[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Лиза
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Лиза

Лиза

Мнениеот vikito40491 » Сря Фев 13, 2013 10:55 am

Няма смисъл да разказвам подробности. Не знам на кой да споделя, а този форум от 2007 година винаги е бил до мен, както и някои от потребителите. На 13.02.2013 умря едно голямо ушато ДОБРО. И аз изгубих най-добрия си приятел. Искам да имах някакъв талант, да пея, да пиша, да рисувам, искам да сътворя нещо красиво в памет на най-добрия приятел, нещо което е достойно за нея, но уви. Ще постна един текст, който написах преди доста време, опитвайки се някак да опиша какво чувствам към Лиза... Не мисля, че успях да пресъздам и 1/3 от чувствата и емоциите, които имам предвид, но исках някак да се изразя и няма какво да добавя към него:

Изображение

Лиза. Това е кучето, което всеки си мечтае да има. Кучето, което ще те последва навсякъде, което ще позволи на малки деца да ѝ бъркат в устата, но би посегнала на човешко същество, за да те защити. Най-любвеобилното създание, което има вграден радар, настроен да улавя промените в емоциите на хората. Понякога си мисля, че това ѝ е била мисията на този свят – да е утеха, пристан. Защото да се гушнеш в Лиза е като да се завърнеш в бащината къща – приятна и мека, топла, уютна. Цялото ѝ излъчване, от кафявите дълги уши до приветливият поглед е успокояващ. Все едно носи аура около себе си, ореол.

Така като я описвам, звучи като Летящият Бъд от известния американски филм, някакъв утопичен идеал за куче. Съвсем не, Лиза си има своите недостатъци. Ако беше човек бих я нарекла наивна. А за куче си е плаха. Не харесва големи тълпи, предпочита да излезем двете без други кучета наоколо, хора, шум. А от всичко най-много обича дивана. Притеснява се постоянно – като някоя майка орлица – от фойеверки, от нов член на семейството (най-често някое животинче), от шумни гости, а понякога и от нищото. Просто става нервна, започва да обикаля и да побутва с нос хората около себе си, за да ѝ се обясни ситуацията. Да, точно така, Лиза притежава ѝ още едно отличително качество – разбира какво ѝ се говори, дори да използваш сложни изречения. Сега, няма да навлизам в сферата на научната фантастика – може би просто е научила някои думи и това ѝ помага да осъзнава за какво иде реч, или просто е усъвършенствала да разпознава тоновете на човешкия глас. Факт е, че може спокойно да ѝ кажеш: „Лиза, досаждаш на госта, отиди при татко да те почеше“ или „легни в другия край на дивана, защото за мен няма място“ и тя би те погледнала с изразителния си поглед и да направи точно това, което си ѝ казал. Въпреки, че не наблягахме особено на дресировката ѝ, когато беше малка, тя винаги знае.

Освен всичко това, Лиза може би е най-добрият приятел, който съм имала. Както казах, това куче има радар за тези неща и винаги знае всеки от какво има нужда. Ако искаш да прекараш петък вечер вкъщи пред телевизора и да гледаш Шоуто на Слави и да потънеш в самосъжаления колко беден е социалният ти живот, тя ще легне до теб, ще сложи главата си в скута и ще въздиша все едно иска да изрази твоето собствено отчаяние. Ако имаш нужда от развлечение, а ти е скучно, няма какво да правиш и шоколада е свършил – въпреки сериозната възраст от 10 години, тя ще започне да издава странни звуци и да се търкаля като двумесечно кутре, докато щеш - не щеш, ѝ обърнеш внимание и се включиш в играта. Ако си разстроен, винаги можеш да разчиташ, че Лиза ще дойде да те нацелува докато не се усмихнеш. Ако са те налегнали комплексите, винаги ще намери начин да ти покаже колко те обожава, въпреки всичките ти недостатъци.

Изображение

Малко по-нагоре споменах и „изразителният ѝ поглед“. Приветлив, дори усмихнат, дълбоките ѝ кафяви очи ти дават чувството, че можеш да потънеш в тях и просто да се отпуснеш и да знаеш, че винаги ще е до теб. Блестящи, искрени, невинни, без нито една задна помисъл, без нито едно зло, преднамерено или не, извършено през живота. Мога да ѝ споделям и говоря, без това да ми изглежда ни най-малко странно.

Ако Лиза беше човек и беше родена 70те години, тя определено щеше да бъде хипи. По-голяма миролюбивост и любов към живота и хората не съм виждала в нито едно човешко същество или каквото и да било същество освен в Лиза. Честно казано, склонна съм да мисля, че нашите щяха да се разведат поне 10 пъти ако не беше намесата на това куче. В момента, в който се повиши глас или се започне кавга, Лиза започва да сяда, да маха с опашка и да си дава лапата, без никой да ѝ е казал. Може би си внушавам, но винаги съм си мислила, че с това се опитва да каже: „Няма нужда да се карате заради мен, аз слушам“. Работата е там, че не само аз си мисля това, а всички членове на семейството и просто няма как да не се поддадеш на настоятелността ѝ и да я похвалиш колко добро момиче е, с което да я успокоиш, че проблема не е в нея. Веднъж потупал главата на Лиза, просто няма как да се завърнеш към караницата със същата сила. Лиза поема всички негативни емоции на хората, просто имаш усещането, че седейки и въздишайки на дивана с нея, си предаваш товара на друг.

Колкото и спорове да се водят за това кой е „главата на семейството“ според мен, това може да бъде само Лиза. Ако не главата, то поне центърът. Защото баба ми, която не харесва кучета, гнус я е от косми и не би докоснала четириного, няма против да почесва Лиза и да й говори. Защото половината ни „семейни шеги“ са свързани именно с Лиза („ако арабите имаха повече Лизи, изобщо нямаше да се разбият в кулите близнаци“, „този свят се нуждае от още Лизи“ - когато чуем за поредната жестокост по новините), както и най-честите ни теми за разговор. Защото Лиза е като обобщен образ на обитателите на нашата къща. Защото ако всички сме в кухнята, а някой е в хола на компютъра, тя ще обикаля от кухнята до хола, шумно удряйки опашката си във всяка повърхност, докато този някой не се присъедини към останалата част (тогава Лиза, както винаги ще заеме обичайното си място на диванчето и ще потъне в блажена дрямка). Защото тя ни обединява, подкрепя и разтоварва. Защото нито татко, нито майка биха се освободили събота или неделя за дълга разходка, ако не беше факторът Лиза. Защото Лиза е най-доброто нещо, което съм виждала. Защото тя е най-доброто куче на света.
You're watching your dog chase its tail and think that dogs are easily amused, right then you turn around look at the time and realise you just watched your dog chase its tail for 10 min...
Аватар
vikito40491
В пасажа
 
Мнения: 777
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 6:46 pm
Местоположение: Елхово

Re: Лиза

Мнениеот mario7755 » Сря Фев 13, 2013 11:16 am

Тази история ме разплака,много съжалявам за Лиза [mood_feelings_hurt.gif]
Обичай повече… и мрази по-малко.
Аватар
mario7755
В пасажа
 
Мнения: 686
Регистриран на: Съб Юни 09, 2012 2:11 pm

Re: Лиза

Мнениеот meri » Сря Фев 13, 2013 11:49 am

Вики много cъжалявам.Да почива в мир. [mood_feelings_hurt.gif] [mood_feelings_hurt.gif] Ноcи я cърцето cи,тя е там,както преди...... :ba:

Прекраcна приятелка беше,
обичам те както преди,
взирам cе в мрака,
търcя те c поглед тъжен и мил.

Cпомен оcтана,тежка печал,
тъгувам и плача за теб.
Душата ми cтрада,cърцето ридай,
cбогом приятелко моя.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Лиза

Мнениеот zoomaniak » Сря Фев 13, 2013 1:54 pm

[mood_feelings_hurt.gif] [mood_feelings_hurt.gif] съжаляваме ...
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Лиза

Мнениеот vikito40491 » Сря Фев 13, 2013 2:09 pm

meri, това е много красиво... благодаря ти..
И на който ми е едитнал публикацията (зоо, предчуствам, че си ти) също едно голямо благодаря :ba: Страхотни сте, хора
You're watching your dog chase its tail and think that dogs are easily amused, right then you turn around look at the time and realise you just watched your dog chase its tail for 10 min...
Аватар
vikito40491
В пасажа
 
Мнения: 777
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 6:46 pm
Местоположение: Елхово

Re: Лиза

Мнениеот meri » Сря Фев 13, 2013 2:19 pm

Толкова ми cтана мъчно,поплаках и аз,не мога да cе въздържа.Толкова много обич блика от ваc двете.
Вики,знам,че е много тежко,че много боли......но тя ще бъде винаги до теб и ще те обича.
Много,много тъжни моменти cа това в нашия живот.Но,cпомените ни крепят,годините прекарани c тях.Помни я винаги..... :ab: :sunny: [mood_feelings_hurt.gif]
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Лиза

Мнениеот vikito40491 » Чет Мар 07, 2013 12:06 am

Както казах, не ме бива много в нещата, свързани с изкуство и творене, но също така споменах и че искам да сътворя нещо в памет на моята най-добра приятелка. Затова и поствам това видео тук, наистина не е кой знае какво - направих го за много кратко време, а и за пръв път правя подобно нещо. Просто исках да я почувствам жива.
http://www.youtube.com/watch?v=8ez-WVT6KXY Обичам те
You're watching your dog chase its tail and think that dogs are easily amused, right then you turn around look at the time and realise you just watched your dog chase its tail for 10 min...
Аватар
vikito40491
В пасажа
 
Мнения: 777
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 6:46 pm
Местоположение: Елхово


Назад към В тяхна памет