Петър, не мислете,че аз лично не ви разбирам и не съдете по това, което пиша, аз винаги пиша риторично като общ пример, а не конкретно за дадения случай, съгласете се,че има различни хора,които не обръщат внимание на кучетата си какво правят, а често пъти даже ги пускат сами да излизат и тогава са изложени на какво ли не.

Аз също имам много горчиви спомени както от вет. лекари,така и от хуманни, но не мога да се съглася, че всички са некадърни.Мога с чиста съвест да заявя, че аз лично за себе си съм намерила най- добрите вет. лекари,както и хуманни след много мъки и страдания и обикаляне, но намерих.Знаете ли лично аз как живях една година в ужасни болки, точно защото не се намери лекар, който да ми помогне, само ме лекуваха неподходящо и стана ,така че колкото и да не ви се вярва,толкова се бях отчаяла и незнаех вече какво да правя от болки, аз се обърнах към мойте вет. лекари, които след като видяха рентгеновата ми снимка, ме посъветваха,че съм за операция, не че хуманните не бяха видяли, просто ме лекуваха ей така от нещо,което няма оправяне(то не бяха ставни инжекции,ужасно болезнени, то не бяха лекарства, физиотерапия)---износен ставен хрущял и костите сe триеха една в друга и след много обикаляне намерих ортопед,хуманен, който потвърди,че освен операция няма друг изход----и така платих му и ме оперира, но операцията беше успешна, защото той е един от най- добрите хирурзи на китка, и така премахна ми кост, скъси ми палеца и сега благодарение на "кадърността" на много други лекари, аз имам почти неизползваема лява ръка, почти никакви функции не се запазиха, служи ми за украса.Ето , това е , много опит имам с всякакви лекари и мога ди ви уверя, че въпреки всичко не губя вяра и знам, че има и такива,които си вършат работата чудесно. Наистина аз съм на мнение и винаги го поддържам, че не титлата дава умение на лекаря, а съвсем други неща, опита и знанията не се постигат с някаква си титла и това да значи, че много може и знае, напротив тези --поне за мен са некомпетентни, защото нивото им на знания е много остаряло, въпреки всички новости и апаратури във вет.медицината специално.Този случай сега ви кара да си мислите, че никъде и никой не работи добре, че няма на кой да се доверите--не е така,има ,много лекари си вършат чудесно работата и за повечето от тях някой даже не са и чували.За всички ни любимците са член на семейството, не си мислете, че болката по загубата е лека, както за вас, така и за нас, аз също съм загубила куче, което пострада точно от некадърен лекар, и живя в толкова мъка и болка, че не е за говорене, има я описана неговата история тук във форума, но повярвайте ,че откакто намерих тези лекари,кучето ми живя благодарение на тях 9 год, въпреки всичките си проблеми--живя пълноценно и обградено с много обич и грижи,както от мен,така и от тях, занете ли каква борба за спасяване на живот беше накрая, как се опитваха да помогнат--но уви,нищо неможеше да се направи.Има моменти,когато въпреки всички усилия, изхода е фатален, защото просто вече никой и с нищо не може да помогне.Исках да обърна внимание на стопаните винаги и всякога да обръщат внимание къде си водят любимците на разходка, как ги пазят(има немарливи стопани), вашия случай просто предостави тази възможност---всичко написано не е насочено срещу вас, в никакъв случай, ако така сте го изтълкували, много добре знам какво е да гледаш как любимото ти същество си отива , а ти да си безсилен.Да всички имаме чудесни спомени с нашите скъпи същества, също всички много страдаме от загубата им --от смъртта на моето куче изминаха вече 2 год, но нито за миг не съм го забравила, нито съм спряла да мисля за него, никак не ми е лесно, но какво да се прави........просто понякога лекарите наистина нямат вина и трябва да го разберем, защото не винаги може да се помогне, получават се такива усложнения, които е трудно да разберем и приемем,но това е истината.Не може със сгурност да се твърди каква е причината без аутопсия, ако има такава, и се разбере-тогава ,да ще се съглася, че всичко е от некомпетентност(не става въпрос за вашето куче, по принцип), ето затова, когато има такива съмнения е най- добре да се прави аутопсия и не е безмислено ,напротив, ще даде отговор на много от въпросите и така човек ще знае истината.Напълно съм съгласна , че има лекари не можещи, нензаещи, некадърни-------но има и добри, повярвайте,колкото и да ви е трудно.Това е съдба, никой не може да я избегне,но начина е нелеп и страшен--обаче нищо не може да се направи.Никой не може да гарантира обаче, че ако нещата се бяха развили по друг начин, всичко щеше да е наред---няма как да знаем.Нелепо и тежко е когато това се случи, и ако е вярно, че кучето е починало точно поради тази причина--да разказвайте ,нека хората да знаят и да си правят изводи, защото това е непростима"грешка", но както казах няма гаранция без сигурно доказателство,ами ако въпреки всичко не е така? Моето куче преживя 3 изключително тежки операции, знаете ли какво е да не знаеш ще живее ли или не, въпреки,че всичко беше направено толкова предцизно и точно, нямаше никакъв пропуск, знаете ли как се обръща пикочен мехур анално и така се живее, само и само да се спаси живота му, какви мъки и болки след операцията, катетри постоянно--не мога да опиша всичко, как да обвиня лекарите,които се бориха 12 часа, за да могат да направят и невъзможното, за да живее, как да ги обвинявам, че не можеше,нямаше друг изход,освен този, за да го спасят, и ако беше се случило тогава най-лошото, какво--- да ги бях обвинила ,,не никога няма да го направя, дадоха всичко от себе си ,за да живее.Така, че не може да се твърди със сигурност нищо---просто трябват сериозни доказателства, --истината е горчива и тежка, но трябва да се приеме,когато се знае обаче.С пари не може да се купи здраве, та никой от нас не жали нито средства,нито време, само за да помогне , но уви, има безнадеждни случаи, защо след като се усъмнихте, не направихте аутоспия, но при някой друг, тогава много от въпросите щяха да получат отговор, ами ако е получил сепсис, ами ако е имало нещо съвсем друго за което даже и не предполагате, ако е имал някакво неоткрито заболяване, което не се е проявявало досега и случилото се само да е подпомогнало процеса, някога на вид едно много здраво куче изведнъж може да започне да проявява симтоми на заболяване и вече,когато нещата са напреднали и са се усложнили започват да дълбаят, ако,ако.........просто причини много,разберете ме правилно, не ви хуля,нито упреквам--само ви посочвам евентуални причини.Не може да има гаранция, да ще кажете --ако му имаше нещо-щях да забележа, да ама не, има неща,които няма как да се хванат и открият преди да са започнали да увреждат.Каквото и да се пише ,няма да върне любимеца ви, но нека поне вашия случай да послужи за пример и поука, ето затова аз лично написах всичките си постове досега,уверявам ви-----нищо не е насочено лично срещу вас, мъката ви и болката по загубата са достатъчни, разбирам ви и нека всички,които четат да си вземат поука.
![[ideauu.gif] [ideauu.gif]](./images/smilies/ideauu.gif)