kokerka написа:Имате грешен подход към храненето на кучето. Никога не трябва да седи купичка по цял ден пълна. Трябва да има точно определени часове и грамажи, и в тези часове купата се слага за 10 мин, ако яде -яде, ако не се маха и се дава чак на следващото хранене. Освен това с каква храна го храните? Колко му е грамажа според храната и колко кутрето не изяжда? Изглежда ли слабо и не жизнено и не активно или вие си мислите, че "не върви" както трябва?
Мъни написа:Не разбрах защо държите да го храните с гранула, след като предпочита готвено...
Значи готвя му риба,пиле,телешко,понякога яде каквото ям и аз.И не е слабо според мен само а и според стандарта,немска овчарка на неговата възраст я дават да тежи от 16 до 20 кг,а моето тежи 13,5,а енергиа има може да бяга по цял ден.Давам му калции всеки ден + едно сварено яйце с черупката,от всичко това само яицето яде с апетитkokerka написа:Продължава да не ми е ясно КАКВО съдържа готвеното? КОЛКО за вас е "съвсем малко"? Слабо ли е кучето? Няма ли енергия в него? Как върви според стандарта, а не според вас?
Мъни, като цяло готвената храна трудно се балансира, особено за големи кучета. Предполагам, че затова повечето хора предпочитат гранулите, а и те са доста по-лесен и по-евтин и по-качествен начин за хранене. И все пак темата е доста... как да кажа, странна. Навсякъде говорим, че куче, което е хапнало готвено трудно минава на гранули. Но и готвеното да не яде... за мен е странно... Затова ми е интересно колко точно яде, как точно изглежда кучето и защо собственика си мисли, че кучето не яде. На 4-5 месеца кученцата са доста лакоми, хапват с ухота защото растат. Не би трябвало да има проблеми, освен ако има нещо с храната...

и потичат лиги
ако иска готвено - има Китайски за тва

kokerka написа:Охххх, с ченгел ще измъквам фактите, то се е видяло.
Колко ГРАМА месо има в готвеното? Освен него слагате ли нещо друго? От гранулите какво сте пробвали? Лекар виждал ли е кучето?
kokerka написа:Хайде сега ако каже и КОЛКО ТОЧНО месо му слагаш /щот никое куче не може да изяде кило месо на ядене/ и КАКВИ ДРУГИ неща освен месото му слагаш... и КОЛКО ТОЧНО ядене му даваш на веднъж /следователно и колко общо за деня/... Ох, изморих се да задавам едни и същи въпроси по различни начини....
Ако под "известни марки" визираш Дарлинг и Педирги... ще ти кажем и други... спомени някои КОНКРЕТНИ марки все пак, които си опитвал....
kokerka написа:Нисък клас гранули. Изключително неподходяща за подрастващо едро куче. Харесва му, защото е овкусена с разни химии. Това означава, че с повече търпение и по-добро разбиране на проблема ще може да прояде и качествена гранула без проблем. Както казах поне два пъти досега, явно е че имате не много сериозно отношение по въпроса с храненето на кучето. Прочетете повечко по въпроса, прочетете и как да научите кучето си да яде по-качествена храна, спрете с готвеното, спазвайте препоръките на чувала, от който е храната и съм убедена, че ще се оправят нещата.
Кучето ви явно вижда много добре, че вие му угаждате на всички капризи и от малко просто ви се качва на главата.
kokerka написа:Пък аз се опитвам да ти кажа, че НЯМА да стане номера само с даване на витамини, ама КОЙ да прочете?!?! Ако искаш да си гледаш хубаво кучето - чети какво ти се пише. Ако не... сори, няма такива магически средства, които да оправят подобни грешки.
kokerka написа:Аман. ДОбре, тъпчете си го с всякакви неща, проблема ще си е ваш... Съжалявам.
jonsita написа:аз имам пинчер на 4 месеца които постоянно е гладен :) храня го по 3 пъти на ден, дали не трябва да почна вече по два пъти