от borowinka » Вто Май 09, 2017 10:07 pm
Здравейте, темата е малко стара, но не намерих друга. Та и моето коте пипна ушна краста и гъбична инфекция, всъщост май сме го взели заразено, защото симптомите се появиха седмица, след като го получихме. Ветеринарят каза, че с ушната краста ще се справим лесно, но гъбичната инфекция...вече 20 дни нямаме напредък. Както и да е, въпросът е за крастата, и мен ме убеждаваха (и ветеринар, и кожен), че няма как да пипна краста от котето, но истината е друга. Явно има хора, които хващат такива неща. Кожният от 10 дни ме лекува погрешно с антихистамини и някакви неща за мазане, а на мен всяка вечер ми излизат нови пъпки, които по всичко личи да са краста, макар и човекът да не бил подходящ гостоприемник и да не можели да се размножават акарите.
Пъпчиците се появяват, като усетиш леко "щип", почешеш се и малко връхче с течност (вероятно лимфа) изпъква над зачервения участък, може да се забележи и малка черна точица по средата, почти невидима. На следващия ден връхчето вече е коричка, ако имаш късмет да не го разчешеш така, че да стане рана. Аз пък имах късмет да пипна и микоза върху някои от пъпките, понеже котето е цялото в гъбички. Пръскам го всяка вечер с препарат и го държа мокро в себе си, докато трае цялата процедура. Как съм сигурна, че проблемът ми е от котето? Ами първото "щип" усетих, когато котето беше мокро в скута ми и дрехата, с която бях, се беше намокрила, а под нея започна да сърби. През следващите дни започнаха да излизат пъпки на различни места по цялото тяло (не на обичайните за крастата места). На единия крак имам по-голямо струпване на пъпки (явно им е по-вкусен), все още се опитвам да асимилирам ситуацията и не съм предприела никакви мерки да се лекувам от краста, просто защото първия път при дерматолога се концентрирахме върху микозата, а седмица по-късно (когато имах бая пъпки) дерматологът каза че съм алергична и категорично отхвърли пъпките да са от краста. Обаче...100% съм сигурна, че са, пък дори и да приемем, че само ме хапят, ама не се размножават. Почвам да се чудя дали да не взема да се самолекувам...