zoo , при 150 см дължина (поради дължината на пурите 120 см отпада началния размер на аквариума-110 см ) няма ли опасност със 8мм .предният или задният "прозорец" няма ли цъфнат посредата (все пак там се натоварват най-много) , дъното също си мисля ,че е опасно (при един човал пясък + камъни+вода)
Охххх

- кой е казал че требе пурата - пурите да са открай докрай - на 110см и 60-90см пури са си ОК........сега ти няма да го осветяваш като стадион Герена
За опасността:
Не знам какво ти знаеш за думата "Уребрение..."............на 150см му се слага по средата неподвижен капак и малки укрепващи ленти..........99% съм сигурен че няма да има проблеми....300литра с уребрение съм имал от 6мм стъкло и нямаше проблем..........
Пясъка и камъните не ги споменавай - те са си безопасни....при една добра - идеална нивелация преди пълнене и т н....и целия да го напълниш догоре с пясък без вода пак няма да има проблем....
И нещо друго:
Ако ти го лепи майстор - гледай да го видиш пълен и препълнен с вода - преди да го вземеш у вас........
Когато аквариум е пълен само с вода на 100% - прелива тя и ако не протече и не се спука - след това 99% знам че нема да има проблеми защото и водата е по-малко и пясъка избутва от нея - а водата пука аквариумите не пясъка.......
Лошата нивелация също - усуква ли се стъклото и с 2мм - кофти......ремонти стават за секунди
Разбираш ли ме.............

Опитвам се да овладея Хаоса.