Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Дъръ. Бъръ - два чадъра....

Re: Дъръ. Бъръ - два чадъра....

Мнениеот zoomaniak » Съб Ное 01, 2014 1:51 pm

Редактирането е оправено :az:
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Дъръ. Бъръ - два чадъра....

Мнениеот zoomaniak » Съб Ное 01, 2014 5:08 pm

Оправени са и аватарите :ab: малко по-големи може да ползваме.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Дъръ. Бъръ - два чадъра....

Мнениеот Шери » Нед Ное 23, 2014 11:21 am

Вчера си взех куче. Не беше важно да е от някаква определена порода. Просто исках да знам, че ще остане мъничко, да е малко на възраст и да е пухкаво. Харесах куче от друг град. Пишеше, че е пекинез, ваксинирано и обезпаразитено. До колко е пекинез е без значение, защото и без друго не съм очаквала съвършен представител, а просто малко рошаво куче. Кучето е хранено с остатъци от човешка храна, беше ми казано, че яде и гранули, но за пръв път опита гранули вчера- личеше си, че дори не знаеше дали се ядът. По пътя изглеждаше ужасно, очите му бяха в гурели, плюнчеше се много. На 3 месеца, без паспорт и само с 1 ваксина. Това разбрахме на място. Нямаше как да откажем кученцето, първо защото няма как да го оставим в това състояние при хора които очевидно не се интересуват от него и второ защото вече бяхме пътували с нагласата за куче, няколко часа. След като се прибрахме в София, заведохме веднага кучето на ветеринар. Изчистиха очите и ни дадоха мазило. Беше с почти 40 градуса температура, а на всичкото отгоре със съмнения за гана. Теста беше отрицателен. Сега всеки ден в продължение минимум на 10 дни ще трябва да ходим за инжекция с антибиотик и такава за температура. Купихме му легло, кучешки пелени, защото едва на място се оказа, че не само има само 1 ваксина, но е обезпаразитено само вътрешно. На всичко отгоре тъпкано с какво ли не, е толкова дебело, че при седене се чуди къде да си сложи задните крака, добре че поне може да върви. Почти 2 килограма е, а все пак е 3 месечно малко кученце, което се очаква да стане максимум 4-5 килограма. Както и да е, ясно е, че и аз сама си търся проблемите щом вземам куче от такова място, което между другото е живяло на двора в някаква пристройка, но все пак си мисля, че на човек трябва поне малко да му пука, за кученца които е отгледал от 1 им ден. Те дори не се интересуват при кои ще отиде кучето не ни попитаха нищо и ако не бяха нашите въпроси, просто щяха да ни го връчат и да си вземат парите. Кученцето е страхотно и въобще не съжалявам, че го взех, защото знам, че иначе просто щеше да бъде оставено да умре, а с 40 градуса температура, това щеше да е твърде скоро. Просто не искам да повярвам, че виждат в какво състояние е кучето и го отглеждат по - зле и от прасе.
“Днес тълпата следва кокошия модел и помни само станалото между две хранения.”
Аватар
Шери
В глутницата
 
Мнения: 374
Регистриран на: Пон Яну 28, 2013 10:14 am

Re: Дъръ. Бъръ - два чадъра....

Мнениеот iago » Вто Ное 25, 2014 7:35 am

Нямa нищо блaгородно в товa дa спaсиш куче, купувaйки от тaкивa хорa.Тaкa подхрaнвaш гaдния им и гнусен бизнес. Ще скaпят мaйкaтa от рaждaне зa дa изкaрaт някой лев.Не могa дa повярвaм, че при всичкaтa информaция, изписaнa из нет прострaнството, все още имa хорa, които дa постъпвaт кaто Вaс,Дaно оцелее и без последствия зa здрaвето, след 10 денa aнтибиотици нa тaзи възрaст. :(
По-добре да мълчиш и да изглеждаш глупав, отколкото да си отвориш устата и съмненията да отпаднат!
Аватар
iago
Животинче с въпрос
 
Мнения: 31
Регистриран на: Пон Апр 08, 2013 2:39 pm

Re: Дъръ. Бъръ - два чадъра....

Мнениеот Шери » Вто Ное 25, 2014 5:33 pm

Много добре знам, че не трябваше да го взема от там. Наясно съм с цялата тази информация от къде да вземем куче. Наясно съм, че можех да си взема здраво куче от приют. Но съм наясно и, че след като съм отишла там и съм видяла в какво състояние е, просто не може да го оставя така. Не съм казала, че има нещо благородно от моя, но от тяхна страна пък да не говорим. Както и да е. По-добре е, скача си, яде, закача се и има още 6 дни на антибиотик и капки. Да е жив и здрав и дано наистина майката да получава по-добри грижи от малкото.
“Днес тълпата следва кокошия модел и помни само станалото между две хранения.”
Аватар
Шери
В глутницата
 
Мнения: 374
Регистриран на: Пон Яну 28, 2013 10:14 am

Предишна

Назад към Говорилня