Страница 1 от 1

Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Вто Юни 01, 2010 6:25 am
от vge
Здравейте,папагалчето ми почина.Днес в 6.30ч-просто е чакала милата да я взема,в ръцете ми издъхна [mood_feelings_hurt.gif] .Не разбрах какво и стана.Беше жизнена,заядлива,хаплива...абекато всяко едно папагалче.Преди два дни(неделя) бяха на терасата.Надвечер като ги прибирах ми направи впечатление,че Тея е на дъното на клетката.Това е нетипично държание за нея-беше настръхнала.В последствие видях,че е с разстройство.
Веднага влязах в нета и изчетах доста неща.От години гледам такива папагалчета,но за първи път ми се случва подобно нещо.Поразхлабвали са се,когато им давам плодове или салатки,но е минавало.На терасата сянка пада бързо,но въпросния ден подухваше.Но нищо необичайно-от години си ги гледам така.
Залагам главно на просо-нищо друго от съставките в зърнените храни не ядат.Изхвърлят семки,витаминните парченца...
Тея беше на не повече от 5 години(купена е от зоомагазин,където възраста е винаги в полза на продавача).Какво и стана?След като ги прибрах въпросния ден,забелязах оси да прехвърчат на терасата,но едва ли е ужилена.Според мен,ако естанало,би си заминала доста по-рано.Не си спомням същия ден или преди това имдадах салатка, а на следващия ден-ябълка.
Вчера не съм ги изкарвала,беше хладно.Вечер поживваше малко.Снощи я отделих,защото другата папагалка Сара започна да я кълве.Пипо(мъжкарчето ни) не я нападаше.Опита се да хапне,качи се на стълбичката и това беше.Рано сутринта се събудих от странен
шум-крачетата и бяха изтинали,сковани,крилцата разперени,дишаше тежко,опитвала се е да хапне,но не се е получило-по клюнчето и имаше залепнало просо...Извадих я от клетката,завих я в чаршафа ми и си я гушнах-след десетина минути почина.
Вчера не ми бяха превели детските-надявах се да стане,за да я заведа на лекар.Но и в нета четах,че до два-три дни,ако птичето не се оправи да се потърси помощ.Явно е трябвало да го направя веднага.Нещото при нея се е развило бързо...
Ах милата ми птичка,колко много ще ми липсва [mood_feelings_hurt.gif]!!!

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Вто Юни 01, 2010 9:09 am
от meri
Съжалявам за загубата ти. [mood_feelings_hurt.gif]

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Вто Юни 01, 2010 9:28 am
от vitaminka
Милата тя... [kiss25.gif]

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Вто Юни 01, 2010 9:34 am
от Wladynka
icon_bawling Мойте съболезнования [mood_feelings_hurt.gif]

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Вто Юни 01, 2010 12:15 pm
от vge
Погребах си я под едно дърво. [mood_feelings_hurt.gif] icon_bawling [mood_feelings_hurt.gif] Много ще ми липсва!Много!Милата ми птичка,никога няма да забравя как се бореше за още една глътка въздух в ръцете ми...как размахваше крилца....огъна си главичката назад,отвори си човчицата ....и това беше.А аз не можах да и помогна. [mood_feelings_hurt.gif] Защо стана така,толкова бързо,кое беше причината?Така и не разбрах къде и с какво сгреших.Постоянно наблюдавам другите две-засега са ми добре да чукам на дърво.

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Вто Юни 01, 2010 1:06 pm
от CrimSon_CheRry
icon_bawling icon_bawling icon_bawling icon_bawling много тъжно ,съжалявам за загубата ти.... [mood_feelings_hurt.gif] icon_bawling icon_bawling icon_bawling

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Вто Юни 01, 2010 1:30 pm
от sisity
Моите съболезнования [mood_feelings_hurt.gif] .
Съмняваме да е била някаква инфекциозна болест, по - скоро нещо неинфекциозно до е било. Все пак, ще е хубаво да дезинфекцираш клетката и нещата които е докосвала. Така, както си го описала ми прилича на авитаминоза някаква, по - точно авитаминоза Д или още казано рахит. Прилича ми и на възпаление на белите дробове, ако се е простудила е възможно. Все пак не съм ветеринарка, само предполагам. Дано да не им стане нещо и на другите сладури. [mood_feelings_hurt.gif]

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Вто Юни 01, 2010 1:49 pm
от vge
Аз също не вярвам да е нещо инфекциозно.Да не е била нитрирана в повече салатката,която им давах?Вече няма да им давам нещо подобно.Ох,направо без очи останах-хем плача,хем чета.Много бързо я събори каквото и да е било.Но тогава и другите трябваше да имат проблеми-те също ядаха.
Благодаря ви за съчувствието.Само тук мога да бъда разбрана.Повечето хора около мен не са им ясни отношенията животно-човек.
Извинявам се,че бях публикувала темата на неточното място.Съжалявам.

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Вто Юни 01, 2010 2:00 pm
от sisity
Съмнява ме да е от нитрати, тогава симтомите не са точно такива. Отново много съжалявам за птичето, знам какво е, миналата година си замина предишната ми папагалка, така и неможахме да открием причината за внезапната и смърт. [mood_feelings_hurt.gif] Дано другите да са добре. [mood_feelings_hurt.gif]

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Вто Юни 01, 2010 4:05 pm
от jenito98
И на мен горе-долу папагалчето ми почина,беше корелка.Разболя се от салмонелоза -болест при птиците.Заведох я на лекар,но....

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Вто Юни 01, 2010 4:20 pm
от meri
Няма смисъл да гадаеш,случило се и ..... :ac:
Важното е другите да са добре, следи ги за всеки случай, възможно е и да е било някое заболяване със скрити симптоми, просто понякога е трудно да се забележат.Не се тормози, спомняй си за него с любов. :ba:

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Вто Юни 01, 2010 4:28 pm
от love PET
Много сажалявам!

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Вто Юни 01, 2010 5:30 pm
от AdincetO
Моите съболезнования :ac: [mood_feelings_hurt.gif]

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Сря Юни 02, 2010 3:23 pm
от vge
Благодаря на всички за съчувствието!Никога няма да я забравя,просто няма начин!Всеки ден минавам покрай дървото,където я погребах [mood_feelings_hurt.gif] .Гледам другите две в клетката-вчера бяха кротки.Явно им липсва и на тях.Но днес пак се "разприказваха".
Да са ни живи и здрави животинките-утеха намирам в тях,когато ми е криво.Само те ме разбират!

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Сря Юни 02, 2010 3:51 pm
от Чехълче
Моите съболезнования. [mood_feelings_hurt.gif]

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Сря Юни 02, 2010 4:24 pm
от d0dy
Моите съболезнования [mood_feelings_hurt.gif]

Re: Папагалчето ми почина

МнениеПубликувано на: Сря Юни 02, 2010 7:14 pm
от selgomez97
Съжалявам... icon_bawling
Сега е на по-добро място, повярвай ми!