Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Особености в поведението на червенобузите костенурки

Особености в поведението на червенобузите костенурки

Мнениеот meri » Пет Сеп 27, 2013 7:52 pm

Изображение

Червенобузите костенурки подхождат за начинаещите любители. Те са интересни за наблюдение, на достъпни цени, непретенциозни в грижите и живеят дълго. Преди да се решите на покупка, трябва да се осведомите за някои особености в тяхното поведение.

Нуждаят се от движение

Въпреки стереотипа за това, че костенурките са бавни, представителите на това семейство са активни и грациозни. Те плуват бързо и се преместват изящно по сушата. За нормалното развитие те се нуждаят от активно движение. Терариума трябва да бъде не по-малко от 150-200 литра за възрастна костенурка.

Обичат пакостите

Те се стремят да дръпнат и разкъсат с нокти всичко, до което могат да се докоснат с крак. Трябва да помните за това, оборудвайки терариума за костенурката. Всички филтри, аксесоари и декорация трябва да бъдат закрепени надеждно и разположени извън зоната на досегаемост на костенурката. Предметите, намиращи се вътре в аквариума трябва да бъдат здрави и устойчиви.

Растат бързо

Трябва да имате предвид и този факт при покупката. Малката костенурка е забавна и привлекателна и в началото не се нуждае от голям терариум. Но след 5-6 години нейната черупка може да достигне 30 см в диаметър. Въпреки, че растат през целия си живот, а живеят до 30- години. Ако разбира се неопитните им стопани не съкратят живота им с неправилни грижи и отглеждане.

Нуждаят се от суша и топлина

Въпреки, че прекарват повечето време във водата, те дишат с белите дробове. И лишени от възможността да излизат на сушата, могат дори да потънат. Аквариума трябва да се оборудва с малък устойчив остров, който трябва да се нагрява до 28-30 С с лампа с нажежаема жичка.

Не трябва да взимате костенурка заради експримента или забавление за детето. Тя не умее да се ласкае и играе, а нейната красота може да оцени само истинският любител.

http://www.turtlemy.ru/
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10378
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Костенурки - Testudines

cron