Страница 1 от 2

ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 1:47 am
от HERZLE
КОНЕТЕ - тези прекрасни, изящни, красиви и невероятни животни!
Търсих тема за тях, но не намерих такава, затова реших да направя! Какво мислите за конете? За мен те са голяма слабост и мечтата ми е някой ден да притежавам един такъв расов красавец! :wink: Прекрасни животни са, умни, верни, изваяно тяло и невероятен инстинкт!
Имате ли опити с конете, ако някой желае нека разкаже интересни случки ... аз много бих се радвала да си поговорим за КОНЕТЕ :)

Изображение
Изображение

историята за Шам ;-)

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 1:52 am
от HERZLE
Историята на най-известния кон
През 1731 година султанът на Мароко подарил на краля на Франция Людовик ХV осем коня с източна кръв. Сред тях бил един от най добрите жребци на султанския табун – арабския (или берберския) бегач на име Шам – тъмночервен с неголеми бели петна на задните крака.
Изящните, сухоноги коне на Изтока не станали модна новинка и попаднали от кралските конюшни в обоза. Арабите, съпровождащи султанския подарък се върнали в родината си.
Само немият тридесетгодишен араб Агба, отгледал Шам, останал със своя възпитаник. Преживявал от милостиня, бил готов да служи всекиму, само и само да не се разделя с коня. Той вярвал във щастливата звезда на Шам, предсказана от бялото петно на неговия заден десен крак, а бедите, обусловени от въртоците на козината във вид на гигант на гърдите на коня, непременно ще се разминат.
По волята на обстоятелствата горещия неукротим Шам станал собственост на развозчик на дърва и бил принуден да тегли тежки каруци. Стопанинът жестоко биел измореното животно, със седмици не разпрягал Шам от каруцата, държал го полугладен.
Агба както можел подслаждал живота на своя любимец , а после към тях се присъединило още едно бессловесно същество – котаракът на развозчика.
За хазяина било забавна тази дружба между човека, коня и котарака. Oсобено много се веселил в неделике, когато разпрягал нещастния жребец. За тази дружба той разказал на един благороден квакер, англичанин, който впоследствие от жалост купил Шам.
Прислугата на квакера нарекала котарака Грималкин. За него в бокса на Шам със тухлен под, мека настилка, с два прозореца гледащи на юг и север направили малка целена полица, от която котаракът можел постоянно да се любюва на своя приятел и да следи за мишките, с които неуморно водел ожесточена борба. Агба също живеел щастливо у квакера.
С една дума човекът, конят и котаракът след известно време след своето преместване в това мирно и излъчващо удоволствие убежище се променили. Гъстата и блестяща козина на Грималкин показвала здрав и спокоен живот,а почтената му пълнота позволявала без труд да се отгатне че войната с мишките била за него само забава, лов, служещ му за прекарване на времето и развлечение.
В английското имение Берри Хол при почтения квакер бъдещия родоначалбник на английската чистокръвна порода коне блаженствал недълго. Преобразявайки се, Шам не търпял на гърба си никой друг освен Агба и Грималкин, няколко пъти хвърлил на земята зетя на квакера, за когото бил купен.
След това в живота на тримата другари започнала нова линия от тежки изпитания, оказали се за седемгодишния Шам още по мъчителни от предишните.
Бил купен на безценица от собственика на лондонската гостилница “Коронованият лъв” мистер Роджерс, който се смятал за ненадминат ездач. За наказание за непослушанието той разделил Шам от Агба и котарака, приковал го към коневръза със желязна верига. Новият стопанин използвал твърди мерки, надявайки се, че чрез физическо отслабване да пречупи дивият нрав на берберина, който след раздялата си с Агба и Грпималкин от минута на минута ставал все по злобен.
Агба с котаракът се приютили в Лондон в някаква конюшня за грошове, редом с гостилницата “Коронованият лъв” Държали котарака заради това, че той ловувал мишки и това занятие се превърнало за него в насъщна потребност: иначе би умрял от глад.
Опитите на Агба да се види с Шам приключили с това, че заедно с котарака го заточили в Нюгейтската тъмница. Разбира се обществото на Грималкин разнообразявало заточението на Агба, но въпреки това много скоро тъга, най-ужасната, най-мрачната и отчаяната го овладяла. Напразно пазачът от време на време му носил сладости от икономката на квакера- единствено котаракът не ги пренебрегвал. Агба постоянно гледал безучастно през прозорчето на камерата, галейки машинално с едната ръка Грималкин, а с другата стискайки силно и яростно притискайки гъм гърдите си амулетите на Шам...
От съдбоносната стъпка – самоубийството, го спасило появата на престарялата херцогиня Малборо и нейния зет лорд Годолжин, които с мисия на милосърдие периодически посещавали затвора. Слухът за верноста на човека към коня, техния трети приятел, за необикновената привързаност на трите същества един към друг ги довел в килията на Агба.
Лорд Годолфин освободил Агба и котарака, откупил Шам от стопанина му.
С цената на въдворението на Шам, Агба и Грималкин в конния завод на лорд Годолфин привлякла вниманието на лондончани: “Агба водел несломеният Шам на повод, а на гърба на коня гордо възсядал, за голямо удоволствие на всички минувачи, котаракът.
В конният завод “Гог Магог” Шам си починал след своите скитания и заедно с Грималкин отново добил форма – козината на двамата приятели отново придобила своя предишен вид и блясък.
Ето такива приключения преживяли приятелите за две години
През пролетта на 1733 година в конезавода се появила разкошна капризна кобилка Роксана, в чиито вени също така течала благородна кръв.
Те били създадени един за друг – Шам и Роксана и Агба подпомогнал тяхното сближаване.
За своеволието си те били изгонени на стара ферма на 60 мили от конезавода под открито небе на паша. На Агба предоставили порутена хижа, парче хляб и слама за постеля, а на Гималкин му било добре навсякъде където се намирали неговите приятели и в полето в изобилие се намирали мишки.
Изминали още почти три години, преди щастието напълно и окончателно да се обърне към неразлъчната тройка. Синът на Шам и Роксана на бяганията в Ню маркет изпреварил всички свои връстници двулетки и показал небивала пъргавост.Усетил се лорд Годолфин че едва не погубил такъв ценен жребец като изгнаника Шам. Тримата приятели били върнати с почести в конезавода, при което Грималкин както винаги преди началото на пътя с два скока се оказал на гърба на виновника за добрите промени.
Минавали години. Потомството на Шам създало громка слава на конезавода на лорд Годолфин. Светът бил обязан на Шам за подобрението и обновлението на породата английски коне.
На мраморния фронтон на разкошната конюшня, която заемал Шам се появил позлатен надпис “Арабиан Годолфин” Английският лорд дал своето име на коня!
Преди така презираният Агба сега заемал много почетно положение и даже котаракът Грималкин започнал да усеща върху себе си отблясъкът на лъчезарната слава на Шам. Котаракът бил удостоен с високата чест да позира пред известният художник Стабс на знаменитата картина, запечатала Годолфин Арабиан, запазена дълго в библиотеката на конезавода на лорд Годолфин.
Починалият на 29 годишна възраст Шам погребали под навеса близко до конюшнята, поставяйки отгоре мраморна плоча, на която със злато било изписано името, присвоено му от лорда. Скоро след Шам починал и Агба, а Грималкин напуснал този свят много по рано от своите приятели.
Расказът за знаменитият жребец влязъл в повестта на неизвестен френски автор “Годолфин Арабиан. Историята на един кон” издание 1883 г. Възможно е в описанието на жизнените перипетии на тази тройка да има и сантиментално преувеливане. Но основата е истинска. Голямата дружба между човека, кона и котарака не е измислена.
Шам или Годолфин Арабиан оставил многочислено потомство и досега фигурира като родоначалник на английската чистокръвна верхова порода коне – жребецът Метчем (внука) и Эклипс (правнук) към които в настоящо време по мъжка линия принадлежат 85 % от победителите в надбягванията в света.

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 2:54 pm
от Selene
Много харесвам конете и имам опит с тях, но много малък. Тук имаме един кон, а на село са три. Безпородни са, дядо ми искаше да ги смени за руски тежковози. Яздя ги, впрягам ги - разбирам се с тях. Досега не са ме хвърляли и ритали, много са кротки, но и много ги е страх от дядо. Когато им се скара да седят мирно, цял час стоят впрегнати в каруцата и не смеят да мръднат. Любимите ми породи са арабската, шайрската и фризийската, но за жалост те все още са голяма рядкост в България.

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 3:21 pm
от hyla
wow, прекрасно инфо.

Първо добре дошъл във форума на зооманиа, радвам се че имаш интерес към животните.
На мен конете също са ми любимите, и аз мечтая някога да си взема някой красив кон, по възможност чистокръвен, мечтая да яздя.... но за сега е само мечта.

Изображение

A kakво мислите за понитата, те са изключително симпатични.

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 3:44 pm
от HERZLE
Благодаря, добре заварила :wink: Не просто интерес, животните са ми слабост! Обожавам ги просто! А да не говорим за конете, те са най, най за мен :) Радвам се, че историйката ви е харесала!
И ние имахме на село кон, всъщност сме имали няколко, дядо все ги сменяше, но вече не може да се грижи за такова голямо животни и сме ги махнали! Жалко, за мен беше огромна радост да се занимавам с тях! Невероятни животни са и мноооого интелигентни, за разлика от това което някой хора твърдят, че правели това което им се нареди! Глупости...

... и аз си имам една такава маааааааалка и скроооомна мечта - да имам Чистокръвен арабски жребец :oops: Нищо работа, само няколко милиона може би :roll: Но си струват, а? :wink:

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 3:55 pm
от hyla
определено, арабските са много красиви и мощни жовотни, безспорно най-добрите.

На мен животните също са ми слабост, още от малко много ги обичам всичките, но за много хора това е страно, ненормално, но нали за това си имаме зооманиа :wink:

Интересно ми е от къде научи за този форум, между другото може ш да ми говориш на ти.

Ако искаш разкажи за вашите коне, прадядо ми е гледал магарета, но е било отдавна и ако съм се била родила, то съм била прекалено малка...

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 4:04 pm
от Selene
Като каза понита, един човек тук от нашия район си взе чистокръвно шотландско пони за 1200лв. Много е сладко и си има една мъничка каручка. Направо като в приказка.

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 4:06 pm
от HERZLE
Права си затова, че на много хора им е странна нашата любов към животните! Но смятам, че няма абсолютно нищо странно в това! :? Напълно нормално си е, но някой се правят на интересни явно ... все едно да се каже същото за феновете на футбола или заклети фенове на някой стил музика и т.н... всеки си има слабости, какво по-човешко от това?!?!? :lol:
На село от както се помня сме имали всякакви животни, затова и толкова много обичам да ходя там, всяко лято плътно на село :) Но вече ние пораснахме, бабите и дядовците остаряха и... животните малко по малко ги премахнаха! :cry: Само ХЕРЦ остана, кокошките и овцете :) А коне и магарета сме имали много. Даже по едно време имахме млада кобила и едно магаре, луда работа беше, но кобилката си беше страхотна. Много ми беше гадно като я махнахме, понеже идваше в повече на дядо да гледа такива големи животни и да ги изхранва. А и крава имахме, така че представяш си за какво става дума :) Но с конете винаги е било много забавно, интересно е как всяко животно е различно! Никога не съм мислила, че са еднакви само защото са коне, но то това наистина е огромна разлика. Имали сме и доста луди животни, направо толкова своенравни, че чак опасни! Все ми се караха като бях малка - да се пазя, да внимавам ... страшна работа, а аз хич не мисля какво може да стане. имам голямо доверие на животните .... но мисля, че те го усещат!
Предпоследният ни кон умря и ми беше много гадно. Плаках доста време, докато свикна, че вече го няма. На всички ни беше гадно, цели 6 г. беше с нас!!! :cry: И беше много добро животно, работливо :wink: спокойно можеше да се занимава с него човек и да не се притеснява от нищо, красив кон! Но уви такава ми била съдбата! :cry:

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 4:22 pm
от Selene
И малко понита...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 4:26 pm
от Selene
Тарпаните - едни изчезнали вече диви коне.
Изображение
Изображение

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 4:39 pm
от HERZLE
Много хубави снимки с прекрасни животни, благодаря ти много :)
Понитата са сладури, особено когато малки дечица ги яздят, много мила гледка са! Миниатюрен вариант на големите си събратя КОНЕТЕ :wink:

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 4:55 pm
от HERZLE
красавци с атези араби, не мога да им се нагледам :wink:
Изображение
Изображение

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 7:07 pm
от HERZLE
Ооооооооо, оооо и пак ооооооо, божествени саааааааааааа! Малееееее само заради тези коне бих живяла в Арабия :wink: Е, само да не се отнасяха така с жените :?

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 7:15 pm
от Selene
Предполагам, че в Арабия са останали много малко такива коне. Повече има в богатите държави, които имат възможност да се занимават с развъждането им. Арабия има петролни кладенци и тям подобни, но поради постоянните бунтове и войни там коневъдството е позаглъхнало.

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 7:24 pm
от HERZLE
Може би е така, но все пак друго е да видиш това животно в свои води, нали?! Друго е и в някоя богата държава, пустинята си е пустиня, а те там са израстнали! :wink:
Ехеее, някой ден може и да ни се усмихне това щастие да видим истинските Арабски жребци :wink: :wink:

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 7:32 pm
от HERZLE
hyla написа:Интересно ми е от къде научи за този форум........


Ами за форума научих от Гугъл :wink: Отдавна исках да се включа към някой форум само за животни и наскоро намерих повече свободно време и цял ден се занимавах само стова! :) И ето резултатът, избрах този форум за постоянно! Вярвам не съм сгрешила :wink: :wink:

МнениеПубликувано на: Пет Авг 26, 2005 7:40 pm
от HERZLE
Разглеждайки старите си материали, се сетих за една историйка, доста интересна м/у другото :) Тя по-скоро се смята за легенда, но на мен ми е много приятна и инатересна и предпочитам да смятам, че е истина :oops:
Значи мноого, много отдавна, когато още пророк Мохамед бил сред живите отглеждал стадо арабски коне. Един ден решил да направи експеримент с тях, като ги изпита. Държал ги няколко дни без вода и храна, карал ги да работят, докато се изморят и така от сутрин до вечер! И след няколко дни, когато сметнал, че животните са вече достатъчно изморени, прегладнели и жадни, решил да действа! Преди това обаче им дал вода, да се напият. Всички се насочили към водата, но в същия момент Мохамед бил бойна тревога, при която обикновено конете се отзовавали на секундата при него! Този път обаче от толкова умора и изнемощялост, те не пожелали да се отзоват на повика му! Само 5 коня като чули тръбата на господаря си, веднага се насочили към него и покорно зачакали следващите му заповеди! Така Мохамед избрал тези 5 коня за начало на прословутата и легендарна порода Чистокръвен арабски кон! :) И до ден днешен е известна покорността и предаността на тези животни!

МнениеПубликувано на: Пон Авг 29, 2005 12:38 pm
от hyla
удивително, може и да е легенда, но във всяка легенда има и малко истина :wink:

МнениеПубликувано на: Пон Авг 29, 2005 12:44 pm
от hyla
снимките са прекрасни, направо уивителни.

Аз също много обичам да си ходя на село, но там имаме само 5 овце, 1 агне, което аз много обичам, но за жалост е мъжко, така че...
Имаме и кокошки, не повече от 30, пилета 3 котки, едната има и малки (3 ), и едно куче.

Ето това имаме на село, но и то не е малко.
Всъщност винаги когато съм си била на село това съм правила, по цял ден с тези животни, който са за предпочитане пред децата на село.

Животнита винаги са били най-добрите ми приятели, най-добре ме разбират :!:

МнениеПубликувано на: Вто Авг 30, 2005 11:52 am
от Maccarta
http://www.ultimatehorsesite.com/ :lol:

Пробвайте го готин сайт е. :wink:

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 13, 2005 12:09 pm
от hyla
Сега в неделя един кон трябваше да ни оре картофите ( щото ние садиме по неколко дакара :wink: ). да ама коня си имаше др намеренея :wink: :wink: :wink:
тръгна да оре, обаче почна да гяволува, да излиза от каишите, да застава напреко..............тича на беком, после рязко спира.... и картофите останаха за другата седмица :wink: :wink: :wink: :o :D :D

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 13, 2005 1:28 pm
от Georg
:D :D :D Тоя кон сам ли си предложи услугите?Другата седмица му кажете да дойде с мениджъра си /ако си няма - с майка си/, да го питаме на какво го е научил.

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 14, 2005 10:15 am
от hyla
Абе коня много зима, не знам за какво ти е, ама да знаеш че тарифата му е голяма.
Ние не му платих достатъчно, и ето... не иска да ни свърши работа... Брей, ама и животните се научиха... :wink: :wink:

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 24, 2005 3:14 pm
от HERZLE
Хей, как сте? Аз се позагубих за известно време, но гледам тук темата си върви, много се радвам затова! :wink:
Инатливо конче сте си намерили за нивата :-))) И те си имат настроения, как ще го карате ако той неще
:lol:

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 26, 2005 12:11 pm
от hyla
ми, отказа се. после си намерсихме една много едра и здрава кобилка, която ни свърши работа... много красива беше :wink:

МнениеПубликувано на: Пон Авг 27, 2007 1:39 pm
от I_Lof_Horses
Здравейте!Както виждате аз сам нова и като видях,че в този форум има коне реших да се добавя и аз 8) ...Много харесвам тези животни.Самата аз си имам пони.Казва се Фюри и не е много малак.Около 4-5 годишен е.Той е шотланско пони.Сега ще си взимам един кон.Казва се Ники Бой и е смеска между Рисак и Източно Български,който се продава за 5000 лева.Ето снимки и на тях:
Фюри:
Изображение
Изображение
Изображение
Ники Бой:
Изображение
Изображение
Други снимки после,че сега ме марзи да качвам :lol: ...

МнениеПубликувано на: Пон Авг 27, 2007 4:39 pm
от zoomaniak
Къде си ги правила тези снимки...

МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 10:51 am
от I_Lof_Horses
zoomaniak написа:Къде си ги правила тези снимки...

Еми на Фюро сам му ги правила до една конна база.А на Ники не сам ги правила аз :wink:

МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2007 2:18 pm
от zoomaniak
I_Lof_Horses хубави снимки - покажи още ако имаш

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 03, 2007 10:09 am
от I_Lof_Horses
zoomaniak написа:I_Lof_Horses хубави снимки - покажи още ако имаш

Мога мога :lol: :
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
За сега ви стигат толкова :lol: 8) [/img]

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 04, 2007 9:11 am
от COLUBER
Btw къде го гледате тва пони?

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 16, 2007 4:39 pm
от hyla
Много са сладки! Браво :) Искам и аз конче :D :D :D
А къде в София може да се гледа кон? Че на една приятелка са й подарили, пък няма къде да го гледа, освен на терасата си :lol: :lol:

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 16, 2007 5:16 pm
от COLUBER
hyla написа:Много са сладки! Браво :) Искам и аз конче :D :D :D
А къде в София може да се гледа кон? Че на една приятелка са й подарили, пък няма къде да го гледа, освен на терасата си :lol: :lol:

Кой е подарил кон на някой, който няма къде да го гледа Изображение иначе на терасата добре ми звучи Изображение

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 19, 2007 6:14 pm
от adi
ей дайте сериозно по темата че аз съм този някой на който подариха кон а терасата няма да му стигне :)

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 19, 2007 7:55 pm
от zoomaniak
Трябва да си наемеш в някоя конна база място за коня - в зависимост от таксите на конните бази е и условията които предлагат - храна + подслон - само подслон и т н.....

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 19, 2007 9:42 pm
от COLUBER
В конните бази за съжаление е много скъпо, но ти май нямаш друг избор. Иначе освен храна и подслон се плаща и труда на хората за тва, че го гледат и ако искаш коня да се разхожда, а не да седи само в бокса пак плащаш допълнително... Аз ти предлагам базата Хан Аспарух, там добре ги гледат :)

МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 7:48 pm
от doktora
пич готини коне и мене ма кефиат конете страшни животни бих казал бойестжени раджам се 4е влезнах ж тоиа фором абе пичове сичкили имате коне a да потам колко пари струват балгарските породи коне

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Вто Фев 05, 2008 10:14 pm
от dg_yordanova
Изображение

12 години съм тренирала езда.Никога няма да забравя това,което са ми дали конете...
Веднъж един приятел,който е пилот-изпитател на боен самолет,ми обясняваше какво е усещането да вдигнеш и контролираш металното чудовище във въздуха.А аз му разказах какво е под теб да има 500 кг,които ти се доверяват напълно,и които можеш да контролираш само с жест...Уникално е просто...

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Вто Фев 05, 2008 11:54 pm
от COLUBER
dg_yordanova написа:А аз му разказах какво е под теб да има 500 кг,които ти се доверяват напълно,и които можеш да контролираш само с жест...Уникално е просто...

Изображение

ПС: Каква порода е тоя шарен кон? От къде мога да си намеря и аз такъв?

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Сря Фев 06, 2008 12:03 am
от mommovet
Ако снимката е авторска - поздравления..

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Сря Фев 06, 2008 1:04 am
от bu6i
mommovet написа:Ако снимката е авторска - поздравления..


Да бе ...... :lol: А кончето не е ли някакъв мустанг.... :?:

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Чет Фев 07, 2008 11:53 am
от dg_yordanova
Не е авторска разбира се,просто си падам по всичко петнисто :oops:
Моя далматин също го водех често на базата докато тренирах.
За породата не съм сигурна .Виждала съм на живо единствено в Чехия такъв кон,и той беше бял с черни петна.

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Чет Фев 07, 2008 5:31 pm
от SIO
Appaloosa е породата... Среща се в още доста разновидности...

Изображение

Изображение

Изображение

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Съб Фев 09, 2008 1:56 pm
от dg_yordanova
Ето това ми е мечтата...черен арабин forum_simp0097 forum_simp0097 forum_simp0097
Изображение

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Сря Фев 27, 2008 2:52 am
от zoomaniac979
Страхотни животни!

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Сря Фев 27, 2008 3:28 am
от zoomaniac979
И още една

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Сря Фев 27, 2008 3:34 am
от zoomaniak
Може ли да помоля да ЛИНКВАШ снимки - които са във ИНТЕРНЕТ качени вече... :ai: smiley23

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Сря Фев 27, 2008 12:04 pm
от COLUBER
zoomaniac979 написа:И още една

Това дунавец ли е или го бъркам?

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Сря Фев 27, 2008 4:11 pm
от gari
И аз съм фен на конете, обаче един елементарен въпрос ме мъчи от години - колко години е средната продължителност на живота на коня? Объркана съм. На едно място четох 20, на друго - 60! Та някой знаели със сигурност. А максимално?

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Сря Фев 27, 2008 5:19 pm
от COLUBER
60 може да е някъв рекорд. Обикновено до към 30-40. Но след 20.

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Чет Фев 28, 2008 4:22 pm
от SIO
Фризантиец е... Ама нещо не е чистокръвен.. Прекалено малко окосмение има, но си има фризантийска кръв... :bs:

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Чет Мар 27, 2008 8:02 pm
от ivityyy
Обичам конете! Всички се чудят защо толкова ги харесвам, но тези животни са специални за мен :ba: Шести клас съм, яздя много добре и имам да пиша доклад за тях.

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Чет Мар 27, 2008 8:04 pm
от ivityyy
:thankyou: ще ви пратя и снимки

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пет Апр 25, 2008 3:23 pm
от Agatha
Веднъж ми се случи нещи доста вълнуващо!! В една местност в родопите бях на разходка и когато пътеката се закри отстрани с рани храстчета и малки дръвчета както си ходихме и от всички страни започнаха да галопират коне,уплашени от стъпките ни. Диви коне,притежание на Абсолютно никой:) Бяха около двайсетина :ai: Уплаших се , но и страшно се развълнувах,страхотно беше! Опитах се да се доближа но... Не дават да ги доближиш на повече от 5 метра,бягат! Единствено опасно близко успях да видя едно жребче,което явно като най-малко беше и малко по-... наивно и се доближи до мен от любопитсво,а другите бягаха... icon_dontknow

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пет Апр 25, 2008 4:18 pm
от COLUBER
Agatha написа:Веднъж ми се случи нещи доста вълнуващо!! В една местност в родопите бях на разходка и когато пътеката се закри отстрани с рани храстчета и малки дръвчета както си ходихме и от всички страни започнаха да галопират коне,уплашени от стъпките ни. Диви коне,притежание на Абсолютно никой:) Бяха около двайсетина :ai: Уплаших се , но и страшно се развълнувах,страхотно беше! Опитах се да се доближа но... Не дават да ги доближиш на повече от 5 метра,бягат! Единствено опасно близко успях да видя едно жребче,което явно като най-малко беше и малко по-... наивно и се доближи до мен от любопитсво,а другите бягаха... icon_dontknow

Звучи много яко :ag: сори обаче, че ще трябва да те разочаровам, но "диви коне, притежание на никой" в България мисля, че няма. Има една практика, с която не съм особено съгласна - човек или фирма притежава стадо коне, пуска го един сезон в планината или някъде и друг сезон идва и си събира каквото е останало. Понякога даже от време на време може някой да отиде да ги потърси и това е. Хората го правят за да не се налага да дават пари за храна на животните, хора които да ги гледат и тн. Някои от нашите коне ги "купихме" така от гората. Качваш се на кон с собственика или там някой и отиваш да си търсиш "див" такъв, харесваш си някой и си го хващаш. Разбира се, може и да си откраднеш, но както си установил трудно може човек да ги доближи :ad:

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 12:56 am
от Agatha
COLUBER , Ти не ме разочарова,но определено ме озадачи!! hsuh Бях чула тогава,че това стадо е било там от доста време в този район (Село Черничино,Близо до Маджарово,хасковска област) и никой не се интересувал за тях,била подадена молба конете да се приберат или нещо подобно бях чула тогава,мисля,че ще излъжа. :ah: Понеже там има малки порутени къщички,планински и стопаните се оплакват от конете. Никой обаче не искал да ги прибере поради липсата на финансови средства.

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Чет Юли 17, 2008 6:53 pm
от drebcho i glamcho
Малко снимчици и от мен на любимите ми животни . [2154.gif]
IMG_3698 1.jpg
IMG_3699 1.jpg
IMG_3701 1.jpg


Някой знае ли, каква точно е тази порода ?

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Чет Юли 17, 2008 8:07 pm
от mimi
Тъкмо видях тази тема и се сетих днеска пътувайки с автобус 11 видях едни мангали с кон. Горката животинка бъркаше в кофата да си вади храна icon_bawling ,а колко беше красива!!! Толкова е типично за циганите да се държат лошо и даже изобщо да не се грижат за животните си :( . Всеки човек който се държи лошо и не се грижи за животното си може спокойно да се нарече циганин. Все пак трябва да им забранят на тези хора да гледат коне. Така ми е жал като видя някой измършавял мръсен кон fing23

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Чет Авг 07, 2008 2:28 pm
от ZUKI
Прекрасни животни са, супер грациозни и т. н. :bs: Преди една седмица се правих на каубойка и се качих на една кобилка и всичко беше прекрасно, не ме хвърли както очаквах icon_wavey

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 3:54 pm
от eli11
Wodrerful Horses; 2:23; от: mukyhorse; 34 снимки - http://www.vbox7.com/play:acf2b7a5
Има много хубави снимки на коне :ba: И песента е много хубава.

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 22, 2008 9:19 pm
от marsch
http://www.vbox7.com/play:acf2b7a5 - има много хубави снимки на коне. и песента е много хубава

Страхотни снимки , конете са любимите ми животни. За съжаление си нямам собствен (все още) , но ездата е любимото ми занимание :horserun:

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 28, 2008 5:32 pm
от dinooooooooooooo
на мен пък са ми любими тинкерите и след 2-3 години ще се сдобия с един такъв не мога да дочакамтоэи момент

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пет Окт 03, 2008 10:18 pm
от marsch
Можеш ли да пуснеш някоя снимка , от 25 год. яздя ама за такава порода не съм чувала - винаги могеш да научиш нещо ново. ( да не би да имаш предвид ТРАКЕНЕН ?) Инак на мен са ми любими холщайнер и олденбург - падам си по обездката .

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пет Окт 03, 2008 10:45 pm
от horse_girl
Конете са непросто моя слабост...те са моята любов.Няма нищо по-красиво, истинско и чисто от коня.Аз имам две кобили-безпородни.Единствените живи същества с които мога да споделя това което ме гневи, ровичка и напира да излезе отвътре.Те няма да ти отговорят, но ще ти отвърнат с истинска обич и приятелство.Конете са единствените животни, които няма да ти посегнат, дори и на шега има една мисъл която аз много харесвам и от личен опит знам че е вярна-"Кучето гледа на човека като на господар.
Котката смята, че тя е господар на човека.А конят гледа човека в очите и знае, че са равни."

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пет Окт 03, 2008 10:49 pm
от horse_girl
Ще дам и аз едно клипче, ако може :roll: - http://www.vbox7.com/play:f301304b

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 12:24 am
от horse_girl
dg_yordanova написа:А аз му разказах какво е под теб да има 500 кг,които ти се доверяват напълно,и които можеш да контролираш само с жест...Уникално е просто...COLUBER написа:ИзображениеПС: Каква порода е тоя шарен кон? От къде мога да си намеря и аз такъв?

Породата може да е Апалуза както каза SIO ама може и да е Кнабструп, които до един са петнисти не като Apaloosa:
Изображение

Изображение

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 3:09 am
от sasin
Ееее че яко клипчеее :ay:

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 12:08 pm
от dinooooooooooooo
не тинкер тях ги има само на 1 място в България в 1 село близо до варна icon_dontknow

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 2:23 pm
от horse_girl
sasin написа:Ееее че яко клипчеее :ay:

Мерси мое е. embarrasssed

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 6:23 pm
от sasin
Предположих :ad: Тук повечето са големи творци :sunny:
Освен и нас да ни научиш да ги правим :ap:

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 9:41 pm
от horse_girl
Едва ли има нужда. :ab:

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пон Окт 13, 2008 7:58 pm
от marsch
Видях ТИНКЕРите (в сп.ЕЗДА има няколко обяви) - големи симпатяги :bs:

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пон Окт 20, 2008 10:29 pm
от horse_girl
Дам и аз мн ги харесвам! :ba:

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Нед Ное 09, 2008 12:26 pm
от hyla
Ако искате кон, но живеете в апартамен и смятате, че е невъзможно да го гледате вижте това:

Габровец гледа кон в банята си
Габровецът Петко не е чел “Пипи Дългото чорапче”, но и той като героинята на Астрид Линдрен се грижи добре за коня си.
За разлика от Пипилота, която може да вдигне любимеца си на ръце и да го постави на верандата, нашенецът отглежда своя кон в... банята на общинското си жилище. “Помещението е толкова разрушено, че не можем да го ползваме. Поне моят Шампион да е на топло”, оправдава се Петко. След многобройните сигнали на съседите и проверките на общината конят изчезвал денем. Но вечер пак го прибирали в банята. Вчера Петко получи заповед от общината да отстрани окончателно животното от жилището.
Преди половин година “Труд” разкри още един кон в общински апартамент - тогава в столичния кв. “Дружба” точно срещу районното кметство.
Габровският Шампион не е единственото животно, което дели жилище със стопаните си в града на хумора. Семейство Ценови отглеждали 8 месеца в хола си маймунка, 3 калифорнийски заека и 4 персийски котки. Миризмата от дома им обаче вбесявала съседите. И собствениците решили да дадат маймунката Чита в зоопарк. Те едва успявали да почистят след облекчаването на физиологичните й нужди и дори били принудени да й слагат памперс.
Сега Ценови се радват само на трите заека и котките. Техни съседи ги натопили, че семейството отдавна гледало дългоушковци, но щом пораснели, им теглели ножа и си готвели вкусни яхнии. Хората обаче ще трябва да се разделят с животните, защото от общината заплашват да ги изгонят от ведомствения апартамент.
в. Труд
http://www.bgfactor.org/news.php?cm=13&nid=38527


:ajaweki: :ajaweki:

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Съб Ное 15, 2008 11:35 am
от marsch
нещо много въздействащо : http://www.youtube.com/watch?v=6X4jhl9_uh4

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Чет Дек 11, 2008 4:55 pm
от meri
Ето един сайт с много информация и полезни съвети за любителите на конете:

http://www.ksk-bg.com/index.php?option= ... &Itemid=67

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Нед Фев 15, 2009 5:10 pm
от archy
http://www.kefche.com/video/favorite/2063744/
http://www.kefche.com/video/favorite/1669942/
преди година ходих от училище на море но в нещо като къщички в гората до тях имаше гооляма поляна там един циганин гледаше пони ,кон и нещо между пони и кон .за половин час взимаше 5 лв там яздех всеки ден но един ден той пусна кобилата рита която яздех да я ъправлавам аз но тя тръгна по другия кон заедно с мен аз се държах но понеже и8мше само узда се преметнах през главата му и паднах но не казах на госпожата и най добрата ми приятелка ми помагаше

хубавото е цхе аз пак си яздя

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пет Мар 06, 2009 8:52 am
от meri
Конете са били опитомени преди повече от 5500 години

Изследователите откриха доказателства, че човекът е опитомявал коне и ги е използвал за месо, транспорт и мляко поне 1000 години по-рано, отколкото се смяташе, предаде АФП.

Екип археолози откри убедителни доказателства, че казахстанската култура Ботай е опитомявала коне още преди 5500 години.

"Ключовото тук е, че те не са били просто опитомени", подчерта водещият изследването Алън Аутрайм от университета на Екзетър. "По това време те вече са ги ядeли, яздели, доели, което подсказва, че времето на опитомяването е още по-рано".

Той добави, че промяната на датата на опитомяването на коня има голямо значение за разбирането ни за древните общества. "Опитомяването на конете е имало огромно социално и икономическо значение, като е довело до напредък в комуникациите, транспорта, производството на храни и военното дело".

Екипът е направил откритието си след изучаване на кости и зъби от коне, открити на изток от Урал в северен Кaзахстан. Като сравнява останките с останки на диви коне от същия период, те са успели да докажат, че опитомените коне са били подложени на селекция.

По челюстите им има и следи от мундщук, които доказват, че те са били опитомявани. С помощта на нова технология е открити и следи от мазнина от конско мляко в керамика, открита на мястото на разкопките. Кобилешкото мляко още се пие в Казахстан и често се подлага на ферментация, за да се получи леко алкохолна напитка, наречена кумис. Изследването е публикувано в списание Science.

http://science.actualno.com/news_225051.html

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Нед Мар 08, 2009 7:55 pm
от marsch
А, бе , хора никой ли не е гледал конно състезание за Тодоров ден? Няма ли снимки? Аз бях във Войводиново - много народ имаше , а малко състезатели :ap:

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Нед Мар 08, 2009 8:23 pm
от jiff
Ами дай твоите снимки като си гледала :bs:

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пон Мар 09, 2009 12:19 pm
от marsch
нямам време да снимам защото съм от организаторите ..... ама състезания имаше на много места....
Мога само да споделя, че беше много малко състезание , а размотаването - огромно. Имаше едно леко падане , за щастие без последствия. Конете скачаха прилично , ама нямаше много деца за което ме е яд - трябва да се привлекат повече млади . Ама как става не ми е ясно . Останала съм с впечатлението че днешните деца са малко мързеливи .

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пон Мар 09, 2009 12:21 pm
от drebcho i glamcho
marsch написа: Останала съм с впечатлението че днешните деца са малко мързеливи .

Не децата :ab: родителите са мързеливи smiley24

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пон Мар 09, 2009 1:30 pm
от marsch
При нас е обратното - аз се чудя как да заинтерисувам моята госпожица да язди . Уж и харесва ама язди един месец и умалява.

Re:

МнениеПубликувано на: Пон Мар 23, 2009 12:37 pm
от archy
[Мога мога :lol: :
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
За сега ви стигат толкова :lol: 8) [/img]

[/quote]защо кончето е с нашийник hsuh

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пон Мар 23, 2009 6:14 pm
от meri
Алергична към трева кобила живее с хай-тек мантия

Невероятно, но факт: петгодишната кобила Пандора е алергична към всякакви треви.

Поради този факт стопанката й Емили Пиърс, която е ветеринарна медицинска сестра, я разхожда със специално наметало и маска за главата и шията, съобщи в. "Дейли мейл".

Пандора носи на гърба си шведско наметало за 185 британски лири от хай-тек дишаща тъкан на основата на полиестер и специални чорапи на краката.

Те обикновено защитават конете от ухапвания на насекоми. Кройката на наметалото и чорапите е такава, че позволява на животното да се движи свободно.

Шията и главата на кобилата, включително муцуната и очите й са скрити зад фина маска за 50 лири. Едно-единствено стръкче трева е достатъчно, за да започне кобилата да се задъхва и тялото й да се покрие с големи и болезнени циреи.

Храната на алергичната кобила се състои от специална смес от плява от захарно цвекло и соево масло, както и 15 антихистаминови таблетки на ден. Не е ясно каква е причината за появата на тежката алергия.

Ветеринарят Питър Фентън казва, че в практиката си е срещал само други два случая на коне, алергични към трева, но алергията им е била по-слаба.

http://curious.actualno.com/news_228483.html

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пон Мар 23, 2009 6:25 pm
от COLUBER
meri написа:Алергична към трева кобила живее с хай-тек мантия

Невероятно, но факт: петгодишната кобила Пандора е алергична към всякакви треви.

Поради този факт стопанката й Емили Пиърс, която е ветеринарна медицинска сестра, я разхожда със специално наметало и маска за главата и шията, съобщи в. "Дейли мейл".

Пандора носи на гърба си шведско наметало за 185 британски лири от хай-тек дишаща тъкан на основата на полиестер и специални чорапи на краката.

Те обикновено защитават конете от ухапвания на насекоми. Кройката на наметалото и чорапите е такава, че позволява на животното да се движи свободно.

Шията и главата на кобилата, включително муцуната и очите й са скрити зад фина маска за 50 лири. Едно-единствено стръкче трева е достатъчно, за да започне кобилата да се задъхва и тялото й да се покрие с големи и болезнени циреи.

Храната на алергичната кобила се състои от специална смес от плява от захарно цвекло и соево масло, както и 15 антихистаминови таблетки на ден. Не е ясно каква е причината за появата на тежката алергия.

Ветеринарят Питър Фентън казва, че в практиката си е срещал само други два случая на коне, алергични към трева, но алергията им е била по-слаба.

http://curious.actualno.com/news_228483.html

Много по-лесно ще е да изкопатят тревата от заграждението на коня и да сложат пясък, вместо да го покриват с разни глупости.

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пон Апр 27, 2009 10:21 am
от archy
Молитвата на коня !

Аз искам да бъда твой верен приятел, а не твой роб.
Говорu с мен, аз винаги ще те разбера.
Ще те отнеса, където пожелаеш.
Имай ми доверие – така ще избегнеш много опасноти.
Предстои ли ти битка, повикай ме, аз ще те пазя.
Не се замисляй, ако трябва да ме натовариш, аз ще издържа.
Храни ме, пои ме, грижи се за мен и когато свършва деня, ми дай сухо и чисто убежище.
Говори с мен, твоят глас е също така важен за мен, колкото и повода.
Глези ме от време на време и аз ще ти служа с удоволствие и ще те обикна.
Не ме удряй, не ме ритай. Просто ми дай възможност да разбера какво искаш от мен.
Наблюдавай ме, когато не изпълнявам командите ти, огледай, ме може би нещо не е наред.
Ако отказвам храна, провери зъбите ми.
Не връзвай главата ми в неудобно положение и не ме лишавай от единствената ми защита от мухите, връзвайки опашката ми.
Не пуши в конюшнята, аз мога да изгоря, докато си пиеш виното.
И последно, стопанино, когато силите ме напуснат, не ме гони, не ме продавай на зъл човек, остави ме спокойно да живея до края на дните си и Господ ще те възнагради

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пон Апр 27, 2009 12:44 pm
от marsch
archy написа:Молитвата на коня !

Аз искам да бъда твой верен приятел, а не твой роб.
Говорu с мен, аз винаги ще те разбера.
Ще те отнеса, където пожелаеш.
Имай ми доверие – така ще избегнеш много опасноти.
Предстои ли ти битка, повикай ме, аз ще те пазя.
Не се замисляй, ако трябва да ме натовариш, аз ще издържа.
Храни ме, пои ме, грижи се за мен и когато свършва деня, ми дай сухо и чисто убежище.
Говори с мен, твоят глас е също така важен за мен, колкото и повода.
Глези ме от време на време и аз ще ти служа с удоволствие и ще те обикна.
Не ме удряй, не ме ритай. Просто ми дай възможност да разбера какво искаш от мен.
Наблюдавай ме, когато не изпълнявам командите ти, огледай, ме може би нещо не е наред.
Ако отказвам храна, провери зъбите ми.
Не връзвай главата ми в неудобно положение и не ме лишавай от единствената ми защита от мухите, връзвайки опашката ми.
Не пуши в конюшнята, аз мога да изгоря, докато си пиеш виното.
И последно, стопанино, когато силите ме напуснат, не ме гони, не ме продавай на зъл човек, остави ме спокойно да живея до края на дните си и Господ ще те възнагради


:ba: много е поучително

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пон Апр 27, 2009 1:12 pm
от COLUBER
Много е готино, само дето не всичко е вярно. Коня много често знае какво искаш от него но нарочно не го прави я на инат я щот го е шубе...

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пон Апр 27, 2009 2:14 pm
от marsch
COLUBER написа:Много е готино, само дето не всичко е вярно. Коня много често знае какво искаш от него но нарочно не го прави я на инат я щот го е шубе...

.....или защото го е страх от теб....не знае в кой момент какво ще последва...
Ако коня се привърже към стопанина си се раздава наистина от сърце ....тогава не проявява инат ...ама това е доверие което се гради много бавно.

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Вто Май 12, 2009 4:03 pm
от horse_girl
Не е вярно, аз постигнах мн добра връзка с моите коне само за седмица.Винаги когато се отвържат седят на същото място, а не бягат.

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Вто Май 12, 2009 9:15 pm
от COLUBER
horse_girl написа:Не е вярно, аз постигнах мн добра връзка с моите коне само за седмица.Винаги когато се отвържат седят на същото място, а не бягат.

Нарича се стаден инстинкт :ag: свикват да стоят заедно и на мястото, където ги хранят някакси. Наще коне имат цяла планина да бягат но всяка вечер си се прибират :ap:

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пон Юни 15, 2009 1:46 am
от Mira_X
archy написа:Молитвата на коня !

Аз искам да бъда твой верен приятел, а не твой роб.
Говорu с мен, аз винаги ще те разбера.
Ще те отнеса, където пожелаеш.
Имай ми доверие – така ще избегнеш много опасноти.
Предстои ли ти битка, повикай ме, аз ще те пазя.
Не се замисляй, ако трябва да ме натовариш, аз ще издържа.
Храни ме, пои ме, грижи се за мен и когато свършва деня, ми дай сухо и чисто убежище.
Говори с мен, твоят глас е също така важен за мен, колкото и повода.
Глези ме от време на време и аз ще ти служа с удоволствие и ще те обикна.
Не ме удряй, не ме ритай. Просто ми дай възможност да разбера какво искаш от мен.
Наблюдавай ме, когато не изпълнявам командите ти, огледай, ме може би нещо не е наред.
Ако отказвам храна, провери зъбите ми.
Не връзвай главата ми в неудобно положение и не ме лишавай от единствената ми защита от мухите, връзвайки опашката ми.
Не пуши в конюшнята, аз мога да изгоря, докато си пиеш виното.
И последно, стопанино, когато силите ме напуснат, не ме гони, не ме продавай на зъл човек, остави ме спокойно да живея до края на дните си и Господ ще те възнагради

Това ми напомня за "Черния красавец". Има много истина в него. :ab:

Re: за КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Сря Юли 29, 2009 9:49 am
от gerincetoooy
Породата може да е Апалуза както каза SIO ама може и да е Кнабструп, които до един са петнисти не като Apaloosa:


http://www.sonestafarms.com/images/apollonnewtrot3.jpg

За мен това е warmblood и се казва Аполон мисля има страница за него

http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... 8%26um%3D1
:horserun:

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Вто Дек 01, 2009 1:04 am
от Borryslava
Обожавам конете!Това са едни ПРЕКРАСНИ същества, изключително красиви и нтелигентни!
Моя мечта е някой ден да имам възможността да отгледам такова животно... :ba:

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 8:20 pm
от h0rses
Много хубави историйки има тук :bv: Дано мечтите Ви - да имате кон, да се сбъднат :ab: .. Всъщност, аз още от малък много си обичам животните - най-много конете, разбира се :ba: Аз много обичам да си рисувам, особено коне и докато го правя си мечтая за конче. Е, ето че мечтата ЩЕ ми се сбъдне. Баща ми ми каза, че ще си имам малко конче :ba: ... ами някой от Варна, който язди в конната база във Виница да знае нещо за училището за жокеи - дали има, от каква възраст се започва .... :bp:

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 8:58 pm
от horse_girl
Хей, h0rses, радвам се че се срещнахме и тук (аз съм horses_are_beauty). Много е хубаво, че ще си имаш конче. Грижите ще са много, но усилията ще си струват. Защо не качиш снимки когато имаш?

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 10:51 pm
от h0rses
Охо, разбира се, че ще кача снимки. И още как :ba: Ти имаш ли кон. Знам поне, че яздиш. Дай някоя снимка forum_simp0065 :bs: forum_simp0065

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Нед Дек 27, 2009 4:00 pm
от horse_girl
Ами, да имам 3 коня.Моя снимка или на конете ми? Е, ще дам и двете:
Ето ги моите коне, малко след като пристигнаха при мен, затова са още мръсни, със зимния косъм и леко недохранени...
Изображение-Блага
Изображение-и малкият Роси, който беше в доста лош вид, очевидно
Апаратчето ми се повреди и затова не можах да снимам третия си кон, който дойде по-късно, с впит в главата му оглавник.
Ето и моя снимка на хиподрума:
Изображение

Re: ЗА КОНЕТЕ :-)

МнениеПубликувано на: Нед Дек 27, 2009 5:19 pm
от h0rses
horse_girl, това конче с което си на хиподрума как се казва. Колко е лъскаво и красиво ... :ba: :ax: ... ако може, качи още негови снимки forum_simp0065