Страница 1 от 1

Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Съб Май 10, 2014 6:44 pm
от german
Здравейте отново,проблем след проблем...имам съмнение,че куч е в начален стадии на краста или някакво кожно заболяване с опадване на участъци от козината.Някога е имал контакт с крастави кучета,но доста отдавна,а с каквито и да е непознати кучета също отдавна не е имал контакт.
Някой би ли качил снимка на куче с начален стадии на краста.На моят му е изпадала козината отгоре на врата,на рамото и има съмнителни "линии" по муцуната.Кожата е розова,кучето се чеше,но на места,които още си имат космена покривка
Утре ще мога да кача снимки.

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Съб Май 10, 2014 8:23 pm
от meri
Заведи го да вземат кожна проба, която да погледнат под микроскоп и веднага ще ти кажат дали е краста или друго. Самолечение не е желателно, дори е опасно. Каквото и да е трябва да се постави диагноза, за да има успешно лечение, което не винаги е много бързо, а изисква време. И да гледаш снимки няма да ти помогнат...
Много кожни заболявания си приличат на външен вид.

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Съб Май 10, 2014 9:43 pm
от german
Да,на вет сме задължително за проба,но това ще се случи понеделник,защото за сегашния ни лекар сме принудени да ходим до близък град.
За снимка помолих,защото не изключвам малко вероятния факт някъде да се е оскубал или наранил,но рани няма.Това на муцуната прилича все едно на стар белег,нещо такова е "оскубването" в тази област.Пък на другите две места няма козина,а около оголеното козината е някак скъсена,не знам как да го обясня.Утре ще кача и снимки.
Търсих из гугъл начален стадии на краста,но открих само снимки на изключително тежки случаи,които са се получили в следствие на нелекуване.Та ако някой може да качи снимка поне да сравня да не се притеснявам.
До колкото разбрах кучето не е заразно за хора,дори да има някакъв друг вид инфекция.Така ли е,защото доста често имам контакт с него?

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2014 8:09 pm
от german
Така,значи заведохме го още първия работен ден,но при местния вет.С 300 зора той взе проба(от все още малките участъци с липсваща козина),след това заяви,че е от нашийник(въпреки че това на врата нямаше контакт с нашийника преди да се увеличи до сегашното си състояние,а другите участъци дори не бяха по врата,ама айде),размаха крак да рита кучето,скара се с нашите,та накрая според него се оказа разраняване,а това на врата от нашийник.Не носихме нашийник до днес(днес просто се наложи),а участъците без козина драстично се увеличават за броени дни.Държа да отбележа,че дори има люспи.

Ние го водим в клиника в друг град,от която сме доволни.Тук най-големия проблем,не са парите,ами че просто на баща ми "му писнало да се занимава с вечно болното куче".Вярва си,че не е нещо сериозно,взе и да го маже с някакво мазило на основата на кортикостероид :bu: .Не очаквах такова безотговорно отношение от него,получавам го за първи път,сигурно ще го заведем накрая в нашата клиника,но отново ще се наложи да го упоят,защото просто освен кожна проба друга манипулация няма да могат да направят.

Ето снимка на един от участъците(на врата,където е най-сериозно,дори има раничка/и на едно място),хич не е ясна,но ако може наистина някой да постне снимки на различни кожни заболявания(гъбички,краста) в начален стадии

http://prikachi.com/images/369/7342369J.jpg

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2014 8:28 pm
от zoomaniak
Задължително сменете нашииника с нагръдник. Продукта е виновен - има продукти, които си искат специален подход и обучение на ползване и преосмисляне.

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2014 9:32 pm
от german
Както казах с нагръдник бяхме от както се появи проблема,днес просто се наложи нашийника и то само за едната ни разходка.Но не е само по врата,а и тези люспи [mood_feelings_hurt.gif] .Когато е вкъщи никога не го оставяме с нашийник/нагръдник.
От какво може да се е появил проблема- не трябва ли да се е заразил от друго куче,с каквито(непознати кучета) да не говорим,че не е имал контакт от доста време [mood_feelings_hurt.gif]

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2014 9:44 pm
от meri
Може да използвате риванол за промивка и след това йодасепт, но не течния, а мехлема, http://apteka.framar.bg/30024104/%D0%B9 ... %B3%D1%80-. Ако е краста веднага ще се види под микроскоп,така че...ако е правено изследване и доктора е казал, че няма, значи няма.
Когато слагаш от мехлема може да използваш превръзка за известно време, ако позволява. А чеше ли се, но май не се достига до там. :ab: Добре, а някакви предположения за евентуална диагноза. Ако нещо дълго време протрива врата е напълно вероятно да се получи точно това, но казваш, че не стои постоянно с нашийник. Използвай мек кожен нашийник, не синджир, той също е много здрав и не прави рани.Не поставяй нищо на врата, дори за кратко време. Странно е, но не прилича на краста или гъбички.
А какви са тия дупки, които се виждат, това точно прилича на забиване от синджира.

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Чет Май 22, 2014 9:52 am
от german
Ами точно тези ранички имах предвид,това е в горната част на врата,а за времето в което се появиха какъвто и да било нашийник не сме носили,а то се увеличава.На гръдния кош пак където няма контакт с нагръдника се оформя едно като кръгче без козина :bu: .В събота му записах час в нашата клиника,въпреки че баща ми още не знае :ag: ,дано пак не го упояват.Чеше се,но не чак неукротимо и то не на оголените места,врата си го трие понякога в ръбовете на мебелите,страх ме е страх да не изпада козината и другаде [mood_feelings_hurt.gif] .Имаше в нашия квартал един шар-пей направо с краста и човека доста продължително го лекува,дори сега има нещо подобно на белези,сигурно от чесането.

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Чет Май 22, 2014 9:29 pm
от meri
Понякога се получава алергична реакция от храната и много други неща. Просто трябва да започваш да ги изключваш едно по едно. Ако пробата под микроскопа е отрицателна, значи не е краста, но може да е какво ли не. Третираш ли го редовно против бълхи.Има космояди, които понякога причиняват такива проблеми.Дерматологичните проблеми са толкова много и причините за тях.Правено ли му е кръвно изследване скоро, за хормони...А козината опада ли много? Ако не открият нищо, може да попиташ за лечебна дерматологична храна, доста често от нея има подобрение.

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Чет Май 22, 2014 10:48 pm
от german
Ами против бълхи използваме фронтлайн по препоръка на вета,но не пипета,ами спрей,който втриваме в кожата с ръкавици,така ни препоръча вета,възможно ли да е някаква алергия,но винаги сме използвали препаратите на фронтлайн,а това с втриването от миналата година го правим.Не вярвам да е и от лоша хигиена,тъй като го къпем поне веднъж на около 3 седмици,лапите ги мием след разходка,а когато се изцапа извънредно го изкъпваме,знам че не е хубаво и честото къпане.Шампоанът ни е (уж) именно за чувствителна кожа,с каквато не се е проявявал до сега.Храната по едно време я сменихме с леко по-нисък клас поради финансови причини,но в момента сме на роял,както сме били през по голямата част от живота на куч.Кръвно изследване не се сещам през живота да му е правено за каквото и да било,но тук по нашите ширини ветовете не са толкова адекватни,както казах трябва да го водим до друга клиника.В събота трябва да сме на вет,стига той да не се обади ако има насрочена операция,а и работят до обяд,но мисля че ще се вредим.Козината доста бързо намалява,т.е. за около седмица си е видимо.
Майка ми работи в лаборатория,но спомена,че доста често постъпват проби от животни със съмнение за краста,та би могла да погледне утре има ли каквото и да било кожно заболяване поне да сме по спокойни.Ако може да ми кажете преди да се вземе пробата с какво се обработва мястото,тъй като все ще има остатъци от мазила.
Ето го и участъка,за който споменах,където се оформя като кръгче:
http://www.img-share.eu/f/images/4/Pict ... S76wLT.jpg
http://www.img-share.eu/f/images/4/Pict ... c8Cl1r.jpg

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Пет Май 23, 2014 10:00 am
от meri
Мястото не се третира с нищо, за да може да излезе правилен резултат. Остъргва се заедно с парче козина,колкото може по-дълбоко, но това се извършва от лекар, не то стопанина. :ab: Защото нямаш подходящите мед. прибори и т.н. Много е важно пробата да не се замърси,иначе резултата може да не е верен. Има храни на Роял за дерматологични проблеми.
Фронтлайн не струва, има по-хубави , като например каишката Килтикс, или на Адвантикс. Честото къпане не е за препоръчване, защото може да доведе до кожни проблеми.Ако вета няма лаборатория, кръвните изследвания могат да се направят и в човешка, не е зле да се пуснат едни за всеки случай.И мястото не трябва да е обработвано, не виждам смисъл да давате такава проба, след като го мажете.Може кожното заболяване да е вторично, не първично, за това трябва да се открие причината.

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Пет Май 23, 2014 12:26 pm
от german
Сутринта майка ми е взела с едно тампонче и е посяла,пък да видим за някакви гъби.Каза,че така взима и на другите животинки,но то и тук няма кой знае каква вет клиника,та ги изпращат на нея за изследване :ag: .Чудно обаче защо вета при който бяхме за секунди заяви,че на кучето нищо му няма :bu:
Утре вече ще разберем какво е със сигурност,в тази клиника имат нужната "техника" за провеждане на такива изследвания,надявам се,че няма да ни въртят [mood_feelings_hurt.gif] .Ще пиша и какво е станало.

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Пет Май 23, 2014 5:20 pm
от zoomaniak
Аз винаги мажа такива сигнали когато станат 5 мм или 1 см с крем за ръце... и винаги съм ги смачквал на време. Даже и при гризачите ми :ab:

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Съб Май 31, 2014 2:56 pm
от german
Значи сега уж се възстановяваме.Ето как изглежда куч в момента,доста козина загуби както и по врата,но нови участъци за сега няма http://prikachi.com/images/125/7363125c.jpg .Започна и сменянето на козина,та трябва и да се сресва,като внимавам да не дразня кожните възпаления.

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Съб Май 31, 2014 3:09 pm
от meri
И какъв беше резултата от изследването. Нали бяхте ходили и на лекар.

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Съб Май 31, 2014 5:06 pm
от zoomaniak
Трябва мястото около "раната" да се постриже с машинка до КОЖА. За да се следи всичко както трябва ...... аз бих постригал цялото куче - и да го дезифекцират. Ама до сега само 2ма знам да са го правили. Козината расте - не се шашкайте :ag: обличате кучето и да седи на топло - докато му изникне нова козина.

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Съб Май 31, 2014 5:08 pm
от zoomaniak
Метода на въшките при децата :ag: до кожа и това е. И ги мажеха с маз и нещо си :ai: не помня вече. Има вечна логика - тя не се губи през вековете на опита на хората с кучета.

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Съб Май 31, 2014 6:56 pm
от meri
МаС и оцет...отврат. :ajaweki:
Да, когато има кожни проблеми може да се стриже, но не знам дали в случая е необходимо. Нали майка ти беше взимала някаква проба, какво стана с резултата.

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Съб Май 31, 2014 9:08 pm
от german
Ами гъбички няма(и майка ми го потвърди същото),ходихме на лекар и пак ще ходим тази седмица да се следи положението.Къпахме го един път с един шампоан на Вирбак,както го мажем ежедневно,който ни даде вета,диагнозата не я разбрах,но не е нещо опасно.Като отидем пак на вет ще се постарая да разбера диагнозата,но не е краста,не че е взимал проба за нея [mood_feelings_hurt.gif]

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Пон Юни 02, 2014 6:44 am
от zoomaniak
Търпение с такива проблеми - бавно се развиват и понякога преминават от едно в друго положение.

Re: Въпрос за кожен проблем

МнениеПубликувано на: Пон Юни 02, 2014 10:27 am
от meri
Диагноза без проба не е диагноза...лечение на сляпо и в резултат без някаква промяна.Кожните заболявания са много видове.
И причините за тях - също.Определянето на диагноза "на око" не може да е правилна,защото не се знае какво се лекува.
А колкото повече го третирате и къпете, по-лошо. Кожата се дразни и раните не могат да заздравеят.Особено ако кучето се чеше или хапе на местата.
Кожна проба задължително, но качествено направена, от няколко места, и не там където е третирано с препарати, защото ще излезе лъжлив резултат.Промяна на диетата, храна за дерматологични проблеми, третиране против паразити, вътрешни и външни задължително, с качествен препарат или каишка.Къпане евентуално само с противопаразитен шампоан, с никакъв друг. И подсилване на имунитета.