Страница 1 от 1

Загуба на апетит

МнениеПубликувано на: Нед Юли 31, 2016 5:17 pm
от hadzhi
Здравейте, от вчера имам проблем със здравословното състояние на моето кученце (пинчер). Вчера сутринта започна да повръща (5 пъти), заведохме я веднага на ветеринар и биха 3 инжекции. След това спря да повръща, само спеше и загуби апетит. Давахме по малко вода от ръка (тъй като сама не отиваше на пие), но отказа да яде лечебните гранулки които ни даде ветеринара. Днес сутринта продължи по същия начин, поне не повръщаше. Решихме да я закараме на друг ветеринар за по сигурно да чуем друго мнение. Прегледаха я казаха че тонуса е добре, температурата е в норми, изписаха ни пробиотик и ни посъветваха да я захраним с малко сварено пилешко. Прибрахме се, сварихме пилешкото, хапна 2-3 хапки и толкова. след 6 часа пробвахме да и дадем отново, но отказа. Пробвахме и с друга храна, но нямаше никакъв апетит. Това ме притеснява, че няма никакъв апетит и е заслабнала. Нормално ли е това и кога мога да очаквам да и се възвърне апетита?

Re: Загуба на апетит

МнениеПубликувано на: Нед Юли 31, 2016 10:02 pm
от meri
Не е добре да сменяте ветеринаря,ако няма причина за това. Колкото повече лекари, толкова повече диагнози и лечение, често пъти неправилни.А когато ходите при друг непременно трябва да казвате, че вече сте били и какво лечение е извършено до сега.
При такова интензивно повръщане захранването е бавно и постепенно. По-важното в случая е да се открие причината, защото повръщането е само симптом. Не ви ли предложиха някакви изследвания, като кръв, рентген.
Спомнете си дали кучето не е погълнало нещо нехранително или друго. Има ли промяна в поведението. На каква възраст е кучето и има ли ваксини? Това е изключително важно, за да се изключат някои заразни заболявания.Също така обезпаразитявате ли го за вътрешни паразити редовно?Кога последно е давана таблетка. Понякога кучетата не харесват лечебните гранули и не ги ядат. Може да свариш малко ориз с пилешкото и да дадеш да яде,но по малки порции, без сол и без никакви подправки.Стомаха на кучето е раздразнен и отказа от храна е нормален. Но непременно трябва да се направят някакви изследвания/ рентгенова снимка на стомаха(има ли вероятност да е изяло някакво растение, цвете, някои от тях са отровни за кучетата, някакъв препарат и т.н. върнете се в спомените си назад и помислете добре дали има нещо подобно).
При повръщане дори кучето се оставя без вода и храна от 2 до 24 часа в зависимост от възрастта на кучето и тежестта на повръщането. Вода се дава в много малки количества, храна по малко и по-често на малки порции, може да се даде една част извара и две части варен ориз смесени.

Re: Загуба на апетит

МнениеПубликувано на: Нед Юли 31, 2016 10:37 pm
от hadzhi
Когато отихме при другият лекар казахме че сме ходили при друг и какво лечение е предприето. Кучето е на годинка. За наша радост днес привечер му дойде апетита, но гледаме да не прекаляваме с храната. А причината за повръщането ни е загадка. Благодаря за отговора.

Re: Загуба на апетит

МнениеПубликувано на: Пон Авг 01, 2016 1:42 pm
от meri
Кажи с какво го храниш. И има си ли всички ваксини, обезпаразитявания, това е много важно както ти казах. Понякога се получават проблеми и от храната, за това е важно да се изключи като вероятна причина(причинява дразнене на стомаха, гастрит и т.н. и може да започне да повръща). Важното е да се захрани постепенно в малки количества,вода също по малко първоначално, защото може да започне да повръща пак.
Трябва да се установи причината не може да се остави така.

Re: Загуба на апетит

МнениеПубликувано на: Пон Авг 01, 2016 3:04 pm
от hadzhi
Има всички ваксини, последно я обезпаразитих вътрешно преди 2 месеца. Храня я само с гранули на Хилс и ги смесвам с кучешки хапки. Съмнявам се че е яло нещо което не трябва от земята, няма оттърване от тези боклуци.

Re: Загуба на апетит

МнениеПубликувано на: Пон Авг 01, 2016 3:22 pm
от meri
Обезпаразитявай я всеки месец. Може и да е, кучетата са много бързи.Във всеки случай, ще трябва да я следиш и да се открие причината. Понякога е необходимо съвсем малко да близне нещо по земята навън, за да се стигне до тази ситуация. Може и вътре да се случи, понякога разкъсват играчки и поглъщат парчета, какво ли не лапат, да се чуди човек, но се случва. :ab: Ами следи я, ако започне да повръща пак непременно искай изследвания и всичко каквото трябва, запушването на червата е опасно състояние, когато се случи.Ако има навик да яде пръчки или да играе с тях може от някое парченце да се случи, забиват се тресчици и т.н.Толкова много неща могат да са, че... :ab:
Нали знаеш, не се е случило без никаква причина....

Re: Загуба на апетит

МнениеПубликувано на: Пон Авг 01, 2016 5:08 pm
от hadzhi
Благодаря, ще я наблюдавам.