Страница 1 от 1

От къде да си взема зайче - регион Русе

МнениеПубликувано на: Пет Авг 07, 2009 8:09 pm
от mr.Killer
Знам, че не е препоръчително да е от магазин, затова питам тук ако някой има малки зайчета за продаване/подаряване или знае някой добър Зоомагазин. Искам малко декоративно зайче, да не е клепоухо, с дълга козинка незнам коя порода точно отговаря на исканията ми icon_dontknow , по отношение на цвета нямам предпочитания, сестра ми иска бяло като от рекламата на онази тоалетна хартия, но аз не бих отказал едно сивкаво или черно-бяло. И да ви питам колко големи стават зайчетата от порода Лъвска глава и Ангорските?
Благодаря ви, не за пръв път задавам въпрос тук и никога не съм оставал разочарован от вашия форум :ay: Поздрави!

Re: От къде да си взема зайче - регион Русе

МнениеПубликувано на: Пет Авг 07, 2009 8:20 pm
от Space
От Илчо!!!

Re: От къде да си взема зайче - регион Русе

МнениеПубликувано на: Съб Авг 08, 2009 7:42 am
от илчо
Радо, нямам дек. зайчета,но на градския ще му намерим...Има едно за подаряване,но е голямо и е бясно, иначе е от моите, бяла ангора със сини очи, картинка,но стана злобно и са склонни да го дадат на някой с повече нерви....Иначе трябва да видим из района кой има,а ако не, на Шумен ще има задължително и ще вземем от там...

Re: От къде да си взема зайче - регион Русе

МнениеПубликувано на: Съб Авг 08, 2009 9:40 am
от mr.Killer
Ей, ама вие сте ангели бе :bi: :ag: ... Значи да не прибързвам да вземам от магазин, нали? Аа и една приятелка почна да ме плаши, че много лесно умирали ама аз не се поколебавам да си взема :ag:
Да ви питам още нещо - мога ли да взема талаш от дърводелеца до нас? Задължителен ли е щото из нета съм виждал снимки на клетки където заювците са върху паркета и си имат легенче с талаш... Кой е най-удобния вариант за почистване според вас?

Re: От къде да си взема зайче - регион Русе

МнениеПубликувано на: Съб Авг 08, 2009 10:01 am
от crazy petunia
Талаш от дърводелец не е добър вариант, защото не е обезпрашен и зайчетата кихат от него, а май могат да направят и алергия. По зоомагазините има обезпрашен талаш, даже ароматизиран, а лично за моя заю най-добрият вариант се оказа гранулирания талаш - малко по-скъп е, но не задържа никаква миризма, можеш да го подменяш частично (махаш само напишканата част) и по-рядко чистиш. Някои зайци се научават, когато ги пускаш навън, да се връщат и да си пишкат в клетката - но това си зависи и от заека, и от твоето постоянство :ab:

Re: От къде да си взема зайче - регион Русе

МнениеПубликувано на: Съб Авг 08, 2009 2:24 pm
от mr.Killer
Аз преди години имах морско прасенце и използвах този талаш не забелязах някакви лоши признаци но на зайо ще му купувам от зоомагазина. Няма ли да излезне скъпо?
Четох в една статия, че зайците по природа пият с наведена глава и поилките които се закачат не се препоръчват защото това било неестествено за тях. Вие как поите плюшовците ?
За клетката - мисля аз да си я направя или да дам на дърводелеца до нас, пък може и на Илчо дето много го хвалите :ay:.
Спирам до тук с въпросите :ajaweki:

Re: От къде да си взема зайче - регион Русе

МнениеПубликувано на: Съб Авг 08, 2009 6:28 pm
от crazy petunia
Еми за талаша... тоя, дето аз го ползвах /гранулирания/ излиза най-скъпо, ама пък го сменяш по-рядко, така че горе-долу все тая. Ама зависи какъв ти е бюджета, де :ab: От поилка няма проблем да пие, даже по-добре, защото не си цапа водата с косми и всякакви там други гадости. Ако сложиш в клетката съд с вода, или ще го обърне, или ще го напълни с талаш, защото имат навика да ровят и да пренареждат :ajaweki: Пък за клетката - Илчо добри ги майстори, доколкото съм виждала :ay:

Re: От къде да си взема зайче - регион Русе

МнениеПубликувано на: Нед Авг 23, 2009 9:59 pm
от nikineli
crazy petunia написа:Талаш от дърводелец не е добър вариант, защото не е обезпрашен и зайчетата кихат от него, а май могат да направят и алергия
Аз ползвам от 8 месеца само такъв от дърводелска работилница ,имам три заека и нямам НИКАКВИ проблеми.Мисля,че си е индивидуално.Иначе не мога да им смогна,та аз сменям всеки ден или най-много през ден. icon_crazy