от biba71 » Пет Авг 21, 2009 10:32 am
От доста време не съм имала време да влизам в сайта и не съм видяла, че имам отговори на моята тема.
За съжаление се наложи да приспим любимото ни дакелче. След доста месеци борба. Какво ли не му изследваха, какви ли не лекарства не му давахме. Оказа се че има уголемен черен дроб, камъни в жлъчката, съмняваха се и за тумори. От това му се появяваха рани по лапите и муцуната. Всеки ден го третирахме, но беше голяма мъка и за дакелчо и за нас. Преди около три седмици получи и инсулт, изкриви си главичката и не можеше да ходи, искаше, но се занасяше и падаше. Но имаше някакво подобрение след 2-3 дни, започна да се храни и имахме надежда, че ще се оправи. Но преди седмица получа още един инсулт, вече не можеше да си стои на крачетата, повръщаше и не можеше да пие и вода. 10 години и 5 месеца го гледахме. И когато извикахме лекар той ни каза, че това куче на крака не може да се вдигне и ако не го приспим само ще го мъчим на системи и т.н. И взехме това страшно решение. Ужасно беше - който казва че ефтаназията е безболезнена явно не го е изпитвал на собствен гръб. Явно от многото лекарства, които му давахме много трудно го приспа лекаря, започна да лае, беше направо кошмарно. И сега седя и се чудя - дали нямаше пък да се оправи, дали не избързахме. Много пъти се е оправял. Имаше и парези и дископатия, но го лекувахме. От 5 дни го няма и това ми е единствената мисъл - дали взехме правилното решение.