Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Искам да благодаря!

Искам да благодаря!

Мнениеот gingibi » Сря Мар 18, 2009 10:19 am

Не знам дали и е тука мястото на тази тема, ако преценят модераторите могат да я преместят или изтрият, ама искам да споделя нещо на което бях свидетел вчера.
Минах през магазина да купя храна на зайко и в същото време една жена купуваше зайче на около месец.Аз докато чаках да ми дойде реда, видях, че на жената само се продава, а не се обяснява.Искате зайче, ето ви зайче, ето ви клетка, ето ви храна, ето ви купичка, ето ви шише за водата.........всичко струва еди колко си лв.Благодаря ви и довиждане.Аз не се стърпях и почнах да обяснявам на жената.Че зайчето трябва да се ваксинира като направи 3 месеца, на което продавачката учудено каза, на нас са ни казали, че трябва да се ваксинират, като направят 1 година.А от това, което съм чела тук знам, че първите няколко месеца от живота са най-опасни за зайчето и именно тогава най-му е нужна ваксината.След 1 год. то вече е пораснало, укрепнало и не е така уязвимо.Освен това никой не беше обяснил на жената, че трябва да му се дава и сено, че към момента не трябва да му се дава прясна храна, а само суха.
Ядосах се много, в крайна сметка тези хора продават живи същества, а не чушки и домати.И после като вземе, че умре животинката, този дето го е купил е виновен, че не се е грижил за него както трябва.А как да се грижи, като никой нищо не му обяснява като го купува това животно.Аз лично си мисля, че както в аптеките искат да има фармацевт, така и в зоомагазините трябва да има ветиринарен лекар, за да може да ти обясни как най-добре да се грижиш за животинчето си.
Освен, че се ядосах, вчера се почувствах и горда със себе си, че знам доста неща за зайчето си и за това как да се грижа на-добре за него.И всичко това съм научила от този форум.За това искам да благодаря на всички които са част от този форум.
На тези, дето са го направили и на тези дето пишат в него.Благодарности от сърце от мен и зайка на всички вас, че ми помагате да се грижа качествено за зайко. [65414.gif]
[smile035.gif]
"Колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните."
„Когато човек иска да убие тигър, нарича това спорт; когато тигърът иска да го убие, нарича това жестокост.“
Джордж Бърнард Шоу
gingibi
В стадото
 
Мнения: 62
Регистриран на: Пон Юни 16, 2008 2:46 pm

Re: Искам да благодаря!

Мнениеот in4eto » Сря Мар 18, 2009 10:36 am

Не е вината само в продавачката,че не е обяснила как трябва да го гледат.Вина има и въпросната дама,която не си е направила труда да прочете два реда за отгледането на заека.
Аватар
in4eto
В пасажа
 
Мнения: 601
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 8:21 pm

Re: Искам да благодаря!

Мнениеот toni » Сря Апр 22, 2009 6:11 pm

Аз също благодаря на форума- създателите и участниците в него. Тук намерих чудесни приятели! Благодаря!
toni
В ятото
 
Мнения: 109
Регистриран на: Сря Апр 09, 2008 11:17 pm


Назад към Зайци