Страница 1 от 1

Стенно гущерче

МнениеПубликувано на: Пет Апр 03, 2015 5:29 pm
от Reptile322
Здравейте, наскоро открих едно малко стенно гущерче. Понеже винаги съм искала такова реших да го задържа. Купих му терариум с размери 60 на 30 на 30 и го украсих. Гледах да има повече места за криене. Гущерчето е много спокойно крие се а когато го хвана то стои на ръката ми без да бяга. Открих че му харесва да се грее до лаптопа :ag: и за това всеки ден го слагам а той си мирува. Понеже ми е жал да го държа в терариум го пускам да се разхожда из стаята ми. Един ден докато ходех да му взимам паяци той се беше скрил зад пердето :ag: .


Проблема е че не иска да яде паяци. Пробвах и с плужеци но не ги яде. Не е ял от 3 дена и ме е страх да не му стане нещо.Някой има ли идея как да го накарам да яде? Или го храня с грешните неща... Нямам никаква идея помогнете! Много го обичам и не искам да му стане нещо :( .

Re: Стенно гущерче

МнениеПубликувано на: Пет Апр 03, 2015 9:44 pm
от meri
Ако наистина го обичаш, пусни го на свобода.

Re: Стенно гущерче

МнениеПубликувано на: Съб Апр 04, 2015 8:52 am
от Reptile322
Да.... това и направих.

Чудно ми е че преди няколко дена му бях сложила около 6 паяка. Той ги изяде дори и един щурец. Принципно в момента стои на терасата ни и не иска да си тръгне днес мисля да ида в горичката и там да го пусна. Знам че обичат да се катерят по дърветата. Гадно ми е че ще трябва да се сбогувам с него, а и дадох толкова много пари за терариума и всичко вътре в него.. Може ли да ми дадете идея за някои други гущери които мога да си взема??

Re: Стенно гущерче

МнениеПубликувано на: Нед Апр 05, 2015 4:15 pm
от Reptile322
Имам малък проблем...
Днес намерих 2 малки гущерчета в терариума.... Да очаквам ли още???
Взех гущера отново(понеже той живее пред блока ни). Пуснах го при тях. Той стоя стоя накрая отиде под дървото или каквото е там.. :Д след това малките го последваха. Тя беше легнала а те се бяха увили около нея. Реших да ги оставя малко. За сега някой има ли идея с какво да ги храня? Следващата седмица смятам да ги пусна на свобода. Ходих да купя нагревателна лампа.

Малките нямат опашки. Това проблем ли е? Ще се радвам да чуя съвети от вас за храненето им и какво да правя занапред. :ay: