Страница 1 от 1

Съжителство на 2 зайчета

МнениеПубликувано на: Пет Ное 16, 2012 11:05 pm
от Yakawa
Здравейте, обмислям 2ро зайче и искам да задам няколко въпроса. (За някои има теми, но са стари и не искам да ги "съживявам").
1. (най-важният, но не точно по заглавието) Ако някой има мнение за ветеринарните клиники Нова (Била, Младост 4) и тази на Зооцентър (ХИТ, Младост), или ако може да предложите някоя добра в Младост.
2. Искам да си взема зайче порода - Лъвска глава. Дали ще се разбира добре с женско от друга порода - когато я купихме
казаха "декоративно зайче" [smile3537.gif] /Взехме го от Зооцентър-а в ХИТ, Младост/.
3. Колко голяма клетка ми трябва, за да живеят в една. В момента зайчето живее само в клетка 75х40х?? (не знам точните размери това са дъжина и широчината, а дълбочина/височина не мога да кажа/).

Re: Съжителство на 2 зайчета

МнениеПубликувано на: Съб Ное 17, 2012 8:41 am
от mikibg
Toni-BG има доста зайчето мисля, че ще може да ти помогне. :ab:

Re: Съжителство на 2 зайчета

МнениеПубликувано на: Нед Ное 18, 2012 2:28 pm
от Toni-BG
Здравей, да ти кажа гледам 2 женски зайчета в една клетка и за сега няма проблем, само като им дам лакомства(ябълки, моркови и др.) тогава по едрото гони другото. През другото време спят заедно, мият се взаимно.
Обаче са на 3 месеца и двете. Незнам като пораснат дали няма да се карат, но за сега се разбират добре.
Ако клетката им е голяма, мисля че може да живеят заедно. Другите ми зайчета са по 1 в клетка.
2 мъжки със сигурност като пораснат ще се бият, но за 2 женски мисля че е възможно ако са в голяма клетка.

Re: Съжителство на 2 зайчета

МнениеПубликувано на: Нед Ное 18, 2012 9:27 pm
от kittiesviki
Имам 2 зайчета мъжко и женско, живеят в отделни клетки защото когато взехме женското другото беше на около 4-5 месеца и го нападна. Преди това имах едно кротичко и прие мъжкото като малко и си живееха в една клетка докато не се разболя. По-добре ги гледай в различни клетки да не се сбият. :)

Re: Съжителство на 2 зайчета

МнениеПубликувано на: Пон Ное 19, 2012 1:13 am
от Yakawa
Благодаря на всички ! Разбира се, ако не се харесат няма да ги насилвам. По принцип имам 2 клетки и няма да е проблем да са разделени, но главно за това ще взимам второ - да са другарчета и да не е самотна девойката ми. Мисля че ще взема едно момиченце и ще го мислим. И още едно въпросче, как е най-добре да ги запозная ? Да оставя новото зайче да се отпусне ден-два и после да го запозная с "кака" му или веднага ?

Re: Съжителство на 2 зайчета

МнениеПубликувано на: Пон Ное 19, 2012 9:57 am
от kittiesviki
В никакъв случай не слагай новото зайче директно в клетката на твоето, така се сбиха моите. Изкарай ги на леглото или килима, дръж ги докато се подушат и ако се харесат ги наблюдавай малко а като си сигурна че няма да се сбият ги остави. :az:
И в различни клетки да са пак ще са приятелчета, моите са в 2 клетки една до друга, отделени са защото малкото е много злобно и хапе козината на батко си. :ag: