Преди 1 година намерих малко кученце на улицата и след неуспешните опити да му намеря дом и стопанин го прибрах. Сложихме му всички ваксини , изкарахме паспорт, въобще стана пълноправен член на семейството, дори и 13 годишното ми куче го прие. Работя в собствен офис, така че кучето идваше с мен. Въпреки ,че имаше постелка лягаше на плочките. Така и настина първия път, оправи се за 2-3 дни от самосебе си. Но при второто разболяване го закарах на ветеринар , защото кучето не можеше да помръдне и при всяко движение скимтеше, имаше разстройство и не ядеше. Първият доктор каза , че може би животното е яло кокали и някой кокал се е забил в червата му,не му повярвах и го заведох на друг ветеринар. Вторият доктор каза , че май е настинало и му удари глюкоза и още нещо на инжекции, като не пожела да ми каже какво е. Каза да го заведа и на другия ден пак. Заведох кучето , пак му биха 2 инжекции, но то не се оправи. Третия ден пак му биха инжекция , но безрезултатно. Накрая не издържах и като се водех по това как мен ме лекуваха при настинката , дадох на кучето тетрациклин по 1 капсула на ден + оризова каша насила. За 3-4дни и се оправи.
Оня ден, когато беше адски горещо и кучето седеше едва дишащо с изплезен език. Включих климатика и то веднага отиде и легна директно под струята. Така е стояло към 30 минути и на следващия ден едва мърдаше,скимтеше при всяко движение, дори вода не можеше да пие. Заведох го на ветеринар , но пак поиска да му бие глюкоза и да му давам някакви таблетки от типа на тетрациклин. Аз вече му бях дала аспирин, но нямаше подобрение. Моля ви за съвет, какви лекарства да дам на бедното животно. Нямам никакво доверие на местните ветеринари, такива кожодери са и въобще не мислят за здравето на животното. Кучето е смес от немска овчарка с още нещо и е към година и 3-4 месеца. Няма разстройство, не кашля, но има сополи като човек, носът е студен и постоянно капе, едва мърда и скимти страшно при всяко движение. Диша тежко , но очите са бистри. Давах му 2 дни детски аспирин по 1 таблетка на 12 часа, но не помогна. За съжаление, няма къде да го заведа на свестен ветиринар, разпитала съм познати и непознати, но добри отзиви не получих.(намирам се извън България) . Моля ви за някакъв съвет...как да помогна на гоката животинка ?!?