Страница 1 от 1

Помооощ!

МнениеПубликувано на: Нед Ное 13, 2016 11:32 pm
от Sunnytherabbit
Здравейте! Заека ми не спира да яде калъфките на възглавниците, чаршафите, пердетата все гледам да не го прави но той види ли че за 1 секунда не го гледам и веднага почва да гризе нещо... моля помогнете ми вие имали ли сте такъв проблем? [mood_feelings_hurt.gif]

Re: Помооощ!

МнениеПубликувано на: Сря Дек 21, 2016 4:54 pm
от coollife
Аз имам същия проблем и ще съм благодарен, ако някой помогне.

Re: Помооощ!

МнениеПубликувано на: Съб Дек 24, 2016 4:49 pm
от meri
Когато заека се разхожда без надзор, той гризе всичко, това е заложено в неговата природа. Някои зайци оказвайки се в ръцете на стопанина и отпуснати напълно, могат дори да гризат дрехата с която е облечен стопанина.

С не по-малък ентусиазъм заека гризе всичко, което му попадне, висящи проводници и дори щори. Но при гризането на проводниците може да пострада и самия заек, за това вие непременно трябва да обезопасите помещението.
За да не гризе заека всичко, което му попадне, предложете развлечение. Вземете голяма картонена кутия в която са прорязани различни отвори. Нека тази кутия стане място за игра на заека, а когато кутията е изгризана от заека, предложете нова. Вземете 2-3 топки в които може да поставите сено, листа от салата или други вкусотии. В зоомагазините се продават такива играчки. Занимавайте заека с различни игри, нека търкаля топката и да изяжда нейното съдържание. Не оставяйте заека сам, това правило ще ви помогне заека да не гризе всичко, което му попадне. За да се предпазите от гризане, може да ограничите територията за разходка като оградите пространството с решетка, мебели и др. Дори може да купите волиера, това е добро решение.
Няма смисъл да мажете местата с нещо като лимонов сок, горчица и др. Този вариант е безполезен, заека ще си намери друго място за гризане. Отвличайте вниманието на заека с игра, общувайте с него. Разходката трябва да бъде активна. Предложете картонена кутия, ролка от тоалетна хартия, топка. И не се карайте на заека, ако е изгризал нещо- това е безполезно, дори жестоко.

Re: Помооощ!

МнениеПубликувано на: Пон Яну 16, 2017 9:15 pm
от valnata
Нормално е :ag: :ag: :ay: