[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Отново локва в стаята? - съветите на вет. лекар
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Отново локва в стаята? - съветите на вет. лекар

Отново локва в стаята? - съветите на вет. лекар

Мнениеот meri » Чет Ное 27, 2014 3:53 pm

Автор Инге Менгел- ветеринарен лекар

Прибираш се след дългия работен ден, посреща те щастливия любимец, маха с опашка...
И изведнъж забелязваш - в стаята отново има локва.

"Къде е проблема? Защо прави така?-" това ще бъде първата ви мисъл. Да, просто защото животното действително трябва да има някакъв проблем, ако то използва стаята за тоалетна. Да поговорим за възрастните кучета и котки, които вече са научени да извършват нуждите си на подходящо място.

Преди да обвинявате животното, замислете се какво го кара да действа по този начин?
Тази локва не е направена от животното, за да ви отмъсти. Първо се постарайте да изключите медицинските проблеми, например, уверете се, че животното няма възпаление на пикочния мехур. Чувството за пареща болка в пикочния мехур не позволява на животното да сдържа уринирането- и локвата е неизбежна. За диагностициране на възпалението на пикочния мехур ще ви помогне ветеринар след преглед на животното и анализ на урина. Причините могат да бъдат и други, за тях също ще ви помогне ветеринарят.

Ако сте изяснили, че животното няма медицински проблем, ще разгледаме другите причини.

Котки- известни естети, много от тях се съгласяват да ходят само в чиста тоалетна. И ако няма такава, какво им остава да правят? Този проблем може да се реши с поставянето на няколко котешки тоалетни.
Някои котки не са съгласни да ходят в тоалетна, когато някой ги вижда, за това се крият под ваната. Тук може да помогне картонена кутия, с която може да покриете тоалетната (и един съвет от мен, като стопанин на котка- може да използвате затворена тоалетна). Котката може да не харесва новия пълнител. Тогава препоръките ще бъдат да смесите стария и новия пясък.

Това, че котараците маркират територия- е известно на всички. Те не могат да направят нищо с това, защото природата не им е дала друго средство, освен силно мирищещата урина. Котараците трябва ясно да покажат на себеподобните, къде започват границите на тяхната територия. За да не маркира територията котарака, трябва да го кастрирате. Както ние се чувстваме сигурни в своята стая, така и котарака създава за себе си с помощта на миризмата свое помещение. За съжаление това вещество се съдържа и в котешката урина. Дори котките могат да започнат да маркират помещението, за да дадат на мъжкия да разбере за своето присъствие.

Поведението на котките по време на тревожност- още една причина за такова поведение, много животни прекарват много време сами в празния дом, където е пълно със странни звуци и миризми. По-слабонервните котки могат безкрайно да се ближат, а други започват да разпространяват навсякъде своята миризма, за да създадат за себе си чувство на безопасност. Котките трябва да имат достатъчно занимание в помещението, а също на местата, където може да се скрият.

В продажба има така наречените "хормони на щастието" за котки, които могат да се пръскат във въздуха и мебелите.

В случаите на прекалено безпокойство и страхливост на котките може да помогне лечебната храна Royal Canin Calm, която помага на котешкия организъм да произвежда допълнителен серотонин, помагащ да се справи с безпокойството.

Изображение

Със стреса често могат да бъдат свързани нарушения с храносмилането и кожни проблеми, за предовратяването на които в храната Calm се съдържат лесно усвояеми протеини, а също поддържащи кожата масла.

Декоративните породи кучета са придобили известност като "лаещи дворни звънчета", което те за съжаление често потвърждават със своето поведение. Много стопани на кучета си поемат дълбоко дъх преди да влязат в жилището- кой знае с какво ще ги зарадва кучето отново? Ще е изгризало обувките, разкъсало дивана, направило е локва или е оставило дамската ви чанта без дръжка...
Или ви очакват ядосаните съседи, защото кучето е лаело цял ден?

Такова поведение показва за неувереността на животното докато е било само. Тук трябва да си спомните за отношенията в стадото- купата на животното не винаги е напълнена до горе, и стопанина - това е влиятелния индивид, който може да добави храна. Излизайки от вратата, водача на стадото излиза пръв, за да се увери в безопасността на околната ситуация, поне, от гледна точка на кучето. По време на разходка стопанина взема решение къде и с каква скорост да върви, а ако се случи опасна ситуация във вид на чуждо куче, стопанина спокойно може да промени посоката, за да избегне опасността. Кучето не скача въодушевено на стопанина, за да го поздрави, а очаква разрешение. Контролирането на играта преминава към стопанина, и трофеите, т.е. играчките в повечето случаи остават в него. Така кучето се учи да се доверява на стопанина и да не се безпокои за тези неща, за които няма сили да вземе решение.

За стабилизиране на нервната система на кучетата много добре подхожда храната Royal Canini Calm, която помага да се справи със стреса, а също причинените от стреса здравословни проблеми, преди всичко- с чувствителното храносмилане и кожни проблеми.

Изображение

Нерешимия на пръв поглед проблем има решение, може да се повлияе на психиката и поведението на животните.

Потърсете помощта на вашия ветеринарен лекар!

http://royal-canin.rus.postimees.ee/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Ветеринарно медицински статии

cron