Страница 1 от 1

Зайо и куч

МнениеПубликувано на: Нед Мар 21, 2010 11:19 pm
от infetka
Една приятелка наскоро си взе зайче, но в последствие установи, че няма грам време за него. Излиза в 7 и се прибира към 12. Отгоре на всичко зайо има и някаква инфекция и трябва да се маже всеки ден с разтвор. Чудя се дали да не го взема временно, но не знам как ще се разбере с куч. Куч разбира се е много добра и нежна душа, но пък да не хване тая инфекция и то. И изобщо обещах й да помогна с намирането на нов собственик, но още се чудя дли да слагам обява за него или да го задържа. Скоро ще сложа снимчици.
Въпросът ми е някой отглежда ли заедно куче и зайче? Втория въпрос знаете ли дали може заешка болест да се предаде на куч. Не че много обясних каква точно е болестта, но ветеринарите са й казали, че не е зарадно за човек.

Re: Зайо и куч

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 9:25 am
от Veni
Относно това дали се пренася заразата на заек върху кучета, най-добре се консултирай с вет. По принцип мисля, че няма как да стане, но може и да те лъжа.. Не съм гледала заек и куче на едно място, но ми се струва, че ако заека е в клетка няма да имаш проблеми. Само това с болестта е притеснително.. Успех и дано зайчето се оправи! :ab:

Re: Зайо и куч

МнениеПубликувано на: Сря Апр 21, 2010 4:49 pm
от kreizo
Ние си гледаме заек и куче в един апартамент и проблеми няма. Заека си е затворен в клетката - кучето не го отразява въобще. Заека не е в клетката - кучето ходи да го души и ближе. Не го хапе, но понякога решава, че ще си играят и почва да го бута с лапа, което едва ли е кеф за заека, така че ги делим. Просто не ги оставяй на саме и проблеми няма да имаш. По въпроса със заразата така никой не може да ти каже. Трябва да се разбере каква е точно. И ветеринар, ще ти каже най-точно.