Страница 1 от 1

Зайче и котка в различни стаи

МнениеПубликувано на: Пет Авг 01, 2008 11:31 am
от funki81
Здравейте, другата седмица заминаваме на море.Имам декоративно зайче и трябва да го оставя на наште да го гледат за една седмица.Проблема е, че те имат котка и ме е страх да не се стресира заешката душичка.Вярно, че ще бъдат в различни стаи, но много ме е страх.Някой попадал ли е в подобна ситуация?Моля споделете, че ще се побъркам, изобщо не мога да се зарадвам, че заминавам на море.

Re: Зайче и котка в различни стаи

МнениеПубликувано на: Пет Авг 01, 2008 4:42 pm
от Kotentse
ние имаме в нас, 3 (понякога 4) котета, 2 кучета, и 2 зайчета.
Днес като пуснах зайчетата да тичкат на кревата, голямото ни куче (канадски вълк) се мотаеше също в стаята... беше много мило как зайчетата отидоха и си го подушиха спокойно...
Естествено, не е същото! но идеята ми е, че и ние имаме котки в други стай на къщата... може и да греша, но дори и зайчето да е в клетка, да не може котка да го нарани, не виждам проблем....
Изображение

Re: Зайче и котка в различни стаи

МнениеПубликувано на: Пет Авг 01, 2008 6:51 pm
от funki81
Да, зайчето ще бъде в клетка, а тя е доста голяма, може цяло куче да побере, та мисълта ми е дори и наште да изпуснат котката в стаята на зайчето, тя няма да може да го стигне по никакъв начин.

Re: Зайче и котка в различни стаи

МнениеПубликувано на: Пет Авг 01, 2008 7:22 pm
от Kotentse
Тогава не мисля че ще има какъвто и да е проблем .... щом зайчето няма да излиза от там... мисля че няма страшно и котето да се мотае там... Изображение

Re: Зайче и котка в различни стаи

МнениеПубликувано на: Пет Авг 01, 2008 8:11 pm
от fayza
Аз гледам зайо и 2 котки в една стая и не съм имала проблеми. Зайо веднага даде да се разбере кой ще командва в семейството и котките, като по-умни, отстъпиха. Сега гледат да не се срещат много-много. Но всъщност си зависи от котката. Моите са си домашни глезли и никога не им се е налагало да си ловят храната. За тях зайо е просто досаден навлек, а не манджа. :ag:

Re: Зайче и котка в различни стаи

МнениеПубликувано на: Пет Авг 01, 2008 8:20 pm
от funki81
Тя и котката на нашите е домашна и не е ловувала досега, но ме е страх да не си прояви животинския инстинкт.Мацата не е агресивна, никога никой не е нападала...но все пак ще се чувства на своя територия, а зайо като куче в чужда махала и затова ме е страх.Но пък може би страховете ми са неоснователни, като чета мненията ви, които между другото страшно много ме успокоиха :)

Re: Зайче и котка в различни стаи

МнениеПубликувано на: Пет Авг 01, 2008 8:33 pm
от Kotentse
Няма значение котката дали е домашна или не... всичко си е до характер... мойте и 3-те котки му се облизаха за зайчето докато я държах, ем никога не са излизали на вън....
НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ среща без решетки между тях...
Иначе няма да има проблем и котето да се разхожда свободно, стига зайчето да е в безопастност (тоест в затворена клетка) .
Изображение

Куче и зайче?

МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 10:12 pm
от Frea
Здравейте на всички! Скоро ще си взимам зайче, но се тревожа че имам куче и да не го стресне с лаенето ... как мислите дали ще е зле за зайко? :ab:

Re: Куче и зайче?

МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 10:30 pm
от илчо
Всяко ново нещо е стресиращо за всяко животинче,но в твоя случай е важно внимателно да ги "запознаеш",постепенно да свикнат едно с друго.Не са вярни всичките легенди за зайците,в някой случаи са по смели и от куче.в началото ,след като посвикне зайчето с новата обстановка,го вземаш в ръце и кучето да разбере ,че това не е храна или играчка,а след като свикнат,ще имаш доста куриозни случки.В нас така беше с кучето и котарака.

куче самоед или декоративен заек

МнениеПубликувано на: Съб Авг 23, 2008 10:19 am
от em4etyyy
моля ви кажете ми кое е по добре защото мислех да си взимам заек но нашите ме разколебаха и ми вьрнаха 1 желание за куче което те пренебрегнаха и сега когато поисках др. те ми вьрнаха 1 желание кое е по добре?

Re: куче самоед или декоративен заек

МнениеПубликувано на: Съб Авг 23, 2008 12:26 pm
от Laila
Аз бих избрала зайко. Като тинейджър имах куче, да ти кажа , по трудно е, навън виелица, студ, аз кашлям, ама с кучо на разходка. В студ и пек, все трябва да изведеш животинката да пшотича. Зайко е по-гушкав, по-мил, по-пухкав и не изисква непременно да го изведеш на разходка, дори когато ти е зле или си скапан след дългия ден. Освен това ще те чака с нетърпение да се прибереш, да споделиш малко време с него. Пък и при голямо желание, пак можеш да го изведеш на разходка, освен това, проблема животинка - ваканция е по-лесно решим. Обичам всички животни и куче и коте съм имала, но мнението ми е, че най-удачния избор е зайче или морско свинче или и двете едновременно :)
Преди да вземеш решение, премисли много добре какви грижи изисква едното животно и какви другото и как би се справил ти така че да не страда животинката.

Re: куче самоед или декоративен заек

МнениеПубликувано на: Съб Авг 23, 2008 4:06 pm
от илчо
Абе я си вземи зайче,ако случиш на добро,и ще хапе и ще драска,така ,че ще имаш 2 в 1 :ajaweki: :ajaweki: :ajaweki: .Една част от моите си хапят като питбул,но повечето са си само зайци :ad:

Re: куче самоед или декоративен заек

МнениеПубликувано на: Съб Авг 23, 2008 4:18 pm
от drebcho i glamcho
Грижите към двете животни и контакта с тях са коренно различни.
Претегли всички "за " и "против" за себе и семейството и тогава реши.
Но не забравяй да отчетеш и нуждите на двете животни, а не само своите предпочитания и удоволствия от тяхното притежание.
Прецени на кое животно ще можеш да дадеш максимум грижи и оптимални условия на живот. :bs:

Иначе, аз съм за самоеда :ay:

Re: куче самоед или декоративен заек

МнениеПубликувано на: Съб Авг 23, 2008 6:44 pm
от em4etyyy
вежте аз просто знам че няма да имам мчнл свободно време а на зайко трябва да се чисти аз не сьм решила но ще помисля пак защото да имам куче е една моя мечта защото когато бях малка отнеха от мен един сладур и оттогава мечтая за др. куче и ще помисля пак но все пак знам мн. за зайко искам който може да ми даде инфо. за кученцата

Re: куче самоед или декоративен заек

МнениеПубликувано на: Съб Авг 23, 2008 7:05 pm
от Laila
em4etyyy написа:вежте аз просто знам че няма да имам мчнл свободно време а на зайко трябва да се чисти аз не сьм решила но ще помисля пак защото да имам куче е една моя мечта защото когато бях малка отнеха от мен един сладур и оттогава мечтая за др. куче и ще помисля пак но все пак знам мн. за зайко искам който може да ми даде инфо. за кученцата

Влез в раздела за кучета за инфо. Но щом нямаш много време кучето не е удачен избор, изисква разходки всеки ден, поне по 2-3 часа, сутрин и вечер, а докато е малко и междинни разходки, материалната страна да не я коментираме. Кучето не е най удачен избор ако живееш в апартамент, тогава ще има нужда от всекидневни разходки за повече от 4 часа поне, за да тича на воля, дори и да е малко кученце (имам предвид породата). грижите по зайко отнемат далеч по-малко време, създай му уютен дом, достатъчно пространство да си скачка и всичко ще е на ред. Чистенето на мен ми отнема около 10 минути през 2 дни, не мисля че е толкова сложно, а даже имаме вече и морска свинка, сиреч две клетки. А повярвай ми имам бая грижи на главата си, ако имам куче, ще ме натоварва с грижите.
Представи си само картинката: на вън е около нулата или минусова температура, вали ужасно (сняг или дъжд), духа вятър при това свиреп, прибираш се от училище, но вместо да се сгушиш на топло и сухо и да си почиваш и да си четеш книга, да гледаш филм или да си джиткаш на компа, ти трябва да излезеш на вън да разходиш кучо. при това не иде реч просто да го изведеш пред блока да се изпишка и другите задачи от тоалета, а да се разтъпче на въздух, после се прибирате и почва миене на лапи дупе и други части и сушене. Как мислиш по-малко работа ли ще имаш около куче. Вярно идава звуци и си играе с теб и се дресирате, обаче също много приятни забавления има и със зайко. Особено ако му устроиш удобен дом. За ваканциите да не говорим, всеки път на хотел ли ще го оставяте? колко приятели ще се навият да се грижат за кучето ти докато те няма? Пък и кучетата страдат от такова отсъствие и вършат разни неща в знак на протест и мъка, като да пишкат в нечии обувки и други от сорта, следващия път никой няма да се навие да ти гледа животинката ако това се случи, докато при зайковците не стои точно така въпроса. Преди да решиш влез в раздела за кучета и поразпитай, прочети и седни и направи списък със за и против и чак тогава решавай, но имай предвид, че всяка животинка е отговорност, това е като да осиновиш дете или да ти се роди такова, неможеш просто да го върнеш когато решиш че ти идват в повече грижите и нямаш време.

Re: куче самоед или декоративен заек

МнениеПубликувано на: Съб Авг 23, 2008 7:16 pm
от Frea
Аз имам и куче и зайче :ab: Мога да кажа, че е идеалната комбинация и си обграден с любовта на двете животинки :ad: Сутрин и вечер с кучето навън [smile016.gif] а през деня със зайчето вкъщи [65414.gif] Но преди всичко си помисли дали има къде да разхождаш кучето и дали имаш достатъчно място за зайчето. Самоеда е животно, което изисква адски много грижи, но пък болестите при зайчето се рядко се лекуват. Успех с избора :ad:

Re: куче самоед или декоративен заек

МнениеПубликувано на: Съб Авг 23, 2008 7:39 pm
от em4etyyy
ами знам мисля че сега ще си взема куче а след някой друг месец и зайче,но някой да ми даде инфо. за кучето

Re: куче самоед или декоративен заек

МнениеПубликувано на: Съб Авг 23, 2008 7:43 pm
от em4etyyy
леила знам това и сьм преценила почти всичко и все пак още се колебая

Re: куче самоед или декоративен заек

МнениеПубликувано на: Съб Авг 23, 2008 7:45 pm
от drebcho i glamcho

Re: куче самоед или декоративен заек

МнениеПубликувано на: Съб Авг 23, 2008 7:47 pm
от kokerka
Не се колебай. Заек. Куче, при това самоед е аааааддски трудно да се гледа. Щом няма да имаш време за една смяна на талаша, как ще намериш време за 2 часова разхдока на кучето, по 2 пъти на ден? А за обучение? А за всичко останало? Нее, рано ти е за куче. Вземи си зайче. Все ще намираш на няколко дни 10 мин да смениш талаша и всяка вечер 20-30 мин да погледате телевизия заедно.
Ако си мислиш, че на зайчето ще се чисти, а на кучето не, лъжеш се. Кучетата поне до 8-10 месечна възраст се случва да пишкат и акат вътре. И се чисти доста повече отколкото един талаш.
Вземи си едно пухкаво зайче, убедена съм, че няма да съжаляваш.

Re: куче самоед или декоративен заек

МнениеПубликувано на: Нед Авг 24, 2008 10:41 am
от em4etyyy
охх все още се чудя icon_bawling

Re: куче самоед или декоративен заек

МнениеПубликувано на: Нед Авг 24, 2008 11:38 am
от hyla
Аз бих взела и двете. Самоеда ми е любима порода, пък зайовците да не говориме колко ги обичам.
Но самоеда, както и хъскито са кучета, които искат много свобода, разходки и пространство. Ако толкова искаш куче помисли за друга порода по-подходяща за условията, които предлагаш, защото ще е трудно и за теб и за животното, но разбира се си струва.
Заека е далеч по-лесен за отглеждане, по-малък на размери, заема по-малко място, иска по-малко грижи, храна, разходки в стаята и също е пухкав като самоедче :ap:
Вземи си зайче за начало пък после прецени дали можеш да вземеш и куче. Заека е по-подходящия вариант за начинаещи, за деца, за хора с по-малко свободно време...

Re: Куче и зайче?

МнениеПубликувано на: Пет Авг 29, 2008 4:48 pm
от gingibi
И аз в началото като взе зайка байка се притеснявах, защото имаме вкъщи и котка, да не вземе да го тормози сладкото мъниче.Ама се оказа точно обратното Джижда щом види котката и търчи към нея да я души, а котараната я е страх и бяга :ag:
А пък казват, че зайците били бъзливи :ab:
Но в твоя случай всичко си зависи от конкретното зайче и от конкретното куче, защото всяко животинче си има индивидуален характер и това, което стряска едни не прави впечатление на други.Аз поне мисля, че в началото може да се шашка зайко като лае кучето, ама после ще свикне............но както ти казах всичко си е строго индивидуално :ab:

Re: куче самоед или декоративен заек

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 20, 2008 3:27 pm
от sasin
Ама не мога да разбера защо лъжете/подвеждате icon_dontknow Дори вие не бихте си взели куче - каквото и да е, пък да не говорим за самоед. Или трябва да се съобразявате със семейство или ще ходите да учите (май става ясно за кого говоря :ad: ), пък самоеда не само струва пари - ако е истинско и породисто, от развъдника няма да ви го дадат само защото им давате пари, ще искат да са сигурни че го дават в добри ръце. Значи пак се връщаме на приказката самоед ли ще е или самоедоподобно.
И въобще да ви кажа смешно ми става някой като рече че заека изисква много грижи :aa:

Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2008 2:17 pm
от snuffed
Я кажете вашите наблюдения от това съжителство . Според мен доста добра могат да си живеят заедно , без значени кои са повече - зайчетата или свинете в клетката . Аз лично гледам два заека и едно свинче в голяма клетка и проблеми няма . Вие сте :

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2008 2:36 pm
от mgxpower
При мен е папагал + заек разбират се доста папагала го е страх от заека :ag: :ag: като ги пусна на земята и двамата зайката постоянно се изправя на задните си лапи и папагала бяга
сори за офтопика forum_simp0065

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2008 4:40 pm
от in4eto
snuffed-Съвет към теб,раздели морските свинчета от зайците това са два различни вида и не е добре да са в една клетка :ay:

Re: Дрешки за порчето

МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2008 4:40 pm
от snuffed
in4eto написа:snuffed-Съвет към теб,раздели морските свинчета от зайците това са два различни вида и не е добре да са в една клетка :ay:

Споко - това са двата вида , които единствено могат да съжителстват заедно - свинче и заек . icon_wavey

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2008 4:43 pm
от in4eto
Споко - това са двата вида , които единствено могат да съжителстват заедно - свинче и заек . icon_wavey
Това,че съжителстват в хармония не значи ,че е редно.Два различни вида животни.Елементарно различни видове храни и........................................ много други неща

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2008 4:45 pm
от COLUBER
Защо да не е добре? Аз имах зайче и свинче, които живяха заедно и се разбираха доста добре. Даже се ближеха едно друго. В един етап от живота им даже бяха заедно в доста тясна клетка и пак нямаше никакви проблеми. А храната им е почти еднаква.

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2008 4:45 pm
от snuffed
Почти по един и същи начин се гледат , почти едни и същи храни . Споко - позовавам се на немски авторитети и техните книги smiley24

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2008 4:48 pm
от in4eto
Аз се позовавам на това ,че в доста храни например за зайчета има кокцидиостатици,ако мислиш че е полезно за прасенцето :ai: ок.А и може ли снимка на клетката с двете зайчета и прасенцето да видим колко е голяма tongue

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2008 4:49 pm
от ViCToRy ;
Честно да си призная и аз съм гледал едно зайче в клетката на моята свиня няколко години и не към имал проблем :ab: Просто ги храних отделно с различна храна :ab:
А забелязах и че в зоопарковете в Германия - в Берлин и във Франкфурт (там съм бил) отглеждаха зайци и морски свинчета заедно в големи ограждения без проблеми :ay:

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2008 4:49 pm
от snuffed
in4eto написа:Аз се позовавам на това ,че в доста храни например за зайчета има кокцидиостатици,ако мислиш че е полезно за прасенцето :ai: ок.А и може ли снимка на клетката с двете зайчета и прасенцето да видим колко е голяма tongue

не може

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2008 4:52 pm
от in4eto
Предполагам,че за толкова животни поне сте осигурили голямо място.Ще дойде момента в които ще се убедиш,че това не е удачен вариант smiley24

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2008 10:24 pm
от Laila
Нашия зайко (в крайна сметка се оказа момче) и морското ни прасенце не се спогаждат твърде. Зайкото напада свинчо и не му се радва, а свинчо по-скоро не проявява интерес към заека. Живеят в отделни клетки, зайко в голяма (най-сетне) свинчо с тенденция за по-голяма, така че да може да му вземем дружка, защото все ми се струва самотен :ac:
Според мен доброто съжителство на различни видове животни си опира до самите животни индивидуално.

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Окт 19, 2008 11:59 am
от bubetodve
Онзи ден бях в Зоопарка и там бяха напъхали много зайчета и 1-2 свинчета на едно място и много добре си се разбираха.

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Окт 19, 2008 3:09 pm
от in4eto
Онзи ден бях в Зоопарка и там бяха напъхали много зайчета и 1-2 свинчета на едно място и много добре си се разбираха.

Не става въпрос затова ,че няма се разбират :bu: :bu: :bu: :bu: :bu:

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Окт 19, 2008 4:06 pm
от bubetodve
in4eto написа:Не става въпрос затова ,че няма се разбират :bu: :bu: :bu: :bu: :bu:

Мисълта ми беше, че след като в зоопарка ги гледат по-тозин начин едва ли е чак толкова вредно и опасно...?! :ab:

Офтопик:
Въпреки, че да си призная хич не останах доволна от "грижите" на зоопарка към животните... да не кажа, че чак съм потресена...

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Окт 19, 2008 5:49 pm
от in4eto
bubetodve-В Б-я зоопарковете не са за пример и според мен е по добре да ги няма, след като са в това окаяно състояние.

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Окт 19, 2008 7:07 pm
от bubetodve
http://zaiche.bghot.com/index.php

:ab: Тук пише, че може :ab:

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Окт 19, 2008 7:18 pm
от snuffed
може

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Окт 19, 2008 7:55 pm
от in4eto
Няма се повтарям като искате мешете ги,но след известно време да не запеете друга песен.

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Окт 19, 2008 8:56 pm
от zoomaniak
Много пъти съм казвал тук, че всяко животно може да живее с всяко животно. Но само на хартия...за да отглеждате две коренно различни животни - трябва да имате богато информационно ниво. Знания? Ако ги нямате и разчитате по форумите някой да ви каже: "Да - може или само може" - без да ви напътства и съветва или ако ви остави сами да си бутате главата в стената и да поемате ненужни рискове - ама супер ненужни при условие, че сте начинаещи у всичко. Та за можене може....и лястовица с папагал може да гледате....кой каквото поиска.

Но...дали ви стиска да поемете рисковете - като не ги знаете и не познавате материята. Защо експериментирате?

Някой ви каже "може" и вие спокойни взимате решения.
В интернет се дават много опасни съвети...

Ваша е отговорността - не наша?

Предупредени сте.

Успех :ay:

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Окт 19, 2008 10:01 pm
от in4eto
Напълно съм съгласна с
zoomaniak

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Окт 19, 2008 10:39 pm
от snuffed
Може и се гледат . И сасе гледали много преди да решите да Вие уважаеми съфорумци Зоо и Инче да започнете да се интересувате от рибки ...при това напълно успешно . А и по тоя въпрос специално посетих ветеринарен лекар , който каза че ако зайчето е декоративно няма проблем . Еееееех :bs:

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Окт 19, 2008 10:45 pm
от zoomaniak
Ще чакам от теб снимки и резултати - на думи всичко може :ay:
Но те наблюдаваме - не са доволни форумците от теб и модовете...
Корегирай се сам/сама... :az:

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Окт 19, 2008 11:04 pm
от bubetodve
forum_simp0065 Аз нямам намерение да мешам каквито и да е било видове животни
и без да ми се обиждат форумците не харесвам морските свинчета... :ah: Намесих се в спора без някой да ме е карал и за това ще си понеса последствията. [wo1rry.gif] Изказах мнение без някой да ми го е искал :ab: Просто се ровех в нета за полезна информация и попаднах на сайта, който пуснах тук :ab: А до това дали може или не незнам, само споделям и показвам това което съм видяла

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Окт 19, 2008 11:38 pm
от snuffed
zoomaniak написа:Ще чакам от теб снимки и резултати - на думи всичко може :ay:
Но те наблюдаваме - не са доволни форумците от теб и модовете...
Корегирай се сам/сама... :az:

:az:

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Пон Окт 20, 2008 12:45 pm
от ViCToRy ;
snuffed написа:Може и се гледат . И сасе гледали много преди да решите да Вие уважаеми съфорумци Зоо и Инче да започнете да се интересувате от рибки ...при това напълно успешно . А и по тоя въпрос специално посетих ветеринарен лекар , който каза че ако зайчето е декоративно няма проблем . Еееееех :bs:

Представям си какъв ти е бил ветеринаря, щом ти е дал такъв съвет... :ap: Според мен по важен фактор е полът на животните :ad: Например ако има мъжко зайче и мъжко свинче заека ще тормози прасето (изпробвано :bu: ) , но ако са женско зайче и мъжко прасе няма да има проблем (и това е изпробвано :ap: ) :ay: Тези комбинаций съм пробвал но според мен и при две женски не би трябвало да има проблем :ab:

съжителстване на морско свинче и зайче

МнениеПубликувано на: Нед Ное 02, 2008 6:04 pm
от black_wings
Имам зайче което е на 1 годинка , при мен е от 2-месечно бебе , дружелюбен е , люблеобвилен , кротичък. Сега обаче обмислям варианта да си взема и морски свинчо. Искам да попитам задължително ли е да ги гледам отделно , ще има ли проблем да живеят в една клетка , дали ще се карат? Чела съм че ако едното животно е бебе , другото някак си разбира и не го тормози. Но зайчо май никога не е виждал други животни откакто е при мен smilie8
Не че ми е чак такъв проблем да осигуря два отделни апартамента , ако трябва ще го направя , просто се чудех дали мога да съчетая нещата и да си правят компания. :ab: Благоря предварително за отговорите :bs:

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Ное 02, 2008 9:27 pm
от black_wings
Ъъ , съжалявам че съм се повторила :ah: Но от тук пак не разбрах много добре...
Все си мисля , че ако бяха израстнали заедно и се познаваха нямаше да има проблем , но сега зайо си има територия , и изведнъж да му натреса някакво друго животно - хмм ... Изглежда че ще ги оставя в различни клетки - едва ли ще са чак толкова самотни , при цялото внимание което ще им се отделя :ap:

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Ное 02, 2008 9:28 pm
от snuffed
black_wings написа:Ъъ , съжалявам че съм се повторила :ah: Но от тук пак не разбрах много добре...
Все си мисля , че ако бяха израстнали заедно и се познаваха нямаше да има проблем , но сега зайо си има територия , и изведнъж да му натреса някакво друго животно - хмм ... Изглежда че ще ги оставя в различни клетки - едва ли ще са чак толкова самотни , при цялото внимание което ще им се отделя :ap:

Какво не можеш да разбереш ? Казва ти се , че могат и се дават примери как хората ги гледат заедно :ai:

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Ное 02, 2008 9:55 pm
от black_wings
Ъъ ами просто прочетох противоречиви мнения , и под "не разбрах много добре" разбирай, че не съм достатъчно убедена кое е по правилно. icon_crazy Защото един казва че може , друг че никога не би мешал животни от различни видове , трети че ако са мъжко зайче и мъжко свинче - заека ще тероризира свинчото, а прочетох и зооманиак че е призовал да не поемаме излишни рискове - та поради тва различие в мненията реших че не ми е достатъчно полезна информацията. icon_esek :bl: Както и да е. Ще ги гледам отделно.

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Ное 02, 2008 10:18 pm
от COLUBER
Щом имаш възможност и отделно да ги гледаш защо не пробваш като посвикнат да се зяпат през решетките дали няма да са ок и заедно в по-голяма клетка? Не че е задължително да са заедно но гледам, че имаш мерак :ag:

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Ное 02, 2008 10:22 pm
от snuffed
black_wings написа:Ъъ ами просто прочетох противоречиви мнения , и под "не разбрах много добре" разбирай, че не съм достатъчно убедена кое е по правилно. icon_crazy Защото един казва че може , друг че никога не би мешал животни от различни видове , трети че ако са мъжко зайче и мъжко свинче - заека ще тероризира свинчото, а прочетох и зооманиак че е призовал да не поемаме излишни рискове - та поради тва различие в мненията реших че не ми е достатъчно полезна информацията. icon_esek :bl: Както и да е. Ще ги гледам отделно.

Гледай ги заедно !!! Така ги гледат много хора и нямат проблеми , така ги гледат и по зоомагазините , така съветват и ветеринарите (казват , че е ОК) - стига заека да е декоративен !!!

Re: Заек и морско свинче

МнениеПубликувано на: Нед Ное 02, 2008 10:23 pm
от goldi_
black_wings написа:Имам зайче което е на 1 годинка , при мен е от 2-месечно бебе , дружелюбен е , люблеобвилен , кротичък. Сега обаче обмислям варианта да си взема и морски свинчо. Искам да попитам задължително ли е да ги гледам отделно , ще има ли проблем да живеят в една клетка , дали ще се карат? Чела съм че ако едното животно е бебе , другото някак си разбира и не го тормози. Но зайчо май никога не е виждал други животни откакто е при мен smilie8
Не че ми е чак такъв проблем да осигуря два отделни апартамента , ако трябва ще го направя , просто се чудех дали мога да съчетая нещата и да си правят компания. :ab: Благоря предварително за отговорите :bs:

като си вземеш свинчото определено не го пускай веднага при зайо. Това за територията е така и мисля, че колкото и да е кротък, ще се шашне.
И аз имам моя зайо от 1 година. Почти цялото лято изкара при мама, а там си имаме куче - дакел, с което нямат никакви проблеми. Единия не забелязва другия и обратно :ag: хармония. Обаче преди няколко дена се наложи да доведа кучето при заека. И стана някакъв ужас. Ваньо (заека) полудя, започна да бяга от кучето, да се крие и си личеше, че беше много уплашен :ai: Гледах и не вярвах! Естествено веднага кучето в таксито и към вкъщи да го върна. А и Илчо ми е казвал, че щом заека вече си има територия, не приема чужди на нея (освен женска :ag: ) а и ако е много привързан към теб..става още по-сложно.
Само внимавай да не си стресираш зайчето. Успех :ba:

Re: Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Пон Апр 27, 2009 5:19 pm
от toni
Ами ако зайчето е най-добрият представител на семейството??? Какво да правим с останалите??? Мисля, че тръбва да си го пазим........ AvatarSmileyFencing

Re: Зайче и котка в различни стаи

МнениеПубликувано на: Сря Май 06, 2009 6:52 pm
от MiLeTy
funki81 написа:Здравейте, другата седмица заминаваме на море.Имам декоративно зайче и трябва да го оставя на наште да го гледат за една седмица.Проблема е, че те имат котка и ме е страх да не се стресира заешката душичка.Вярно, че ще бъдат в различни стаи, но много ме е страх.Някой попадал ли е в подобна ситуация?Моля споделете, че ще се побъркам, изобщо не мога да се зарадвам, че заминавам на море.Спокойно, няма да има проблем :ad: Аз съм била по-зле и от теб :ab: Бях на лагер и родителите ми гледаха папагал и котка :sunny: Казват, че котката е дебнела папагала, който е в клетка и нищо не е могла да му направи :ab: Мисля, че щом е в клетка нищо не може да му направи :ab:

Re: Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Пет Мар 12, 2010 4:07 pm
от mimichi
Писах в мойта тема, но реших и тук да пиша, защото ми се струва че е за моя проблем :ah: Имам котка и зайче, обаче при първата им среща заедно, котката ми започна да го хъска и вече ме е страх да пускам заека когато котката е в стаята. Та въпроса ми е дали ако им направя срещи още няколко пъти няма да спре да го хъска?

Re: Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Пет Мар 12, 2010 5:11 pm
от Veni
Като си бях на село, котката ми можеше и да изяде Чичи, ако ги бях оставила насаме :ajaweki: А когато си бях в Търново, кучето ми Джеса (малка порода, смеска между пинчер и канадска лисица) беше пощуряла по Чичи! Все скимтеше пред клетката, все едно зайка й е малко дете! Но ако ги бях оставила заедно насаме, Джеса щеше да си изпати много лошо (пробвахме да се подушат, ама носа на кучето щеше да хвръкне) :ajaweki:
При нас това бяха първи срещи и не сме ги повтаряли, понеже нямаше време.
Смятам, че щом живеят заедно могат да свикнат едно с друго. Ама ще трябва голяма доза търпение, постоянство и наблюдение. Все пак не искаш заека ти да стане меню за котето? Другото - според мен срещите първо да са съвсем кратки и с времето да се увеличава времето, през което са заедно. Мисля, че котката ти също я е страх, щом само хъска в защита, а не атакува. Може в началото да ги държите и двете, а после може би да пускате заека, а котката да е добре "обезвредена" :ag:
Във всеки случай съм виждала по клипове заек и куче или комбинация заек-котка - значи е възможно! :ab: Успех! И внимателно, да не стане беля AvatarSmileyFencing

Re: Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Нед Мар 21, 2010 11:05 pm
от mimichi
Два пъти ги пуснах заедно, обаче след първия път котката ми заобикаляше клетката, а след втория вече няколко дни не е влизала в стаята. icon_bawling

Re: Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Нед Мар 21, 2010 11:32 pm
от divata_pechurka
Дай им време! Трябва да имаш много търпение и нещата ще станат!

Re: Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Вто Май 04, 2010 1:58 pm
от vitaminka
Зайко съм го срещала с котка, нямаше проблеми, даже си играха.
Обаче си взехме малко кученце на 30 дни и веднага извадих Зайко да види кученцето. Като почна едно драскане и тичане в истерия... горкото зайче, много се плаши от кученцето.
Сега ги пускам и двамата да тичкат из стаята, Зайко малко се поотпусна, понякога отива да я подуши, ама тя като изскимти или излае и той пак бяга уплашен.
[wo1rry.gif]

Re: Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Вто Май 04, 2010 4:45 pm
от mimichi
Незнам, аз мойте не ги пускам заедно тя котката не свикна с зайо и това е.

Re: Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 9:58 am
от divata_pechurka
vitaminca направи им една фотосесия на кучо и зайо..те даже си и приличат май май! :ajatki: :ag:

Re: Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 10:21 am
от vitaminka
Още го е страх (Зайко) да застане до Рая :ac:

Re: Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Пет Май 11, 2012 11:19 am
от mini_hami
Темичката е доста стара ,но се надявам да ми бъде отговорено ..
Сега ще си взимам зайче и мислех да го взимам понякога с мен на село ,но баба и дядо имат много котета ,и те влизат и вкъщи. Котетата са домашни,не се подлъгвайте че живеят на село.. стоят си и вътре във вилата. В моята стая не влизат,но има едно което когато съм там обича да спи в моята стая и ме е страх ,да не би да стресира зайчето ,което ще стои там (не знам дали ме разбрахте защото стана много объркано наистина). Въпроса ми е : Да взимам ли бъдещото си зайче лятото с мен на село,при положение ,че може да влезе някое коте в стаята ми? (зайчето ще си е в клетката) Благодаря предварително :ax:

Re: Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Пет Май 11, 2012 11:22 am
от sweet_candy
Сигурно няма да има проблем ,щом зайчето е в клетката,но не съм сигурна ..предполагам ,че ако котето приближи клетката зайо може и да се стресне,не знам :(

Re: Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Пет Май 11, 2012 11:28 am
от Милето
Зайчето трябва за всеки случай да е на сигурно място, когато котката/котките са в помещението.
Трябва да осигуриш и време на зайо извън клетката, когато сте на село. Тогава също трябва да внимаваш как се погаждат.

Re: Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Пет Май 11, 2012 11:06 pm
от mini_hami
Е да зайчето ще си е в клетката и през деня ще е с мен навън на разходки ,а през нощта ще се разхожда в стаята ми на село докато аз съм там,но ме е страх просто,ако случайно котето влезе в стаята а аз съм в другата,да не вземе зайчето да се наплаши,иначе ще си е в клетката,докато аз не съм при него :ab:

Re: Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Нед Май 13, 2012 2:38 pm
от МоРковче
Моят зайко много добре се разбира с кучето ми , но всичко е до другия вид моето куче не се бута в него не опитва да го заиграва , което може да доведе до страх при заека.Само го подушва и го близва понякога :ag: .А зайко си тича около него и се радва на компанията на друг животински вид.

Re: Зайчето и другите животни

МнениеПубликувано на: Сря Ное 30, 2016 1:45 pm
от mimiturosena
Здравейте, знам че темата е старичка, но се надявам някой да сподели нещо, а ако е от личен опит още по-добре :) Имам декоративно женско зайче. Гледам я от както беше на 2 месеца сега е на 11месеца. Вчера съпругът ми ми подари персийско коте женско на 3 месеца и Бънита като я видя и започна да тропа в клетката и да хвърля на всякъде пелети. Видимо беше изплашена и ги разделих в различни стаи. Днес ги събрах Бънита отново тропаше, но вече не хвърляше толкова пелети. Котето въобще дори не реагира на това блъскане и тропане, даже си взима и си играе с пелетите. Въпросът ми е дали зайчето ще свикне с котето и какво мога да направя аз?