Здравейте,
имам въпрос, защото съм гледала риби на два пъти, но мноооого отдавна, първият път бяха на гаджето ми

(сега вече ми е съпруг),та той ми натресе 50 -литров аквариум и само носеше нови рибки , но аз се грижех за него-бяха предимно гупи, хелери, молинезии, сомчета...от този сорт, а вторият път си бях взела първо една златна рибка...после станаха 3 бр.-за всеки член от семейството тогава по една...но, златните рибки много акаха и доста се тормозех да им е чисто винаги, още повече, че аквариума го бях направила с едни камъни, миди...и като почнех да го чистя..свят ми се завиваше...
Та, сега на въпроса ми... сега десетгодишната ми дъщеря ме врънка за 1-2 рибки (гупички предполагам) , НО НЕ ИСКА АКВАРИУМЧЕ...ТАКОВА КАКВОТО АЗ СИ ГО ПРЕДСТАВЯМ...СЪС ЗЕЛЕНИНКА, ФИЛТЪР...КАКТО СИ Е ПО КНИГИТЕ...

ИСКА ДА ГИ ГЛЕДА В ОНЕЗИ КРЪГЛИТЕ АКВАРИУМЧЕТА, ДЕТО ГИ ДАВАТ ПО ФИЛМИТЕ...ЩЯЛА АКО ТРЯБВА ВСЕКИ ДЕН ДА ИМ СМЕНЯ ВОДАТА. Въпросът ми е възможно ли е така да оцелеят? Аз още нищо не съм й обещала.., но и не искам да мъчим рибките..
Първото ,което ми хрумва,че през зимата аз на моите риби преди им слагах нагревател...те така в тази купа
![[ca.gif] :ajaweki:](./images/smilies/ca.gif)
(разбирай кръгъл аквариум), няма ли да им е студено? а и имах една супер книжка от чешки автори- Акваристика, та в нея по памет си спомням,че пишеше ,че не е хубаво рибите да плуват в кръгъл аквариум, нещо се побърквали? Дайте съвет?