Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Транспортиране на костенурките на дълги разстояния

Транспортиране на костенурките на дълги разстояния

Мнениеот meri » Чет Сеп 24, 2009 12:45 pm

Транспортиране на костенурките на дълги разстояния

При отглеждане на костенурки винаги се срещаме с проблема за транспортирането им.Това е сложна процедура и при неправилното й провеждане това може да доведе до нежелателни последствия и даже смърт на животното.За това преди пътуване обърнете внимание на състоянието на животното,подгответе го за пътуването,изберете подходящ съд,вземете предвид времето за пътуване и условията за транспорт.

Ще разгледаме транспортиране,което продължава повече от 6 часа.

Влечугите приблизително един месец преди пътуването трябва да бъдат под наблюдение,за да се изключи заболяване или бременност,защото в такъв случай не подлежат на пътуване.
Животни,подлежащи на пътуване издържат без храна,но при наличие на вода и обичайна температура за времето необходимо за пълната преработка на храната.
След такава подготовка животните се поставят в транспортни контейнери-чанти,кутии,буркани и др.,особено удобни за малките влечуги са пластмасовите кутии,пенопластови кутии.

Транспортните контейнери трябва да отговарят на някой изисквания:

- Да бъдат маркирани,като се посочи вида и броя на животните,предпазните мерки при пренасяне(да се избегне прегряване,преохлаждане и др.).
- Да има подходящи размери според животното,за да се ограничи преместването на животното по време на превоз и свързаните травми с това.
- Чантите в транспортните контейнери трябва да се намират в отделни отделения или да бъдат закрепени към стената,чантите с малки животни трябва да бъдат разположени над по-големите.
- Транспортните чанти трябва да бъдат от здрави тъкани,зашити с двойни шевове и завързани здраво.
- Транспортните кутии трябва да бъдат запълнени със дървени стърготини,нарязана хартия,за да се намали риска от травми,но и да намали възможността от резки промени в температурата.
- Транспортните контейнери трябва да имат вентилационни отвори,ако тези отвори са големи,трябва да бъдат запълнени отвътре с мрежа.
- Контейнери за амфибии и някой влечуги,водещи воден или полуводен начин на живот е необходим източник на влага,за това може да се използват навлажнени гъби,мъх,хартиени салфетки и др.
- Контейнера трябва да е направен от трайни материали,за да се предоврати увреждане,травмиране или бягство на животните.
- Големите контейнери трябва да имат удобни дръжки за пренос.
- Всички транспортни контейнери трябва да имат ключалки,за да се изключи отварянето им.

Трябва да се отбележи,че транспортирането на животни е за предпочитане в топло време,но не горещо,което позволява да се избегне прегряване или преохлаждане.За транспортиране на животни е желателно да се използват видове транспорт и маршрути с максимално съкратен престой и пътуване.При превоз на животни в студено време при температури по-ниски от 15 С,трябва да се погрижите за отопление(бутилки гореща вода,ел.възглавници и др,източници на топлина,подходящи при пътуване).

http://www.cherepahi.ru/content/view/441/261/
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10378
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Костенурки - Testudines

cron