[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Сухи храни за костенурките
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Сухи храни за костенурките

Сухи храни за костенурките

Мнениеот meri » Пет Май 06, 2011 5:35 pm

Сухи храни

Всички костенурки се делят на растителноядни и месоядни.И за двата вида съществуват сухи храни.Основните фирми -производители на тези храни са Tetra и Sera.

Tetra

Водни костенурки:

ReptoMin Baby

Суха храна за малки и подрастващи костенурки.В нейния състав влизат макро и микро елементи, витамини,способствуващи растежа и развитието на младите водни костенурки.Храната може да се използува и като основна- в нея влизат всички хранителни елементи,необходими за влечугите.

ReptoMin

Храната е основно за възрастни костенурки.В нейния състав влизат субпродукти, витамини и микроелементи, необходими за нормалната жизнена дейност на всички видове водни костенурки във всяка възраст.

ReptoMin Energy

Тази храна 60% се състои от светлочервено червейче и гамарус, което обогатява запасите им с мастни киселини. Използува се като енергийна добавка към другите храни,за това не се препоръчва за основна храна. Производителите също препоръчват да се използува за укрепване на имунитета и профилактика против хиповитаминоза,нейния състав нормализира обемнните процеси в организма на костенурките и стимулира имунитета.

ReptoMin Menu

Тази храна е разделена на четири части и компонентите не трябва да се смесват помежду си.

В състава влизат:

- Храни, стимулиращи растежа на организма;

- Храна с повишено количество калций за укрпеване на костите;

- Гамарус;

- Мини скариди.

Храната може да се използува като основна,много е удобна за определяне на вкусовите предпочитания на животното.

Сухоземни костенурки:

Tortoise

Сухата храна за всички видове сухоземни костенурки може да се използува и като основна.Нейния състав е разработен така,че храната е много добър източник на хранителни вещества, витамини и микроелементи. При наличие на ултаравиолет, постоянното хранене с тази храна не допуска развитието на рахит и хиповитаминоза.При използуване се препоръчва да я заливате с филтрирана вода,за да бъде по-удобно приемането на храната.Подхожда както за млади,така и за възрастни костенурки.

Iguana

Тази храна е разработена за игуани,но нейните растителни компоненти подхождат и за растителноядните костенурки.Характерната особеност на тази храна е в това, че тя не отстъпва на имуностимулаторите- много херпетолози я препоръчват за основна храна на сухоземни костенурки в зимния период, за избягване на патологичен сън.

Sera:

Водни костенурки:

Reptil professional carnivor

Тази суха храна се състои от два компонента.Гранулите са във форма на диск: външната част е набор от мазнини и протеини; ядрото- най-необходимите витамини и микроелементи.За подобряване на храносмилателните функции в ядрото се добавят и морски водорасли.Тяхното присъствие нормализира обменните процеси в организма на костенурките.Храната подхожда за използуване и като основна храна.

Raffy Baby-Gran

Храна за млади костенурки с повишено количество минерали,макро и микроелементи.Стимулира растежа на младия организъм.Използуването на тази храна при наличие на ултравиолет предовратява развитието на рахит при младите костенурки.

Raffy P

Подходяща е за възрастни морски костенурки,като основна храна.В процес на приготовление в тази храна се използуват растителни и животински компоненти,необходими за нормалния растеж и хранене на водните костенурки.

Raffy Mineral

Тази храна не трябва да се използува всекидневно,гранулите не потъват и дълго не се разрушават във водата.Храната е много калорийна и се препоръчва за хранене на активни и подвижни животни.Може да се добавя към всяка ежедневна храна.

Сухоземни костенурки:

Reptil professional herbivore

Това също е двукомпонентна храна,както и Reptil professional carnivore.Технологията на производство е еднаква,както е идентичен и състава на ядрото.Горния слой се състои от повече от 20 вида треви.Храната може да се използува при всички видове сухоземни костенурки и игуани.

Raffy Vital

В състава на тази храна влизат повече от дузина треви и корени.Храната напълно удовлетворява нуждите на растителноядните влечуги.Може да се използува като основна храна.Прдеи употреба производителите препоръчват да се размеква с вода.

За разлика от котешката и кучешката храна при които не трябва да се смесват натуралните продукти със сухата храна, при влечугите това е полезно.

http://www.zoovet.ru/text.php?newsid=745
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Костенурки - Testudines