Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Лечение на атопичен дерматит при кучетата без ...

Лечение на атопичен дерматит при кучетата без ...

Мнениеот meri » Вто Окт 07, 2014 4:16 pm

Лечение на атопичен дерматит при кучетата без кортикостероиди и други хормони.

Тамара Хайреманс, сертифициран консултант на компанията Bioradix, развъдчик от белгийския развъдник за златист ретривър "Fine Art Rudgieri"

Възможно ли е напълно да избавите кучето от атопичния дерматит без кортикостеориди и други хормони?На тази тема съществуват множество мнения на различни ветеринари. В тази статия искам да споделя моите изводи и опит.

Според мен- да, безусловно, атопичния дерматит може да се излекува с натурални средства. Ще ви обясня как е възможно това.

Какво е това атопичен дерматит?

Атопичния дерматит е възпалително поражение на кожата от алергичен характер, което може да бъде в такива случаи на генетично предразположение, а в други случаи- придобито.

Във връзка с какво възникват алергичните реакции в организма? Във връзка с неправилно работеща имунна система. Как именно неправилно? Прекалено силно.

Цитирам професор A.Secelle от Белгия:

" Механизъм за възникване на алергията.

Думата "алергия" произлиза от гръцкото «аllos» и «еrgon», което означава "работи неправилно". Генетичния фактор има значение в развитието на алергията, но в допълнение към генетичната предразположеност, прекомерното използване на имуностимулиращи препарати и неблагоприятни фактори на околната среда в равна степен оказват влияние на възникването на алергичните симптоми.

Очевидно, че проблема с алергиите все по-остро стои по цял свят. И в този момент може да се говори за това, че в тяхната основа лежат не само генетичните фактори. Съществуват няколко причини, и най-главната от тях, по-сериозната, отколкото генетичния компонент, - това е пълното разбалансиране на имунната система. Употребата на прекалено количество имуномодулатори и имуностимулатори във ветеринарната практика води до прекалено силна реакция на организма, и само тогава генетичната "незрялост" на имунната система произвежда неправилни реакции.

Имунната система е армия от бели кръвни клетки (лимфоцити), които определят състоянието на имунитета на животното. При появата на инфекции лимфоцитите трябва да открият всяка чужда частица, попадаща в организма, тъй като тези "нарушители" са "алерген" или "антиген". В отговор лимфоцитите произвеждат имуноглобулин, или антитела, срещу алергените.

При попадане на алергена в здравия организъм лимфоцитите започват да произвеждат антитела към тези алергени само след 2-3 седмици. В бъдеще антителата към тези алергени остават в организма още много години. При повторно попадане на същия алерген в организма циркулиращите лимфоцити отреагират с продукция на специфични антитела моментално. Тази система на работа на здравия организъм се нарича сенсибилизация и е запомняща функция на имунната система. Определен тип антитела (имуноглобулини от клас IgE) здраво се свързват с така наречените мастоцити.

Организма на животното със здрава и правилно работеща имунна система реагира на алергена деликатно: обезврежда го и го извежда без никакви неприятни последици, имунната система спокойно изпълнява своята защитна роля. Имунната система на склонно към алергии животно не притежава тези полезни качества и започва необосновано бурно да реагира на пришълеца. По сигнал на фалшивата тревога се активизират клетките, отговорни за синтеза на протеините (антитела) за свързване и унищожаване на алергена. Животно с прекалено силно защитна система, "блокирано" от имунни препарати, има нарушен синтез на антителата. Неговия имунитет работи прекалено активно и продуцира излишно количество антитела, които често дори не различават алергена и безопасното вещество, фиксират се върху мастоцитите и след изчакване за повторно постъпване на алергена, провокират алергична реакция."

Какво може да се направи, за да се успокои имунната система и да я научим да реагира правилно?

Преди всичко, " да се успокои имунната система" не означава да се даде на кучето имуносупресор, защото както е неправилно, когато имунната система работи прекалено силно, така е неправилно, когато имунната система работи прекалено слабо. Ние винаги търсим баланс, при който имунната система работи на 100%, не на 10 и не на 1000, а именно на 100.

Атопичния дерматит не е заболяване на кожата. Това е проява на вътрешни проблеми или дисбаланс в организма като цяло и неправилно функциониране на микрофлората на стомашно-чревния тракт. Как се случва това? Някои попадащи в организма вещества не се усвояват: не могат да бъдат разграждани в червата, неутрализирани в черния дроб или премахнати от бъбреците и белите дробове. Тези вещества в резултат на определени трансформации придобиват свойства на антигени и причиняват производството на антитела. Комплексите антиген- антитела провокират кожните проблеми.

Всяка проява на алергии- това е следствие. Причина- контакт на организма с определени вещества, които именно за този организъм са източник на алергии- алергени. При такъв контакт организма, работейки неправилно, изпада в неправилна реакция към постъпващите вещества = алергия.

Какво можем да направим?

1. Може да давате на кучето антихистаминен, кортикостероиден или друг хормонален или алопатичен препарат. Резултатът? Докато активната съставка на препарата се намира в кръвта (в организма), той блокира реакцията на организма, във връзка с което симптома спира (не се вижда на "око"). Когато престанем да даваме този препарат, симптомите се завръщат. Защо? Защото ние сме блокирали последствието, без да излекуваме причината.

2.Може да се постараете да направите така, че веществото, което причинява алергия, да не попада в организма. Но за съжаление, често ние не можем да разберем, какво причинява алергията, защото може да я причини всяко вещество, от нещо в храната до прахта или остатъчни капки почистващ препарат във въздуха, отпадъците на завод наблизо и т.н.

3.Може да се отстрани причината за алергичната реакция. И това се постига не за един ден или една седмица, това понякога е метод на проби и грешки, защото е индивидуално, но това е възможно, и най-важното, че това решава проблема веднъж за винаги.

Какво трябва да направим, за да премахнем причината за алергичните реакции без използването на антихистамини, кортикостероиди или други хормони?

1. Трябва да проведем детоксикация на организма, защото ако кръвта е напълнена с алергени, трябва да ги премахнем от организма.

2. Трябва да установим микрофлора на червата по такъв начин, че патогенните бактерии да не пренаселват червата. Защо е важно това? Защото около 60% от лимфоцитите, които са основна имунна система, се намират в стомашно-чревния тракт, и стомашно-чревния тракт може да се нарече най-големия орган на имунната система. За да започне да работи в началото имунната система по-правилно, трябва да доведем стомашно-чревния тракт на кучето в балансирано състояние. Дори ако вашето куче няма видими проблеми със стомашно-чревния тракт, няма диария или други прояви на разстройство на стомашно-чревния тракт, въпреки това кучето има алергия; това означава, че стомашно-чревния тракт не е балансиран и не работи на 100%, така както трябва да работи.

3.Необходимо е отново да научите имунната система правилно да реагира на всяко вещество, попадащо в организма. Какво значи правилно? Циркулиращите в кръвта лимфоцити трябва да разпознават "приятелските" и " неприятелските" вещества, и да изхвърлят неприятелските вещества спокойно, ако може така да се каже, "без паника". Изхвърлянето на неприятелските тела "без паника" ще завърши с пълната липса на алергия, а изхвърлянето с "паника" ще бъде алергична реакция, ако говорим на обикновен език.

Какво трябва да направите- използвайте комбинацията от препаратите Лактис Зоо и Кино3.

Лактис Зоо меко, но ефективно ще регулира стомашно-чревния тракт на кучето и ще проведе пълна детоксикация на организма, като по този начин ще настрои имунната система към спокойна, коректна работа на 100%.
Кино3 ще научи успокоената имунна система да работи по такъв начин, за да могат циркулиращите лимфоцити да изведат от организма неприятелските вещества без паника.

Резултатът? Ние сме премахнали приичната за проблема. Не само сме излекували симптомите, но сме и освободили кучето от появата на алергии в бъдеще.

Ако кучето има генетична предразположеност към алергии, трябва да повтаряте минималните курсове веднъж в годината, за да напомняте навреме на организма как да работи правилно.

Лактис Зоо е японски биогенетик за домашни животни, произведен от компанията "B&S" corporation по патентована технология.

"B&S" corporation съществува на пазара от 1914 г. и е единствената в света компания, която притежава патентована технология за производството на Biogenics.

Biogenics- това са ензими 16 «L» бактерии, които по своята ефективност, в група препарати нормализира чревната флора, превъзхожда съществуващите пробиотици на 5-6 поколения.

Лактис Зоо е екстракт от ферментирали "L" бактерии. Това не са самите бактерии, а техните ензими. Лактис Зоо подобрява чревната флора и регулира имунната функция. Подобреното състояние на чревната флора води до подобрение на чревната перисталтика и помага за подобряване на храносмилането и усвояването, пречистване на кръвта и детоксикация.
Около 60% от лимфоцитите, които са основа на имунната система се намират в чревния тракт. Чревния тракт може да бъде описан като един от най-големите органи на имунната система на организма.

Изображение

Дозировка:

Кучета до 10 кг и котки: 3-4 мл на ден, дава се в продължение на 50-60 дни

Кучета до 20 кг: 5-7 мл на ден, дава се в продължение на 25-35 дни

Кучета + 20 кг: 10 мл на ден, дава се в продължение на 15-20 дни.

Курса може да бъде продължен по желание, противопоказания към продължителен или постоянен прием няма.

Начин на приложение: дава се в устата на животното на гладно с приложената мерна чашка, или в храната.

Състав:

1. L. curvatus (BSC 001)
2. L. curvatus (BSC 002)
3. L. casel (BSC 003)
4. L. casel (BSC 004)
5. L. acidophilus (BSC 005)
6. L. acidophilus (BSC 006)
7. L. plantarum (BSC 007)
8. L. plantarum (BSC 008)
9. L. plantarum (BSC 009)
10. L. fermentum (BSC 010)
11. L. salivarius (BSC 011)
12. L. salivarius (BSC 012)
13. L. brevis (BSC 013)
14. L. brevis (BSC 014)
15. L. rhamnosus (BSC 015)
16. L. rhamnosus (BSC 016)

Кино3 - хранителна добавка за здрава козина, против алергии и възпаления

Кино3 е производство на «Bioradix» (Белгия). Натурална биодостъпна хранителна добавка от растителен произход за кучета и котки от всички възрасти. Произвежда се от растението перила.
Изображение

Препарата притежава изразени противовъзпалителни действия, ефективен при проблемна кожа, козина, алергии от различен произход, намалява срока на линеене, укрепва сърдечния мускул и стените на съдовете, използва се в комбинирана терапия за заболявания на опорно-двигателния апарат, полезен за бременни животни.

Омега 3-6 от масло на Перила е безопасно за черния дроб на животните.

Отличен антиалергенен препарат, в повечето случаи предпазва животните от използването на антибиотици и хормоносъдържащи препарати.

Начин на употреба: ежедневно се смесва с храната или се дава орално по всяко време на деня. Предозиране на препарата е невъзможно.

Изображение

Препарата е сертифициран в ЕС и РФ.

Лечението се провежда по индивидуална схема за всяко животно. Дозировката зависи не от теглото на животното, а от показанията за приложение. За различните заболявания, дозировката и избора на препарата са различни.

В Европа хранителната добавка може да се купи в големите вет. клиники, при частно практикуващите ветеринари и интернет- хипермаркетите. Човешките и ветеринарните препарати се продават в аптеките по поръчка. Препоръчителен курс на лечение 3 месеца.

http://www.veterinar.ru/
http://www.bio4pets.com/
http://multikorm.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10389
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Лечение на атопичен дерматит при кучетата без ...

Мнениеот meri » Сря Окт 08, 2014 8:39 am

От билката Перила се произвеждат много човешки препарати, но те не са подходящи за животните. Можете да попитате вашия вет. лекар за лекарствените препарати, произвеждани за животни, или във вет. аптека, можете да поръчате от чужбина, ако тук няма. Не използвайте човешки лекарства(без лекарско назначение) за животни.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10389
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към Кучета