Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Здраве за порчето

Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Пет Окт 10, 2008 10:24 pm

Какво правите често, за да поддържате здраво и щастливо своето порче...
Какво е мнението Ви отностно невъзможността да го ваксинирате тук и как предлагате да се справим с този проблем ?
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Нед Окт 19, 2008 2:34 pm

До всички поролюбци...
Имам важна новина за вас...

Изпратих 12 е-майла на различни ветеринарни клини в Северна Америка за нашия "малък" проблем с ваксините. Едните ветеринарни клиники са във ветеринарния лист на ferretsanonymous.com ...ето го е-майла...


Hi,

My name is Eva and I have found you in the veterinary list of supporters on http://www.ferretsanonymous.com. I live in Bulgaria and I have a pet ferret. He is absolutely adorable. His name is Mocaccino and he is 6 months old so far healthy and a great companion that I really began to love. He is the most precious thing I've had and I love him with all my heart and that is why I am so scared for him. Unfortunately in my country there are no vaccines for ferrets. I have been trying and trying to find anything and everyone says that there aren't any, because not many people have a pet ferret. It is legal to own a ferret in Bulgaria, and all of us ferret lovers wonder why there are no vaccines... Our pets are really in danger right now, because of the many disease spread out by homeless dogs that wonder around everywhere. Our government doesn't do anything, and our hands are tied but I am trying to reach out to many different countries and veterinaries all over the world with hope that someone will help. All we are trying to do is find someone who can send us medicine for our ferrets and we can spread the word and order from you ferret vaccines.

Please, help us.

Thank you in advance

Eva and Mocaccino

Ще го преведа за тези, които не го разбират

Здравейте,

Казвам се Ева и ви открих в списъка с поддръжници на сайта ferretsanonymous.com. Живея в България и имам декоративно порче. Той е невероятно сладък. Казва се Мокачино и е на 6 месеца, засега е здрав и е страхотен приятел, за което аз много го обикнах. Той е най-ценното създание, което някога съм имала и го обичам с цялото си сърце, което подразбира, че много се притеснявам за него и неговото здраве. За съжаление в моята страна няма ваксини за порчета. Опитвах и опитвах да намеря и единствения отговор, който получих, е че няма достатъчно декоративи порове, за да има ваксини за тях. Все пак в България е легално да се отглеждат порчета и всички поролюбци се чудим защо няма ваксини. Нашите домашни любимци са в опасност в момента, заради многото бездомни кучета, които се разхождат безцелно и сеят зарази навсякъде и тъй като държата нищо не предприема нашите ръце са вързани. Въпреки това аз се опитвам да се свържа с ветеринарни клиники по целия свят с една единствена цел - някой да ни помогне. Единственото, което се опитваме да направим е да намерим някой, който да се съгласи да поръчаме от него необходимите ваксини за нашите порчета.

Моля помогнете.

Благодарим Ви предварително

Ева и Мокачино

Ще ви държа в течение, какво се случва по въпроса ...но каквото и да стане предлагам да не оставим нещата така.... Има ли някакъв начин да стигна до правителствено ниво и да поискам обяснение, как така аз имам пор съседа има куче, неговото е ваксинирано и е позволено да има кучета в България като домашни любимци и е позволено да има порове като домашни любимци и за моя пор - ваксина няма... Последния ми вариант е да съдя държавата с цел до края на съществуването на държавата ни да има ваксини за порове.
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот dahlia5 » Нед Окт 19, 2008 10:13 pm

Здравейте,
искам да споделя,че и аз имам порче.И моите ветеринари си го ваксинираха,една от кучешкити ваксини може да се прави и на порчетата.Някъде бях чела, че за Европа е такава алтернативата.Предпочитам да си я разхождам ваксинирана, отколокото да се разболее от нещо или да си стои само у дома :ad:
Скъпа Ева , ако не си ветеринарен лекар как си толкова компетентна да даваш съвети какво да правят и какво не собственицете на порчета?Хора съвета ми е да се консултирате с ветеринарните си лекари, а не да слушате мненията по форумите.
Аз съм много доволна от лекарине в клиника Др.Антов. Разбират от порчетата и могат да ни помагат.
dahlia5
Животинче с въпрос
 
Мнения: 20
Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 9:58 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот zoomaniak » Нед Окт 19, 2008 10:23 pm

dahlia5 написа: Скъпа Ева , ако не си ветеринарен лекар как си толкова компетентна да даваш съвети какво да правят и какво не собственицете на порчета?Хора съвета ми е да се консултирате с ветеринарните си лекари, а не да слушате мненията по форумите.


Добър съвет даваш...
Но да знаеш в интернет има статии - написани още когато е измислена думата ПОР - който знае езици става компетентен...написани са от доктори; зоолози; развъдници и още сериозни професии. Написани са с цел да информират...да се научат хората на знания...

Но съвета ти за доктори е добър.
Но недей критикува Евето ни... [friendship.gif]
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот dahlia5 » Нед Окт 19, 2008 10:33 pm

Не я критикувам.Радвам се, че има млади хора които се вълнуват за животинкете си.Надявам си заедно да бистрим тази хубава тема. Предвид, че всички имаме общи грижи :ab:
Вярвам в специалистите и мисля, че и те разбират чужди езици и си обогатяват знанията, за да могат да работят това.
Но и не съм съгласна, че който знае езици става компетентен и е специалист, щом не работи това.Утре може и за черепно-мозъчна трансплантация да прочета на чужд език, значи ли това, че ще ме пуснат като специалист?
поздрави :ab:
dahlia5
Животинче с въпрос
 
Мнения: 20
Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 9:58 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Нед Окт 19, 2008 11:11 pm

Явно не е масова практика лекарите да слагат ваксини за кучета и други животни при положение, че моите лекари тук не го направиха. Отделно от това знам, че тези ваксини специалните за порове са различни от тези за кучетата били на био основа и трябвало да стоят на студено постоянно. Дори тук в този форум, лекар ме посъветва да не се съгласявам да му слагат кучешка ваксина. Аз наистина искам най-доброто за животното си ...плюс това за пора е пагубно да се разболее от гана както и при повечето кучета - но интересното, което прочетох бе, че кучетата няма как да се разболеят от гана, докато са кърмени от майка си защото в кърмата й има някакъв вид протекция от болестта, но в мига, в който се отделят те моментално са уязвими на заразяването от гана, но не точно развиването на болестта. А пора може да няма симптоми с месеци, и последните две седмици да му откажат органите и айде до там неспасяем...ти откъде си сигурна пък, че твоя лекар не ти е сложил кучешка ваксина обаче тя да не действа на пора ти както трябва и все таз дали я има или не. А отделно от това в една статия в нета на някакъв английски ветеринар прочетох, че към тези ваксини поровете могат да получат алергична реакция и пак дотам.
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот dahlia5 » Нед Окт 19, 2008 11:55 pm

Здравей,
само не разбирам защо ми се караш. Моето порче и на други познати тук в София са ваксинирани и реваксинирани по съответните схеми и не са дали някакви реакции.Ваксините за кучета ,котки и хора също се държат на студено, това не определя специфичната им био основа.От друга старана всеки биологичен вид може да получи алергична реакция както към ваксина така и към всяко друго лекарство.Това е индивидуално и непридвидимо.
Не само ти разбираш чужди езици и искаш най-доброто за порчето си, аз също съм прочела по въпроса от американски автори,които развъждат порчета мното преди в европа да са се сетили за това.И някои кучешки ваксини могат да се прилагат при порчетата.Не мисля,че е редно аз да казвам какво да правят хората, а специалистите.Те сигурно знаят повече от теб и мен за имунитета и алергичните реакции.Аз лично предпочетох да си я ваксинерам/без сранични реакции/ от колкото да се разболее и да умре ей така.то има хора и кучетата си не ваксинират, но това не значи че всички трябва да сме така.
поздрави :ab:
dahlia5
Животинче с въпрос
 
Мнения: 20
Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 9:58 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Пон Окт 20, 2008 12:03 am

АМА АЗ НЕ ТИ СЕ КАРАМ НАПРОТИВ...взех супер мн. да се притеснявам ... [mood_feelings_hurt.gif]
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот damned » Пон Окт 20, 2008 12:15 am

Имам проблем. Моя миризливко днес цял ден не иска да яде не иска да пие вода и не иска да играе. Гледа само някаде да спи icon_bawling. Вчера беше добре днес нещо му стана направо ще се побъркам от притеснение. Някой да го е спохождал същия проблем? На какво се дължи? Ще се оправи ли? Утре ще го водя на доктор и все пак се притеснявам страшно много icon_bawling
Аватар
damned
В стадото
 
Мнения: 92
Регистриран на: Пет Май 09, 2008 1:00 am

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Пон Окт 20, 2008 12:26 am

Моя по цял ден спи ама пък яде и пие вода за сметка на това....
я го води на лекар, че не се знае какво е това...
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот damned » Пон Окт 20, 2008 12:33 am

Готова съм веднага да го закарам, но незнам във Варна да има денонощен ветеринарен кабинет icon_bawling icon_bawling
Аватар
damned
В стадото
 
Мнения: 92
Регистриран на: Пет Май 09, 2008 1:00 am

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Пон Окт 20, 2008 12:34 am

чакай да видим в нета ...

Денонощна ветеринарна помощ
« Отговор #8 -: Април 10, 2006, 10:57:56 am »
здравейте на всички! като става въпрос за денонощните клиники и във Варна има : Обединена ветеринарна клиника ул. царевец 34 тел. 300-804


виж тука .... 300-804 я звънни и виж


Ветеринарна Амбулатория Надежда
Специализирана денонощна ветеринарна помощ за вашите любимци
адрес: 9000 Варна, ул. Поп Харитон No.6 , партер, тел.: +359 52 616665
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот dahlia5 » Пон Окт 20, 2008 12:00 pm

Здравейте,
какво стана с болното порче?По-добре ли е?Какво му е,нали не е нищо сериозно?
поздрави
dahlia5
Животинче с въпрос
 
Мнения: 20
Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 9:58 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Пон Окт 20, 2008 12:29 pm

Ами уж вчера още се пооправи...damned днес ще каже дали е добре :)
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот meri » Пон Окт 20, 2008 1:39 pm

Антови знаят много добре какво правят, пътуването им в чужбина е постоянно, и знанието им за най-новото във вет. медицината винаги е на ниво.(както знаете или не -това също са лекарите,които аз посещавам от 12 год, и много добре знам какво говоря, нищо, че нямам порче). :ag:

И също така наистина не е много редно да се дават така съвети, защото хората някога изпълняват всичко дословно, което не винаги е правилно.........поради причината, че се касае за различни животни, различни проблеми, всяко едно е индивидуалност и не може каквото на мойте,това и на останалите,иначе опита е добро нещо и когато се споделя, за да се помогне е чудесно.......но медицината си е за лекарите.Не само в Америка знаят какво да правят и у нас има компетентни за това......просто само трябва да ги откриете.......и именно опита на един......ще помогне и на другите.Ето за това е хубаво да си споделяме всякаква информация, и Eva нищо лично към теб, да не се обидиш......просто някои хора са невежи и няма да изпълнят точно всичко, въпреки добрите съвети и намерения , за това нека бъдат само общи......така е най- добре, а опита ти несъмнено ще помогне на доста хора, но в медицината има доста уловки и неща,които ние не знаем, не винаги можем да си обясним всичко написано, поради факта, че не сме медицински лица. :bs:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Пон Окт 20, 2008 2:31 pm

Oк...добре прави сте...повече нищо няма да кажа какво съм прочела и т.н.
аз не казвам на никой кво да прави а какво съм прочела и какво са ми казали ...някъде да казах аз имам тука всички знания слушайте само мен ?
не ама и това, да ви казвам кво съм прочела и чула също вече няма да казвам ...
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот zoomaniak » Пон Окт 20, 2008 2:40 pm

Мери..................... [mood_feelings_hurt.gif]

Ако аз дам линк към статия на Англииски и кажа:
- Ето този доктор от Китай е излекувал слепота на порче по следния начин и е предписал следното лекарство и е направил операцията така и така + снимки. Това мен прави ли ме специалист.

Или:

Ако не дам линк към нищо - ама преразкажа какво съм прочел........
Специалист ли ставам......доктор ли ставам...

Или ако 30 дни водя кореспонденция с Китайския доктор да ми разкаже - как е излекувал гъбичките на порчето по козината....и да ми прати по Диечел лекарството - за да излекувам и моето - това специалист ли ме прави........

Подценявате интернет.
Но никой не подценява БГ докторите - те просто в интернет имат присъствие много малко......
Нямат време да пишат статии или по форуми - ЗА ДА БЪДАТ ОТКРИТИ/ОТКРИВАНИ от търсещите информация...

Някой да каже:

- Д-р Антов - прочетох ваща уникална статия в еди кой си форум/сайт за премахване на жлезите на фретката + снимки. Кажете ми адреса си да дойда да поемете и мойто порче........харесаха ми мненията за вас в еди кой си форум/сайт под статията - и съм впечатлен от всичко....

Недейте прекъсва Мери [mood_feelings_hurt.gif] споделянето на форумците....
Поровете пък като домашни любимци за всички в България са уравнение с неизвестно Х/У..........

Дали някой ме разбра?

Еве - не искам такива неща да правиш...................споделянето/трупането на информация - общуването - всичко това дава на всички ни заряд от енергия, който заряд малко хора разбират........ [mood_feelings_hurt.gif]
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Пон Окт 20, 2008 3:41 pm

И аз съм на същото мнение, че трябва да споделяме да се опровергаваме едни други, да нищим темата.... аз съм толкова запалена по това да отглеждам порчето ми, че най-малкото нещо искам да знам какво е ...от характера до всяка дребна биологична функция, тъй интересен ми е и всичко свързано с тях и тяхното здраве и хигиена и как ще се чувстват по-добре ...дори вчера с приятеля ми за damned сме търсили лекари, че се притеснихме супер много - тези същества зависят от нас и аз се чувствам отговорна за него и за всички домашни порове където и да са те, ако имат нужда от помощта ми ще помогна с всичко за животинката, с инфо с всичко ...може да нямам компетентно мнение, но се опитвам да се образовам и споделям с вас...
Обаче хората Зоо, май не одобряват това icon_dontknow и затова предпочитам да спра, отколкото да съм неприятна на някого тук ...това въобще не е целта ми ...съвсем друга е ...
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот zoomaniak » Пон Окт 20, 2008 3:44 pm

Не си важна ти - като личност.
Важно е какво споделяш с нас/всички порове :ag:
Слагай линкове от где си видяла/прочела и т н...това или онова...ако има линкове де...

Да не ти се кара някои - мирна ти порска опашка :ag: :ag:
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот kokerka » Пон Окт 20, 2008 3:47 pm

Чета ви, защото съм фен на всичко хищници, не пиша, защото нямам фретка.
Само едно не ми е ясно - това е форум. Тук всеки може да споделя какво знае, какво чул, какво видял. Ако някой има доказателства, че нещо не е така - пише ги. От там нататъка всеки влязъл в този форум може да си направи сметката, че писалите тук не са лекари, и изнесената информация сам да прецени до колко ще я вземе под внимание. Освен това, сами хората няма да могат да си сложат ваксина на фретката, все в лекарски кабинет ще идат. Тъй че нещата не са толкова страшни, колкото ги изкарахте. Всеки ИМА ПРАВО да споделя мнението си, а който не е съгласен ИМА ПРАВО да сподели. Нужно е само да се уважаваме.
Не виждам защо Ева, трябва да спираш да пишеш. Няма такова нещо като нежелана. Ако на някой не му харесва какво си написала има право да го сподели. Живеем в свободна страна, това е толерантен към повечето хора форум. Ако нещата написани от някого не са пълни глупости, то не виждам причина да не ги споделяме. Ева, моля, продължавай да си пишеш. Ако някой е на различно мнение има право да го сподели. Истината се ражда в диалога.
Животните са По-добрите приятели на човека!
Аватар
kokerka
Пчела майка
 
Мнения: 1355
Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 11:12 pm
Местоположение: София

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Space » Пон Окт 20, 2008 4:07 pm

И аз намирам онформацията и споделения опит от Ева за много полезни. Всъщност тя разви този раздел ....
Прости хора и силен ветър, немат спиране!
I'm a joker, I'm a smoker, I'm a midnight talker ...
Space
Пчела майка
 
Мнения: 1358
Регистриран на: Вто Сеп 30, 2008 12:56 pm
Местоположение: София

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Пон Окт 20, 2008 10:29 pm

да но се интерпретира грешно това, което казвам, затова така решавам, че ще е по-добре и да няма конфликти
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот kokerka » Пон Окт 20, 2008 10:33 pm

В живота винаги ще има някой, който ще приема нещата свързани с теб и казани от теб по различен начин, който не винаги ще ти се харесва. Това не е повод да се отказваш. Особено ако считаш, че си права и не ти доказват обратното по никакъв начин. В случая конфликти надали ще има, а по-скоро диалог. Затова пак те моля не спирай да пишеш.
Животните са По-добрите приятели на човека!
Аватар
kokerka
Пчела майка
 
Мнения: 1355
Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 11:12 pm
Местоположение: София

Re: Здраве за порчето

Мнениеот dahlia5 » Пон Окт 20, 2008 10:40 pm

Днес успях да се добера да клиника Д-р Антов и бях достатъчно нахална да ги поканя в нашия мил форум. Тъй,че ще се надяваме скоро да имаме и малко по-компетентно мнение. А нашето не се губи, който чете нека споделя, както и ежедневни проблеми и радости, това е любопитно и интересно. В крайна сметка за това сме се събрали. Да споделяме и обсъждаме.
Евче не се сърди и тормози, нищо лошо не правиш. Просто българина обича да взима нещата в свои ръце,решава че може и знае всичко и го прови над себе си, животните си или децата си. Влезте в български форум на майките да видите там как сами си лекуват бебетата, защото докато нямало какво да прави майката прочела от друга майка, че на нейна позната на детето й били изписали еди какво си, та и тя от същото лекува и да пробвала....ей такива глупости.Трябва да се внимава, все пак от това зависи здравето на малките ни приятелчета.
Ако мога да вметна освен ,че са компетентни като специалисти докторите в споменатата по-горе клиниката са и собственници на порче.
dahlia5
Животинче с въпрос
 
Мнения: 20
Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 9:58 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот kokerka » Пон Окт 20, 2008 10:46 pm

Добре де, само не разбрах защо реши, че нашата лекарка не е компетентна? Ева ясно каза, че Ветеринарен лекар е споделил тази информация. Я да видим - сега война ли ще правим? Мойте лекари са по-добри от твоите? Така, както всеки лекар е различен и се грижи за кучетата и котките по различен начин, така се случва и при порчетата. Моите лекари също имат порче, ма не съм седнала да пиша за тях, нали?
В крайна сметка това е форум. Тук си споделяме и обменяме всякакви неща. Когато стане време обаче за конкретни действия, всеки отива при лекаря си и след консултация с него, а не с друг, решава какво да прави. Айде да уважаваме мнението на всеки, а? И правото да отиде на друг лекар с друго мнение? Това не е неправилно. Може би е време да разберете, че хората могат да постъпват и по различен начин, без той да е вреден. И че няма само едно меродавно мнение.
Животните са По-добрите приятели на човека!
Аватар
kokerka
Пчела майка
 
Мнения: 1355
Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 11:12 pm
Местоположение: София

Re: Здраве за порчето

Мнениеот damned » Пон Окт 20, 2008 10:51 pm

Здравейте ! Фродо вече е в цветущо здраве всичко отмина само за един ден без пострадали :bp:
Казаха че най-вероятно е било някоя лека настинка и не се очаква да се повтори. Животинката ми е добре, отново хапва обилно от всичко и бесней все едно никога не е бил болен :bp: !!!
Аватар
damned
В стадото
 
Мнения: 92
Регистриран на: Пет Май 09, 2008 1:00 am

Re: Здраве за порчето

Мнениеот bu6i » Пон Окт 20, 2008 10:58 pm

И аз като kokerka ви чета....нищо ,че нямама пор....засега :ab: и ме кефи хъса на ЕВА .....само да кажа ,аве Ева кво ти пука кой какво говори,ако почнеш да се съобразяваш с всички......до сега да си се оженила ....ама не си, нали :ag: и тук е същото...пиши си на воля и събирай поролюбители :ag: и между другото ,досега не си написала нищо лошо или грешно....а кой как те разбир не е твоя работа :ay: Успех :ax:
bu6i
Пчела майка
 
Мнения: 2246
Регистриран на: Сря Ное 14, 2007 10:51 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Пон Окт 20, 2008 10:59 pm

супер :))) оле много съм щастлива....радвам се, че Фродо е добре!

А като ти казаха, че има настинка най-вероятно, казаха ли ти какви са симптомите за друг път да знаем ? в смисъл то някакъв вид неразположение е сигурно...ама течене на нослето някви такива неща като при хората има ли или ?
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот damned » Пон Окт 20, 2008 11:10 pm

Не Евче по нищо не показа че се разболява или му има нещо. Просто станахме едната сутрин и тои нямаше настроение. Някак си напомни силно главоболие при хората един такъв не социален, не ядеше не пиеше както казах. Но сега си наваксва и за вчера. Изкопа ново цвета :ap: Значи нищо му няма :bs:
Аватар
damned
В стадото
 
Мнения: 92
Регистриран на: Пет Май 09, 2008 1:00 am

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Пон Окт 20, 2008 11:17 pm

:ag: :ag: супер много се радвам че е обратно на игра твоя сладуран калпазан :ad:
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот dahlia5 » Пон Окт 20, 2008 11:45 pm

Не нямам ни най-малко намерение да водя война с хора по форумите.Малко ми се вижда загуба на време и енергия. Просто не виждам особена активност от нашия ветеринар,пък и не мисля че още едно професионално мнение е излишно при положение че се изказват поне по 100 непрофесионални такива.Във всеки друг форум има по няколко лекаря който дават предполагаеми диагнози и съвети.Това не е хвърляне на боб или гледани на карти, никой не може да лекува по интернит или по картинка. Не винаги един специалист е запознат с всичко във всички области.Като ви слушам и вие ходите по тоя вет и при ония вет, тъй че не разбирам какво ти пречи още едно мнение....или може би трябва теб да те слушам.
И тук не става дума кой къде да ходи, а кой може да ни консултира и по интернет,пък ти като не си доволна от твоите лекари не ги хвали.А и Ева са я консултирали по интернет, а не е ходила на вет,тъй че май става все пак въпрос кой кого да слуша.
Именно защото си така толерантна към мнението на другите, аз изказвам моето и то е че от повече специалисти нищо няма да ти стане. Пък ти ако искаш сама си лекувай.
И според този цитат "И правото да отиде на друг лекар с друго мнение?" аз искам да има още мнения от лекари във форума. Кажи и на твоите ветове да се включат, ако ще останеш по-доволна.
Радвам се за Фродо,че просто е бил неразположен :ab:
Поздрави
dahlia5
Животинче с въпрос
 
Мнения: 20
Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 9:58 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Пон Окт 20, 2008 11:56 pm

напротив ходих при ветеринар ...и тук има една ветеринарка ника й е с m но не съм я виждала често... тя ми отговори в темата за ваксини за порчета...в общи линий имам около 4 мнения, едно от моя личен ветеринар, едно от нея, едно от интернет статии и научно популярни филми и едно от теб сега и твоя вет ...така че без мнения не съм и не аз подходих агресивно а ти още с първия си пост затова се отказах да споделям...защото ти ме искара, че едва ли не си го налагам а аз просто споделях ...но както и да е разбирай го както си щеш ..аз нямам нищо против теб, но определено имам против да пише повече тук и да дискотирам тези безсмислици и имам чувството, че мислим сходно, но говорим различно и затова не можем да се разберем....
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот zoomaniak » Вто Окт 21, 2008 12:06 am

Eva написа:имам чувството, че мислим сходно, но говорим различно и затова не можем да се разберем....


Това е често явление тук - свиквайте [friendship.gif] не си слагайте на нервите нещата :ag:
Всеки си знае своето...
Заобикаляйте теми които са тип динамит и всичко ще е ок [friendship.gif] :ax:
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Вто Окт 21, 2008 12:16 am

zoomaniak, виждам, че си сложил на подписа си цитат от Фулър, не знам дали става дума за същия Фулър, който си мисля аз - Томас Фулър / звучи ми като него/, и тук е уместно да го цитирам аз "Любопитството е дъщеря на невежеството" и аз като съм невежа в нещо любитствам с цел да не съм невежа вече...и така е устроен света. И не знам защо това е неблагоприятно за някои хора тук. Невежа съм на тема порове и тяхното здраве и се опитвам всячески да се образовам по въпроса...
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот kokerka » Вто Окт 21, 2008 12:26 am

dahlia5, май започва да ви става навик да разбирате хората погрешно?
Никъде не съм казала, че още едно лекарско мнение ще ни бъде в повече.
Обаче, това не е професионален ветеринарен форум. Тук лекарите не са длъжни да пишат, да дават мнения и прочие. Съвсем пък е забранено да лекуват по интернет. Подразних се, че не зачетохте правото на Ева да изказва свободно какво е чула и разбрала, което между другото е различно от даване на съвет, препоръка и прочие.
Във всеки друг форум е малко пресилено да се изказвате, че има по няколко лекари, далеч не е така. А там където има, то те го правят доброволно, никой не ходи по кабинетите да ги кара да влизат по форуми, за да потвърждават нечие мнение. Затова и аз никога няма да помоля мойте лекарки да влязат тук за каквото и да било. А и са заети да лекуват, все пак. И е хубаво като говорите на някого да говорите или само за него, ако е пряко, или по принцип за всички, когато отговаряте на всички. Аз се различавам от останалите, така както и те от мен. За ваше сведение аз не ходя по лекари от години, а посещавам една единствена клиника и само тяхното мнение за мен е важно. Което не ми пречи да допускам, че и други лекари практикуват тази професия.
И пак искам да поясня, че това е любителски форум и всеки има право да споделя НЕПРОФЕСИОНАЛНОТО си мнение и това не е грешно. В някой лекарски форум може и да е. Тук не е.
Животните са По-добрите приятели на човека!
Аватар
kokerka
Пчела майка
 
Мнения: 1355
Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 11:12 pm
Местоположение: София

Re: Здраве за порчето

Мнениеот dahlia5 » Вто Окт 21, 2008 12:35 am

Добре,разбрала съм ви грешно.
Нали все пак всички сме тук да споделяме и така и трябва да правим.
Извинявам се на Ева,не съм искала да не споделяш с нас прочетеното.Не ми обръщай внимание,явно че мислим сходно, но говорим различно....е надявам се да започнем да говорим на един език [friendship.gif]
dahlia5
Животинче с въпрос
 
Мнения: 20
Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 9:58 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Вто Окт 21, 2008 12:41 am

[friendship.gif] съгласна съм и не е нужно да ми се извиняваш ти нищо не си направила просто наистина беше така не говорехме на един език :)
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот meri » Вто Окт 21, 2008 1:28 pm

Никой лекар уважаващ себе си и професията си няма да даде нито мнение,нито да назначи лечение по интернет.......освен, че не е редно........така не може да се процедира без преглед,нито да се слага предполагаема диагноза, а още по- малко лечение.Всеки си харесва лекаря,нали това е една от причините да го посещава, да му вярва, но не трябва да замесваме така нетактично и неправомерно който и да било без негово знание, аз се извинявам, че го направих.Лекарите нямат вина за това, което ние пишем и ако ги уважаваме като специалисти и хора, не трябва да го правим, а ако искаме да помогнем на някой ......има си начини за това.Афекта е лош съветник в повечето случаи, нека има информация.....полезна е за всички.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Чет Окт 23, 2008 12:22 am

И аз не съм видяла ветеринар да дава диагноза в интернет още по-малко пък за поровете, които по принцип много рядко показват, че нещо им има. А иначе ми е правело впечатление някои лекари как дават диагнози по интернет пък за хората...имам чувството, че често се случва при тия хора дето се доверяват да свършат с лекуване на следствие а не първоисточник на здравния проблем, което пази Боже може и да се окаже фатално...
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот dahlia5 » Пет Окт 24, 2008 8:19 pm

Ние в този форум сме по-разумни любители на порчета, мислим за здравето им и вероятно, няма така лекомислено да си самолекуваме малките животинки :ab:
Поздрави
dahlia5
Животинче с въпрос
 
Мнения: 20
Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 9:58 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот dahlia5 » Пон Окт 27, 2008 2:09 pm

Имам ново инфо за така наболелите ваксини.Ваксините за порчета се различават на различните континенти.Някой по-разбиращ от не английски език, а например руски може да порови в техни сайтове и да види какво пише за ваксините.За да няма масова истерия и нашия момовет също може да прочете.Огромен процент от порчетата в бг са от русия,тъй че родителите им сигурно са ваксинирани със същите ваксини каквито има тук.
Поздрави

Дано съм била полезна :bs:
dahlia5
Животинче с въпрос
 
Мнения: 20
Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 9:58 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Eva » Пон Окт 27, 2008 3:45 pm

Aми добре, само не разбрах къде са тез порски ваксини при положение, че само кучешки предлагат в бг?
Звъннах на др. Антов и изрично го попитах "Какви ваксини имате, само за кучета ли? " и той каза
"Да и с тях , ще го ваксинираме"
http://por4e.blogspot.com/
C'mon, do it for the little guy!
Eva
В ятото
 
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 10:57 pm
Местоположение: Бургас

Re: Здраве за порчето

Мнениеот meri » Пон Окт 27, 2008 9:14 pm

Аз сега прочетох, че кучешките ваксини като Нобивак например става за фретки, като от разтвора се слага 1/3, ето да си прочетете, превода е лош, но се разбира.


Ваксинирането horkov

Хорьков в обязательном порядке прививают от бешенства и чумы плотоядных. Horkov задължително предвижда против бяс и язвата plotoyadnyh.

Чума плотоядных (чумка) - широко распространенное заболевание, особенно в крупных городах, смертность от которого у хорьков достигает 100%. Язвата plotoyadnyh (chumka) - широко разпространеното заболяване, особено в големите градове, смъртни случаи, от която horkov до 100%. Чтобы заразиться чумой, не обязательно контактировать с больным животным; возбудителя этой болезни вы можете принести с улицы - на обуви, одежде и других предметах. За да се заразят със заразата, а не непременно в контакт с болни животни; причинител на болестта, може да доведе до по улиците - на обувки, дрехи и други предмети. Именно поэтому прививать необходимо в любом случае, даже если вы завели хорька исключительно для комнатного содержания. Ето защо е необходима ваксинация във всеки случай, дори и да донесе horka изключително за вътрешна поддръжка.

Прививка от бешенства , кроме собственно создания иммунитета против этой болезни, необходима в том случае, если ваш хорек укусит постороннего человека. Ваксинирането срещу бяс, освен реално създаване на имунитет срещу болестта, е необходима, ако ви ухапе пор на чужди права. При наличии ветпаспорта с отметкой о вакцинации не возникнет проблем ни у вас, ни у вашего животного, ни у пострадавшего человека. Ако има vetpasporta с марки на ваксинацията не би да има проблеми за вас, нито вашия животни, нито на жертвата права. В противном случае хорек может быть умерщвлен с целью определения бешенства. В противен случай, пор може да се умъртви, за да се определи бяс.

Вакцинируют хорьков начиная с 2.5-3-месячного возраста. Vaktsiniruyut horkov в диапазона от 2.5-3 месеца от възрастта. Хорьков прививают импортными вакцинами для собак, такими как «Гексадог», «Тривировак», «Нобивак». Horkov позволява внос, ваксини за кучета, като например «Geksadog», «Trivirovak», «Nobivak". Вакцины российского производства использовать не рекомендуется. Руски ваксини употреба не се препоръчва. Доза для хорька составляет обычно 1/3 от собачьей дозы. Дозата за horka обикновено е 1 / 3 на кучето дози. Схема вакцинации такова: первая прививка - от чумы, вторая (через 2-3 недели) - от чумы и бешенства, затем ежегодно от чумы и бешенства в течение всей жизни. Ваксинирането Схемата е следната: първо инокулация - от раната, а вторият (след 2-3 седмици) - от зарази и бяс, а след това всяка година от язва и бяс целия живот.

Дегельминтизация («выгон глистов») перед вакцинацией требуется не всегда, обычно только для хорьков до 2-месячного возраста и лишь при определенных типах вакцины. Deworming ( "заградено червеи"), преди ваксината не винаги е необходимо, обикновено само за horkov до 2 месеца от тяхната възраст и само в някои видове ваксини. Однако все-таки лучше провести дегельминтизацию. Но там е по-добре да държи deworming. Для прогона глистов лучше всего использовать Дронтал Джуниор (суспензия). За да изпълните червеи Най-добре е да използвате Drontal Джуниър (окачване). Этот препарат дают за 10 дней до вакцинации однократно и натощак (щенкам - дважды с интервалом в 10 дней натощак). Това дава лекарството 10 дни преди ваксинация, и веднъж празен стомах (кученце - два пъти с интервал от 10 дни на празен стомах). Дозировка - из расчета 1 мл на 1 кг веса животного. Дозировка - размер на 1 мл на 1 кг животно.

У некоторых животных возможно развитие побочных реакций на вакцину: повышенное слюноотделение, рвота, понос, затруднение дыхания, слабость, местные аллергические реакции в виде припухлости кожи в районе инъекции. Някои животни могат да развият нежелани реакции към ваксината: повишено слюноотделяне, повръщане, диария, затруднено дишане, слабост, местни алергични реакции под формата на надути кожата в областта на инжектиране. В большинстве случаев эти реакции быстро проходят и не представляют угрозы, однако на всякий случай не уходите от ветеринара в течение 30-40 минут после прививки. В повечето случаи тези реакции да се извърши бързо и не представляват заплаха, но в никакъв случай не ходят на ветеринарен лекар в рамките на 30-40 минути след ваксинацията.

Нельзя вакцинировать больных или ослабленных после болезни животных, а также самок в состоянии течки, беременности и во время выкармливания щенков. Ние не можем да ваксиниране на болни или отслабена след заболяване на животните, както и жените от топлина, и по време на бременност vykarmlivaniya кученца.

http://translate.google.bg/translate?hl ... g%26sa%3DGето сайта,има и други неща за фретки:

http://translate.google.bg/translate?hl ... g%26sa%3DG


ето и в google другите теми

http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0 ... 0%B5&meta=
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот meri » Вто Окт 28, 2008 2:11 pm

Много добре разбирам, че се притеснявате, трудно е да се реши човек, когато не е много запознат, но предполагам, че щом няма проблеми.......лекарите не биха сложили нещо,което да навреди...........значи спокойно може да се ваксинират с кучешките, след като проблем няма.Иначе вероятно е по- рисковано.....без никаква ваксина, все пак, не вярвам да има лекар,който да сложи нещо вредно и опасно без да е запознат със отглеждането им и здравето им. dahlia5 каза, че така си ваксинира нейното....опита и съвета й, биха могли да помогнат....щом не е имало проблем,значи всичко е наред.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот dahlia5 » Пон Ное 03, 2008 2:37 am

Братята руснаци знаят какво правят и до колкото знам много порчета вече са ваксинирани в София, дори има такива които са ваксинирани втора и трета година и нямат проблеми. Всеки сам решава за порчето си, аз предпочетох да е ваксинирено макар и с риск от алергична реакция, пред това да се зарази от нещо навън и изхода да е фатален.Всеки си отговаря сам и пак казвам ,че голям процент от бг порчетата са от Русия,а там с това ваксинират. В Австралия с друго, в САЩ с трето и т.н.Ще се съобръзим с каквото имаме. :ab:
dahlia5
Животинче с въпрос
 
Мнения: 20
Регистриран на: Нед Окт 19, 2008 9:58 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Lushaaa » Вто Мар 17, 2009 10:33 am

:bs: Всъщност и аз това искам да кажа : във всички руски сайтове за фретки пише,че ги ваксинират с кучешки ваксини и няма проблем. А там все пак са доста повече порчетата и са по-напред от нас. Правят си ежеседмични срещи на порчета със стопаните си сред природата в повечето градове и са здрави и весели.Така че и аз мисля като си взема порчето да го ваксинирам с кучешки ваксини. ( А има вероятност да си го купя от Москва,може направо там да го ваксинирам... :ac: )
Lushaaa
В ятото
 
Мнения: 106
Регистриран на: Вто Мар 17, 2009 10:12 am
Местоположение: София

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Lushaaa » Вто Мар 17, 2009 1:36 pm

А ако все още се интересувате, мога да преведа някои статии от руски сайтове. Така че пишете ако искате :ad:
Lushaaa
В ятото
 
Мнения: 106
Регистриран на: Вто Мар 17, 2009 10:12 am
Местоположение: София

Re: Здраве за порчето

Мнениеот drebcho i glamcho » Вто Мар 17, 2009 1:52 pm

Lushaaa написа:А ако все още се интересувате, мога да преведа някои статии от руски сайтове. Така че пишете ако искате :ad:


smiley24
Аватар
drebcho i glamcho
Пчела майка
 
Мнения: 1866
Регистриран на: Съб Май 10, 2008 7:16 pm
Местоположение: Стара Загора

Re: Здраве за порчето

Мнениеот zoomaniak » Вто Мар 17, 2009 2:29 pm

Lushaaa написа:А ако все още се интересувате, мога да преведа някои статии от руски сайтове. Така че пишете ако искате :ad:


smiley24 :ba: smiley24
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот bubetodve » Чет Мар 19, 2009 3:48 pm

Lushaaa написа:А ако все още се интересувате, мога да преведа някои статии от руски сайтове. Така че пишете ако искате :ad:


smiley24
Аватар
bubetodve
В глутницата
 
Мнения: 463
Регистриран на: Пон Сеп 08, 2008 12:26 pm
Местоположение: София

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Lushaaa » Чет Мар 19, 2009 5:12 pm

Ами статията, която преведох е в отделна тема. Не знам как стана, може би съм натиснала нещо. Темата се казва "статия относно ваксините". Извинявам се :ab:
Lushaaa
В ятото
 
Мнения: 106
Регистриран на: Вто Мар 17, 2009 10:12 am
Местоположение: София

Re: Здраве за порчето

Мнениеот OAKFINGERS » Чет Май 26, 2011 10:21 am

Здравейте! Искам да посъживя темата с един въпрос. Тъй като ми предстои вземането на порче, мисля, че сега е времето за питане :ab: Притеснява ме, че от време на време вкъщи се появява по някоя хлебарка :ah: та си мисля, че здравето на порчето ще е изложено на риск, ако се поставят някакви отрови или ако то изяде някоя. Кажете има ли някой такъв проблем и как се справяте с него. Ще съм Ви благодарна, ако се включите с полезни съвети :ab:
"Човек може да влезе в ада, яхнал собствения си език!"
Аватар
OAKFINGERS
В пасажа
 
Мнения: 651
Регистриран на: Нед Мар 06, 2011 3:27 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Space » Чет Май 26, 2011 8:54 pm

Кофти. Далече и от отровата и от хлебарките! Хлебарките ще ги кльопа със сигурност. smiley24 Зиго така изяде един летящ скакалец миналата година за секунди :ag:
Прости хора и силен ветър, немат спиране!
I'm a joker, I'm a smoker, I'm a midnight talker ...
Space
Пчела майка
 
Мнения: 1358
Регистриран на: Вто Сеп 30, 2008 12:56 pm
Местоположение: София

Re: Здраве за порчето

Мнениеот OAKFINGERS » Съб Май 28, 2011 1:31 pm

Да, сигурна съм, че е кофти и точно затова ще търсим решение на проблема :ab: Но все пак, ако някой има опит, ще съм благодарна да споделите. А скакалеца на Зиго може да се разгледа като протеини :ag: питай Беър Грилз :ajaweki:
"Човек може да влезе в ада, яхнал собствения си език!"
Аватар
OAKFINGERS
В пасажа
 
Мнения: 651
Регистриран на: Нед Мар 06, 2011 3:27 pm

Re: Здраве за порчето

Мнениеот Space » Нед Май 29, 2011 11:59 am

:ag: Не е проблем, че го изяде, просто дадох пример, че се мятат на всичко що се движи :ag:
Прости хора и силен ветър, немат спиране!
I'm a joker, I'm a smoker, I'm a midnight talker ...
Space
Пчела майка
 
Мнения: 1358
Регистриран на: Вто Сеп 30, 2008 12:56 pm
Местоположение: София

Re: Здраве за порчето

Мнениеот OAKFINGERS » Нед Май 29, 2011 4:36 pm

:ajaweki: Ловци са страшни!
"Човек може да влезе в ада, яхнал собствения си език!"
Аватар
OAKFINGERS
В пасажа
 
Мнения: 651
Регистриран на: Нед Мар 06, 2011 3:27 pm


Назад към Порчета

cron