Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Вто Сеп 29, 2015 11:08 am

Здравейте на всички от мен! От почти 2 седмици си имаме малко 3 месечно почти клепоухо шотландско коте на име Оги. Преди една седмица беше първата ваксина. Има хигиенни навици,голям лакомник е,за сега всичко е наред и нямаме проблеми. Също така си имаме Кралско Жако Коко. Когато не сме вкъщи или спим, държим Коко и Оги отделно,тъй като е опасно да са заедно в една стая без надзор,всички знаем,че котката е ловец по природа,има опасност от бутане на клетка,бъркане с лапи,захапване от страна на папагала или одраскване от страна на котката,затова за тяхна безопастност е най-добре да седят отделно,когато няма кой да ги наблюдава. Тук идва момента и за въпроса,който имам...тъй като живеем в мезонет,спалнята ни е на втория етаж,следват стълби вити и долу е хола. Двете помещения ги дели само една врата,тази на спалнята. Ако Оги седи в спалнята,докато ни няма и нощно време,вратата трябва да е затворена,за да не може да слиза и да ходи при папагала,както и постоянно тоалетната му да седи в спалнята ни. Другият вариант,който обмислям тия дни е да го държим в коридора,който е до хола и ги дели 1 врата. Коридорът ни е голям,има голям прозорец с перваз,етажерки,кошетка,отоплява се с парно. Ние отсъстваме от вкъщи кратко време всеки ден,от 9 до 12 и от 16 до 17...тоест 4 часа. Към коридора си има тоалетна,в която ще е удобно да сложа тази на Оги. Въпросът ми е следния-какво мислите за това като хора,разбиращи далеч повече от мен от котки. Целият форум почти изчетох,много полезни неща има,бях се регистрирала в един друг,но там не получих адекватно отношение по въпроса и затова режих да потърся по-компетентни хора и намерих вас.
Мисля,че за нас и за животните ще е удобен този вариант,докато спим и ни няма,Оги в кориодара,докато сме си вкъщи-отварям вратата между хола и коридора и той си щъка,където си иска. Тъй или иначе не намирам разлика дали ще седи сам в спалнята или сам в коридора...единствената разлика е,че няма да се налага да пренасям всеки ден котешка тоалетна и храна и играчки,както и да изнеса половината спалня,тъй като имаме много вази и аксесоари.
Всяко лято прекарваме по 4-5 месеца на морето заради работа,и в момента сме тук. Тук апартаментът не е мезонет,имаме свободна спалня,която е точно до хола и когато ни няма,Оги седи там,има си играчки,легло,килимче,прозорец с перваз и постелки и драскалки. Все още спи при нас в спалнята и всеки ден по 2 пъти местим тоалетна,храна и аксесоари,но обмисляме след 2-3 дни да го оставяме да спи в спалнята му сам.
Ще съм благодарна да споделите мнение и виждане по въпроса.
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Вто Сеп 29, 2015 1:31 pm

Това с коридора е добър вариант, след като има парно и всичко необходимо. А за по-голямо удобство може да се ползва затворена тоалетна.От нея не излиза пясък, не мирише и е удобна. :ab:
Пускате ли папагала да лети, защото това е много важно. Именно и за това трябва да са отделно.
Трябва да се научи да спи сам,както и да свикне да седи сам,когато ви няма. Първоначално може да не иска, но ще свикне, за това е добре и за през нощта да стои там, за да свикне,не да спи при вас. Сложете му играчка за компания в леглото. Хубаво е на едно място да му е всичко, защото котките не обичат да им се местят нещата, за това е важно сега като ще го местите да свикне, че там ще останат нещата му за постоянно.Дори понякога, когато им се премести храната, водата или тоалетната, те не искат да ядат или да ходят до тоалетна. Много е важно да се намери едно място, от където няма да се местят постоянно.Сега е малко и може да не му прави впечатление, но когато порасне неминуемо това ще окаже влияние. Котките обичат да седят на високо, за това може да оборудвате някое удобно място, за да си седи да гледа и дори да спи. Прибирате всичко,което може да е опасно за него, растения и предмети.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Вто Сеп 29, 2015 1:50 pm

Мери,точно на отговор от вас се надявах. Изчетох много ваши публикации и стигнах до извода,че имате опит и знаете много. Благодаря за отговора ви :ay: :ab:
Относно играчки,има си много,накупихме цяла торба,плюшени,мишки,топки,драскалки,кво ли не...в коридора няма нищо опасно,има един висок гардероб за обувки,който е до тавана,дори няма как да се качи, и огледало на стената. сега като местим храна и тоалетна,не ми прави впечатление,но наистина като порасне,ще е проблем. Тъй като сега на морето е студено,а свободната спалня,където го оставяме през деня не се отоплява,спи при нас в нашата спалня,но като се стопли след 2 дни,ще го оставяме и за през нощта. Смятаме да му купим и закрита тоалетна за Пловдив,ще я сложим в тоалетната,която е към коридора. Ще купим и къщичка и висока драскалка с тунел. Нищо няма да му липсва,просто исках да знам,че не постъпвам лошо и неправилно,дали няма да го стресирам с намеренията сикато да го отделя през деня,докато ни няма,и нощно време да е сам. Благодаря ви,Мери,отново!
Колкото до папагала,да пускаме го да лети,но винаги под мой надзор. Днес например си останах вкъщи,не ходим на работа,пуснах Коко,Оги (котето) също беше при нас в хола,просто седеше и го гледаше. Коко е доста застрашителен като се наежи и изтрака с клюна и Оги бяга и се крие,но като цяло са спокойни един с друг,Коко яде,когато Оги яде, Коко спи,когато Оги спи,Коко пее,когато Оги мяука,много са забавни,но Оги доближи ли се до клетката-Коко се наежва и Оги бяга. Аз мисля,че няма лошо в това Оги да има малко страх и да се научи от малък да не закача пилето.
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Вто Сеп 29, 2015 1:57 pm

7 месеца прекарваме в Пловдив, 4-5 на морето и на Оги ще му се наложи да свикне,че има не само 1 къща. Сега още сме на морето,но след седмица и половина се прибираме в Пловдив. Пътувахме за ветеринар и на гости на родителите ми 2 пъти с него,тъй като беше малък и не смеехме да го оставим сам,мяука 10 минути,след което цялото пътуване го изкарва в сън. Не му харесва транспортната клетка,но в колата го пускам извън нея и си играе и спи. Такъв е животът ни,ще трябва да свикне. След 1 месец заминаваме за 1 седмица на почивка,но ще го оставя на моя приятелка да го гледа,той е още малък,ще е седял в Пловдив 2 седмици само,тъй че мисля,че няма да е проблем смяната на обстановката,докато ни няма.
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Вто Сеп 29, 2015 2:12 pm

Няма да е проблем, ще свикне, дори има котки, които обичат да пътуват. Не е добра идея да го оставяш извън транспортната клетка в колата, сега е малък, но няма да е все така. Нека си стои в нея. Много котки мяукат в тях, но това не е толкова страшно.Моят е същия като ходим на ветеринар, мяука през целия път, а ние сме близо до клиниката и ходим пеша. :ab: Забелязвам, че и на нашия котарак изобщо не се отразява смяната на жилището, явно е въпрос на характер или друго.. :ag: Ние не се местим, но му се наложи да преживее някоя и друга смяна на жилището.Свикна много бързо и нямам проблем.Да, добре е от малък да се научи, че не трябва да пипа папагала, освен че може да го клъвне, все пак трябва да се има предвид, че и котарака няма да е все малък.
Друг много важен въпрос е за маркирането. Когато стане на определена възраст ще започне да маркира и не е приятно.Може да обсъдите въпроса за кастрация, когато стане на една година.Ние след кастрацията нямаме такива проблеми,а ги имахме, като всички стопани на котки. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Вто Сеп 29, 2015 3:30 pm

Да,мери,кастрация задължително ще направим! Колкото до транспортната клетка,няма да го вадя повече тогава.
Колкото до нови места-забелязала см (тъй като ние поетапно му показахме апартамента),сам с любопитство си влезе в нови непознати стаи. Като цяло е широкоскроен умник :ba: единствено имах притеснения за намеренията ми да спи сам в отделно помощение,но вече нямам такива,след като получих положително мнение от разбиращ човек!
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Вто Сеп 29, 2015 3:56 pm

Всичко е индивидуално, но след време свикват.Но ако не ви пречи може да си спи при вас през нощта, тъкмо ще си имате допълнително парно. :ag: Въпроса беше по-скоро, когато е сам да свикне.Иначе знаем, че котките търсят компания и обичат да спят с хората.Ние имаме и куче и понякога спят заедно. :ab: Но нашият котарак си спи при дъщеря ми и зет ми, в леглото вечер, а през деня в кухнята на стола при мен седи да готвим и такива работи, особено обича да проверява какво има в хладилника.

Това с клетката е така, защото по време на пътуване може да се свре някъде, да скочи, какво ли не, просто е предпазна мярка.Да не забравяме, че е котка... :ajaweki: може да се мушне навсякъде.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Вто Сеп 29, 2015 4:11 pm

Проблемът със спането при нас е,че ще трябва да държим котешката му тоалетна в спалнята,защото ако отворим вратата на спалнята към банята,ще има достъп по стълбите надолу към хола,където е Коко. Да не говорим,че и тия стълби ме притесняват,защото парапетът е на дупки ковано желязо и ме е страх да не се хвърли. А и споменах,че трябва половината соалня да изнеса заради наличие на много вази,сухи цветя,камъчета,свещи и прочее.Общо взето,или ще трябва да местим всеки ден котешка тоалетна в спалнята ,или не знам. Затова толкова по удобно ще е спането сам в коридора до хола. Наистина ще е сложно в противен случай. :(
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Вто Сеп 29, 2015 5:03 pm

Нищо,може да си спи там, а когато сте заедно ще компенсирате и ще се гушкате.Нищо няма да му стане. :ab: Въпроса е да свиква тогава докато е по- малък, след това не вярвам да му прави впечатление.Както ти казах котките не обичат да им се местят вещите.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Вто Сеп 29, 2015 5:05 pm

А какво мислите за стълбите? Както казах-живеем в мезонет в пловдив и има вити стълби с парапет на форми. Най горното стъпало е на 2.20м,има ли опасност да се хвърли и да стане лошо!?
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Пон Окт 05, 2015 7:54 am

Няма да се хвърли от стълбите,но все пак трябва да се наглежда,особено докато е малко. Все пак котките скачат доста,но не е желателно да го правят,защото си е опасно.При падане може да се нарани или да си счупи лапичка.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Пон Окт 05, 2015 7:59 am

Добре,благодаря,Мери!
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Чет Окт 08, 2015 11:11 am

Здравейте,скъпи съфорумници! Обмислям покупка на автоматична котешка тоалетна...или по-специално ето тази: http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic ... 63-sm.html
някой има ли опит с този вид тоалетни или съвет кои са най-хубави? Тъй като възнамерявах Оги да седи в коридора,докато ни няма,както и нощно време,но напоследък по-скоро съм склонна да си седи в нашата спалня след щателно обезопасяване от излишни предмети,кабели и контакти. Все си мисля,че ще му е по-добре да си спи при нас,а когато ни няма-да седи сам затворен в спалнята...Мери,какво мислиш за този вариант,по-добър ли е,отколкото в коридора?
Ако все пак взема това решение,бих предпочела да му купя затворена тоалетна или автоматична,тъй като ще е денонощно в спалнята ни и искам да е чисто и хигиенично....Ще съм благодарна на всякакъв опит и мнения! :ab:
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Чет Окт 08, 2015 1:10 pm

Аз използвам затворена тоалетна и съм много доволна, не мирише,ако се почиства редовно, не се разпръсква пясък.
Иначе нямам опит с такива, които си показала.
То се знае, че при вас ще му е по-добре, вместо да седи сам. Има шкафове, където може да се постави тоалетната, така е красиво и удобно.Може да използвате някой стар шкаф,вместо да купувате или да пригодите нещо.

Изображение

Изображение

Изображение

Има различни варианти, но този мисля е добър, ако може да се осъществи, дори и да не е шкаф, а нещо друго, което да я скрие. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Чет Окт 08, 2015 1:37 pm

Здравей отново,Мери! Имаме голям гардероб плъзгащ със закачалки,чиято долна част е празна и можем да сложим тоалетната там...макар че не би ни пречила в някой ъгъл на спалнята ни! Щом не мирише колкото откритата,значи не би било проблем да си седи в спалнята! Проблемът единствено е,че (тъй като както казах живеем в мезонет) всеки път щом му се ходи до тоалетна,вода или храна,ще трябва да се качва до горе по стълбите,което си ме тревожи...мислите ли,че това ще е проблем за него?
Все пак бях посъветвана да не местя тоалетна и храна,да си имат едно място,на което да седят...което ще е спалнята,при все че там ще спи и седи,докато ни няма,ама пусти му стълби...голяма пречка ще да са май [mood_feelings_hurt.gif]
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Чет Окт 08, 2015 3:40 pm

Не мисля, че ще е проблем със стълбите, но ако искаш може да пробваш и сега как ще се справя. Все пак ще расте и ще може да скача, да се качва. Няма ли да си стои горе в спалнята,без да има нужда да ходи по стълбите. Проблем ще е, ако подовата настилка се пързаля.Или имаш предвид, когато сте там и ще трябва да се качи до горе, за да ползва тоалетна, вода и храна. Защото доколкото разбрах няма да е долу, когато ви няма(обърках се малко) :ag: Защото,когато е сам затворен в спалнята няма да се качва или слиза по стълбите, а когато сте там ще си го пазите.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Чет Окт 08, 2015 4:03 pm

Не,мери,имах предвид като сме си вкъщи и той си е при нас в хола...тогава ще трябва да слиза и качва,защото спалнята с ВЦ ще му е горе...
Какво имаше предвид под "да го пробваме"!? И аз нещо не схванах,хаха :)
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Чет Окт 08, 2015 5:26 pm

Имам предвид да пробвате сега как се качва и слиза по стълбите. :ag: Но котките са непредсказуеми, та не се знае какво може да му хрумне във всеки един момент и да извърша нещо,което не е правил до сега.Малките са палави доста.
Щом ще сте с него тогава, ще се пазите, но едва ли ще има проблем.Освен ако не реши да скача от най-горе. Може да сложите някаква мрежа, ако е възможно или друго.Зависи от разположението, но не ми се вярва да се стигне до там.Просто опитайте да видите как ще е, когато всичко е горе, а вие долу. :ab: Измислете някак да обезопасите,знам ли какво да те посъветвам, действайте според ситуацията, времето ще покаже дали има място за притеснение, или не. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Чет Окт 08, 2015 5:51 pm

Палав е,да,но ми прави впечатление,че с всеки изминал ден става все по-кротък и по-предпазлив! Очовечва се :ajaweki: повече време прекарва в сън,не е дивака от преди един месец,само да пада,да се мята,да щурее без спиране. Ще помисля евентуално да му свалям тоалетната в хола,да сложа и водичка,а храната,не е нужна,при все че си има режим по 3 пъти-сутрин като излизам,на обяд като се прибирам и вечер преди лягане...и в трите варианта ще е горе. Пък като порасне,ще е по 2 пъти. Акането също е с режим (сутрин и вечер). Мисля,че ще се получат нещата и едва ли ще се хвърля от стълбите...едва ли може да е толкоз щур. След 3 дни се прибираме и ще видим как ще потръгнат нещата. Коридорът беше удобен вариант,без да трябва слизане и качване по стълби,защото е на нивото на хола,но много си свикнах да спя с него,не ми пречи,не ни буди или скача на главите (в началото го правеше,но вече не),тъй че при нас ще е най-добре. Пък времето ще си покаже...имаме и втора спалня,в която има мебели,в нея е компютъра на мъжа ми,затова не е опция,защото има мн кабели и неща за бутане!
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Чет Окт 08, 2015 5:54 pm

Обаче е голям мрънкалник,мислех,че ще го превъзмогне това,ама не...голямо мяукане е,ако някой излезе от стаята и е сам...след 10минс млъква,ако не ни чува,ама излезе ли някой-мяука яко...на терасата да пуша излизам,пак мяука,нищо че ме вижда...мрънкало :bu:
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Пет Окт 09, 2015 2:51 pm

Ами бебе е, но ще престане. :ab: Няма място на терасата, много котки падат от високо, от по-ниско и ето ти белята(пък котките нямат 9 живота, както смятат някои хора). :ag:
Връчваш му играчка и да се занимава, мрънкалото малко. :ajaweki:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Пет Окт 09, 2015 3:18 pm

Абсолютно! Аз вече и внимание не му обръщам като се размрънка! Играчки има толкоз много,че целият под е покрит,ама бързо му омръзват! Сега за пловдив като си идем другиден,сме планирали да купим една голяма драскалка-катерушка с къщичка...да се забавлява. Чудя се също дали да не му купя къща-легло,да се научи да спи в него,а не в нашето легло...знам,че котките са своенравни и ще си спи,където си иска,а и той спи на 100 места,хич не му пука,ама може да пробвам...сега си има легло меко,но не като къща и само го размята и разнася,за игра му е,не иска да спи в него.
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Пет Окт 09, 2015 4:18 pm

За да не му омръзнат играчките, ще оставиш няколко, а другите ще ги прибереш и след седмица да речем ще ги смениш.Така ще са му като нови и няма да ги помни. Може да му купиш къщичка легло, такава затворена, ще спи и там, ще спи и където иска. :ab: И нашия спи на няколко места, но си спи и в леглото понякога, дори в леглото на кучето. :ag:
Може да му вземеш механична играчка, ако няма, да я гони.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Пон Окт 12, 2015 4:50 pm

Вече сме си в пловдив! Не стига,че изпитвах ужас от тия стълби и Оги на тях,не стига,че ми спира сърцето,ами те се оказаха любимо място за игра,спане,всичко! Откакто сме се прибрали е нагоре-надолу по тях,провисва се,аз изпадам в шок,ама мъжа ми ме спира и не ми дава да го озаптявам.
Новата обстановка я прие добре,на 5тата минута яде,посети ВЦ,направо като бащиния си му беше. Щъка си из целия апартамент като пич...тоалетната и храната са му в спалнята,но смятам да купя и купички за хола,като вечеряме ние,да вечеря и той с нас...хората уж казват да не се местят храна и вц,ама аз като гледам грам не му пука,и на польолея да ги сложа,и там ще иде.Адаптивно мишле. Утре ще видя да потърся затворена тоалетна и още един комплект купички. Както и драскалка с катерушка да беснее. Дадох му Дронтал 1/2 хапче за вътрешно обеьпаразитяване,а в четвъртък сме на втора ваксина (3седмици след първата). С тва висене по стълбите ще трябва да държа Оги в спалнята,докато пускам Коко да лети,защото ще вземе да се метне в опит да го хване.
Уж котките били териториални,ама Оги май е сбъркан! Нито се кри,нито имаше страх,направо си беше като у дома си
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот zoomaniak » Съб Окт 17, 2015 11:58 am

Сложете катерушка в Коридора... да има с какво да се занимава котето...
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Съб Окт 17, 2015 12:27 pm

Ние не го държим в коридора. В спалнята с нас си спи и докато ни няма...онзи ден беше втората ваксина,вс е наред,много готин лекар си намерихме в пловдив,страшен е!
След седмица и половина заминаваме извън БГ за 7 дни и смятам да го дам на моята приятелка да го гледа. Тя живее сама,много е отговорна и Оги я харесва! Ще смени малко средата,ама той е адаптивен,аз където и да ида,с мен го водя,като е за 1 вечер! Как мислите,ще е драма ли за него тези 7дни без нас? Ще ни забрави ли? Малко тъпи въпроси,но се чудя...
Моята приятелка е много грижовна,нямам съмнения,че ще го гледа прекрасно,а и с нея като е,ще ми е най-спокойно,а и няма да е сам,колкото до новото жилище,смятам,че за него няма да е проблем,имайки предвид как като си дойдохме в пловдив,на 5тата минута вече беше като у дома си.
Другото,с което мога да се похваля е,че с папагала станаха големи дружки,търсят се,Коко (папагала) го целува,Оги и той,много са мило,а до преди 2 седмици Оги го беше страх,а Коко му се ежеше и му ръмжеше.
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Съб Окт 17, 2015 2:56 pm

Няма да ви забрави.Ако случайно има проблем и не се адаптира без вас в чуждата къща, да го върне у вас и тя да идва при него, или дори да живее с него временно, ако е възможно у вас. А папагала кой ще го гледа през това време?

Приятелството между папагала и котката ...ами трябва да внимавате много. Ловните инстинкти при котките си ги има, не се знае кога може да го прихванат, и освен това ще расте,а заедно с това ноктите и зъбите ще стават още по-здрави и страшни. Това е неоправдан риск, според мен. Може да са мила картинка, но до кога ли?
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Съб Окт 17, 2015 3:07 pm

Папагалът ще го гледа мама в тях,тъй като Коко е мн особен,мрази всички хора без мен и майка ми,затова се доверявам на нейните грижи,но оги няма как,защото има 2 кучета. Няма как моята приятелка да гледа Оги вкъщи или да идва всеки ден,поради ред причини,просто няма такава опция,и чесно казано не мисля,че 7дни ще са проблем!
Колкото до приятелството,винаги техните контакти са свързани с моето неотлъчно просъствие до тях и държане на лапите на Оги за вс случай! Сами не ги оставям,Коко не го пускам навън в присъствието на Оги. Мерки за безопастност взимам,не се доверявам,но въпреки това предпочитам техните добри отношения пред страх един от друг,както беше преди...нека са си приятелчета,но под мое око! :ajaweki:
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот zoomaniak » Нед Окт 18, 2015 9:54 am

Добър подход.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Нед Ное 15, 2015 10:20 pm

здравейте от нас с Оги!
Престоят на Оги при моята приятелка,докато бяхме извън БГ беше напълно спокоен! Оги и за миг не е имал проблем,дори в момента,в който го занесох на нея,започна луда игра из дома и...спял си е спокойно,хранел се е,ползвал си е ВЦ,дивял е безгрижно! Може би защото е още малък,или просто е такъв той,но аз лично бях много учудена от непокизма и дебилизма му. Че дори като отидох да си го взимам, се държа сякаш не ме забелязва и сякаш грам не съм му липсвала...Моята приятелка ми пращаше снимки и клипчета и направо не можех да повярвам,че Оги се държи по абсолютно идентичен начин с нея,така както и с мен! Явно си му е такъв нрава-щом има топлина и храна,друго не го интересува явно,кой ще му ги осигури.
Вече сме на 4 месеца и 2 седмици,преди 2 дни бяхме на обезпаразитяване и излязохме 2.200кг. Расте като гъбка. Кастрацията ще правим най-вероятно февруари,след навършване на 8 месеца.Докторът го обезпаразити отново с Адвантаге,а аз вкъщи му бях дала 1/2 таблетка Дронтал! Посъветва ме да давам Дронтал вътрешно и Адвантаге външно всеки месец и тук идва въпросът ми-при положение,че Оги е домашна котка,не излиза навън,дори обувките не си събуваме в коридора,а пред входната врата,веднъж месечно цялостно обезпаразитяване не е ли прекалено начесто? Особено външно,особено в идващите студени месеци. Какво бихте ме посъветвали,през какъв период от време да обезпаразитявам Оги?
Благодаря ви!
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Пон Ное 16, 2015 2:30 pm

Обезпаразитяването(вътрешно) се извършва всеки месец, без значение, че не излиза никъде. А вътрешното зависи от вида на препарата и срока му на действие. За кастрацията е добре да навърши една година, за да завърши и физиологичното му развитие, по-рано не е желателно.
Бълхи могат се пренесат с обувките, особено от входа или другаде, ако има бездомни котки, от тях също може.Няма значение, че не се събувате вътре. Желателно е да се обезпаразитява редовно. Ако търпи каишка и не я яде, може да използваш, те имат по-голям срок на действие. Нашият не търпи каишки, яде ги и слагаме пипети. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Вто Ное 17, 2015 1:15 pm

Тоест и вътрешно и външно-всеки месец?
Външно ползване адвантаге,вътрешно-дронтал.
Каиша няма да търпи със сигурност.
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Пон Ное 23, 2015 12:27 pm

Здравейте от нас с Оги. Обръщам се към всички собственици на здрави котки с въпрос относно храната! Искам да давам на моя клепоух най-хубавата и качествена храна,но от всичко изчетено взех да се обърквам.В момента го храня със суха храна сутрин на Роял Канин,на обяд му давам консервичка на Шезир,а вечер пауч пак на РК. Чудя се обаче това ли е най-качествено или не....изчетох доста по темата и на много места срещнах,че много високо качество са Орижен,Акана,Аплаус. Какво бихте ме посъветвали,коя храна е най-подходяща за моя клепчо,най-здравословна? Парите нямат значение,когато се касае до здравето на котката ми. Смятам след като му свърши сухата Китън на РК,да му купя суха на РК за британски,пак китън,понеже ми направи впчатление,че количеството мазнини и протеини е по-високо като процентно отношение.
също искам да попитам колко често сменяте нацяло пълнителя на тоалетната? Аз всеки път след голяма нужда почиствам,а нацяло сменям на 2 седмици-2 седмици и малко....като имате предвид,че ползвам 2 пълнителя,понеже тоалетната му е голяма и само 1 не е достатъчен.
Благодаря ви предварително за отговорите! :ba:
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Вто Ное 24, 2015 9:59 am

За тоалетната е индивидуално, според замърсяването и остатъка мръсен пясък.
За храната, и това е индивидуално. За различните храни има различни отзиви, винаги има доволни и недоволни. А за качеството, всичко е въпрос на реклама и конкуренция. Не гледай марката храна, а това как тя се отразява на животното, с изключение на храните нисък клас (знае се кои са, защото са вредни). Ако няма проблем с досегашната не виждам за какво да я сменяш. Имай предвид, че новата храна може да предизвика храносмилателно разстройство, да не понася на котката и т.н., което на свой ред може да доведе и до други проблеми. Организма се нагажда към състава на храната и понякога реагира много остро на смяната,което не е желателно, защото с всяка нова храна трябва да се пренастройва към новия състав.
Това е от моя опит, иначе котката може временно да харесва повече новата храна, като нещо ново за нея, и след това да не я яде.
Колкото до качеството на различните марки....това е толкова спорен въпрос, че аз лично не се занимавам повече с него, особено след като кучето ми изпати от такава смяна и трябваше да се лекува. Така, че всичко е индивидуално. Не знам доколко една храна е по-добра от друга, никой не може да бъде сигурен дали това, което пише на опаковката, отговаря на истината. :ab: Реклама за много пари, за да има пазар, конкуренция между производителите за продажба на стоката им.....и накрая се оказва, че всички храни съдържат едно и също, да не говорим колко ментета има на пазара...
Така че си решавай сама.Аз не мога да ти дам съвет как да постъпиш и каква марка храна да даваш на котарака си.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Вто Ное 24, 2015 10:15 am

Благодаря за отговорите ,Мери! Често сменям консервичките,всички му понасят добре,нищо че са нови и различни-харесва всичко и не е имал проблеми. Но дколкото се запознах из теми във форума,стига до иЗвода,че комсервите били не толкова полезни,и да се набляга на сухата храна. А аз правя точно обратното-давам 2 пъти дневно мокра и само веднъж суха...да променя ли това?

Разбрах за протеиновото съдържание,за мазнините,тауринът...има ли нещо,което ако видя на етикета-да бягам като дявол от тамян?
Вече съвсем се ошашках,вчера от всичко изчетено,см се спряла на Аплауз,Орижен,акана и катс файнфууд...но ще видим...лошото е,че трябва да поръчвам онлайн,по магазините в пловдив ги няма. Шезир консерви хапва с кеф,но в тях виждам ясно бялото пилешко месо,за разлика от консервите на анимонда карни и други,които см изпробвала.
И последно да питам-понеже котьошко спи от моята страна на възглавницата,всяка сутрин в 7 се започва едно търкане в лицето ми,мъркане,ляга ми върху лицето,маже ме със сополи,абе направо голям любовчия...с мъжа ми не го прави,ама на мен всяка сутрин ми вижда сметката :ai: това започна да го прави от 1 седмица насам...няма оттърване,много държи да ми легне на лицето след като ме в омазал със сополи :ag: не знам проява на какво е това...
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Вто Ное 24, 2015 12:51 pm

Ами нали казват, че храните висок клас съдържат всичко необходимо. :ab: Аз също давам Роял Канин и на кучето и на котката и съм си доволна. Пък какво пише и какво има....не знам, но знам, че храната се отразява добре и на двамата.
С възрастта може да намалиш мократа храна и да премине към суха, но не пречи да му даваш от време на време, не постоянно.
Не знам какво да ти кажа за етикетите(ако някой знае дали отговарят на истината....аз лично нямам представа), доверявам се и толкова.
Сигурно теб те обича повече. :ag: Това е един вид маркиране, негова си и толкова....нали имат жлези с които маркират и така...
Моя съвет е следния: установи се на един вид суха храна и същия вид мокра храна, и ако няма никакви проблеми, значи това е вашата храна и толкова.
Ако след време му омръзне и не я иска може да помислиш за смяна. Все пак храните висок клас, както ги водят, съдържат всичко необходимо за растежа и т.н, което е така, защото виждам каква е разликата между различните видове храни(имам предвид нисък и висок клас).
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Вто Ное 24, 2015 3:42 pm

Тоест щом си яде РК,да не я сменям? Аз пак повтарям-каквото и да му дам,той няма проблеми,яде си,няма промяна здравословно...Ще продължавам тогава с режима,на който си го храня-с суха храна и паучове на РК,и през ден-два консервички.
А защо сухата храна да е по-добра и на нея повече трябва да се набляга? не е ли по-опасна за бъбреци и уретра? винаги съм си мислела,че консервите и малко суха дневно ,е по-добрият вариант,но май см в грешка...Проблемът с РК ми е,че и на паучовете и на сухата храна пише само-птичи дехидратирани протеини или месо и животински продукти...никъде не се упоменава вида месо и процентното му съдържание...при аплаус не е така,там си пише...та затова искам да махна РК.
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Вто Ное 24, 2015 6:12 pm

Може да я смениш,няма проблеми. А сухата храна не причинява запушване.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Сря Ное 25, 2015 4:58 pm

Мога ли да давам паучове на Аплауз за възрастна котка,защото никъде няма Китън? Пише,че са с 15% протеин,което ми хареса!
И въпреки всичко,кои според вас са супер премиум качествените храни като марки? Питам конкретно за Орижен,Аплауз,Катс файнфууд консерви, или други? Какви са ви наблюденията до сега относно съдържението и качеството?Наистина РК не ми се нрави по съдържание,описание...
А за сухата на Вирбак какво мислите?
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Сря Ное 25, 2015 4:59 pm

В РК ме притеснява зърното и царевичния глутен,както и не точно наименование на месото...
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Сря Ное 25, 2015 5:02 pm

Също ме интересува мнението ви за Нуево,Брит,Леонардо
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот zoomaniak » Сря Ное 25, 2015 5:32 pm

Не е важно с какво храните животното - важно е КАК храната му се отразява.

Това е логичното мислене. Ако на един млад организъм не може да му проследите как се развива и не може да усетите как храната му се отразява - все е тая с какво го храните.

Наблюдавайте:

- Акото
- Пикото
- Килограмите
- Косъма
- Устната кухина
- Кръвната картина и дали е в баланс с органите му............

До сега никой не съм видял да го прави. А съм слушал какви ли не обяснения коя е добра храна и коя лоша и защо котката е дебела - капризна или яде като хамстер - защо не пие вода от купичката си - а само от чешмата - защо от тая храна акото и мирише а от другата храна направо смърди.

Храненето е сложна наука. Изисква ЛОГИКА и подход.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Сря Ное 25, 2015 7:08 pm

Наблюдавам всички изброени неща,акото е съвсем нормално,пишкането също....вода си пие,косъмът е супер,устата също,дори и докторът го потвърди. аз го храня с различни видове консерви и една и съща суха храна и паучове...но както казах,проблемът ми е с РК и съдържанието му и затова искам да го сменя.
И понеже пише добри неща за гореспоменатите от мен храни,затова питах конкретно за тях.
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Сря Ное 25, 2015 7:09 pm

Килограмите са в норма-на 4 месеца и 3 седмици е и е 2.4кг
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Сря Ное 25, 2015 10:36 pm

Аз препоръки не мога да давам за храна,която не съм ползвала, нито знам какво съдържа и как се отразява. Да, мога да прочета какво пише на опаковката....и все тая...
А това,което пише на опаковката...ами не знам дали отговаря на истината, за да коментирам. Наблюденията ми са върху храни, които не фигурират в твоя списък.
Най-добре се консултирай с ветеринаря си по този въпрос. :ab: Когато се прави смяна, това е най-добрия вариант.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Сря Ное 25, 2015 10:40 pm

А кои храни препоръчваш ти,Мери!?
И още нещо към зооманиак-можете ли да ми обясните относно акото...що годе знам какъв е нормалния цвят и твърдина,но въпреки всичко можете ли да споделите какъв цвят при какви проблеми има или някой линк с обяснение някъде?
Благодаря предварително!
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Сря Ное 25, 2015 10:47 pm

Аз никога не препоръчвам храни...Защо? Защото не знам как ще се отразят върху здравето на животното(което не познавам), неговата козина и т.н. За мен това е неоправдан риск, също така не искам някой да каже:" Ама ти ми препоръча, а виж какво стана?" :ab:

Както казах всичко е индивидуално.Стопанинът, който познава животното си може да си прецени най-добре.
Но, да знаеш, че само по описание на съдържанието на храната, също е рисковано да се сменя. Аз направих тази грешка с кучето, за което съжалявам.По описание някои храни са супер-премиум клас, и какво от това, като не понасят на животното и то има проблеми.
Просто не давай храни нисък и среден клас, пък за другите ....решавай си според състоянието на животното.А ако забележиш някакъв проблем, се върни към храната, към която е свикнал. :ab:
Изпражненията зависят от вида на храната (мека, суха)... цвета, също.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Сря Ное 25, 2015 10:57 pm

А паучове на аплауз за възрастна котка мога ли да давам,тъй като няма за китън?
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот zoomaniak » Чет Ное 26, 2015 10:39 am

Ще ти трябва опит, който с всеки ден вие трупате в съзнанието си. Скоро очите ви ще свикнат с видовете ако. Скоро ръката ви ще свикне с галенето на косъма и ще усети когато е сух или мазен косъма. Ще свикнете и с котешкият дъх - ако по-често я доближавате котката с носът си.

ТЪРПЕНИЕ

Това е логична ваша еволюция ако ви пука за самата еволюция.

Характера и нейните котешки ежедневни неща ще ги запомните и когато има АНОРМАЛНО поведение - отказ от храна - депресия - агресия ще почнете да я анализирате.

Така ще станете различен стопанин - от всички останали, които забързани в кухнята просто казват:

- Имам котка...........

А вие ще казвате, че имате член на семейството.

Научете я да ходи на ветеринар. Да я водите с нагръдник и да излиза в широкият свят с вас почти навсякъде - без да се напика от страх или да ви избоде очите с нокти в знак на нервозен страх.

Това са истинските котки. Другите са просто същества затворени в няколко стаи / жилището на човека. Техният свят е до прозореца с мечта и страх в очите към външният свят.

Играйте си с нея............. игрите при котките сближават котешкото семейство - а това сте и вие за нея.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот zoomaniak » Чет Ное 26, 2015 10:42 am

Учете я да обича водата. Не я дразнете и не я бъзикайте излишно. Не я наказвайте с бой - и все пак трябва да знае кой е шефа. Котките са свикнали да има водач и да се доказват пред някого кой е по силен.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Чет Ное 26, 2015 11:57 am

За какво трябва да разхожда котката навън? Котките не се нуждаят от разходка като кучетата. За храната...ами зависи от възрастта на котето(сега на колко е)? Но мисля, че не е редно да яде храна за възрастни все още. :ab:
Храната за малките котенца е съобразена с техните нужди по калорийност и състав, докато за големите е по-различна.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Чет Ное 26, 2015 2:22 pm

Zoomaniak,всичко казано от теб го правя,извеждам го на ръце всеки ден на терасата да гледа да опознава,НО не го изкарвам на разходка,просто не искам,страх ме в от болести,страх ме е да не го изгубя,просто не го смятам за необходимо! Игри и играчки има всякакви,всяка вечер и аз и мъжът ми играем с него и с тях.
Мери-паучът на аплауз е същия по състав като тоя на РК за котенца. Затова му купих на аплауз за възрастна котка,вчера му дадох,изяде го с кеф,днес акото беше съвсем добре.
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Чет Ное 26, 2015 3:38 pm

Спокойно може да си опознава света през прозореца. Повярвай не му липсва нищо от външния свят, това е домашна котка, не дива. Освен това, когато го държиш на ръце, може да се изскубне и да го изпуснеш, а падането от високо е нежелателно.Та дори от 1-2 етаж (котките нямат 9 живота). Ще скочи по някоя птичка или друго и ...повярвай, котките са много бързи, дори няма да имаш време да реагираш.
Котките са страхливи, а излизането навън им причинява силен стрес, и за какво да им се причинява?Котките не се нуждаят от социализацията на кучетата, че да опознават света чрез разходките, за да общуват със себеподобни, съвсем различно е при котките.
Да не говорим колко опасни и неудобни могат да бъдат поводите или нагръдниците за котки, как може да избяга, ако не е подходящ и затегнат и поставен както трябва. Разходката на котката.... това са глупости.
Котките са горди и самостоятелни същества....
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Чет Ное 26, 2015 6:54 pm

И аз така мисля,Мери. Иначе най-редовно си седи на прозорците и си гледа.
Имам друг въпрос,важен-каква вода давате на котките си?
Аз от както го взехме давам на Оги девин розова. Няма проблеми за сега,но се притеснявам дали правя правилно и дали няма да му навреди в дългосрочен план. Аз лично си пия от чешмата,но на Оги и Папагала купувам девин за деца. Мнения?
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот meri » Чет Ное 26, 2015 11:18 pm

От чешмата,нищо специално. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот zoomaniak » Пет Ное 27, 2015 6:35 pm

Баланс между всичко е вълшебната логика. Отглеждането на животни в днешният съвременен свят вече измести природното отглеждане. Вече дори има храни за:

- Котки отглеждани само в затворени пространства
- Котки отгеждани свободно

И т н...
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Моля за малко помощ относно отделна стая за коте

Мнениеот Aleks4е » Вто Дек 01, 2015 5:46 pm

Здравейте отново...оказа се,че Оги не харесва и категорично отказва да яде консервичките за котенца на Аплауз. Вчера му купих и суха храна на Аплауз за котенца,малко и се мръщи тая сутрин,но си я изяде.За сметка на това обича паучовете (но не за Китън) на Аплауз,които са с 100% натурални съставки. Тук имам едно питане-сравних съставките на паучовете на РК и на Аплауз и не намирам причина да не ги давам тези на Аплауз,въпреки че не са за Китън. Протеинът на аплауз е с 0.5 повече,пепелта е с 0.7 по-малко,упоменати са ясно съставките-пилешки гърди,процентното отношение,няма глутени,няма прочее,ясно си личи бялото месо...при паучовете на РК няма ясно упоменато какво е месото,нещо,което прилича на месо,ама доста добре оформено и неразпознаваемо за мен,има глутен и разни неясни съставки,неясно упоменати. Това е причината да искам да спра да купувам РК и да мина на аплауз....проблемът е отново казвам,че паучовете не са за малки котета (моят днес стана на 5месеца),въпреки че са с висок протеин от месото и натурални съставки. Тук ми е въпросът-Има ли проблем да му давам от паучове на Аплауз?
Да вметна само,че му дадох 5-6 пъти от тях и се чувства добре,акото е наред,устната хигиена,всичко.
Аватар
Aleks4е
Животинче с въпрос
 
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Сеп 29, 2015 10:45 am


Назад към Котки