Здравейте,
имам голям проблем с проклетата демодекоза :( имам мопс който от втория си месец разви жестока демодекоза за 10 дни буквално се покри с гнойни рани , имахме много близки ветеринари, които вкарваха от Гърция обезпаразитяващата паста за коне и с нея за месец и половина го оправиха, обаче ...почти веднага след затихване на симтпомите цялата кожа на кученцето почерня и козината почти изцяло опада, въпросните лекари уж било нормално щяло да мине и т.н. , но нещата ставаха на по-зле , казаха ни че е хормонално при следващия доктор , не почнахме хормоналните инжекции само заради малката възраст на кученцето, в момента сме при нов лекар бием Ceva mec веднъж седмично по схемаЗ и третираме с тактик 1ml на 250 ml вода/кученцето е много дребно и е достатъчен разтвора за едно пръскане/по схемата 8-16 седмици, някой може ли да ми даде информация за почерняването на кожата не е на участъци вече а е абсолютно цялата. Докторката ни каза че то ва са фоликули с кърлежи(след взимани кожни проби от цялото тяло), ако някой е имал такъв случай моля ви помогнете с малко опит, иска ми се да не се подвеждам вече по доктори а най-накрая да видя кучето си с козина, каквато от бебе не е имало.
Предварително благодаря.