Страница 1 от 1

Подрязване зъби на декоративно зайче

МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2013 6:38 pm
от mimence1991
Здравейте от 4 месеца насам зайчето ми има нужда през 2-3 седмици да му се подрязват зъбите.Водих го 3 пъти до сега на ветеринар.Но искам да си закупя ножица с която да му ги режа аз,защото вече нямам възможноста и времето да го водя.Пък и по 6 лв ми взимат всеки път.Разпитах ветеринар и той ми каза че попринцип се режат с ножица с която се режат нокти на кучета.Някой може ли да ми каже от къде мога да си купя такава ножица онлайн или да ми препоръча модел.Ветеринаря ми каза че на Fearplast е най-добре.Ще съм много благодарна.

Re: Подрязване зъби на декоративно зайче

МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2013 6:41 pm
от Koset0
http://shop.zoomania.org/kucheta/klesht ... cheta.html :ab:

Можеш да му дадеш някакви дървени играчки да гризе, за да ги изпилва поне малко.

Re: Подрязване зъби на декоративно зайче

МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2013 7:03 pm
от meri
С какво го храниш,та толкова често трябва да се режат.Задължително трябва да гризе нещо за изпилване на зъбите.Понякога за израстването има и други причини,попитай лекаря дали няма такава.Освен това порасналите зъби създават сериозни проблеми.

Re: Подрязване зъби на декоративно зайче

МнениеПубликувано на: Сря Яну 09, 2013 11:55 am
от mimence1991
Яде всичко предимно гранули и сено както и хляб много обича.Ветеринаря ми каза че това е вид болест.Веднъж счупили се зъбките са израснали накриво и постоянно трябва да се подрязват.Много неща съм му слагала за гризене,трупчета дърво,кора от дърво,пръчки и какво ли не.Не иска и да ги погледне,дори и гумена играчка.Единственото нещо което гризе е клетката си.

Re: Подрязване зъби на декоративно зайче

МнениеПубликувано на: Пон Мар 11, 2013 11:24 pm
от devil_queen
Ето ти го първият проблем - клетката! Моят хубавец си шара из цялата къща и нямам проблем. Зъбите никога не съм подрязвала и не се е налагало слава Богу, само ноктенцата. Не препоръчвам сама да подрязваш зъбките.
Пробвала ли си с гризините на Витакрафт ( тези на дървената пръчка) моя сладур след като изяде ядките от него почва да разнаса пръчката. Иначе и аз съм слагала какви ли не клонки и не им обръща внимание.
До колкото знам, трябва да ядат твърди неща - гранули от тези кръглите, сух хляб, сухари и т.н.

Re: Подрязване зъби на декоративно зайче

МнениеПубликувано на: Нед Мар 17, 2013 4:46 pm
от Милето
Зайците не трябва да ядат хляб, той не е за тях, както може да се предположи. Набери отнякъде хубави клонки от ябълково дърво или храст лешник, на тях може да има и свежи пъпки. Да видиш как ще ги яде с удоволствие. Рязането на зъбите в домашни условия за мен е леко казано несериозно. Това се прави от специалист. Имам чувството, че има какво да се промени в отглеждането на това зайче, за да не се налага това често рязане и даване на пари. На колко години е зайчето?