[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Обезопасяване на стаята за разходки
Страница 1 от 1

Обезопасяване на стаята за разходки

МнениеПубликувано на: Нед Авг 30, 2009 6:20 pm
от blackrose1989
Предполагам при всички вас,притежаващи гризачи, съществува проблема с обезопасяване на стая, в която животинката е пусната да се разхожда. Тук много хора ще изтъкнат като решение на проблема просто гризача да си стои в клетката. Да ама аз като горда собственичка на чинчила съм взела решение да правя ежедневни разходки с цел свобода на движение на този вид животни, която не може да бъде постигната с колкото и да е голям вид клетка. Оттук хилядите рискове разбира се... Признавам за моя грешка че няма как да наблюдавам всяко нейно движение в стаята в продължение на 2-3 часа дневно,да се завирам под леглото и да местя мебели за да разбера защо така подозрително се е закротила и какво така е хванала да дъвче, че издава този звук... Затова се захванах да обезопася максимално стаята за разходки, за да се чуствам спокойна да отида до тоалетна или да гледам филм, докато тя дивее. В процеса на наблюдение разбрах че:
1. Обожава тапети - решение - стигнах до заключение че не и вредят, защото не ги поглъща а само ги къса от стените. Интериора - прежален.
2. Обожава изкуствени цветя и да чупи вазите в които стоят - решение - високо на горния рафт - несполучливо - научи се да се катери до там, решение - извън стаята
3. Обожава да гризе фитилите на свещите които ми бяха за декорация - не вредят, парафина обаче не съм сигурна че не вреди - прибрах ги за да няма рискове
4. Има влечение към философията - няколко книги за университета са понагризани - решение - преместени в затворена витрина
5. Катери се по рафтове и бута и чупи всичко което може - решение - празни рафтове
6. Отворени прозорци - прегризва мрежата в опит да опита дивото извън стаята - решение - затворен прозорец по време на разходка
7. Отворена врата - в момента в който се чуе звука от отваряне на вратата, диването се втурва да изучава другите стаи, после да не ви обяснявам каква лудница е да я изкарам изпод някой диван. Отделно ужасения човек, влизащ в стаята и виждащ малкия разбойник да се втурва към процепа на вратата, задвижва реакциите на шашнатия нещастник да затвори бързо вратата под носа на чинчилата с огромен риск от прищипване, което ме е скарало с всички членове на семейството.
8. Отворена ракла с чаршафи - влиза, омотава се в някой чаршаф и не може да излезе защото й е високо, риск от задушаване ако се затвори капака когато е вътре - решение затворена ракла
9. Стайни растения - от опит с моята чинчила споделяме, че растението Маранта, не е отровно, но прекратихме по нататъшните "експерименти", решение - без стайни цветя
10. Падане и скачане от високо - редовно се прави,преди ме стресираше,но разбрах че моята си преценява паданията и е достатъчно тренирана, доставя й огромно уоволствие да прави салта и полети от всякъде - решение - май няма
11. Разклонители и контакти, чийто входове не са закрити, попадане на лапичка може да е фатално - моите съм ги сменила с разклонители, обезопасени за деца.
12. Лакирани мебели - решение - осигурявам и постоянно клони за дъвкане, за да не посяга към мебелите
13. Топлинни удари - завишената температура на околната среда с три - четири градуса, може да не повлияе особено когато животното е неподвижно в клетката, но когато дивее извън нея, температурата на тялото се покачва и е възможно прегряване - решение - температура под 22 градуса
13. Вечния поблем с кабелите - 1. Омотаване с алуминиево фолио - не помага, 2- отгоре тиксо - не помага, 3 - отгоре изолирбан - временно проблема решен, докато не отидох на море и друг човек я разхождаше без наблюдение, в следствие на което един кабел беше старателно оглозган от фолиото,тиксото и изолирбана и оголен до жичките - резултат токов удар на любимото животно, за радост без фатален край. Сега мисля да ги закача на стената да не са по пода тези кабели, но е сложно, другия вариант търся да ги намажа с нещо гадно, като тоя лак дето го продават в козметичните магазини против гризане на нокти, но по зоомагазините не срещам вариант за гризачи, а не ми се занимава сякаш да лакирам всеки кабел с такъв лак и то ще ми трябват поне 5 шишенца.

... И още хиляди опасности извън клетката, вариращи от вида на стаята, за моята като че ли съм обезопасила всичко, но винаги се случват изненади. Непрекъснатото наблюдение също не винаги помага, така че преценете за себе си дали е правилно да излагате домашния си любимец на толкова много рискове, или да изберете варианта без разходки, но за сметка на щастието и активността на гризача.

Re: Обезопасяване на стаята за разходки

МнениеПубликувано на: Съб Юли 17, 2010 9:37 am
от Erykahhh
Аз съм се хванала за главата с моята чинчила Макарон. Не мога да обезопазя стаята, толкова добре,че да не може да се скрие под дивана ( оттам минава кабела за кабелната и интернета), а скоро видях, че Макарон ги е изгризал целите, крепят се на магия.
Вчера имахме инцидент с Макарон - беше избягал от клетката и пак е гризал кабели и явно го е хванало ток, беше на косъм. Много се стреснах и сега много го наблюдавам като е пуснат на разходка из стаята.

Re: Обезопасяване на стаята за разходки

МнениеПубликувано на: Вто Ное 15, 2011 8:34 pm
от chinchi mam
И при нас е същото положение :) Но на тези сладки муцинки няма как да се сърдиш :)

Re: Обезопасяване на стаята за разходки

МнениеПубликувано на: Чет Ное 17, 2011 3:28 pm
от Nova
Моите пакостници от време на време бягат от клетката и по цяла нощ купонясват из кухнята,коридора и дрешника. Не съм забелязала обаче да ги привличат кабели,тапети нямам ,но обичат да опитват как е на вкус коша за пране.Обаче губят интерес бързо и не са правили поразии. В общи линии,само се катерят и гонят.Да чукам на дърво - няма разрушения!