Страница 1 от 1

Намерихме змия вкъщи

МнениеПубликувано на: Сря Авг 22, 2012 10:01 am
от Union
Здравейте! В момента сме в Гърция при роднини. Днес роднините ги няма по работа, само родителите им са тук, на първия етаж, а ние сме на втория, къщата е на 2 етажа. Преди около половин час аз бях навън в двора, а майка ми уплашено ме извика, за да ми каже че е видяла змия, сиво-зелена. Извиках дядо ми, търсеха с майка ми, но нищо не намериха. Вкъщи има много неща от голяма библиотека до каси за праскови и други подобни. Та може да е навсякъде. Моля помогнете как да я изгоним. И предложения за вид също са добре дошли, аз мисля че е безкрак гущер без да съм я видял.
:ab:

Re: Намерихме змия вкъщи

МнениеПубликувано на: Сря Авг 22, 2012 10:55 pm
от viki-Ivanova1
Много ми е интересно от къде пък е влязла тази змия :ai: .Според мен не е много добре да оставате в къщата пък и да я видите змията ми е малко трудно да си представя възможност да я изгоните.А за вида от цвят доста трудно да се прецени каква е.Сигурно има 50 вида с такъв цвят.Не че толкова и разбирам от змии...Общо взето успех с премахването на змията и дано не пострадате.

Re: Намерихме змия вкъщи

МнениеПубликувано на: Чет Авг 23, 2012 10:23 am
от Union
Да и на мен ми е интересно от къде е влязла, така или иначе е вътре. Купихме няколко пакета квадратни парчета картон или нещо подобно с ароматно, за животните "лепило " не мога да обясня точно какво е ,че уж да се залепи, ама едва ли. От снощи до 4 часа сутринта никой не е спал, само аз. Надяваме се да е излязла змията, защо търсихме навсякъде и няма, но само на теория...

Re: Намерихме змия вкъщи

МнениеПубликувано на: Чет Авг 23, 2012 11:32 am
от Ne_Razbral_4o
През вратата,през дупка или е внесена с нещо в което се е спотайвала...със сигурност не е влязла през комина , от там влиза само Дядо Коледа.Може да опитате с топло прясно мляко в купичка поставена на земята така ,че да можете да я наблюдавате от разстояние.Когато бях малък баба на село така хвана един смок които се беше настанил в лятната кухня

Re: Намерихме змия вкъщи

МнениеПубликувано на: Чет Авг 23, 2012 4:15 pm
от Union
Ами не сме пренасяли нещо толкова голямо, че да се скрие змия там, само 2 сандъка със засаден босилек против комари да стои до врата, но там да е имало змия и да не сме я видели, не ми се вярва. Не знам дали наистина змиите "пият " мляко, но ще пробваме.

Re: Намерихме змия вкъщи

МнениеПубликувано на: Чет Авг 23, 2012 4:39 pm
от meri
Това,че змиите пият мляко е мит,ако почетеш по въпроса ще видиш.Змиите не могат да пият,защото не могат да гълтат течности,поради това,че езика им е раздвоен.
Ако смятате,че змията е още там,потърсете съвет от специалист.Всеки вид змия си има специфичен начин за хващане.Змиите са влечуги и не се хранят с мляко. :ab: По-добре сложете вода,не мляко.

Re: Намерихме змия вкъщи

МнениеПубликувано на: Чет Авг 23, 2012 10:12 pm
от Union
Мери, това, че не могат да пият вода го знам, не ме е страх от змии, дори ги харесвам и знам някои неща за тях от филми, от форуми и от книги, но само теория, не ми разрешават да взема змия, дори и да е царевичен смок . Възможно е някои змии да се привличат от млякото, чувал съм баби да разказват как смоци са се навъртали покрай кравите им заради млякото, но дали е истина не мога да кажа. Да, ще сложим във всеки ъгъл купичка с вода, ако е още тук сигурно е по-уплашена от нас. Дано да е излязла де. :ab:

Re: Намерихме змия вкъщи

МнениеПубликувано на: Пет Авг 24, 2012 8:19 am
от meri
Това за бабите и млякото е поредния мит,носят се такива легенди,и не само.
Може вече и да е излязла без да видите. :ab:
Поради устройството на челюстите и езика не могат да сучат мляко.Бабите да си гледат плетките.Хората съчиняват какво ли не и сами си вярват.А един мит може да се преувеличава и предава по различни начини.
Щом обичаш змиите,може да почетеш,да видиш на колко неща ще попаднеш и ще се чудиш. :ag:

Офтопик:
В природата змиите никога не пият мляко,защото не могат да го усвояват,защото причинява алергични и стомашни заболявания.В изключително редки случаи,когато няма вода наблизо,могат да пият мляко,заради жаждата.

Re: Намерихме змия вкъщи

МнениеПубликувано на: Съб Авг 25, 2012 11:13 am
от Ne_Razbral_4o
Водата трябва ли да е топла за да излъчва някакъв животински мирис,сапун и шампоан трябва ли да има до купичката или да е студена от хладилника за да може да се разхлади змията в тези жеги :ah:
Ако пробием едно яйце и го вържем с конец може ли като краен резултат да получим змия на каишка...то и т`ва е мит ,че змиите влизат в кокошарниците и ядът яйцата от полозите [smile3537.gif]

meri написа:Бабите да си гледат плетките.

Ти заради това ли си смени аватара :ag:

Re: Намерихме змия вкъщи

МнениеПубликувано на: Съб Авг 25, 2012 12:33 pm
от meri
Змията отдавна е хванала пътя към гората сигурно.
А митовете и легендите са си от както свят светува... :ajaweki:

Re: Намерихме змия вкъщи

МнениеПубликувано на: Съб Авг 25, 2012 2:58 pm
от Union
Сигурно е хванала пътя, но към нивите, ние сме в, мисля че пак квартал се води, на 2 км от града е, та нашата къща една от последните и от там нататък всичко е ниви и може от там да е дошла, а и в двора са виждани 3-4 змии. Това че змиите ядат яйца е вярно, но рядко, предпочитат да си хванат някое пиленце.

Между другото като се разхождах в двора видях една дупка, точно като за змия, пуснах няколко камъчета вътре, но нищо не излезе и продължих, но не потърсих изхода, по-късно като се разхлади пак ще търся.

Re: Намерихме змия вкъщи

МнениеПубликувано на: Вто Юли 08, 2014 3:28 pm
от Роко-бароко
На някого тук му е до смях, ама на мен не ми е.Вече два пъти в двора си засякох един огромен смок, над метър и половина, единият път щях да го настъпя.Не ме е страх но ми е неприятно и ме стресира, а днес в предверието си видях пак едно смоче, понечих да го убия но то избяга.Според мен и двата са слепоци понеже са сиви, не разбирам от змии.Живея на село, от 15 години, за пръв път ми се случва такова нещо.Притеснявам се за внуците, а и снаха ми сега е бременна, страх ме е да не се стресират като идват на гости.Не знам какво да правя и чета във форумите.Някои неща ме успокояват, но обща взето съм много стрестнат и притеснен.

Re: Намерихме змия вкъщи

МнениеПубликувано на: Вто Юли 08, 2014 4:41 pm
от zoomaniak
Не убивайте животни.

Re: Намерихме змия вкъщи

МнениеПубликувано на: Вто Юли 08, 2014 10:11 pm
от Koset0
Не ги убивайте, ако трябва ги хванете и ги преместете, но не ги убивайте. Слепоците са супер безобидни, дори не са змии принципно. :ab: Толкова голям слепок обаче (над метър) не мисля, че има. Вид смок е, но така не мога да кажа какъв. Целият ли е сив? Може да е Голям стрелец. Като цяло змиите не правят лошо, а ловят вредителите по двора. Друг в въпросът, че хората в България ги смятат за вредни, страшни и т.н, което е много грешно.