![[mood_feelings_hurt.gif] [mood_feelings_hurt.gif]](./images/smilies/mood_feelings_hurt.gif)
Веднага влязах в нета и изчетах доста неща.От години гледам такива папагалчета,но за първи път ми се случва подобно нещо.Поразхлабвали са се,когато им давам плодове или салатки,но е минавало.На терасата сянка пада бързо,но въпросния ден подухваше.Но нищо необичайно-от години си ги гледам така.
Залагам главно на просо-нищо друго от съставките в зърнените храни не ядат.Изхвърлят семки,витаминните парченца...
Тея беше на не повече от 5 години(купена е от зоомагазин,където възраста е винаги в полза на продавача).Какво и стана?След като ги прибрах въпросния ден,забелязах оси да прехвърчат на терасата,но едва ли е ужилена.Според мен,ако естанало,би си заминала доста по-рано.Не си спомням същия ден или преди това имдадах салатка, а на следващия ден-ябълка.
Вчера не съм ги изкарвала,беше хладно.Вечер поживваше малко.Снощи я отделих,защото другата папагалка Сара започна да я кълве.Пипо(мъжкарчето ни) не я нападаше.Опита се да хапне,качи се на стълбичката и това беше.Рано сутринта се събудих от странен
шум-крачетата и бяха изтинали,сковани,крилцата разперени,дишаше тежко,опитвала се е да хапне,но не се е получило-по клюнчето и имаше залепнало просо...Извадих я от клетката,завих я в чаршафа ми и си я гушнах-след десетина минути почина.
Вчера не ми бяха превели детските-надявах се да стане,за да я заведа на лекар.Но и в нета четах,че до два-три дни,ако птичето не се оправи да се потърси помощ.Явно е трябвало да го направя веднага.Нещото при нея се е развило бързо...
Ах милата ми птичка,колко много ще ми липсва
![[mood_feelings_hurt.gif] [mood_feelings_hurt.gif]](./images/smilies/mood_feelings_hurt.gif)