикна, клетката му беше отворена и то излизаше по един или два часа да си поиграе, и след това само отиваше да си спинка в клетката и не е пискало повече. Според мен този писък се поражда от стрес.
Аватар
mzi
В глутницата
 
Мнения: 326
Регистриран на: Съб Дек 05, 2009 10:57 pm

Re: Никита + въпрос :)

Мнениеот mzi » Вто Май 24, 2011 9:28 am

Много е сладко и порчето и котенцето :ajatki:
Аватар
mzi
В глутницата
 
Мнения: 326
Регистриран на: Съб Дек 05, 2009 10:57 pm

Re: Никита + въпрос :)

Мнениеот Felis Catus » Вто Май 24, 2011 9:42 am

Ами, възможно е да се е уплашила от нещо.. Странното беше, че още от първия ден се гушкаше с нас, без да се плаши. Едва вчера стана така. Ние също го взехме от човек, беше гушкано и даже научено къде да пишка. Това, което ме изуми, направо, беше, че издаваше звуци, когато го оставяхме да се разхожда по дивана (с който най-много свикна и най-си го харесва, хаха), а всъщност искаше да пишка - в момента, в който го пуснехме в тоалетната, си вършеше работата и спираше да говори.
Писъците снощи, заради които писах, дойдоха след като се гушкахме, тя задряма и аз реших да я прибера в къщичката, за да спи там, без да я тормози котката. Сложих я, тя се събуди и започна да вика. Може би дори е искала просто да седи навън. Важното е, че по-скоро й няма нищо плашещо и ще се оправим. Благодаря ти много! :ab:
Felis Catus
Животинче с въпрос
 
Мнения: 16
Регистриран на: Пон Май 23, 2011 7:30 pm

Re: Никита + въпрос :)

Мнениеот Felis Catus » Пон Май 30, 2011 4:53 pm

Така..аз съм си написала в заглавието още, че ще има въпроси, защото ни е за пръв път :)) така че се надявам да не досаждам много. Изхождайки от досегашния си опит с котки, смятах, че след като поршата (:D) и котаракът са на една възраст - и двете бебета, ще свикнат много бързо един с друг и ще се гушкат и ще си играят... да, ама не. Котаракът го дебне, уж за да си играят, обаче е дебел и тромав и имам чувството, че ще го издере много сериозно, ако го хване. Порчето пък като го види, направо не можете да си представите с каква скорост го гони... като го хване,убедена съм, си представяте как го хапе. И това се случва за стотните от секундата, в която сме гледали настрани, защото постоянно ги наглеждаме, т.е. не сме ги оставяли досега сами в една стая. (дебелакът, освен това, бърка в клетката)
Та, има два варианта - просто така да си играят, и единствения начин да бъде да чакаме порчето да порасне, за да не може котарака да го нарани, а пък за него да се надяваме на някаква божествена закрила. :D
Другият е ние нещо да бъркаме и да има начин да се сприятелят, обаче ние да не го прилагаме. Пак благодаря за вниманието. :)
Felis Catus
Животинче с въпрос
 
Мнения: 16
Регистриран на: Пон Май 23, 2011 7:30 pm

Re: Никита + въпрос :)

Мнениеот k-extreme » Съб Юли 30, 2011 10:26 pm

Лиз, страхотни са - снимката дето са се гушнали и спят.... направо нямам думи :ajatki:
Страхотна е - вземи да е изпратиш за фото-конкурса!!!
Нашата котка е на 7 години и мрази порчето - ненавижда го и видимо се депресира като сме на гости у майка с него. Но тя не харесва никой освен себе си :ajaweki:
Едното куче си играе с порчето много, защото е по-младо, но понякога и на него му идва повече "порската игра" и "танца на войната" :ag: По-възрастното куче го игнорира и всячески се стреми да го избягва без да влиза в конфликт...
Изобщо всеки реагира по различен начин. Вярвам, че твоите ще се разберат, понеже са млади и двете.
Още веднъж - поздравления за страхотните животни!!!
"Errare humanum est, ignoscere divinum ."
Аватар
k-extreme
В глутницата
 
Мнения: 330
Регистриран на: Съб Юни 18, 2011 2:39 pm

Re: Никита + въпрос :)

Мнениеот Felis Catus » Съб Юли 30, 2011 11:08 pm

О, благодаря много, много приятно ми стана да прочета такива мили думи. :ax:
Ще сложа нови снимки, че тези са направо на светлинни години сякаш. :))
Толкова им се притеснявах в началото, сега се върнах да прочета "въпрос" в заглавието от къде идва и ми стана мило.
Много се разбират, защото и двамата бяха страшно малки и просто пораснаха заедно. Освен това са заедно постоянно, защото Никита не живее в клетка и когато нас ни няма - на работа от 9 до 5, те си се гледат двамката и всичко правят заедно.
Учат се един от друг на разни щуротии, а когато ги правят, работят в екип. :ag:
Та, сега новината е, че в близките месеци Никита ще става майка на бебетата на Ромпи, вече изобщо не е толкова малка и безпомощна, упорито расте. Първото порче ми е, и се притеснявам - нормално, обаче толкова силно съм впечатлена вече от тези животни, че вярвам, че мога да дам цялата си любов и да пораснат здрави и красиви бебета. :ab:
Много вълнения днес, хеххе :ab:
Малко нови снимки:
DSC04595.jpg

DSC04605.jpg

Тук са още малки:
DSC04534.jpg

Много благодаря за вниманието. :ab:
Felis Catus
Животинче с въпрос
 
Мнения: 16
Регистриран на: Пон Май 23, 2011 7:30 pm

Re: Никита + въпрос :)

Мнениеот Pixell » Съб Юли 30, 2011 11:19 pm

Олеее какви са хубавииииииииии и колко прили4а на Ромпи госпожицата... но сигурно е по-различно, нямам търпсние да ги срещнем. И котето е много хубаво какво е бяло, представям си каква игра пада и като казваш че работят в екип.. направо не ми се мисли какви пакости се случват ;) Но най впечатлително е как спят заедно!
We are not what you think we are!
We are ferrets! We are ferrets!!
Аватар
Pixell
В глутницата
 
Мнения: 469
Регистриран на: Пон Юни 13, 2011 1:25 pm

Re: Никита + въпрос :)

Мнениеот Felis Catus » Съб Юли 30, 2011 11:40 pm

Мда, и аз това гледах, мноооого си приличат. :ab:
Аз да поясня за тръбата от третата снимка - там, където работя, правят маркучи за високо налягане и ми дават безплатно за вкъщи. И аз тунели не купувам - моите са до 7 бара. :ag:
Котарака, милия, толкова страда, че не може да си вкара дебелия задник вътре, само тича около маркуча и подскача, а Никита се показва за секунди, хапе го по лицето и се скрива обратно.
Мисля, че понякога даже спи в маркуча, толкова го харесва, ама не съм сигурна, защото така се скрива, че понякога просто идея си нямам къде се е завряла да спи. Случва се, да я проследявам по котарака - той отива и почва да бърка някъде и да драска, оттам тя си подава муцуната.. :ajaweki:
Но рядко спят заедно, защото котето бяга от нея - като си легне, тя веднага идва и започва да го гризе, защото й е супер странно, че някой може да спи... и си мисля, какви бяха всички тези приказки със 20-те часа сън на денонощие, тя не се спира!!?
Felis Catus
Животинче с въпрос
 
Мнения: 16
Регистриран на: Пон Май 23, 2011 7:30 pm

Re: Никита + въпрос :)

Мнениеот Pixell » Съб Юли 30, 2011 11:50 pm

Знам, че като не им се обръща внимание и няма какво да правят в един момент заспиват просто и така. Но като е постояно на свобода Никита винаги има какво да прави, затова и се чуди как може някой да спи, след като има толкова неизпълнени пакости!! И аз видях тръбата, на моя му купих едни, с които издърпват ...нещата от септичните ями. Пада игра, но трябва някой да го занимава, за да му е интерсно да влиза и излиза от тръбата.
Ромпи сякаш си изгради биологичен часовник спрямо часовете които му обръщам внимание и съм си в къщи. Макар че сутрин към 7-8-9 става бедствие ако не го пусна или нахраня.
We are not what you think we are!
We are ferrets! We are ferrets!!
Аватар
Pixell
В глутницата
 
Мнения: 469
Регистриран на: Пон Юни 13, 2011 1:25 pm

Re: Никита + въпрос :)

Мнениеот k-extreme » Нед Юли 31, 2011 8:25 am

Невероятни снимки!!!!!
Да, разбрах за "порската сватба" - честито, за което :thankyou:
Ще се справите с бебетата по най-добрия начин, сигурна съм (аз го писах това и там в темата за сватосването)!!!!
Наистина приказките за сън по 20ч на ден са силно преувеличени или може би на един по-късен етап ще се случи и това?! Сега, когато животните са ни млади обаче ми се струва химера.... :ai:
И Пиксел също е прав като казва, че порчетата се настройват според графика и ежедневието на стопаните си - това го бях чела още докато събирахме инфо за отглеждането на бъдещото ни "опосумче" :ajaweki:
Лиз, качвай снимки от време на време да им се радваме на твоя тандем :ax:
И при нас така пакостите и белите са "х2", но са във вариант: порче+малко дете [smile076.gif]
Понякога е доста шумно и откачено, но в повечето случай е крайно забавно.
Ще следим какво се случва при Вас с интерес!!!!!
"Errare humanum est, ignoscere divinum ."
Аватар
k-extreme
В глутницата
 
Мнения: 330
Регистриран на: Съб Юни 18, 2011 2:39 pm

Re: Никита + въпрос :)

Мнениеот Felis Catus » Нед Юли 31, 2011 10:02 am

Eх, вие като сте с детенце, като си го представя, това, което се случва у нас изглежда спокойствие и тишина. :ag:
Мисля си, че пор + дете е по-добър тандем от пор и котка. :ab:
А вие добре сте се ориентирали, хахха, вчера във зоомагазина човекът се майтапеше (понеже купувам промишлени количества постелка за тоалетна, те не се спират :ag: ), че трябва и ние да си родим едно детенце, та поне като порасне и то да се грижи за нас. Така с тези двамата било неблагодарно, аххах..

Ето, тогава още снимки, благодаря пак за хубавите думи. :ah:
Когато ходим някъде за по-дълго, оставяме животните при татко ми и неговата котка.
Той много обича порчета, страшен фен е, хахах, Никита всъщност я взе той и ни я подари. :ab:
И така се грижи за тях и толкова се радва, че вече първото неродено бебе от брачния съюз е заплюто за него и неговата котка. :ab:
Никита тормози старата котка на тате, която за 15-те си години се държи мъжки и си играе:
IMG_2938.jpg

Тук май се играе "открийте порчето", а порчето, да подскажа, е стърчащата от възглавниците опашка. :ajaweki: Със котката са много еднакви обаче, хахха, сиамски пор направо изглежда до нея:
IMG_3000.jpg

Тук вече им е стегнат багажа за прибиране, а те инспектират под зоркото око на бабата.
IMG_3016.jpg

Скоро заминаваме на почивка малко, и направо завиждам на татко за нещата, които ще види докато ни няма. :ag: У тях има много интересни места, все още непроверени, и една мързелива, стара котка, която може да се тормози нон-стоп, без тя да има нищо против.
Felis Catus
Животинче с въпрос
 
Мнения: 16
Регистриран на: Пон Май 23, 2011 7:30 pm

Re: Никита + въпрос :)

Мнениеот OAKFINGERS » Пон Авг 01, 2011 9:09 am

Хехее, направо великолепен купон ще се заформи - две котки и един пор, чак си представям как ще луднат :ajaweki:
"Човек може да влезе в ада, яхнал собствения си език!"
Аватар
OAKFINGERS
В пасажа
 
Мнения: 651
Регистриран на: Нед Мар 06, 2011 3:27 pm


Назад към Порчета