Страница 1 от 1

запознанство на заек и котка

МнениеПубликувано на: Вто Фев 07, 2012 3:24 pm
от nikol d
Купихме си котка.Тя е на 2-3 или 4 месеца не знам точно :ag: ,но имам и заек и ги запознахме.Не се бият дори си играят, :az: но все пак може да дадете някоя идейка как да ги ,,сприятелим,, по лесно :ba: .Точно сега е по студено и заека е в кухнята защото там е топличко.Котката само иска да влиза при него така, :ajaweki: така че давайте идеики да я пускам ли не ли какво да ги правя двамата.Е не двамата имам подозрения, че трябва да кажа ,,какво да ги правя двете,,. :ajaweki:

Re: запознанство на заек и котка

МнениеПубликувано на: Вто Фев 07, 2012 3:28 pm
от viki-Ivanova1
Ами не мисля че ще мине много гладко след като аз преди има морско свинче и котката като го види и го гонеше и се опитваше да го драска хапе и какво ли не.А като имахме зайци котката се страхуваше от тях.Зависи от характера на котката ако мислите че няма да направи нищо на зайчето може да я пуснете но разбира се трябва да има някой в стаята.

Re: запознанство на заек и котка

МнениеПубликувано на: Вто Фев 07, 2012 3:32 pm
от nikol d
viki-Ivanova1 написа:Ами не мисля че ще мине много гладко след като аз преди има морско свинче и котката като го види и го гонеше и се опитваше да го драска хапе и какво ли не.А като имахме зайци котката се страхуваше от тях.Зависи от характера на котката ако мислите че няма да направи нищо на зайчето може да я пуснете но разбира се трябва да има някой в стаята.

ами не се мразят играят си но може да помагате смисал как да не се бия или нещо от сорта :ag: или пъъъък как и колко време да ги даржим заедно може ли да ги оставям без надзор абе помагаите с каквото можете то не е за голяма помощ но искам да сам информирана е първия път наистина не мина гладко :ajaweki: котката исхъска и се наежи те са отдавна заедно просто искам да чуя и дтуги мнения по въпроса :ab:

Re: запознанство на заек и котка

МнениеПубликувано на: Вто Фев 07, 2012 3:38 pm
от viki-Ivanova1
Ами щом не се бият това е напредък а колко време да ги държите зависи от това дали ще се разберат но е задължително да не ги оставяте сами пуснете ги в една стая за около 5-10 минути ако се разберат може и повече ако започнат да се бият по добре ги спрете и преместете едното от животните в друга стая но разбира се няма още от първия ден да станат първи дружки!

Re: запознанство на заек и котка

МнениеПубликувано на: Вто Фев 07, 2012 3:42 pm
от nikol d
ами държим ги заедно различно време както казах заека е в кухнята там баща ми или майка ми стоят и гледат парното ако е мама може и да пусне котето при заека а ако е баща ми може и да не я пусне. не смея да пусна заека ИЗВЪН клетката е пускам го на разходка не го пускам извън клетката заедно с котката защото мама казва ,,че се избият,,ама и аз го мисла имам предвид как да ги сприятелим и да развия приятелство между тях когато заека е в клетката

Re: запознанство на заек и котка

МнениеПубликувано на: Вто Фев 07, 2012 3:48 pm
от viki-Ivanova1
Ами щом не се бият може да пуснете заека но много внимателно и ако видите че котката го напада го махнете а ако си играят приятелството ще дойде от само себе си!Но все пак котката може да го помисли за мишка каквито са малки зайците и да го подгони и след това голям зор ще е да премахнете котката от зайчето да не говорим че може да му направи нещо!Така че ако не ви се рискува оставете нещата така че после...

Re: запознанство на заек и котка

МнениеПубликувано на: Вто Фев 07, 2012 3:51 pm
от nikol d
най добре е да не го пускаме извън клетката с котката че иначе е ще оставя нещата така нека приятелството се развива

Re: запознанство на заек и котка

МнениеПубликувано на: Вто Фев 07, 2012 3:54 pm
от viki-Ivanova1
Да така е най добре все пак е много трудно коте и зайче да са приятели пак като не се бият когато зайчето е в клетката е добре поне няма да местите винаги зайчето когато пускате котето но иначе кой знае скоро време може и да станат приятели нищо не е невъзможно но на този етап най-добре е да не ги пускате заедно!

Re: запознанство на заек и котка

МнениеПубликувано на: Сря Фев 08, 2012 9:46 am
от nikol d
aми аз не смея да го пускам извън клетката с котката но несмея ЗАСЕГА може би по нататакще ги пусна на разходка двете

Re: запознанство на заек и котка

МнениеПубликувано на: Сря Фев 08, 2012 10:24 am
от meri

Re: запознанство на заек и котка

МнениеПубликувано на: Сря Фев 08, 2012 12:48 pm
от nikol d

много ти благодаря мери някои неща не ги знаех :ah: като,,животноте ревнуват,, мерси

Re: запознанство на заек и котка

МнениеПубликувано на: Сря Фев 08, 2012 1:13 pm
от cat_13
Предишното ми зайче Сивоушко и котката ми си играеха, гонеха се, но на игра, ту котката гонеше зайчето, ту зайчето се обръщаше и погваше котката, много добре се разбираха. Сега обаче с новото ми зайче Съни не ги пускам защото ме е страх Сънито да не ухапе котката. Защото тя има навика да опознава новите неща и миризми като ги гризне а на котката едва ли ще й е приятно. Но щом твоите се разбират мисля че няма проблеми да ги пускаш зедно да си играят, но винаги е задължително някой да ги наглежда, защото от играчка може да стане плачка. Ако видиш, че играта загрубява просто ги раздели и готово.

Re: запознанство на заек и котка

МнениеПубликувано на: Сря Фев 08, 2012 1:26 pm
от nikol d
естествено ако ги пусна щеги гледам