Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Джак ръсел тазобедрена дисплазия

Джак ръсел тазобедрена дисплазия

Мнениеот martyy » Чет Авг 06, 2015 11:12 am

Здравейте,
Моята история е малко дълга, но се надявам да намеря накакъв друг отговор различен от операция и осъкатяване на животното ми с една едиствена цел: за пари!!! Така на 8 месеца изведнъж кученцето ми започна да си държи крачето вдигнато (задно ляво), без никака травма, удряне, падане или каквото и да било. След 2 седмици в който ходихме при различни ветиринари. от диагнози до скъсана колянна става (Обединена Ветиринарна Клиника още от врата за Добър Ден - Операция,) Отидохме при Петкови там екипът от млади доктори ми направи снимка, а след това самия Петков ни прегледа на нещо като видеозон / екограф и остановихме счупване на задното краче от таза, аз лично уж видях с очите си как коста се движи по надолу от таза на болното краче. Петков ни увери, че няма разместване, и за това най добре е да се гипсира. Кученцето издържа 3 седмици в гипс. След това вече стъпваше на това краче, но мускулчето му беше изчезнало от дългия период в който не го беше използвало. Но уви не настъпи голямо подобрение, цялото краче все още е така сковано, трудно се изправя трудно изкачва стълби, не бяга. След 2 месеца реших пак да отида на ветиринар но този път избрах Христов в обединена ветиринарна, за него слушам само супер хвалби, най-добрия ортопед.... Така той ми постави диагноза с направен ренген тазова дисплазия при това двустранна. Здравото краче излезе по - зле от уж счупеното. Сега ми предлагат 2 операций, Резекция на бедрената глава на двете крачето с 3 месеца възтановителен период през операция!!!!! Направо незнам какво да правя, това животно от 8 месечна възраст не може да се движи нормално особено за неговата порода е пълно мъчение. Не искам да го осъкатявам допълнително, не мисля че е чак за такива трудни операций.... все пак си исзлиза на разжода потичква само при изправяне или изкачване на стълби изглежда зле, много ме е страх от некадърност или за пари да не стане по -зле. Помогнете ми каде да отида за адекватно мнение? Само с ренген може ли да се постави точна диагноза на това заболяване. Смятам днес да отида до ултравет доктор Тодоров? И при д-р Желязков. Ако някой е минал през подобно нещо, моля споделете мнение и опит. Найстина искам само животинчето ми да се оправи :( :ajafr5t6ki: :ajafr5t6ki: :ajafr5t6ki:
Аватар
martyy
Животинче с въпрос
 
Мнения: 1
Регистриран на: Чет Авг 06, 2015 9:08 am

Re: Джак ръсел тазобедрена дисплазия

Мнениеот meri » Чет Авг 06, 2015 12:22 pm

Чувала съм добри отзиви за д-р Тодоров, от човек в този форум.Когато има тазобедрена дисплазия на рентгеновата снимка си личи ясно, не може да се сбърка. А колкото повече доктори, толкова и диагнози.Трябва да имаш доверие на един лекар и да не обикаляш ( ако е адекватен разбира се). За жалост дисплазията се лекува само оперативно, иначе кучето изпитва силна болка постоянно. Трябва да се направи рентгенова снимка на тазобедрената става.
Много е важно поставянето на правилна диагноза, за да се проведе и адекватно лечение.Понякога диагнозата се бърка с друго заболяване на тазобедрените стави.
Друг вариант е да изпратиш снимките в някоя клиника в София за консултация.
За информация в този раздел има няколко статии за тазобедрена дисплазия, прочети ги viewforum.php?f=218
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10377
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към Проблеми с кучета