Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Сузи има нужда от помощ

Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Пет Юли 31, 2015 4:46 pm

Преди месеци моя позната ми спомена че си търси персийка и много би желала да се грижи за такова коте и да му осигури всичко нужно. Малко по- късно наши далечни приятели казаха че търсят дом на женската си котка която е на 2 години. Ето че се сетих за тази "позната" и след дълги уговорки, че ще се грижи за котето и че ако има проблем винаги може да ме потърси и занесох Сузи- беше една очарователна млада дама с характер и леко проскубана опашка. Е днес ме потърсиха да си я взема, защото котката била зле водили я на доктор, но имала висока температура, очите и не били отворени и не била яла от 2 дена. Казах си е не е толкова лошо състоянието и ще се оправи щом ще си я взема. Отивайки преди малко да я взема бях потресена от това което я оставих и това, което заварвам.... котката нямаше козина, очите и бяха хлътнали защото тя сигурно не беше яла със седмици .... беше пълна с бълхи, който я бяха изсмукали. Ужасена взех котката прибрах се и я изкъпах със специален препарат против бълхите тя още отказва да яде. Доктора казал, че била настинала и не и давал шансове...
Потресена съм още повече, моя лекар на моите гадинки е в почивка до понеделник а няма друг свестен в града. Ако някой може да ми помогне какво да правя, малко да я закрепя до понеделник?
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Пет Юли 31, 2015 5:00 pm

Това, което мисля аз, е че това животно изобщо не е водено на лекар.Ако беше така, щеше да има диагноза и лечение. Вероятно се е скитало без храна и вода, заразило се е с кожно заболяване, което трябва да се лекува от лекар. Такова занемарено състояние не е от 2-3 дни, а много повече.
Това, което може да направиш в началото е освен пръскането с препарата, премахването на всички бълхи задължително, дай таблетка за вътрешно обезпаразитяване задължително.Не знам какви лекари има при вас и толкова ли не разбират, но ако наистина не се заведе и лекува адекватно, може да се случи най-лошото. Ако котката е гладувала толкова дълго, вероятно вече има увредени органи и почти никакви шансове за оцеляване. Опитай да дадеш вода със спринцовка без игла, мека храна, не суха, за да може да се захрани постепенно, котешки пастет, изобщо всичко, което е меко за консумиране. Захранването се извършва бавно и постепенно, с малки количества храна, по-често.Дори може и да повръща, което е лошо, защото сигурно организма освен изтощен е и обезводнен. Според мен котката трябва да се постави на система и да се направят спешни изследвания,няма как да се определи какво й е без това. Не може да няма други ветеринари в града, просто вземи спешни мерки. Аз лично не препоръчвам самолечение в този случай, нито самопоставяне на диагноза(което може да навреди още повече).
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Пет Юли 31, 2015 6:04 pm

Развитието на всичко продължава. Докато аз я изкъпя напудря и изсуша в някакво прилично състояние и среша, за да паднат гадовете мисля какво да и дам да хапне. Прочитам мнението на meri, за което и благодаря за бързия отговор без нея щях само да продължавам да се съмнявам. Така ето какво става злизам долу размразявам млякото и съм готова със една спринцовка да и давам. През това време отварям консерва да и дам, каквато ми е останала и тя отказва.... [mood_feelings_hurt.gif]
През това време се сещам, че доктора ми ми е дал личния си номер ако има нещо да питам, защото често попадат при мен диви бебета и животни. Тук в малкия затънтен град има точно 4 ветеринарни клиники, от който освен от моя доктор не съм впечатлена от другите, не ми поставят диагноза а само предположения и почти никога не са ми помагали, за това и не ми се рискува с тях. Звъня на моя доктор докато се опитвам да и натъпча малко мляко което тя отказва, но вече няма сили и остава да я нахраня малко, явно усещайки глад после отиде до купичката с гранули и опита, но както се беше засилила така и пак се върна и се сви в единия ъгъл. С доктора говоря и той ми казва какво хапче за обезпаразитяване- вътрешно да и взема. отивам до близката аптека искам точно това хапче, не им се сторих особенно приятна и ме попитаха защо точно това имало по- хубаво казах че държа на това. Е прибирам се със зор натиквам и хапчето и вече като чели всичко минава. Също с доктора се разбрахме да я заведа на един друг като той щял да се обади да говори лично с него.
Ее до тук не свършва всичко. Въпросната виновница за състоянието на Сузи ми звъни, за да пита как е, че много се притеснявала да не умре в мойте ръце :ai: Ее не това беше капака и започнах да викам, как може да е толкова лицемерна, котката е била оставена на глад толкова време и тя в отговор ми отговаря че от вкъщи я изтървала и тя отивала в някакво мазе и там стояла и те с дни не могли да я изкарат, защото нямали ключ.... че аз съм и я била довела така болна, че тя не била виновна за състоянието и как другата и котка - най- обикновенно коте нищо му нямало.. извода значи проблема не бил в нея! :ai:
Нямам думи, утре ще е на вет а след малко мисля да и дам малко течни витамини който доктора ми препоръча който съм взимала за пора и кучето.
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Пет Юли 31, 2015 9:53 pm

Дано се развият добре нещата.А тази заслужава една хубава глоба за назидание, но няма как да се случи.
Не знам дали е много удачно да даваш мляко, не е ли по-добре пилешки бульон (но не готов) без сол и подправки,тъкмо ще я подсили малко. Пиши да кажеш какво става. Просто нямам думи от такова отношение.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Пет Юли 31, 2015 11:08 pm

Ами това за пилешкото бульонче не знаех че може, още сега ще и направя едно. Но тя и млякото отказва.
Като за капак въпросната госпожица се свързала със мъжа си да се оплаче от мен, и той ме заплашва че иска като оправя да им върна котката :D
Иначе Сузи се посъвзе, мърка вече има повече глас, интерес към разни неща и предмети, започна повече да ходи, и вече няма температура и бълхи. Йейй поне от тези гадове който сигурно бяха милиони- толкова много че като я взех козината и беше черна а по принцип е рижава, като и мина процедурата сега е снежна до колкото може това безкосместо почни, изключително слабо животинче да изглежда добре.
Само очите ме притесняват... хлътна ли са толкова много че..., друго е че сълзят непрестанно а и без това не можах днес да и изчистя цялата мръсотия от герлите по лицето. Някакви идей с какво да почистя, доктора ми каза със малко риванол на марля и да не бъркам в очите а покрай тях да се опитам да ги махна. Но те са се наслоили толкова че дори не ги размекнах.
Всъщност утре ще Ви пусна снимки, за да видите положението на шоу клас котка до къде стига от простотията на хора като тази " кадърна собственичка". И все пак ако трябва лично ще и хвърля един бой само Сузи да се закрепи малко.
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Съб Авг 01, 2015 7:43 am

Не се поддавай на заплахи, а действай по същия начин.Кажи им, че сега по закона за защита на животните и че вече има зоополиция,могат да ги глобят за жестоко отношение, а ти ще вземеш надлежния документ за това от ветеринаря и ще подадеш оплакване.Ще видиш как ще им се изпари желанието за взимане. Сигурно искат малки, за да ги продават.Никакво връщане на котката при тях. А за очите viewtopic.php?f=276&t=19592 , опитай с топла вода, постепенно трябва да се размекне.
както и за храненето, информативно viewtopic.php?f=219&t=18226

За промиване ще използваш само памучен тампон, като движиш тампона от носа към ъгъла на очите върху повърхността на миглите. Няма да натискаш, няма да използваш клечки за уши за промивка на очите.В никакъв случай няма да почистваш очите със сух тампон.Процедурата продължава до размекване и отлепване на очите.Когато приключиш ще подсушиш мястото. За по-добро размекване може да капнеш малко вода в очите, но тя трябва да е топла, не студена, не вряла, разбира се. Тампона се мокри периодично и ако се налага се сменя често.Ако котката не позволява да я почистваш и няма кой да ти помага, може да я увиеш в кърпа, за да не бяга и да не драска.Няма да използваш лайка, за персийките не се препоръчва.
Изображение
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Съб Авг 01, 2015 9:12 am

Meri, мерси много за темите сега се наемам да ги прочета и да се заема със чистенето на очичките.
ОО не в никакъв случай няма да и върна котката, то това същество освен бой друго не заслужава... не че снощи не прати мъжа си да видел да не съм уморила котката, но аз не го пуснах да влезе. Та се надявам да се мирясат иначе ще действам по- злобно.
Сузи след малко е на лекар, и снощи дишаше тежко почти като хрипове и не е мръднала цяла нощ от едно и също място на което я бях оставила... [mood_feelings_hurt.gif]
Това са сутрешните новини, макар че ми се щеше да са по- добри.
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Съб Авг 01, 2015 9:15 am

Дано е нещо,което може да се лекува. [mood_feelings_hurt.gif] Предполагам, че няма никакви ваксини, което не е добре...
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Съб Авг 01, 2015 11:32 am

Има ваксини, но така и не получих паспорт за да мога да си направя сега за прегледите и нов доктор, но няма какво да говоря....
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Съб Авг 01, 2015 11:58 am

Какво стана, бяхте ли на лекар вече?
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Съб Авг 01, 2015 4:17 pm

Днешния ден, мина доста в ходения и притеснения.
Успиваме се рано сутринта и в момента в който виждам че минава 9 и скачам, оправям се и тръгвам до Д-р Христов който ми беше препоръчан. Е доктора го нямаше никой не отговаряше и в апартамента им. Отивам при другите лекари наблизо- но са в почивка и нямам избор. Прибирам се поглеждам Сузи, а тя се влошава, очите и се затвориха от толкова гной и аз се уплаших още повече. Прочетох статиите, който мери ми остави за което и благодаря. Този път съм супер средоточена и всяка дума я осмислям... о боже още по зле ми става като започвам да си представям колко ли време е стояла гладна.
След известно време се хващам на крака и отивам при доктор за който не бях чувала, преместил се от сливен тук и е в кабинета на един друг, който не става и без това. Е отивам там и той като по- чудо работи. Звъня в къщи да ми донесат веднага котката. Носят я а през това време обеснявам на доктора положението. Той остана втрещен като видя състоянието на котката.
Влязохме отзад в лабораторията, премери и температурата която беше страшните 40 градуса. Очите и са страшно възпалени и замърсени и от там е тръгнала инфекция през тялото. Сложи и капки- 4 пъти на ден по една в око. Да се почистват очите и да се държат влажни около тях за да не се влоши. Сложи и две инжекции - една подкожно и едно мускулно. Каза че утре пак сме за инжекции който да свалят температурата и да я види как е.
Взехме пауч, но ни предупреди че докато не и спадне температурата няма да яде и да не я карам на сила. Еее прибрахме се в ужасния пек и сега хапна малко пауч и лежи. Това е в общи линии. [mood_feelings_hurt.gif]
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Съб Авг 01, 2015 5:15 pm

Трябва да следиш да не се обезводнява, да пие вода. Ако не иска самостоятелно, наливай по малко с лъжичка (като й даваш сама да ближе, ако иска), или със спринцовка без игла. При висока температура е много важно котката да пие.
Тази инфекция все е тръгнала от някъде.Ако не иска да яде, гледай да приема течни храни, или пък пасирани давани чрез спринцовка. Организма трябва да се подсили някак, иначе ще се изтощи напълно.Или размеквай сухата храна и така да я яде (може и да се дава със спринцовка,в консистенция, която преминава през спринцовката).Според доктора каква е тази инфекция, която причинява състоянието, каза ли нещо за недохранването.Не е лошо да се направят и едни кръвни изследвания. Ти може да следиш температурата като я измерваш периодично, с термометър намазан с вазелин или нещо мазно и в дупето. А как е с ходенето до тоалетната, има ли някакви проблеми, изпражненията нормални ли са, уринирането обилно или нормално е. Трябва да се открие огнището на инфекцията, слага ли доктора някакъв антибиотик за лечение. Дори и по много малко да хапва, пак е постижение. Има едни пасти за възбуждане на апетита, питай доктора ако има нужда да й се дава и от нея.Изобщо няма да даваш никакви лекарства сама, което ти не правиш, но аз да кажа. :ab:
Щом си има ваксини се надявам да не е някое от страшните инфекциозни заболявания и да се оправи постепенно.Ще трябва известно време, за да се възстанови напълно, бъди търпелива и дано има резултат от лечението(което няма да се прояви веднага в това състояние, така че не се отчайвай).Може да кажеш на твоя доктор какво е станало и когато се върне да продължите лечението при него, за това питай този при когото я водиш какви инжекции поставя.
Гноен конюктивит ли е. Нещо подобно ли е състоянието на очите.
Изображение
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Съб Авг 01, 2015 5:51 pm

Meri, сузи започн да си хапва и да пие вода още не е ходила до тоалетна. Според доктора инфекцията е тръгнала от окото което каза че за него е страшно възпалено.
Иначе доближава се като това на снимките. След малко трябва да и почистя очите да ги намажа и капка капки. Скоро снимки.
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Съб Авг 01, 2015 6:39 pm

Това е добър признак.Дано отиде и до тоалетна и да се оправя полека. :ab:Как няма да е в такива условия, в които е била. Важно е да няма повече температура и да възстанови силите си.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Съб Авг 01, 2015 6:51 pm

Да се похвалим туко що ни изби огромния глад и ядем като луди гранули и пауч има но гранулите явно са по сладки и след малко промивка на очи и капки. Преди малко дойде да се гали мисля че от това което беше вчера и до днес има огромна разлика. :sunny:
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Съб Авг 01, 2015 7:02 pm

Браво, само не я прехранвай, не слагай много храна. По малко по-начесто. :sunny:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Съб Авг 01, 2015 9:37 pm

Няма ще я пазя като очите си. А може ли да попитам дали ако пусна климатика да охлади стаята ще е проблем, защото аз изпуквам от жега. Не е толкова горещо просто аз не търпя температура над 20 градуса а в стаята е около 25-26 ? :ax:
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Съб Авг 01, 2015 9:53 pm

Не ти препоръчвам котката да бъде в тази стая. Ако има къде, премести я. С тази повишена температура, дори и да няма вече, не е желателно да стои при климатика. Сега само една простуда ти липсва. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Съб Авг 01, 2015 10:14 pm

Слушам и изпълнявам, за това питам преди да направя някоя глупост :ay:
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Нед Авг 02, 2015 10:47 am

Добро утро!
Днес наистина мога да сметна да кажа, че е добро утрото. Сузи си хапва, малко за добро утро очите и бяха залепнали и от страх тя не беше мръднала на никъде цяла вечер. Сутринта и ги почистих, капнах капки и тръгнахме на вет. Температурата й е 37,8 градуса. Сложи и още две инжекции и това беше. Каза обаче че има хрипове и това ще го погледне утре като тя е в по- спокойно и добро състояние.
Ето я Сузи преди да я дам.
Изображение
:ba:
Веднага като си я взех.
Изображение
Изображение
И вчера след промивка на очите и малко по специални грижи за нокти, уши и козина.
Изображение
Изображение
[mood_feelings_hurt.gif]
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Нед Авг 02, 2015 10:59 am

Горката, изглежда много слаба. [mood_feelings_hurt.gif]
Ако трябва направете утре рентгенова снимка за тия хрипове. Ще се оправи, то трябва да си върне и доверието в хората, предвид обстоятелствата...
Предполагам, че й слага и антибиотик, ако е така, постепенно всичко ще мине. Важното е да се храни и да пие вода.
И очите ще се оправят, но си трябва време,имайки предвид тежкото им състояние.Поне 10 дни сигурно ще трябва или по-малко, не знам, но ... А посещава ли тоалетната?
Ще чакаме новини утре от прегледа. Важното е, че сега има необходимите грижи, което ще й помогне да се оправи. :sunny:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Нед Авг 02, 2015 10:41 pm

Meri, мерси за подкрепата.
Сузи е добре.... чак се е качила до най- горния рафт със храната свалила си торбичката без да я изсипе искам да отбележа! ИИ омела цялата храна вътре. Радвам се че не е била много :ag: Апетита и се върна, днес се сресвахме обстойно и беше доста кротка. А наш порчо я разцелува .. не знам от къде тая муза да я обича :ax:
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Пон Авг 03, 2015 8:06 am

Лоша котка, да вземе да преяде сега. :ag: Радвам се за хубавите новини (но ти скрий храната на по-сигурно място). :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Вто Авг 04, 2015 11:19 am

^^ Все повече се подобряваме. Вече не ни се залепят очичките докато спим, и спи при мен. Хапваме, като и крия гранулите защото нещо и се сторило че са по- сладки като са от опаковката :ag:
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Вто Авг 04, 2015 1:38 pm

Браво,бравоооо. :ag:
Горката сигурно мисли, че пак ще гладува за това, ще свикне постепенно, че ще си има храна постоянно. Важното, че е по-добре. :sunny:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Сря Авг 05, 2015 8:39 am

Даже днес се изакахме :ag: а само да познаете къде.... точно пред вратата, за да мога да го настъпя.
Иначе вчера нещо стана, кихна и пръсна малко кръв. Съвсем малко дали имаше 2-3 капки, но бяха светли и се чудих дали да я водя на лекар и отидохме и казаха че най- вероятно някое слабо капилярче се е пръснало.
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Нед Авг 09, 2015 11:05 am

Аз съм на почивка и, за да не стресирам и тормозя животинките не ги взех с мен. И ето че днес братовчедка ми ми казва, че Сузи се влошава отново.... тече и гной от очите отказва пак да яде.... [mood_feelings_hurt.gif] започвам да си мисля че е нещо нелечимо
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Нед Авг 09, 2015 11:52 am

Водила ли я е на лекар? Нека направят тестове за някои заболявания,за всеки случай.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Нед Авг 09, 2015 1:30 pm

Според нас лекарите не стават, защото братовчедката я завела и и казали че нищо и няма и че си втълпяваме вече а очите е нормално пак да излиза гной да не спираме капките и това е. Утре пътува за Карлово при едни лекари от който съм впечатлена, ако не в София ще искам да ми кажете клиника която е добра.
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Нед Авг 09, 2015 4:23 pm

Аман от провинциални неадекватни лекари.Имаш ЛС.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Пон Авг 10, 2015 10:00 pm

Котката е прегледана днес от страхотни доктори и ще я поставят на системи и има някакъв гаден вирус. [mood_feelings_hurt.gif] дано да се оправи
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Вто Авг 11, 2015 8:19 am

Дано. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Вто Авг 11, 2015 10:36 pm

Както казват надеждата умира последна... е колко е последна не знам но моята се изпари. Сузи има херпес вирус, направен и потвърден със кръвен тест. Ще се опитат със ваксина да замразят вируса но тя винаги ще е носител на него. Предава се по други животни и сега ще водя всички на тест. Всяка надежда се изпари че ще се оправи. За сега остава на системи в клиниката поне 3 седмици..... [mood_feelings_hurt.gif]
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Сря Авг 12, 2015 9:14 am

Въпреки всичко не губи надежда, поне има ваксина. И шансове да се оправи. Ако бяха направили тестовете по-рано.... [mood_feelings_hurt.gif] Ако трябва ще ваксинират и другите животни,какво да се прави.Вината не е твоя, ти не си лекар, за да знаеш какво е, нито да я лекуваш.Просто отново не си свършиха работата както трябва до сега. Дори и да е носител няма гаранция, че пак ще се разболее, въпреки че и това се случва. Не знам какво да ти кажа....освен да се надяваш на чудо....
Има ли някаква опасност и за вас, хората?
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Сря Авг 12, 2015 4:22 pm

Така е обаче сега ще се наложи дори да се разделя с нея за да живее в дом без животни. За сега ще остане 3 седмици в клиниката.
Ами и за нас има, но не знам дали има тестове за хора
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Сря Авг 12, 2015 9:40 pm

Мисля,че има кръвни тестове и за хората.Ще има ли кой да я гледа, много неприятно, че не може да остане при теб.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Сря Сеп 02, 2015 12:12 pm

Суза е добре, е беше добре до днес. Снощи и е дадено хапче Testol и е започнала да залита, имам вече случай със коте умряло по подобен начин от празимед и по същия начин порази първо нервната система. Та някой да даде информация какво е това хапче защото никъде не намирам за него някаква информация. Котката е по път за ветеринаря. Дано изхода не е летален [mood_feelings_hurt.gif]
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Сря Сеп 02, 2015 12:48 pm

Жалко.Празимек е много коварно лекарство,и трябва да се спре от производство, поне аз четох за доста смъртни случаи след неговата употреба. Дано се размине, отново....Кой и защо даде точно това хапче.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи

Мнениеот Zoey » Чет Сеп 03, 2015 12:05 pm

Привет, Сузи беше прегледана и по мнението на доктора й няма нищо. Не знам точно какво е ставало на място, но и е бил две инжекции и това било пратил ги е по живо по здраво. Днес отново е на лекар, и ще чакам включване да разбера какво става....
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Пет Сеп 04, 2015 9:29 am

Вчерашния преглед на доктора е със заключение, че има възпаление на вестибуларния апарат, за това е залитала. Бити са й нужните лекарства и се подобрява. :ab:
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Нед Сеп 06, 2015 3:21 am

Обръщам се към meri. Дали е възможно животните да имат кисти, защото има странни образувания в ушите- твърди, черни и явно изпитва болка. Не е ушна мръсотия или акари.
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот meri » Нед Сеп 06, 2015 10:36 am

Да, възможно е.Животните имат и кисти и тумори навсякъде по тялото.Но така не може да се каже какво е. Ако има подозрение за нещо, ветеринар ще ти каже най-добре.Ако е имало паразити и е разчесвано, може да се образува нещо подобно на киста, която хваща коричка след спукване и се втърдява.Хематом, папилом, и какво ли не, може да е всичко...
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10360
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Сузи има нужда от помощ

Мнениеот Zoey » Чет Сеп 10, 2015 11:19 am

Сузи има възможност да се приспи... вирусът е оставил трайни поражения в главата не е сигурно дали могат да я спасят [mood_feelings_hurt.gif]
Аватар
Zoey
Животинче с въпрос
 
Мнения: 40
Регистриран на: Пон Юли 20, 2015 10:30 am


Назад към Проблеми с котки