Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Смок стрелец

Смок стрелец

Мнениеот linkina » Съб Сеп 26, 2009 8:49 pm

Като за начало,здравейте на всички в форума.И така от доста време исках да си взема змия,и тази пролет разбрах 4е съм си имал в къщата Смок мишкар около 1,40-1,50м разбрах че е женски и.т.н .Миналия месец хванах две малки и ги пуснах в гората с надеждата че ще има и други и ще си запазя от другите,но уви времето се поразвали а аз не мога по цял ден да обикалям из двора.И когато вече бях загубил надейда се натъкнах на малък смок стрелец,зглобих аквариума и вече съм горд собственик.Но въпроси те ми са много като начинаещ.
1.какво да му давам да яде и на колко време
2.каква влажност и с какво да я постигна
3.температура (каква и с какво най удобно да я настроя)
4.колко претенциозен е този вид от към почистване на аквариума
Мисля че за начало това са ми наи важните въпроси.(извинявам се предварително ,ако тези въпроси са ви подразнили но в форума не забелязах тема за стрелци [smile3537.gif]

Надявам се да помогнете,мерси предварително :bs:
linkina
Животинче с въпрос
 
Мнения: 3
Регистриран на: Съб Сеп 26, 2009 8:23 pm

Re: Смок стрелец

Мнениеот 4umer_Master » Съб Сеп 26, 2009 10:14 pm

Смоковете стрелции са защитени ?

linkina написа:1.какво да му давам да яде и на колко време :bs:


Извинете изобщо като имате зния незаконо и незнаете как да я гледате пуснете животното
И змиите ядът мишки плъхове прятелю мой ?
Аз съм добро момче
Аватар
4umer_Master
В ятото
 
Мнения: 156
Регистриран на: Пет Мар 13, 2009 10:04 pm
Местоположение: Кърджали

Re: Смок стрелец

Мнениеот linkina » Съб Сеп 26, 2009 11:43 pm

Виждам че имаш над 400 мнения,но стрелците не са защитен вид(бъркаш се с мишкаря),а това че ядат мишки ми е доста ясно,но моя е малък 30 см месо от пиле му дадох но не го куса,и за това имам и ? на какъв период да му давам храна :bu: .Мерси все пак
linkina
Животинче с въпрос
 
Мнения: 3
Регистриран на: Съб Сеп 26, 2009 8:23 pm

Re: Смок стрелец

Мнениеот linkina » Съб Сеп 26, 2009 11:45 pm

Голям стрелец (синурник, кравек, сивяк)
Coluber jugularis

E най-дългата наша змия. Достига, макар и рядко, до 190-204 см (не е изключено да се намерят екземпляри, дълги и до 220-230 см). Среща се доста често навсякъде из страната докъм 800 м н.в. (като изключение до 1580 м н.в.). Познава се по черносивото до сребристосивото си тяло, всяка люспа по която има светло размито надлъжно петно по средата. Коремът е бяложълт до оранжевожълт, главата е с ръждивокафяви отенъци. Храни се с дребни бозайници, гущери, птици, дребни змии. Малките се хранят и с насекоми. Яйцеснасящ вид. На смока - стрелец най-често се приписват легендите за смучене на мляко от крави и кози, удушването на хора, изпиването на очите на жертвата и други творби на фантазията. При отбрана хапе до кръв, но не е отровен. Не е защитен.
Това е най – голямата змия, която се среща в България. Дължината й достига до 2,4м. големият стрелец, който спада към групата на смоковете, не е отровен.
Гръбната страна на тази змия е най – често сиво – черна до сиво – жълта, а коремната е жълта. Поради това наричат големия стрелец понякога и жълт смок. В млада възраст тази змия е ореховокафява на цвят, изпъстрена с черни петна.
Големият стрелец е разпространен в по – ниските части на цяла България. Среща се в разнообразни местности – сред ниви, ливади, лозя, редки храсти, полски гори и др. в миналото често е бил виждан в синурите между нивите, поради което е наречен общ синурник. В нашите планини големият стрелец се изкачва докъм 800м н.в.
Жълтият смок е силна змия, която е активна денем. Храни се с мишки и други дребни гризачи, гущери, птички и по – дребни змии. Когато човек иска да хване големи стрелец, той ожесточено се брани, като се хвърля срещу нападателя, съска и хапе до кръв (оттам и името стрелец).
Женският голям стрелец снася през втората половина на юни или началото на юли 7 – 15 яйца под листа, сено, слама и пр. Малките смочета се излюпват от яйцата към края на август или септември.
Големият стрелец зимува в различни убежища на сушата, като понякога на едно и също място се събират десет и повече екземпляри.
Тази най – голяма наша змия е полезно животно, защото унищожава мишки, полевки и други вредни гризачи.

и мухи му давах,пеперуди пак не яде.
Но много ме притесняват условията който трябва да му създам,и особенно това за влажността hsuh
linkina
Животинче с въпрос
 
Мнения: 3
Регистриран на: Съб Сеп 26, 2009 8:23 pm

Re: Смок стрелец

Мнениеот Мъни » Нед Сеп 27, 2009 12:19 am

Всички български влечуги са защитени! ВСИЧКИ!

А да си вземеш каквото и да било животно без да си наясно с изискванията му е направо [smile3537.gif]
Мъни
В стадото
 
Мнения: 63
Регистриран на: Съб Сеп 13, 2008 12:26 am

Re: Смок стрелец

Мнениеот moderatori » Нед Сеп 27, 2009 5:22 am

linkina

Темата Ви е против правилата на този форум. Вие сте бракониер. Въздържайте се от пускане на подобни теми в този форум в бъдеще време. Ако естествено Ви се пише в него де...
Модератор (от латински: modratio/moderare → управлявам, ръководя, насочвам, регулирам) e човек, който ръководи разговор или друга комуникация и ги направлява.

ПРОЧЕТЕТЕ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА
moderatori
Животинче с въпрос
 
Мнения: 49
Регистриран на: Вто Мар 17, 2009 3:16 pm


Назад към Змии Serpentes