Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Зимни опасности за вашето куче

Зимни опасности за вашето куче

Мнениеот meri » Съб Юли 09, 2011 7:02 pm

Зимни опасности за вашето куче

Когато настъпи зимата,вие губите време и енергия за отопляване на вашия дом и колата.А помислихте ли и за вашите любимци?

Студеното време носи различни заплахи за здравето и безопасността на животните,някой от които могат да ви шокират.В тази статия ще разгледаме някой от тях и как можем да избегнем проблемите.

Опасност от преохлаждане

Кучета,които провеждат много време извън дома,даже ако са защитени с кучешка колибка,рискуват да умрат от студ.Входа на колибката трябва да бъде защитен от вятъра или да е затворен.Също така колибката трябва да се изолира и да бъде достатъчно голяма, за да може кучето да стои,да лежи и да се преобръща.Прекалено голямата колибка няма да запази топлината на тялото.

Недохранване / дехидратация

В студеното време за поддържане на топлина,животните изразходват много повече енергия от обичайното.Ако вашето куче или котка провеждат много време извън дома,трябва да увеличите количеството храна.Следете водата на животните да не замръзва.

Суха кожа

През зимните месеци въздуха в дома става сух,постепенно се унищожава влажността на кожата и козината.Когато кожата на кучето е суха започва сърбеж и кучето я къса,като създава кървящи рани.За предовратяване на това решете кучето редовно и енергично.

Коли- убийци

За котки,които живеят на улицата,колите са много голяма опасност през зимата.Котките често намират топло място до двигателя на паркирания автомобил и могат да заспят там даже и в най-тясното място.След включване на двигателя има голям риск да получат сериозна травма или да загинат.Ако вие сте собственика на колата винаги преди включване на двигателя потропайте по колата.

Химическо отравяне

Антифриза,който изтича от радиатора на колата,може да убие вашето куче или котка.Дръжте антифириза в надеждни,добре затворени съдове.Винаги почиствайте след себе си разсипания или изтекъл на земята антифриз.Изполвайте антифриз,който не съдържа етиленгликол,компонент,който прави антифриза сладък и токсичен.

Химията и солта,посипани по зимните улици и тротоарите също могат да бъдат опасни.По време на разходка тази химия попада по възглавничките на лапите.След разходка животното облизва тази сол ,което може да завърши зле.След всяка разходка мийте лапите с топла вода.

Рана на езика

При ниски температури голяма опасност за животните са металните купи и буркани.Животните могат да докоснат с език метала и при опит да го върнат обратно,могат да получат травма.За предовратяване на подобни ситуации сменете купите с пластмасови или керамични.

Изгаряне

При дълго пребиваване на студено животните могат да получат замръзване на краката,носа и ушите.За да предовратите замръзването трябва веднага да премахнете леда и снега от лапите.Топчета лед могат да се формират в областта между пръстите и възглавничките на лапите.Премахнете козината на тези места за намаляване на възможността за събиране на сняг.

Опасност от хипотермия

На хипотермия са подложени кучета и котки с недостатъчно гъсто космено покритие.Болните и старите животни също са чувствителни към зимния студ.Когато на улицата е студено,е много важно животните да бъдат на топло в дома,или в краен случай им обличайте топла дреха по време на разходка.

http://ufapriut.ru/publ/veterinarnye_st ... /4-1-0-286
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10350
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Кучета